Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

JenaL, udelal jste VELIKY krok vpred, uvedomil jste si totiz jednu z nejdulezitejsich veci v tradingu (obchoduj mene, vydelavej vice), kterou malo kdo dokaze prijmout a dodrzovat... Hodne zdaru!

Odesláno

to administrátor Tomáš

Jj, děkuji za odpověď. Myslím, že přístup nemám moc odlišný, nicméně cítím, že ještě chybí "nakoukání". Proto vnímám filtry jako přítěž. Chce to čas.

Odesláno

Tomasi dekuji, chtel byh jenom rici ze je zajimave ze tuhle vetu (obchoduj mene, vydelavej vice) znam od prvniho okamziku kdy jsem prisel do styku s obchodovanim...Zajimave je jak iracionalni a kratkozraky muze byt nas pristup aniz bychom to sami vedeli...Co je dulezite tak se mi tento model discipliny jednoduchosti a usporadanosti projektuje do bezneho zivota a to je skutecna vnitrni "sametova revoluce" prozivani. Mnohe z diku patri prave Financniku a vasim kniham.

Par dalsich poznatku jejichz vysledkem jsou predchozi tabulky(mozna to nekoho posune):
Urceni trendu nemusi byt az tak diskrecni zalezitost...casto tu podvedome prevlada myslenka ze naucit se obchodovat znamena "vychytavat" vsechny trendy a semtam "samozrejme" inkasovat ztratu...nebo vydelavat 5000 na kontrakt mesicne...coz neni uplne to oc tu bezi. Je dobre si uvedomit vesi ramec mysleni. Jednak o nasich profitech casto rozhoduje spise vyse kontraktu nez vyse profitu za mesic na kontrakt, Ne vse se da obchodovat s vetsim poctem kontraktu a tak je dobre do budoucna premyslet timto smerem(neboli snazit se obchodovat mene-kvuli prave zminene chybovosti). Dale, kdyz clovek inkasuje ztratu(a treba i popate zasebou) nebo profit neni nutne ji jakkoliv oznamkovat jako dobry nebo spatny obchod. Co je nejdulezitejsi je obchodovat podle peclive pripraveneho obchodniho planu-timto smerem jsem se rozhodl uvazovat sebereflexne-neboli nejdulezitejsi cisla v mem dennim reportu jsou ty ktere mi rikaji kolik veci jsem podnikl mimo plan. Dal bych ruku do ohne ze si tu s obchodnim planem prilis nikdo hlavu nelame a ma jen neco jako "nazpamet v hlave" stejne jako cile kterych cheme dosahnout nebo ani velice dulezity checklist atd...Casto se tu setkavam s grafy plnych analyz(aneb o bitve po bitve) ale malokdo se snazi prizpusobit obchodni styl jeho/ji vlastni psychice(coz bych rekl ze je jeden z klicu) diky vsemu tomu muze udajnych 20% inkasovat penizky od dalsich 80%..."Nakoukani" muze byt prima kdyz ma clovek vsechny tyto prvotni faze za sebou(vcetne backtestu a papertradu), ale priznam se ze to co pouzivam ja je proste spise AOS s minimalnim poctem diskrecnich posouzeni (casto jde jenom o posouzeni dostatecneho prolomeni swingu). Naucit se obchodovat znamena spise mit chut pracovat sam na sobe (byt "sebereflexni"), vedome prijmat ztraty podle planu a naucit se byt emocialne neutralni, nebo lepe receno mit radost i ze ztrat, protoze ty podle planu jsou proste planovane a ty mimo plan jsou jednoznacne materialem pro nas rozvoj-pokud k nim tak pristupujeme!
Pokud nemame pred sebou to ceho chceme dosahnou, kratkodobe premyslejici ego nas hodne rychle posle ke dnu! Potom kdyz pan Novak pise ze vyedelava a my vybirame uz treti stop loss, ztracime pudu pod nohama protoze neprozivame obchodovani jako celek ale jako emocionalni rovnici :"rad & nerad"(tzn pripoutanost a averze)...Pokud vime co delame, vse je krok na ceste, pokud se ale jen tak emocialne koupeme pripomina to spis koupel v bahne! Obchodovani jak jiz tu bylo receno je lehka vec, nicmene nejednoducha (a to prave jenom a diky nasemu egu), kdo si mysli ze to neni jeho problem mel by se nad tim dvakrat zamyslet. Boj s timto nepritelem neni vec lehka, nicmene ego neni 200kilova gorila jak rika jeden muj ucitel ale spise iluze zivena z nasich neustale se opakujicih vnitrnich zvyku(habitu)...V boji proti tomuto zaludnemu nepriteli, kde stojime sami proti sobe, preji hodne zdaru!

Odesláno

jenaL:
Moc pěkný příspěvek. Většinu těch velkých pravd typu "udržovat nízké ztráty a nechat zisky růst, o nedostatečně fundovaných účtech, obchodovat méně vydělávat více, ..." nás obklopuje od samého začátku. Problém je pak skutečně příjmout tyto skutečnosti za své a hlavně je i správně chápat.
Nejde o to se jenom někam zaškatulkovat, ale o to, co mi skutečmě vyhovuje, co jsem skutečně zač. Nedokážu říct, jestli jsem makro nebo mikro manager. Asi jak kdy - a to je důležité poznat. Po tomto článku však dokážu říci, že se chci umět na trhy dívat z pespektivy makra i mikra ovšem k mému užitku. Pokud bych měl analyzovat velké množství informací, asi bych nikdy do ničeho nevstopupil.
Radost ze ztrát to je pro mě příliš silná káva. Já se soustředím na radost z dodržení plánu (při ztrátě/zisku). Obecně se snažím koncentrovat na pozitivní věci. Takový je můj boj s emocemi. Pokud začnu prohrávat, je čas na odpočinek nebo k pročištění hlavy.
Diky Vám i Finančníkům:)

Odesláno

no ja som absolutny makromanazer, cim dalej tym viac si uvedomujem ze kluc nieje v superexcelentnom obchodnom plane, zo zaciatku som chcel mat obchodny plan ktory robi najvacsie profity na mesiac / kontrakt, ale ono skor treba taky ten optimalny pre osobnu psychiku, taky plan ktory clovek bez problemov bude plnit , a profity navysovat uz len mnozstvom obchodovanych kontraktov :)

• Vytvořit...