Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

zdravím,
myslím, že neni od věci připomenout, že tuto neděli, tj 29.3. [bold] začíná letní čas i v ČR [/bold], posun o hodinu dopředu ... takže od pondělka opět hlavní otevírací hodiny budou [bold] 15:30-22:15[/bold]

M:

• Odpovědí 30
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

• 1 year later...
Odesláno

Prosim vas, muzete me jen pro ujisteni napsat, jak je to prave ted? Vratila jsem se po pul roce z cest po Jiz. Americe, dnes (7/7/2010) jsem chtela zacit tradeovat v 15.30 naseho casu, ale nejak se mi to nezdalo, pak se trhy spise rozhybaly az v 16.30. Tak jsem zmatena. Moc vsem dekuji.

• 3 months later...
Odesláno

posouvají se hlavní obchodní hodiny při přechodu z letního na zimní čas? podle mě jo, ale nikde jsem to tu nenašel napsané..
pokud totiž přecházíme na zimní čas o týden dřív než v USA a čas se posouvá dozadu, tak celý ten týden mezičasu by měly být hlavní obchodní hodiny od 14:30 našeho času..
takže by to mělo být stejné jako když se přechází ze zimního času na letní kdy se posouvá čas dopředu a v USA přechází o dva týdny dřív než u nás.. takže pak jsou hlavní obchodní hodiny v mezičase taky od 14:30 našeho času.
nebo se mýlím?

Odesláno

tak to je fajn.. bylo mi to tenhle týden divné, že ta správná likvidace je už od 14:30... ale nikde jsem tu neviděl, že by se tu řešil přechod z letního času na zimní, tak proto jsem se ptal.. diky za odpoved :)

Odesláno

zdravím,
myslím, že jsou to základní věci, kde by trader, pokud to myslí skutečně vážně se měl spoléhat sám na sebe a na pokud možno oficiální zdroje, ne co se napíše na veřejném diskuzní fóru. Hlídat si pár základních zdrojů snad ani nezabere moc času a ušetří si tím dost času a případně i peněz

reporty (např): www.forexfactory.com/
letní/zimní čas (např): www.webexhibits.org/daylightsaving/nodes.html
svátky v US: www.cmegroup.com/tools-information/holiday-calendar/

popř expirace opcí: www.bostonoptions.com/pdf/Expiration_Calendar_2010.pdf
hlavní online news: www.marketwatch.com/story/newsviewer

btw: na foru se přechod na zimní čas řešil: www.financnik.cz/forum/read.php?7,154774,175338#msg-175338

M.

• 4 months later...
Odesláno

Vzhledem k tomu, že v USA tuto neděli přecházejí na letní čas, stojí za připomenutí, že od pondělí budeme začínat s obchodováním o hodinu dřív a tento stav potrvá dva týdny.

• 9 months later...
Odesláno

Zdravím, rád bych se zeptal na nastavení času ve forexfactory. Dělám back test letošního roku a chci sledovat i případné reporty v obchodní hodiny a jejich vliv na pohyb grafu. Např. od 14.3.2011 přešly USA na letní čas a my až za 14 dní. Od 14.3. byly tedy hlavní obchodní hodiny od 14:30 hod. Jak mám nastavit přepočet času reportů právě v těchto 14 dnech? Je to čas GMT? Tj., ne GMT+1? Trochu v tom tápu...

Děkuji moc za odpověď

Adik

• 2 months later...
Odesláno

jambojan velmi uzitocna informacia. ja som si myslel ze v USA sa meni cas tyzden neskor ako v pripade letneho na zimny.
Takze pri zimnom na letny je zmena v USA skor ako u nas az o dva tyzdne? kedze u nas sa meni az 25 marca

Odesláno

pro jistotu doplním pro ty kdo využívají forexfactory .. tak je potřeba si ručně změnit letní čas i tam, jinak vám nebudou sedět časy reportů s US realitou . .stačí kliknout na čas v kalendáři a v boxu DST dát "DST On"

• 3 týdny později...
Odesláno

Ahoj všem....
Mám možná blbej dotaz, ale nák se chci jen ujistit....=)
Backtestuju e-mini YM, na datech od Zen-Fire, na NinjaTraderu od začátku roku 2011, od konce března mám konec burzy místo v 22:15 v 23:15, předpokládám správně že je to změna letního času?
Mám tedy obchodovat namísto od 15:30 od 16:30?

děkuji za odpověď :)

• Vytvořit...