Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

EUREX - Euro trhy FESX, FDAX

Doporučené příspěvky

To Gladiator:

Gratuluji, to je teda husarsky kousek, vsichni tu fnukaji, ze je to dve veci a ty tu strihas jednu paradicku za druhou. Opravdu prima to sledovat, jen je mi lito, ze na FDAX nemam ucet a zkusenosti a FESX je nejaky necitelny, neni se ceho poradne chytit...

At se ti dari i dale a uz to tu radeji nedavej nebo probudis typickou ceskou naturu a to slecnu ZAVIST :-)

Jeste jeden dotaz, kdy usporadas skoleni, urcite bych prijel?

R.

Sdílet pomocí služby

Ahojte, Ufonik, nemyslím si o tom nič , lebo takýto pohyb ma riadne prekvapil , očakával som zastavku na 5181-3 , ale toto nemá komentár. Zatváram stále na logických bodoch lebo je to velmi dravý a drahý trh a nakolko obchodujem viac kontraktov neriskujem zatvárať v priestore na základe domienok a želaní... ;) Dikon, vysvetlenie máš v screene, neberiem prierazy ktoré idú velmi "zdaleka" sú unavené a väčšinou su to len prieskumnici či náhodou niesu umiestnene čakačky na ST hranicou. Pokial nemám vážny dôvod neberiem prvé prerazenia ....stáli ma už dost penazí.... ;) Gladiator028

9845

Sdílet pomocí služby

Gladiator028:
Diky moc za osvetleni, ted uz to tam vidim...:-)
Nemuzes pls jen natuknout jaka mas pravidla pro obchody? Nebo jen jedes podle RU a ST (predpokladam ze to jsou SR urovne)?
Mrknul jsem na zacatek tohoto vlakna a tam jsi neste pouzival CCI i Fib vlny (procitani jde pomalu) ak jeste nejsem u bodu kdy jsi to asi opustil, mozna se k tomu jeste dostanu.
Tak pokud bys mel naladu a chut, budu rad,abych se mohl zorientovat a poucit se z dalsich pristupu a moznosti (prave jsem docetl asi po 10 dnech cele vlakno Grodona..
Diky
Tomas

Lapaz:
byla by to skoda to sem nedavat...:-) Jinak ja myslim ze sice vsichni narikaji, ale kdyz kouknu do dat z cervence 07, tak tam to bylo taky pekne slabe, takze se to asi dalo cekat (ale jeste mi kape mliko po brade, takze to neni pravda).
Jinak skoleni bych jiste taky privital, znalosti neni nidky dost..

Sdílet pomocí služby

Ahoj Lapaz,

OK budem sa krotiť.... ;)
Každý to môže robiť , stačí len pozorovat trh a nie "šidítka"... :) Viem o čom hovoríš , ked nieje dost penazí na účte tak sa človek bojí riskovať hoci normálne by bol úspešný . Zase sme pri psychike a strachu...čo ak....ale stým sa musí vyrovnat každý sám. Na FDAX-e je dobré to, že dotiahne veci do konca tedak ak sa rozbehne a dalšia usečka začína na close predchádzajucej a potiahne najprv hore ale nevráti sa viac ako o 3 ticky je to dobrá úsečka a má moje sympatie.
FESX zase aj ked sa zda že ide podobne viac šaškuje a takým úsečkám by som na tomto trhu neveril , ale neodsudzujem ho no treba si počkať do septembra. Teraz idem zhánat historicke data FDAX-u lebo moje mi už nestačia a nemám sa čoho chytiť ...akurát sa môžem chytiť krígla s pivom a na dnes definitívne končím lebo mi chýbaju informácie a čomu nerozumiem to nerobím.

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

For all: Davam odkaz na blog DBPhoenixe. Je to clovek, ktery se zabyva price action uz hodne dlouhou dobu. Je tam toho dost k nastudovani hlavne pro ty, co umi anglicky. Jeho styl vychazi z Wyckoffa a jeho tape readingu. Neskutecne materialu lze jeste nalezt na foru traderslaboratory.com a na trade2win.com.
Ukazuje vztahy mezi cenou a volume a opravdu tomu rozumi. Ted ctu jeho knizku, kterou prodava za 20$, taky hodne poucna.
Pro toho, kdo se zabyva PA je to myslim perfektni material ke studiu na dost dlouho..
Tady ten odkaz na blog: www.traderslaboratory.com/forums/blogs/dbphoenix/
BTW: Dneska zajimavy pohyb, co? Vzal jsem si na YM 200$ a rikal jsem si, jak jsem to vysal.. :D

Sdílet pomocí služby

Ahoj Dikon,

ked pôjdeš dalej tak sa to dočítaš , lebo musel by som tu zase opakovat dookola to iste. Vychádzam z učenia Rossa , ale techniku som si "vyklonoval" s prihliadnutím na MP (Market profile) , taktiež používam klasicke PA formácie ktoré zas Ross nepoužíva takže je to taká mutácia PA systemu. Nie každemu to musí vyhovovať , musíš si vyskladať vlastné "lego".. :)
Prešiel som viac systemov aj Fin-Win a Tunelovu metodu ktoru máš na začiatku no pri tom som mal stále otvorený jeden "panenský" graf a porovnával som si situácie. Potom som postupne vyhadzoval "šidítka" a ostal mi čistý graf . Neviem si už predstavit obchodovat s indikátormi nakolko mi nemajú čo dať. Výnimkou by bola situácia keby som robil dlhodobé obchody kde jednotlive prerazenia v podstate nič neznamenajú , tam maju niektoré indikátory svoje opodstatnenie.
Nech sa ti darí ... (tu)

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Ahoj Pavel.k

pozrel som na to vlákno , je tam toho dost ale je to mix Elliot vln , PA, PA+ indikatory skrátka zas niečo iné , to je OK , ale že to prezentuju na 1 min dokonca 5 sek grafoch tak toje už na mna silná káva. Neviem si predstavit obchodovat na takýchto TF a zaujimalo by ma odkial beru analýzu trhu ked tam vôbec neprezentuju vyššie TF. Najvyššie TF tam bolo 5 min .Určite používaju aj vyššie TF , ale pokial tam chcu niekoho niečo naučiť tak by mali ukázat ako k tým jednotlivým bodom prišli. Inač je to všeobecne zaujimava stránka a určite sa tam dá niečo zaujímave vydolovať pokial sa človek pohrabe.

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Gladiator: On indikatory taky nepouziva. Jenom volume. Maximalne jeste TICQ, ale to neni uplne klasicky indikator a uz zdaleka na tom nestoji jeho prace. O Elliotovi jsem u nej asi jeste necetl. On take pouziva vyssi TF, dokonce podle PA obchoduje i akcie na dennim grafu. Pouziva vyssi grafy na SR a dost nizke na vstupy. Hlavne ukazuje to, ze je jedno, na jakem grafu clovek obchoduje, kdyz umi cist tape. Jeho clanky na forech o nabidce, poptavce, prodejnich a nakupnich tlacich, akumulaci a distribuci atd. jsou vazne zajimavy. On vysvetluje velice dobre prave vztahy volume a ceny a jak "cist graf"..

Sdílet pomocí služby

Ahoj Pavel.K

ja som to len prešiel z pohladu grafov a bol tam mix všetkeho možneho (traderslabor...)Je tam aj Wickkof a jeho vlny na spôsob Eliotta. Idem si to pozriet ešte raz lebo dnes si dávam volno nakolo je piatok a nechcem "dráždiť " pekný týždeň , aby som nemusel rozbiť prasiatko.. ;)

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...