Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 858
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

hruska

ještě bych se tě zeptal ve kterém okamžiku se rozhoduješ pro vstup...byla by to čekačka na rezistanci s tím,že ti VSA potvrzuje co a jak nebo se rozhoduješ intuitivně a vstoupil bys na svíčce Buying Climax či později třeba na tom swingu ve třetí fázi?

Tomas

Odesláno

Ahojte,

tak som si urval par minutiek a idem na to :).

@ hruska:
- bojujem teraz vcelku silno s obchodnym planom, najma s checklistom pre vstup a vystup. Ty mas take nieco hodene na papieri? Da sa k tymto principom cosi zmysluplne a dodrziavatelne spisat?
- co by si odporucal v trhu na prilozenom obrazku a preco? to nie je skuska, len ma zaujima ako to vidis a preco? Hlavne by ma zaujimal dalsi vyvoj toho trhu, t.j. aky pohyb sa da ocakavat.

thx, marek

Odesláno

stomas: Pred newsom som ja vosiel na low 1ky co je Upthrust do zony Climaxu. Je to agresivne entry. a ocakavany profit moze byt jedine do Demand trend linky(spodna linka kanala). (hned po UT ocakavam reakciu pretoze UT-bar by mal ju mal vyvolat, ak nevyvola tak treba zvazovat o uzavreti pozici alebo skrateni stopky co je na jeho vrchole). 1a-bar sa da povdat ze splnil moje ocakavania. bar po nom je isty druh NoDemand co je taktie spozitivne v tomto bode pre drzanie stale pozicie. Bohuzial bary 2. po nom vsetko neguju. sice je tam mierne zvysenie volume ale ix spread je hrozne maly. Co takties po ND by mala byt reakcia smerom na dol to jest zvysena supply, co sa nestalo. V tomto bode treba zvazovat o uzavreti pozicie alebo ju dat na breakevent a dalsiu polku nehat bezat atd. to uz zalezi na obchodnikovy aky ma kapital atd. Treba mat na pamati ze je to Counter Trejd ktory musi byt okamzite ako sa len da byt chraneny. dalsi obchod sa mi naskytol v bode 3 to jest ale uz tusim 10min po spravach ktore som ocakaval negativne. takze podoba UT bola velmi vhodna na Vstup takties. Celkovo tam bol este dostatok miesta kam to moze spadnut na dno kanala. alebo ak by to bolo este lebsie moze vysledok sprav prerazit kanal a pokracovat na dol to uz by bol bonus. ale tak citat buducnost nikto nevie ; )nikto nevie ako sa public zachova. a ako zmenia SM svoje rozhodnutie. Kazdopadne cena zasiahla Spodok kanala v bodoch 4-5 . prve varovanie velke volume. Vsetko by bolo v poriadku keby to neboli up bary. 4ka close middle a spread stredny. nie moc pozitivne na drzanie short. takties 5ka a nasledne za nou test bar. tu som zavrel pozicu.

12450

Odesláno

[bold]vasto[/bold] no ja by som si nakreslil ten kanal asi tak ako na mojom obrazku bar oznaceny ako supply ma hrozne hrozne vysoke volume a takties spread. bude treba hodne usila sa dostt cez jeho high. bar po nom je kvazy stoping volume mozno likvidovanie pozici s toho supply baru. dalsie bary neviem ci su vierihodnee lebo sa miz da ze je to globex ? kazdopadne plazia sa hore s malym volume na malyx spreadoch.. je jasne ze v tom bode to tam vypada na odraz s kanala. idealna je zona 3. kde treba cakat ako sa bude odvijat situacia a popripade ist short. je to jednak aj pri High toho supply baru. bar oznaceny ako 'a' je idalny v tomto pripade UT. s hrozne velkym volume. Zasadne ak mam stredne volume tak si dovolim ist rovno na close short. ak mam Vysoke extremne volume tak tom pripade tam nie je daco poriadku a treba cakat dalej na potvrdenie. bar po nom 'b' je dokazom toho ze treba cakat dalej. zyvsene volume este vadsie ako na a-cku a spread je maly tam je aj buying aj selling hrozne velky. dalsi bar c-sa da mozno nazvat ako Spring alebo shakeout s este vadsim volume, ktory by mal byt skor v range alebo downtrende. tazke tomto bode neviem. tu mi to pripada ze cena sa bude dalej kotulat horizontalne pri resistranci. neodvazil by som sa tu vojst short. ale rozhodne by som nesiel long. akykolvek long v tejto situaci je cisty risk. konkrente checklist nemam. Ja som v stadiu kde sa ties stale ucim a zdokonalujem v principoch. Napriklad otazka MM u mna vobec nie je vyriesena. Ale s principmy mozes si napisat checklist samozrejme. Najprv sa ale snaz citat trh pomocou nich, vidiet ich ako funguju a potom budes moct si napisat checklist.

12451

Odesláno

meny sa daju aj ako opcie kupovat.
Ale nepouzivam to Options Volume.
Viem ze v knihe sa TomW zmienil o jeho pouzivani, ked je obcas extremne vysoke tak to signalizuje urcitu zmenu.
Zatial som sa ktomu nedostal ani neviem ci by som popri normalnemu volume stihal cument na option volume este ;).

Odesláno

hruska: díky za pěkné vlákno! Aby se mi lépe VSA studovala/testovala, hledal jsem (na NT support foru) indikátor do NinjaTraderu, aby se mi zobrazovalo pouze HLC (tak jako tobě) ale nenašel jsem nic podobného. Neměl bys tip, kde najít? Pokud sis programoval sám, tak chápu a nežádám... Ať se všem daří

Odesláno

Ahoj Adriane,
jako obvykle, se v rámci co nejlepšího pochopení předváděných screnů , snažím použít shodné nastavení jako jejich autoři. Flimba jsem našel, ale již ne A_A Volume, tam se mi zamlouvá vykreslování hladin, mohl bys mi poradit kde jej seženu?
Díky Luděk

• Vytvořit...