Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

To Simi,

Taky na to koukam, vsude sama SR uroven nebo CC, moc se do toho z meho pohledu neda vlezt, cekam jak se to vyvine. O longu by se dalo uvazovat nad 2624 a short pokud se prorazi 2601, ale hodne zalezi jak to bude vypdat, zatim se spise drzim stranou!

R.

Odesláno

Ahojte, dnes neobchodujem, lebo mám časté výpadky internetu, ale pri obchodovani FESX by som sa riadil 30 min grafom. Prikladám screen s levelmi ktoré stoja za povšimnutie.Trh je do strany - Long , nižšie TF su pre obcod nebezpečné-nečitatelné....aspoň pre mňa. Vela štastia. Gladiator028

9876

Odesláno

To Gladiator:

Jsem rad, ze jsi on line, chtel jsem se prave zeptat co delas pokud je to same CC co 5 bodu, jestli cekas az se to prokouse mimo takove obdobi a nebo jak na to? Zvednout TF?

Diky
R.

Odesláno

Ahoj Lapaz,

od rána som bol bez internetu až teraz to nabehlo , ale o nič extra som neprišiel... V takomto čase neobchodujem, ale ak chceš urobiť obchod stoj čo stoj tak jedine vyšie TF 15-30 min s pevným PT a von z trhu. Lezie hore tak ako som to naznačil v screene , ale nechce sa mu velmi žiť takže pokial si v pozícii a trh ti brnká na nervy lebo stoji s akým takým profitom na mieste tak to nieje nič moc. Ja osobne by som to neobchodoval , ale každý má iné pohnutky pre obchod tak nech sa kažý rozhodne sám čo s tým.... ;)

Gladiator028

Odesláno

Zdravim,
Az ted jsem se dostal narychlo k PC a koukam jaky to udelalo pekny pohyb s takovym volume jeste pred 9 h. ? Nevite jak to? To bylo hodne prodejnich prikazu na 2581 a pak se ostatni pridavali...?
Gladiator: Dekujem za tve screeny (tu) :)

Odesláno

To Gladiator028:

Vim, ze toho uz zverejnujes velmi mnoho, mockrat dekuji. Chtel bych se zeptat, jestli by slo trosicku napovedet jak casovat vstupy. Mam CG, kde cekam na prorazeni. Jiz nekolikrat tu zaznelo, ze je lepsi cekat na druhe prorazeni a to idealne pomoci cekacky. Davas ten prikaz nad High prvniho prorazeni, nebo nekolik ticku nad CC/hranici CG, nebo po prorazeni cekas na korekci a navrat zpet do CG a dalsi prorazeni hranice, nebo cekas na nejake usporadani usecek atp.

Pokud ti uz moc lezu pod poklicku, tak to nech byt :-)

Diky.

R.

Odesláno

Ahoj Šimi, ten pohyb spôsobili predajne príkazy nahromadené pred open , je to každodenný rituál , ale vždy v inej sile. Po 9:00 nastupuju obchodníci z "vonku" a tým sa nízka cena nepáčila tak ju začali tlačiť hore čo samozrejme zahralo do kariet "profikom" lebo lacno nakúpili a draho predali... ;)Ked to prerazí 2614-2616 môže dôjsť k dalším nákupnym príkazom predchadzajuce High na 2624 je len prvou lastovičkou ktorá naznačila smer trhu, najbližšia zastavka pri pohybe hore môže byť na 2633 ktore je Open a zaroveň rastovou úsečkou teda ide o 2 silné signály ktoré treba brat do úvahy. Poznamka: 2614-2616 tvoria rastove usečky, avšak na 30 min grafe je signál len z 2614 teda je to silneší signál. Zámerne som tam nakreslil všetky dôležité úrovne , aby si to mohol každý napozerat z čoho treba vychádzat a ako vyberať signály. Gladiator028

9892

9893

Odesláno

Ahoj Lapaz, pod pokličku mi nelezeš , lebo ja varím pre každého...:-) pozri si screeny kde je ideálna situácia, bohužial je to zo "stareho"FESX ked bol ešte normálny a obchodovat ho bola sranda. Teraz je tažko čitatelný a už som písal , že od septembra sa to možno zlepší. Po prerazení CG prvou úsečkou čakám čo sa udeje a podla toho reagujem niekedy nastupujem po korekcii k CG avšak musím to mat podložené referenčným bodom z minulosti ktorý mi dáva opodstatnenie mysliet si že je to možná hranica. Pokial trh -usečka len vykukne a stiahne sa do CG čakam druhe prerazenie a snažim sa nastupovať tesne pod hranicou CG, ak je High vyššie ako 7 tickov nastupujem hneď lebo High mi dáva nejaku záruku že trh sa tam dostane a aj ked skonči mám už nejaký profit prípadne BE (takto to beriem ako Trader trick) najblžšie hig je referenčným bodom. Ak prvému prerazeniu nedošlo , ale mám tam silnu ST hranicu beriem to ako referenčný bod lebo to má prioritu a v tedy beriem aj prvé prerazenie . Chce to dlhodobo pozorovat trh a vstrebávať to... ;) V zásade všeobecne prvé prerazenie netreba brať. Gladiator028

9894

9895

9896

Odesláno

To Gladiator:

Diky. Koukam na to, cetl jsem to snad trikrat a ted to pomalu vstrebavam... Jen mi neni jasna u posledniho obrazku jak poznat kdy brat jako nosne prvni CG a jeho prurazy a kdy cekat jestli se nahodou nevytvori druhe, ktere navazuje na prvni?

R.

Odesláno

Ahoj Lapaz,

to som nemyslel tak ako si si to vysvetlil, samozrejme ani ja nemôžem vedieť že vznikne presne take CG to by som bol velký frajer... ;) Naznačil som ti to len preto aby si videl že trh sa hýbe podla presných zákonitostí a vzniknute ST body a CG niesu vecou náhody. Stále to má spojitost s minulostou preto treba sledovať staré referenčné body. Na screenoch si všímaj len prerazenia a ako knim došlo za ideálnych podmienok. Pokial niesu ideálne podmienky čo sa deje vlastne teraz musíš improvizovat...odvodit si od idealneho základu záchytny bod a podla neho sa rozhodovat.

To 911,

jasne že taký velký pohyb nieje vecou náhody a že je za tým niečo -napr.správy aj ked nie vždy majú taký efekt.
Vo všeobecnosti som len vysvetlil ako funguje FESX od ranneho open a jeho rytmus. Niesom fundamentalista beriem to len na vedomie , teda dávam si pozor pred vyhlásením správ, ale niesu mojou prioritou. podla Tvojích príspevkov vidím, že teba viac zaujímaju fundamenty , aký máš OS mimo fundamentov?

Gladiator028

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...