Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Toto vlákno
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím všechny komoditní obchodníky... Považuji za užitečné založit toto diskusní vlákno, jelikož jsem občas narazil na určité nesrovnalosti při zobrazení obchodních dní v tomto SW... Jelikož mám pocit, že tento program používá pro stanovení vstupu a výstupu spousta obchodníků, bylo by dobré upozornit na drobné nedostatky.... Já sám jsem dneska narazil na špatné data včerejších obchodních dní na grains (konkrétně: SN5, SMN5 a CN5) a to konkrétně hodnota OPEN Včerejší obchodní den pro CN5: O: 225-2 (TNT ukazuje 220-6), pro SMN5: O: 222-5 (TNT ukazuje 218-8), pro SN5 O: 695-0 (TNT ukazuje 687-4). Více dat jsem nestihl nekontroloval...:))... Doporučuji občas mrknout na stránky jednotlivých burz, hlavně pokud jdete do trhu:)... Pokud je chyba pouze u mně (u mého TNT), tak se omlouvám... Vlasťa

Odesláno

Vlato,

drobné nesrovnalosti v datech je obecný problém. Téměř každý provider má malinko jiná data. Dokonce i když si vezmete několik různých druhů intradenních dat, pak zjistíte, že draze placené streamingové programy mají mezi sebou v intradenních datech taky drobné odchylky. Tak to bohužel zkrátka a dobře je.
Další věc je, že je vždy třeba porovnávat kompozitní data s kompozitními a denní s denními. Nevím, s čím porovnáváte - ale neporovnáváte náhodou denní s kompozitními?
Zdravím,
Tomáš
FINANCNIK.CZ

Odesláno

Díky Tome za odpověď... Pravda je taková, že používám různě SW a data, na základě kterých vyhodnocuji včerejší obchodní den a když jsem porovnal tyto data přímo z CBOT.com www.cbot.com/cbot/pub/page/0,3181,963,00.html byl jsem lehce v rozpacích, protože jsem měl pokaždé jiná čísla. Nicméně tyto odchylky byli minimální a nakonec jsem usoudil, že zanedbatelné... Ten hlavní problém byl samozřejmně ve mně a ty hlavní rozdíly, jak jste správně uvedl, byly způsobeny porovnáváním dat (c) a (o)... Takže se omlouvám... :) již to sedí a dám si pozor. Vlasťa

• Vytvořit...