Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Chtel jsem se jen zeptat : jak určuješ rastovů úsečku? co je pro Tebe rastová úsečka , která tě zajímá ,co musí splňovat, kde se musí nacházet no prostě asi nepůjde o každou úsečku, která má vyšší hight že ? :) všímáš si jen rastové úsečky? přoč né třeba i klesajůce úsečky?

Odesláno

Ahoj Radusor, označenie rastova usečka je moje vlastne, nie odborné a používam ho ako pre long tak pre short , teda beriem ju ako úsečku ktorá výrazne vyrástla a je jedno ktorým smerom, teda môže byť aj reverzná. RU označuje väčšinou buduce mantinely trhu a CC v CG čo su jedny z najdôležitejších bodov v systeme PA. Dopredu nikdy nevieš ktorá úsečka aký bude mať význam do budúcna preto od nich treba tahať linky do stratena . Pokial sa trh dostane výrazne z jej dosahu tak stráca význam a vymaž linku aby ta zbytočne nemiatla. Vyhladávaj úsečka v súčasnom rozpätí trhu od High po Low z najbližšieho dňa , alebo aktuálneho dňa. Ked sa trh dostane do jej blízkosti a vidíš zbrzdenie-odraz trhu od jej hranice tak má význam a použivaj ju ako referenčný bod. Pokial ju trh prejde a je vo vnútri usečiek, nechaj ju tak možno neskôr vytvorí CG čo je další dôležitý referenčný bod . Ako máš možnosť vidieť na screenoch väčšinou funguje s matematickou presnostou , trh ti cez tieto body sám hovorí čo sa deje stačí ho sledovať. Obzvlášt velký význam ma takáto úsečka ked je zároveň Open usečkou tá ti vlastne udáva open range. Samozrejme aj všetky High a Low su referenčnými bodmi bez ohladu na to či maju alebo nemaju rastovu usečku. Je to úplne jednoduché a 100% funkčné , len do toho treba prísť. Gladiator028

9944

9945

9946

9947

Odesláno

Ahoj Gladiator

Chtel jsem se zeptat. tahat RU z hlavniho grafu kde obchoduji, nebo je lepsi z vyssiho tf. ? aby jich nebylo treba tolik, nebo ze jsou silnejsi potom....

Krasa se divat na tve screeny. ja zatim bojuju abych tahal ty nejdulezitejsi, protoze v tom nemivam pak prehled...

Diky za tvou snahu a pro me pekne hodiny uceni toho co me bavi. Uz se tesim zase az budu po vikendu z prace doma

(tu)

Odesláno

Ahoj Šimi,

stále platí , že vyššie TF má prioritu pred nižším. Na vyššom si urob hlavné úrovne a na nížšom si urob to isté kvôli samotným vstupom. Uroveň ktor zakreslíš na vyššom TF si prenes do nižšieho v ktorom už hladáš vstupne signály aby si bol v obraze, lebo ak sa trh priblíži k úrovni s vyššieho TF môžeš tam očakávat silnejší pohyb trhu po jej prekonaní, alebo odrazenie trhu a to ti dáva dobrý signál pre prípadnú short pozíciu.
Urovne si tahaj podla postupu ktorý som nakreslil v screenoch , nikdy nemôžeš vediet dopredu ktorá uroveň bude hlavná, to sa dozvieš až po jej kontakte s usečkami. Všeobecne platí, čím väčšia úsečka tým väčší význam a aj ked ju prerastie dalšia úsečka , ale je kratšia stále ma pre mna prím tá prvá dlhšia. Ked su rovnaké beriem vyššiu , ale skontrolujem či v blizkej minulosti sa na tu prvu neviaže nejaký dôležitý support alebo CC. Skrátka ideš vylučovacou metodou za pochodu.

Gladiator028

Odesláno

Gladiator028 a šimi:
možná je to blbý dotaz, ale nějak trochu se v tom ztrácím, mohli byste mi pls osvětlit co jsou RU, CC, CG a ST abych se mohl plně zorientovat v těch výukových screenech?
Díky moc
Tom

Odesláno

Ahoj Dikon
RU - rastová úsečka
CC - cenové centrum
CG - congestion
ST - alebo aj S/R
inak ti odporúčam si toto vlákno prečítať, všetko je to niekoľkokrát vysvetlené aj znázornené

Odesláno

mahrlo:
díky, díky.
já ho postupně pročítám, zatím jsem na nějaké 20té stránce... asi to tam bude, ale radši jsem se zeptal, abych mohl studovat aktuální screeny..

Odesláno

To Gladiator:

Koukal jsem se ted peclive na ten system s RSI co jsi prestavil a vypada fajn, jen jsem nepochopil smysl EMA144, protoze tam jednou cekas na protnuti a jindy zase necekas, dokonce tam i vybiras profit? Souvisi to nejak s trendem a protitrendem?

Diky.
R.

Odesláno

Ahoj Lapaz,

EMA 144 funguje podobne ako 50% pivot Fibonacci, teda trh okolo neho dost často strečkuje a je sám o sebe silnou hranicou. Emu som previedol z tunelovej metody ktoru som používal. V uvedených screnoch som špecialne neriešil výstupy , nieje za tým nijaká "hlboká"myšlienka. Klučom je RSI 36 a pretínanie nulovej linky s využitím ST úrovni, CG a ST bodov je to také vodítko pre postupný prechod na plny PA system.

Takže sledovat RSI 36 a súvislosti s RU, ST, CG bodmi a v prípade, že je v blízkosti EMA144 obozretne riešit vstupy, lebo od nej sa môže trh odraziť späť. Ked je trh velmi tesno pri Ema a Ty čakáš na signál je lepšie obetovat nejaký ten tick a počkat aj na pretnutie Ema a nastúpit až nad/pod Ema , ideálne je ked dalšia úsečka má open nad/pod Ema.

Gladiator028

Odesláno

Ahoj Gladiator
Je to tak, jak pises, mam tam moc car a matou me. Porad se snazim... ktere tam mit, nemit. Presne jak jsi vystoupil, toho ST jsem si byl vedom kvůli vystupu.. Bal jsem se jeste te RU ze vcera... ty mi ted motaji hlavu.... :)

Odesláno

Ahoj Gladiator028, šimi,
na vašich posledných dvoch screenoch je krásne vidieť, aký zásadný rozdiel može byť v detailoch a aký vplyv to má na úspešnosť obchodu. Inak šimi, ide ti to veľmi dobre, tak len pokračuj. Ešte som sa ťa chcel spýtať Gladiator, či obchoduješ i formácie dvojité dno/vrchol?

Odesláno

Ahoj všichni, hlásím se do klubu Gladiatorových žáků ;) Jenom na úvod: Normálně mám sice svůj systém, s kterým jsem si i troufl live, ale ten můžu obchodovat jen v krásně čitelně swingujících trendech, takže si teď poslední 2 měsíce na NQ absolutně neškrtám. To mě donutilo poohlédnout se po něčem, co obchodovat i v ostatní dny, a když jsem před časem narazil na Gladiatorovy screeny, úplně mě uchvátily! Měl bych dotaz k poslednímu screenu: Proč sis vybral za tu důležitou RU právě tuhle a ne tu další? Její cena byla následně vždy protnuta a odrazila se až od té následující. Z těchto důvodů jsem jako důležitější úroveň vybral právě tu druhou. A kdybych vstoupil na té vlajce (žel jsem nebyl u PC), PT bych dal až na tu mou úroveň, ale ono se to zastavilo na úrovni té Tvé. Jak jsi to věděl? Ještě bych rád dodal, že si nesmírně vážím toho, co v tomto vlákně celou dobu děláš. Jsi výborný učitel a soudě z Tvých příspěvků i skvělý člověk (tu). Jen tak dál ;)

9983

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...