Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

EUREX - Euro trhy FESX, FDAX

Doporučené příspěvky

Jirko, myslím , že to jsou podobné problémy většiny začínajících traderů. já sám ještě nepřešel přes paper (a ještě nějakou dobu ani nemám nárok), nicméně podobnou frustraci mám taky za sebou. Začínal jsem po backtestu na FESX 3min. První měsíc +- nula, říkal jsem OK bude to dobrý, druhý měsíc průser jako hrom. přečetl jsem Rosse - super, tomu rozumím, měsíc obchodování - průser ještě větší. zjistil jsem, že na to zatím nemám hlavu a teď vím , že mi i chyběla trpělivost. průběžně jsem studoval Gordonovo vlákno a přišel jsem na chutˇ RB grafům. bylo mi jasné že k posunu vpřed potřebuji kvantum hodin čučení do grafů. RB na FESX mi nesedly, tak jsem přesedlal na Russel. abych zdvojnásobil počet grafohodin denně, přidal jsem si ještě ranní FDAX (z hlediska vykreslování patternů na RB a jak je obchoduji je to pro mě hodně podobné). patterny na RB si potvrzuji finwinem a ještě na druhém grafu sleduji 10min graf na určení směřování trhu , významných ST a CG - přece jen jsem od Gladiátora alespoń něco pochytil. a taky na časových grafech je dobře vidět vztah volume k cenové aktivitě. jedu takhle už druhý měsíc a jak mi přibývá nakoukaných hodin, protrpěných omylů a pádů, začínám se se svým systémem sžívat a cítit se pohodlněji. minulý měsíc jsem byl mírně v plusu, tento měsíc je mírně v mínusu (to neberu příliš za bernou minci neboť ještě moc neřeším výstupy a práci s posouváním SL), ale pracuji hlavně na dotažení nuancí a pravidel OS, krocení ega, učení se disciplíny a poznávání sebe sama. drobnými zlepšováky mi neustále pomáhá dolaďovat mé "obchodování" pročítání tohoto vlákna, Tomassinova, yaxe, jiji a články autorů webu. pro zaplašení frustrace bylo hlavní , že jsem opustil to, co mi nesedělo a zkoušel nalézt to o čem vím , že budu obchodovat. také vím , že má první frustrace byla z toho, že jsem nechápal co se na trhu děje a snažil se obchodovat mechanicky - na indikátoru se udělal nějaký signál a buch ho, on to SL. ale s přibývajícíma zkušenostma a četbou Rosse jsem jednoho dne zažil "AHA den" - nebojím se to nazvat osvícením a od té doby se neustále zlepšuji. Samozřejmě pořád dělám skoro každý den nějakou kravinu ( taky jsem toho ještě u živých grafů moc neprožil), ale už z nich nemám frustraci, spíš vypustím adrenalin a při hodnocení seance mám vesměs dobrý pocit, protože vím , že jsem zase o kousek blíž cíli, neboť každá chyba mě velmi obohacuje.

Sdílet pomocí služby

Ahoj Libore,

díky za odpověď. :) Fakt jsi mi udělal radost, protože si uvědomuji, že v tom nejsem sám. :)
To co píšeš je identické s mými postřehy z "tradingu". V uvozovkách je to proto, že se tomu trading ještě nedá říkat. :)

Ráno FDAX a odpoledne TF. Uź mám taky natočené nějaké grafohodiny, ale bohužel jsem trošku "zabloudil".

Přemýšlím jak si to udělat co nejjednodušší a nejprofitabilnější.................. :) Věřím, že na to jednou příjdu.

Prosím tě, na duchovní vlákno jsem umístil "manual" pro tradery. Možná, že je notoricky známé, ale já jsem si dnes připoměl kde jsem a kam se chci dostat................. :) :) :)

Díky Libore!

Ať se ti daří!

Jirka

Sdílet pomocí služby

To Atlas,

Ahoj Jirko, presne vim o cem mluvis. Zazivam si to same a asi spoustra traderu kolem. Vsak to vidis i s tech mych prizpevku...Mam cas nebot jsem ted bez prace a hledim do grafu cca 14 hodin denne, vzdycky se nekam dopracuju a mam pocit, ze to je vono, po uspesnem paper trade vlezu do live a nachytam 3-5 ztrat za sebou, pak se zase na mesic nekam zavru, sebevedomi na nule a znova a znova prochazim backtesty, zkratka hledam a porad se tocim v zacarovanem kruhu. Vzdycky se vratim na nulu a zacnu znova, ale neni to uplna nula, je to porad lepsi a chybi to jen nejak dat konzistentne dohromady, zkus si predstavit sebe pred pul rokem a ted, myslim, ze se posouvame, ale neni to tak rychle jak jsme si mysleli, no ale to tu vsichni pisou, tak to tak asi bude. Podivej se na ty "sucess story" vzdycky je to neco jako projel jsem 2-3 ucty a pak jsem to vechno pochopil a ted se tim zivim, to znamena pokud jsme jeste cely ucet neprojeli jsme lepsi nez ostatni a nakonec je prechcijeme....

Mej se.

R.

Sdílet pomocí služby

Ahoj lapaz,

jo jo to je přesný! Úplně! My to tady společně dáme dohromady! :)

Teď to tady psal Libor a ty jsi to ještě více upřesnil.

Taky jsem si dal "studijní volno" a šrotim jak pitomej. Když bude nouze tak si práci nějakou najdu, ale tím bych se dostal tam kam nechci.

Proto přeji všem vytrvalost a neochvějnou víru. Vydržte! :)

Já vím, že je to offtopic, omlouvám se.

Díky!

Jirka

Sdílet pomocí služby

Jirko,

jeste me napadlo, vem si screeny ztratovych obchodu, ktere jsi udelal par mesicu tomu nazad a pokud dnes uvidis jasne proc to nebrat je to super a jasny signal, ze se nekam posouvas a ze jsi na spravne ceste, to znamena, ze se venujes spravne veci...

Pokud tomu tak neni tak tu oblast kterou ted studujes nech byt, knihu dale necti atp. zkratka zkus neco jineho :-)

R.

Sdílet pomocí služby

Ahoj Jirko,
teraz som našiel tvoj príspevok a presne tak isto som sa cítil pred časom i ja, vidím že je nás tu viac takých. Toto vlákno sledujem od začiatku a Gladiatorov sposob ma fascinuje, jeho nadhlad a suverenita, skrátka je to nádhera, ale ja to zatial nedokážem, aj ked som si myslel, že to pojde, ale nakoniec z toho bolo fiasko. A tak som sa vrátil na úplný začiatok ku grafom 911 a danka. Inak dankove grafy nájdeš vo vlákne price action na začiatku. Je to to čo mi zatial najviac sadlo a na čom som schopný aj ja v reále zarábať. Už nejakú dobu tu nedávam žiadne moje obchody aby som nebol za blba, že hladánm stále niečo nové, ale tento jednoduchý systém som si natestoval a už obchodujem i live a pomaly začínam veriť že sa dá tradingom živiť. Nieje to tak dávno čo som bol poriadne zúfalý a chcel som to zabaliť, ale tak nejako to prišlo samo, skrátka ten systém sa mi tak nejak pripomenul sám a tak som sa k nemu vrátil a testoval do zblbnutia. Skrátka netlač na pilu, daj si prestávku, prípadne len tak prechádzaj diskusie a ono to príde samo ak v tom chceš naozaj pokračovať, tak sa ti ten správny smer zjaví. To vravím z vlastnej skúsenosti, aj ked to može vyzerať že som na práškoch :). Takže ti držím palce (tu)

Sdílet pomocí služby

Ahoj Jirko, prečital som si tvoj príspevok v Duchovnom vlákne a je na nom vela pravdy, všetko chce svoj čas a vytrvalosť. So psychikou ti asi nepomôžem a neviem ti ani "natočiť" hodiny praxe do hlavy , ale skus urobit ešte jeden pokus s "polovičným"PA systemom ktorý som ti naznačil v screenoch. Je to jednoduche ako facka a nieje tam v podstate čo vysvetlovat. Ked s tým systemom začneš rásť postupne vyhodíš Ema a potom aj RSI lebo uvidíš že ich fakt nepotrebuješ. Skús to poctivo obchodovat celý mesiac každý deň , nič iné neskúšaj a nevyrábaj dalšieho kríženca. Zakresli si tenke linky do stratena z každej Open usečky, Hig/Low rastových úsečiek , ST urovní . Potom vstupuj do trhu len ked trh bude prekračovať tieto linie a zároven bude prekračovať nulovu linku RSI. Ideálne je ked to prekročí aj EMA, alebo sa bude phybovat aspon v jej blízkosti. EMA 144 je plávajuci pivot a je velmi dôležitý. Taktiež vystupuj v takých istých referenčných bodoch bez ohladu na to že trh pôjde možno dalej. Na konci mesiaca si zrátaj profit - strata a uvidíš či sa na teba niečo nalepilo. Nič jednoduchšie a účinnejšie ti neviem poradiť. Gladiator028

9932

9933

9934

9935

Sdílet pomocí služby

Ešte som zabudol dodat, že trenuj na FGBL, predtým som tento trh obchodoval príležitostne a preferoval so FESX, ale musím povedat, že na rozdiel od FESX tento trh si zachoval svoju tvár a je dobre obchodovatelný aj teraz...z pohladu kresby usečiek a volume.
TF mne osobne vôbec nesedí a ES je dalši "divočák" teda osedlal si si divoke trhy tak sa nemôžeš diviť že si sa popálil.
Skus FGBL a uvidíš.

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Ahoj lapaz,

jasně, to taky dělám a pak se divím jaký dělám kraviny............ tedy teď už je to ale lepší............. je to disciplína a nedodržování OS. :)

Teď jsem hodil ještě na "Diskuze k článku: Intradenní obchodování: vertikální zóny" můj screen. Řešil jsem tam s Ládou vstupy po otevření na TF. Tak jenom pro ilustraci! :)

Snad se někam posouvám.............. no nevím. Ano a už vím, že pohyb ceny nelze předvídat - pouze z mého pohledu jen tušit.

PA je suprové, jen se ho stále nemohu naučit. Asi bych měl zůstat u toho co mi vykazuje stabilnější profity.

Díky!

Ahoj mahrlo,

díky za slova povzbuzení do další práce. To jsem moc potřeboval. Je dobré vědět, že si nás tím prochází více. Ivane ty už jedeš live? Tak jsi borec!!! Mám z tebe velkou radost - jen tak dál!
Díky za tip na toho Danka. Hned se na to podívám!

Dej jsem nějaký svůj obrázek. :)

Díky!

Ahoj Gladiator028,

ty jsi tady náš Anděl - strážný! Kolegové se mnou budou určitě souhlasit! :)
Děkuji ti za screeny, hned si to upravím ve svém PC a budu to studovat až do omdlení. :)

Upřímně, PA od tebe zkouším uplatňovat ve svém OS, ale zřejmě jsem to špatně pochopil. Protože občas se spletu v průrazu z trojúhelníky a podobně. Ale snažím se a věřím, že to dokážu.
Je zajímavé sledovat tvou "cestu", která vykrystalizovala do této současné podoby.

Díky za vše!

Jirka

Sdílet pomocí služby

Ahoj Gladiator,

ještě jednou díky za tip na FGBL. Uplně jsem ten trh vypustil z hlavy............... Jestli je FGBL čitelnější, bylo by to fajn se do něho pustit.

Zkusím to............ budu se držet tvou radou a budu vas informovat jak jsem pokročil. Věřím, že to zvládnu. :)

Jak jsem psal, držím se ještě pořád indikátorů, protože mi PA pořád nejde jak bych si představoval, nicméně to chci časem změnit.

Přeji hezký víkend

Díky

Jirka

Sdílet pomocí služby

Jirko,

hlavne to chce konzistenci, takze az budes mit v kupe system, tak ho zkus obchodovat nejakou dobu a hlavne na nem nic nemenit. Jenom se soustredit na to, abys drzel co nejlip pravidla. Je uplne jedno, kolik budes vydelavat. Protoze uspech je v hlave, a to v nauceni se obchodovat disciplinovane.
A hlavne to chce neco hodne jednoducheho, viz treba ty screeny od Gladiatora.
Ja treba chci taky prejit na cistou PA, takze ted studuju screeny tady a i ty starsi ve vlaknu s PA. Ale v realu obchoduji uplne neco jineho, jak uz jsem ti psal jinde. A to proto, ze je to aspon pro me super jednoduche a jsem schopny to dodrzovat. A az se to naucim dodrzovat konzistentne, tak pak zacnu zkouset nove veci vcetne ciste PA, coz je dlouhodoby cil.

Ale chapu tvoje pocity, neni to nic prijemneho. Ja se do toho stavu dostal v kvetnu. Jednak jsem porusoval pravidla z cehoz pramenily docela zoufale emoce a vybudovani slusneho bloku ze strachu z dalsich ztrat. A jednak zacalo byt strasne malo vstupu, coz mi rozhodne nepomahalo v tom, abych ten svuj blok prekonal. Tak jsem zjednodusoval a zjednodusoval a pridal ten jednoduchy vstup, aby bylo dost obchodu a ted uz jsou ty pocity mnohem lepsi.

Lada

Sdílet pomocí služby

Ahojte, len tak pre zaujimavosť porovnajte si trhy FGBL a FESX s rovnakými parametrami Range a Volume. Ide sítce o rozdielne trhy , ale aj pri zmene hodnôt je jednoznačným favoritom pre túto dobu FGBL. Je jasne čitatelný , má pekné svingy , oproti tomu FESX je rozsypaný a ťažko sa v ňom orientuje. Na jednom FESX som dvihol aj volume no nepomohlo to. Takže súčasný europsky favorit je FGBL teda okrem FDAX-u. Gladiator028

9936

9937

9938

9939

9940

Sdílet pomocí služby

Ahoj Ládo,

díky za pomoc. :)

Chtěl bych k tomu napsat něco chytrého, ale nic mě nenapadá. Jen asi tohle - díky vám všem, kteří ochotně pomáhají ostatním prostřednictvím tohoto fora.

Vážím si toho. :)

Když tak o tom přemýšlím, máš pravdu s tou konzistencí. A taky je faktem, že jsem často porušoval pravidla vstupů a výstupů. Je to asi dané tím, že stále tak nějak hledám nejoptimálnější obchodní systém. Takže u toho laboruji a zkuším.
Hmmm........... přitom disciplína v tradingu hraje dost důležitou roli. Jak píšeš - strach a frustrace u mě vnikly z výše jmenovaných problémů.

Ládo, bylo by pěkné přejít na čisté PA. :) Věřím, že to lze a že se nám všem, kteří o to usilujeme, jednou podaří. :)

Hezký víkend všem a díky!

Jirka

Sdílet pomocí služby

Ahoj Gladiator,

to je zajímavé srovnání. :) Díky.

Prosím te, ty jsi zkoušel obchodovat PA i v RB nebo Volume grafech? Pokud ano, s jakým úspěchem?

Díky!

Jirka

PS: Teď musím s rodinou na výlet, ale už se těším až se večer vrátím ke zkoumání PA.

Přeji ti hezký den!

Jirka

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...