Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

EUREX - Euro trhy FESX, FDAX

Doporučené příspěvky

Ahoj Lapaz, ešte k tvojej prvej otázke, samostatné dvojite vrcholy a dná neobchodujem, beriem ich len na vedomie a niekedy sa podla nich rozhodujem ako podla doplnkoveho signálu.Prikladam screen s FDAX -om zo včera a dneska, dnes som to dodrbal lebo som presunul pôvodný PT (modrá linka) na hlavne ST nakolko sa trh rozbehol a to ma stálo -200 Eur na kontrakt . Najväčšia sranda na tom je, že hned ako ma to vyhodilo trh pokračoval podla môjho pôvodneho predpokladu avšak trh to nechcel pochopiť skôr.. :) No nič sa nedeje lebo ranný FGBL mi zachránil kožu nakolko lacne trhy obchodujem s 10 kontraktmi a FDAX s 5 kontraktmi...diverzifikujem.. ;) tak som ešte v pluse 700Eur. Dnes to už nechám tak , lebo som skoro dostal po nose... :) Gladiator028

9985

Sdílet pomocí služby

Lapaz,

ešte k TF , používam 10 min graf a na 5 min si prepnem len v prípade pochybnosti či mám zatvorit obchod predčasne. Teda používam ho len na ukončovanie pozícii, 3 min nepoužívam vôbec z jednoduchého dôvodu . Nižšie TF -ko ta skôr vyvedie z miery nakolko musíš rozhodovat medzi 3 mi usečkami kde je každá inde a si na pochybách. V tom istom obchode ja sledujem len 1 usečku a hlavné levely , rozhodujem sa podla kmitania usečky Open-close . 10 min graf je plynulejší a nezatiahne ta do obchodu zbytočne predčasne, teda minimalizuje ti toto riziko. Všetko je to ale vecou zvyku, predtým som obchodoval aj 3 min grafy , ale trh FESX bol úplne iný.

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

To Gladiator:

Diky za odpoved. Te ztraty je mi lito, ale jsi nakonec v plusu takze je to jen povinny naklad na dnesni zisk.

Jeste mi vrta hlavou jak ty RU zapadaji s tvym predchozim stylem, protoze mi prijde, ze je to neco noveho. Nebo ne?
Sledoval jsi CC a CG a podle toho vstupoval, to slo tedka do ustrani? Co ma prioritu, protoze pak tam fakt vznika plno car :-).

R.

Sdílet pomocí služby

Ahoj Lapaz, nieje to tak ako to vyzerá, CG nešlo do ústrania RU je väčšinou sučastou CG a má velku vypovedaciu hodnotu. Fakt je že RU prikladám väčší význam a k tomu som došiel pozorovaním trhu , traiding je vývoj a stále treba vyhodnocovat čo je prioritou. Práve v týchto detailoch sa liší trader od tradera , každý v trhu vidí iný signál. CG vidím v trhu automaticky druhá vec je , že keby som si bol dnes zakreslil CG do obchodu klasickým spôsobom tak by mi to bilo viac do očí a pravdepodobne by som nebol presuval PT , takže ti touto cestou dakujem za tento postreh nakolko som už robil všetko automaticky a dnes sa mi to nevyplatilo. Gladiator028

9987

Sdílet pomocí služby

Ahoj Lapaz, jedine pravidlo je :kontrolovat levely aký vplyv mali v minulosti. Pozri si najprv 30 min graf a z neho si vyveď klučove linie do buducna, potom prepni na nižšie TF a tam sa sustrediš na najdlhšie RU vrcholy swingov , z nich si vyvedieš linky do buducna a pozoruješ trh. Ideálne je ked trh v tebou zaznačenom bode zaváha , alebo sa odrazí späť, to potvrdí platnost levelu. Ked trh prerazí bod a po chvíli sa vráti späť a pokračuje opačným smerom ako sa stalo na FGBL dnes to je taktiež potvrdenie silnej linie. Fakt je to o získavaní skusenosti dennodenným pozorovaním trhu a obchodovaním , aby si získal dôveru v systém inák sa do toho príst nedá. Ked je trh výrazne mimo tvojích naznačených línii tak ich vymaž , alebo naznač ich velmi jemnou linkou a ked sa k nim trh priblíži tak sám uvidíš či su správne. Gladiator028

9993

9994

9995

Sdílet pomocí služby

To Gladiator:

Jsem zvedavy jako stara babka, protoze je ted FESX jaky je. Je treba pouzit vetsi TF, na FGBL se taky lepe kouka na tom 10 min, ale bojuji se vstupy, nevim ceho se chytit. Ty oblibene 123, postupne prorazeni CG atp. tu nejdou pouzit jak z toho teda ven, ceho se drzis ty? Koukal jsem na ty tvoje FDAx vstupy ale chytry z toho nejsem :-)

Diky
R.

Sdílet pomocí služby

Ahoj Lapaz, mal som s tebolu zlé sny... :) takže pre pokoj mojej duše urobím ešte jeden pokus pre ukázanie rozdielov v jednotlivých trhoch.Prikladám 3 screeny s vysvetlením rozdielov tak si ich pozri. FESX, má symetrické úsečky ktoré držia smer ked sa daju do pohybu, s kratšie a udržuju Hig/Low ktoré sa dá lahko čítať preto v tomto trhu dobre funguju CG a obchodovat ho podla CG je sranda . RU v tomto trhu ma velmi nelákali pretože si všimni ake hodnoty v tomto trhu maju....tolko ako CG, alebo + 30% jeho hodnoty preto v tomto trhu je zbytočne riskovat s nástupom do RU pretože ak to urobíš neskôr nemáš priestor na profit. Preto pre tento trh je najlepšie používať CG ako hlavný systém . FDAX smerovanie a tvar usečiek podobný , ale v tomto trhu su najzaujímavejšie RU pretože maju extremne vysoku hodnotu. Na FDAX-e kludne môžem nstupovat aj v rozbehnutej RU pri preražani High (obchod zo včerajšieho screenu), lebo stále tam mám priestor na profit. Dalšia vec je že v tomto trhu spolahlivo funguju RU ako piliere ktoré stavaju trh. Teda započatý pohyb vyvolá další a dalšiu RU , z toho dôvodu je tento trh z jednej strany rizikový, lebo má extremne "drahé"pohyby , ale z druhej strany je menej rizikový ako FESX lebo ti dáva priestor na rýchly profit a hned môžeš vystúpiť. Vo FESX musíš stresovať minim 30 min ak chceš väčší profit , alebo viackrát vstupiť na menšie pohyby čo vyvoláva další stres. Všetko sa to rieši multikontraktmi , lebo ak na usečku zavesíš 10 kontraktov tak aj ked má hodnotu len 70 Eur máš zisk 700 Eur a môžeš íst na pivo. Teda ak chceš skutočne profitovať v "lacnom " potrebuješ "drahe"multikontrakty ... ;) FGBL výnosovo podobný ako FESX , avšak jeho úsečky boli vždy rozhádzané nikdy nebol taký "konzervatívny " ako FESX preto som pred tým uprednostnoval FESX. V tejto dobe je však neporovnatelne lepší ako FESX. V tomto trhu sa dá použiť aj CG no nie tak často ako na FESX. Kedže má úsečky rozhádzané je lepšie sa zamerat na formáciu z hladiska tvaru a na to aplikovat klasicke paterny PA-triangle, vlajky, dimant a podobne aj tieto paterny pochopitelne funguju spolahlivo. Skrátka každý trh chce svoje, vždy je to PA system , ale musíš vypozorovat čo je pre danný trh momentálne najlepšie, najvýnosnejšie a najbezpečnejšie . Musíš volit hlavné záchytne body, takže to zhrniem: FESX-CG, FGBL- PA formacie, FDAX - CG + RU. Tak to vidím ja, ale nemôžem ti naliat do hlavy moje uvažovanie a moje myšlienky preto sa kludne môže stat že to aj tak nepochopíš. Tým nemyslím, že niesi inteligentný , to vôbec nie práve vidím, že uvažuješ a že chceš prísť veci na koreň . Vôbec nepochybujem že budeš velmi úspešný a nájdeš si ten správny systém. Ja zas nechápem myšlienkove obchody niektorých traderov ktorý na fore umiestnuju svoje screeny, je to pre mna španielska dedina, (velmi komplikované) , ale výsledok dosiahnu rovnaký, takže nejde o to ako prideš k profitu ale aby si k nemu prišiel. Nieje dôležité zúčastnit sa , ale vyhrať !!! ... ;) Gladiator028

9999

10000

10001

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...