Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

[bold]robyno[/bold]
No mne sa zda ze tam dakto tusim pipsy alebo uz neviem kto tie clanky prekladal potom.
a knizka je len v anglictine Master the Markets alebo prva verzia Undecraled secret tusim ak som neskomolil nazov :D,
NO a link na nu je na zaciatku.

Dalej dobra knizka je Three Top Skills of trading:
www.amazon.com/Three-Skills-Top-Trading-Recognition/dp/0470050632

co je dobry uvod do WYckoffovej analyzy s ktorej vlasne VSA vychadza resp Tom Williams od Wyckoffa zobral to najlebsie ako TG spolocnost presadzuje.

[bold] premnath:[/bold]ak bude cas tak rad aj priebezne sem daco postnem. Ale nerad by som sem zaplavoval obrazovku trejdamy co skrtam. kedze nakoniec k setupu nepride.
Koniec koncov tu ale nedavame predpovede ale hlavna myslienka Vlakna je si myslim sa zdokonalit v VSA alebo kto o tom nevie tak daco nove naucit pre analyzu.
Pre mna je Wyckoff +VSA analyza jedine co potrebujem k uspesnemu obchodovaniu. Nie som VSA expert ani odbornik na WYckoffa sam sa stale zdokonalujem a rad sa zdy pozriem na dakoho obchod ako ho on sam zanalyzoval, myslim ze to je hlavna myslienka tohto vlakna : )

• Odpovědí 858
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

premnath:
tak to ano to mas pravdu, lenze toto nie je system nedava ti presne stanovene signaly na vstup/vystup, ale metoda na analyzovanie trhu pomocou Principov a trejder musi zapojit aj svoju vlastnu skusenost.
Ak si precitas uvodky Kruegerovych clankov tak zistis ci ti to co tam pise dava daky zmysel alebo nie a ci sa ti oplati studovat to dalej.

Tak ci onak analyzovat trh so znalostou Wyckoffa +VSA ti urcite pomoze pri rozhodovani sa ci zoberes ten alebo onen signal s dakeho systemu.

Odesláno

Chcel by som tu kusok to ozivit o analyzu a takties ukazat ze VSA je Metoda ponehana na trejderovom zvazeni a rozhodnuti (discretionary method) Na ukazaku uvadzam rozbor Setupu: Niektore slova sa nie moc vhodne prekladaju tak som ix ponehal v povodnej terminologii [bold]Supply Swamping demand(Ponuka prevysuje dopyt)[/bold] od Tradeguider Software [bold]Opis Setupu[/bold] Pozostava s dvoch barov 1. Up bar s vysokym volume s uzatvorenim pri vrchu. 2. Down bar O to silnejsi je ak: -Volume je vadsie na 1bare ako druhom a 1bar je v cistej novej zone (Fresh new ground) -Ak High 2baru je vadsie ako 1bar pridava to viac na sile signalu [bold]Background: [/bold]mame v pozadi SOS alebo SOW ? -po periode stupajucich cien toto moze byt zaciatok distribucie jednek alebo viacerych prof skupin(smart money) -Ak mame daky old top nalavo tak to moze znamenat ze sa jedna aj o Absorbtion volume [bold]Future:[/bold] Tento setup ukazal Weakness(Slabost).Kazdopadne treba zvysit pozornost ak - Volume na 2bare(downbar) bolo velmi vysoke az ultra vysoke s nasledujucim Up barom. Toto by mohlo potvrdzovat ze doslo k Nakupovaniu na Down bare i ked je tam stale dostatok Supply - Ak dalsi bar je Down bar s Zatvorenim na spodku to potvrdzuje slabost. - Takties High Volume Up Bar s Narrow spreadom(uzkym spreadom) zobrazuje dalsi Selling. - Dalsie No Demand Up bary alebo Uptrusty potvrdzuju slabost. -Ak mame v pozadi Silu tak tato slabost na tomto setupe moze byt otestovana. Treba pozerat na: -Low Volume Down bary s uzatvorenim na strede alebo navrchu, -Shakeouty. Ak trh je stale silny mal by ist cestou najmensieho odporu ktora je hore. -Takties treba pozerat na Down bary s uzatvornim mimo spodku s Vysokym Volume ktore naznacuju Silu aj toto takties musi byt testovne. [bold]Pametaj Trh je ako odohravajuci sa pribeh po baroch. Potrebujes preto upravovat svoju analyzu.[/bold] Ak trh sa pohne nahor cez tuto zonu Supply, neskor sa moze znova vratit ju otestovat.(Down bary na nizkom volume s uzatvornim v trede alebo na vrchu.) Uspesny test bude potom Bullish. ------------------------------------------------------------------ toto je jeden s mnohych setupov VSA

11459

Odesláno

Ahoj hruska

vieš čo si poslal ten screen : November 20, 2009 01:10PM, a písal si že trh nezasiahhol tvoj tiket
Vstupoval si do trhu prikazom stop na buy ? Ja vačšinou idem na close NS ND .

to: robyno, ani ja niesom žiadny speaker, studujem master the market v prekladiči , ked dačomu nerozumiem tak hned mi tam svieti preklad slovíčka a nemusim to vyhladávat v slovniku , pekne to šetrý cas

Mino

Odesláno

hruška:
moc díky za tvoje příspěvky o VSA, dost mi to pomáhá, neumím AN a v překladači jsou některé věci dost nepochopitelné a tak jsem vděčný za každý srozumitelný příspěvek.

Odesláno

ladary:
Aamalo budem sa snazim sem postovat viac tychto novych VSA textov ak je o to zaujem.
Btw: spisal to Philip Friston specialne pre TG, je to profesionalny obchodnik ktory VSA obchoduje uz pekne dlho.
Tychto Setupov v TG V4 je celkom pozehnane ale mnohe sa lisia v malickostiach a pritom text je podobne popisany.
Ako napriklad "Supply Swamping Demand" je podobny ako "Supply Comming In", lisi sa len v tom ze prvy bar ma close viac do stredu ako pri Supply Swamping Demand :D takze ide len o pomenovanie ale ostatok na co treba pozerat je to iste.
Aspon to som si vsimol.

Odesláno

Caute Ešte sa vrátim k mojom obchodom v piatok na EUR USD, Tie obchody dom nemal brať, pretože zelené šípky na grafe ukazuju test , a tento test nebol platný , Vol bolo vysoké a ato znamená že v trhu je stále ponuka. Mino

11465

Odesláno

BlueDragon

nezabudaj ale ze Test testuje volume na predoslych Up Baroch to jest mas uptrend takties. a tu na tom obrazku de mas sipky pre mna je uz downtrend. takze nepozeram na ziadne testy ale na No Demandy.

v uptrende pozeras Znaky Sily (tazke na uspesne testy, atd)
v downtrende pozeras na Znaky Slabosti (takze na uspesne No Demandy)

Odesláno

hruska,
nemělo by to být spíše naopak, tj. když trh roste, tak hledat znaky slabosti a když klesá, tak znaky síly ?

co se týká toho obrázku, tak pokud ty úsečky se šipkami odpovídají tomu vysokém volume, tak by to neměly být ND, což bych hledal na velmi nízkém volume

M.

Odesláno

mira_k

kdys trh roste tak je uptrend a vtedy hladas Test In the rising market alebo Spring alebo AbsorbtionVolume logicky :) co su znaky sily SOS(signs of strength) a presne naopak ked trh pada-downtrend.

Odesláno

Rad by som sem prilozil prilozil pre ludi co maju problem s prekladom jednu pasaz s vyukoveho Tradeguider produktu 'VSA Bootcamp' je to vlastne preklad toho co hovori Tom Williams o Testing of the Supply. [bold] Testovanie Ponuky[/bold] Ked cena padne do uzemia na lavo kde pred tym bola vysoka pounka(vieme ze ponuka bola vysoka pretoze volume bolo dostatocne vysoke i ked ho mohli absorbovat Smart Money) Nabuduce ked sa cena vrati znova do tejto urovne a Volume je nizke a obzvlast Spread je uzky, tak okamzite vieme ze Ponuka sa vytratila. A pretoze Trh funguje na ponuke a dopyte. Dopyt musi byt vadsi ako Ponuka.

11477

Odesláno

hruska,
určitě zde nechci slovíčkařit :)
ale moje vnímání VSA je o tom, že SOS hledám v klesajícím trhu (chci jit long), ... test, stopping volume (nekdy uváděno jako absorption vol), reverse up-thrust, no supply ... takže znaky, že se trh může mít snahu ukončit směr a otočit se nahoru ... naopak při uptrendu hledám SOW .. tj no demand, up-thrust ... tedy znaky, že uptrend fáze je u konce a "hrozí" otočení, chci jit short ... vše v kontextu hlavního trendu

• Vytvořit...