Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 37
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Odesláno

Přidal bych ještě jedno využití playbacku, o kterém v článku nebyla tak docela řeč - a tím je reálný trénink rozpoznání a bezchybné exekuce obchodu dokolečka tak dlouho, dokud není perfektní. Má to smysl zejména pro ty, kteří jedou na nižším timeframe a zejména na rychlejších trzích. Víte dobře, co hledat a jak to exekuovat, ale stejně obchod uteče. OK. Takže převinu zpět a znovu ... ještě to nebylo ono? OK, převinu zpět a ještě jednou. Jednak se tak daleko lépe sžije trader s platformou, naučí se rozpoznávat a okamžitě správně reagovat, proste se to dostane "do krve" a reagujete pak už automaticky ...
Viděl jsem takový trénink v praxi skalpera, který funguje se SL 3 tick a PT 3, 4 a 5 ticků a provádí v průměru 40 obchodů denně. V tomto případě je precizní, na tick přesný vstup naprostou podmínkou - a trénink takových situací nezbytný.

Odesláno

Dobrý den,
jsem téměř úplný začátečník, a tak se budu ptát možná pro někoho hloupě.. tak se předem omlouvám. Už na úvodním kurzu do e-mini jsem si všimla, že jste se o možnosti playbacku źmínil... začala jsem cvičit na NinjaTraderovi.. jak mám tedy postupovat aby se mi podařilo trénovat na playbacku?? kde to v tom programu najdu a jak si tuto možnost můžu zaktivovat ??děkuji za odpověď ;)

Odesláno

pro marta1216

V NinjaTrader zapnete nahravani: Control Center -> Tools -> Options -> zalozka "Data" -> [x] Run market replay record -> tlacitko [OK]

stejnym postupem se nahravani vypne

Prehrat: Control Center -> File -> Connect -> Market replay connection -> z nabidky si vyberete den, ktery jste nahravala

zdravim

Odesláno

Dříve jsem používal PT, teď už vystupuji jenom all in all out buď překročením CCI +100 shora (long pozice) a -100 zdola (short pozice) a to nejlépe pod ostrým úhlem (45 stupňů a více) anebo na SL. In a long term to je nejprofitabilnější strategie a poměrně často se shoduje s výstupem Mplaye 123. Mám to otestováno na 200 ostrých obchodech na YM a mohu říci, že je to profitabilnější než PT (testoval jsem PT 13 a 22 tiků).

Navíc psychologicky není žádný problém přidat kontrakty, pokud strategie funguje. Obchoduji CCI - ZLR, famir, ghost a VT na pětimituvém grafu. Na druhé straně se stane, že jste v obchodu +10 tiků a končíte ve ztrátě. SL posouvám na BE+1, až když dosáhnu +20 tiků. Přeji úspěšné obchody všem.

Odesláno

Já jsem používal takový malý trik. Snímal jsem obrazovku, resp. platformu do formátu .avi. Takto jsem si mohl nasnímat třeba celou seanci a pak si to kdykoliv přehrát a zobchodovat. Pomocí přehrávače avíček si vše můžu zrychlit zpomalit, stopnout...

Odesláno

Exekuční platforma Bracket Trader umožňuje záložní datafeed a playback od eSignal aniž by se uživatel registroval - alespoň tak to mají napsáno na webu. Nevím však, jak to funguje, protože zatím nepoužívám, ale pokud někdo používáte, rád bych Vás požádal o referenci.
Díky a ať se daří:)

Odesláno

MNovak - njn, ale takhle si mohu nad temi daty otevrit jakykoli timeframe, experimentovat s indikatory, paper tradovat ... to nad AVI moc nejde, to je hodne chaba nahrada. Dneska, kdy jsou moznosti programu jako NinjaTrader nekde uplne jinde, je to uz jen k pousmani, driv to mohlo byt docela dobry napad (tu)

Odesláno

Je mozne v Ninja Traderovi prehrat aj ine data ako len ziskane pri Run market replay record? Chcem totizto spustit playback za cely mesiac (alebo lubovolne ine obdobie) ako celok, nie kazdy den samostante.

Odesláno

Misho11,

hledám, zkouším, gugluju, fórum pročítám, ale bohužel to zřejmě není možné. Škoda, také bych replay historických dat ocenil. Zřejmě půjde využít Ninju pro získání tickových dat a jejich využití v jiné backtest aplikaci, ale konkrétně zatím nevím.

Odesláno

misho11
Genesis je velmi drahý, ale Ninja je pro ostré obchodvání také drahý. Ninja je z mého pohledu ideální platforma pro backtest s veškerou jeho funkcionalitou. Pro paper trading bych se chtěl přesunout na SW, se kterým budu obchodovat live.:)

Odesláno

lll

Genesis Trade navigator je možná drahý, ale je ho možné vyzkoušet na 30 dnů zdarma a to v plné neomezené verzi. Za těch 30 dnů se už dá celkem hodně věcí otestovat. V Genesisu je obrovský množství dat, který se dají použít pro ten playback (tu), pro testování atd.

• Vytvořit...