Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

EUREX - Euro trhy FESX, FDAX

Doporučené příspěvky

Galdiator

ja sem technik krizeny s fundamentama. tim myslim makro data/situace na trhu/sentiment obecne/earnings atd

z TA se tu uz pres 3 roky snazim lidi primet sledovat i cenu. takze cena, time and sales, pivoty, s/r, market internals zadna veda

z FA mam placenou sluzbu takze mam headline co se deje a to velmi vyrazne pomaha

Sdílet pomocí služby

šimi, sleduji to na FDAXu, což má "podobný" graf a chytil jsem obchod v jednom swingu - 28ticků,což byl PT nad high před gapem, na korekci jsem už neměl plnohodnotný signál tak jsem znovu nenaskočil, udělalo to ještě jednou takový pohyb. Kromě vstupního signálu jsem přihlédl i ktomu, že trh má většinou snahu noční gap vyplnit.

Sdílet pomocí služby

Ahoj Šimi, pozri si screen ako sa dalo vstupiť na cene 2620 pretože cena sa preobchodovala cez ranné open. Pokial chceš urobiť obchod musíš mať pre to dôvod. Okrem všetkých iných možných dôvodov prvý je "vizuálne presvedčenie" . To získaš tak, že ešte pred Open si urobíš úlohu....zakreslíš dôležité línie a vytiahneš ich do stratena , potom ich podla potreby predlžuješ , alebo prekresluješ , ale musíš byť vžy v kontakte s trhom. Nespoliehaj sa na improvizáciu a otázky typu "čo ak? " s takýmto prístupom to nikam nedotiahneš. Otázka Čo ak? patrí tebe nie trhu..... čo ak to tam nepôjde ? mám na další obchod? je to môj posledný pokus? čo ma opravnuje si mysliet že to môže stroskotať? Na to ked si vieš odpovedať tak sa ničoho nemusíš báť lebo poznáš odpoveď a ked niečo poznáš tak z toho nemáš strach. Vždy musíš mat naplánovaný Vstup aj Výstup ! Vopred si nájdi body vstupu a výstupu tak poznáš svoje riziko aj profit a na základe týchto informácii sa vieš správne rozhodnuť. Vždy uvažuj tak že od tebou plánovaneho vstupu musíš vidiet bod kde ta to dostane minimálne na BE , vtedy si už v pohode potom ta zaujíma už len výstup v logickom bode a ten musíš vidieť vopred , lebo žiaden indikátor na svete ti ho neukáže vopred. Viem , že su to otrepané rady , ale možno si ich potreboval pripomenuť.... ;) Gladiator028

9915

9916

Sdílet pomocí služby

Ahoj Šimi, kukni screeeny, okrem ST urovní v aktualnom grafe je silná zlomova línia do shortu z 3.11.2008 nič bližšie s touto úrovnou nie je , starý príklad je ukážkový . Okrem toho čo vidíš momentálne musíš trocha pátrat aj v minulosti a brat na to ohlad. Ja mám každý trh ktorým sa zaoberám "rozpitvaný" a uložený v samostatnej zložke kde si overujem význam klučových bodov z minulosti a aj podla toho sa rozhodujem. Táto línia však neznamená tentokrát zmenu trendu , ide o momentum kde by som bral short lebo bol podložený aj "historickými udalostami". Trh je longový takže pôjde len o korekciu. Gladiator028

9918

9919

9920

Sdílet pomocí služby

Ahoj Gladiator, Je uz mi to jasne, rikal jsem si , ze to bude v souvislosti z minulosti.... Abych pravdu rek, nevim jak to mam udelat abych mel vetsi historii. To jsem ale lama ze? :S Vcera jsem prochazel vlakna a podarilo se mi jen natahnout neco na ER2-TF ale na FESX jsem nic nenasel :S, Jsem uz z toho domotany cely ,tak kdyby jste mi mohli poradit, ale asi to nepatri do tohoto vlakna ze.. Takto vypada muj graf :S

9921

Sdílet pomocí služby

Ahoj Šimi,

takže choď do Control center- Tools- Instrument manager- najdi si v talbulke FESX- chod na expiry a daj si tam kontraktne mesiace (postupne) 06-09, 03-09, 12-08, 09-08, 06-08, 03-08 pridáš si ich šipkou do prava -tabulka Deflaut. Všetko potom postupne potvrdíš OK a výjdeš z toho.

Otvor si Control center- Chart-Name (kontraktny mesiac)-Start date -tam dáš začiatok kontraktneho mesiaca napríklad 03-08 je 1.1.2008-31.3.2008 a načítaš staré údaje.

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Gladiator

Dekuji
Takze ted jsem si otevrel graf 12.08 dle toho se orientotovat... Pro kazdy kontr.mesic si musim otevrit zvlast graf pokud spravne myslim....ninja to neumi pospojovat..
V instrument man. mi to jde az od 09-08. 06-08 a 03-08 tam nemam, to uz asi neposkytuji tak starou historii? Myslim ze nekde psali ze jenom kolem roku... Nebo je chyba u me?

Sdílet pomocí služby

Šimi,

pokial ti to nejde tak skus " Yahoo chart" vygoogli si to, ale pokialto nepotrebuješ tak netahaj si zbytočne vela grafov lebo si tak spomaluješ platformu. pozri si len aktualne levely -zaznač a ulož si ich ako screen s datumom a cenovým rozpätím aby si nemusel dlho hladat ked to budeš potrebovať.

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Nazdar klucí,

obracím se na vás s prosbou o pomoc! :)

Čtu si pravidelně toto vlákno a tudíž bych měl být o něco chytřejší než před jeho založením, ale všechno jinak a já jsem zralej na cvokárnu. Mám chuť s tím tradingem praštit neboť jsem se do toho tak zasekal, že nevím kudy kam.

Měl jsem za to, že nejlepší je kombinace CCI a MACD a vyhledávat divergence...... fajn, to asi jo, ale v backtestech to vychází suprově a v tom se mnou jistě souhlasíte. Leč backtest je pouho-pouhá historie a za roh nikdo z nás nevidí.
Dobrá, na toto téma je zde na webu taky spousty článku a informací.
Takže se ptám dnes a denně sám sebe - jak dál...............

Líbí se mi metoda, kterou zde předvádí Gladiator a další jeho "žáci". Zkoušel jsem to také, ale nějak se s tím nedokáži sladit a nebo někde dělám chybu. Pravda zkoušel jsem jí uplatňovat na TF a ES, ale pořád mi to nějak "nefunguje". K tomu sleduji fundamentální informace a atd.

Líbí se mi, že Gladiator028 postupně přešel od indikátorů k funkčnímu PA.

Postupy a patterny sleduji a řekl bych, že je mám docela "nakoukané", ale úspěšnost nic moc, ale spíš nic než moc! :(

Pak jsem si z chutí četl článek od JenaLa. Nicméně jsem těch 1200 ticků na TF nepochopil.

Také jsem se někde dočetl, že je dobré sledovat pohybové průměry. Ale už jsem se nedočetl co jsou ty pohybové průměry........... :) Je to rychlost s jakou se vykreslují úsečky? Nevím, budu dál pátrat.

Zajímavé názory tu padly od úspěšného tradera 911, ale zatím se mi nepodařilo pochopit celý souhrn informací. (nemám přístup do VIP vlákna)

Pokud si někdo z vás tímto "peklem" a popral se úspěšně s podobnou bezradností budu moc rád za každou radu.

Omlouvám se, pokud je tento příspěvek trošku off, ale měl jsem pocit, že bude dobré ho umístit sem, kde to stále žije.

Mějte se fajn a pokud někdo zareaguje budu rád!

Díky

Jirka

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...