Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

EUREX - Euro trhy FESX, FDAX

Doporučené příspěvky

Velká nevýhoda toho indikátoru pro NT je to, že pracuje pouze s realtime daty. Téměř jakákoliv změna v nastavení grafu jej restartuje. To značně limituje možnosti použití.

Konečně se mi podařilo rozchodit přímo soft od Marketdelta s daty od IQFeed. Teď zjišťuji, jestli je možné přímo z platformy od MD obchodovat na účtu Mirus. V nabídce je totiž exekuce příkazů přímo do Ninjatraderu, ale zatím jsem nepřišel na to, jak to rozchodit.

Podstatné ale je, že tato kombinace není nijak limitována pouze realtime daty a nabízí netušené možnosti.

Ovšem je to taky pekelně drahé.

Sdílet pomocí služby

Ahojte

Tomáš ďakujem. Živé obchody to ešte neboli - je to kombinácia plánovania, backtestu a papertradingu - podľa časových možností.
K takémuto štýlu obchodovania sa však chcem dostať - a to aj vďaka tebe, Petrovi, Gladiátorovi, Opiusovi a všetkým, ktorí tu prispievajú.

"Sme to, čo opakovane robíme. Vynikať v niečom teda nie je čin, ale zvyk."
-- Aristoteles

Sdílet pomocí služby

Ahojte kolegovia, po dlhšom čase pridávam jeden "rekreačný" obchod z dneška nakolko som ho zobral len preto lebo sa mi pozdával a zase som išiel von. Stále dovolenkujem a predpokladám, že normálne trhy uvidíme až v septembri takže momentálne som na trhu cca 2 hod denne doobeda a padám ..... ;) Na prvom screene je konkretny obchod a na 60 min je dôvod pre vstup ktorý nemáte možnost vidiet na 10 min grafe. Vstup bol na základe prerazenia logickeho bodu a výstup bol riešený tak isto akurát , že som vystúpil neskoršie nakolko bod bol prerazený zotrvačnostou úsečky ako sa ukázalo neskôr a druhá úsečka bola reverzná presne v predpokladanom logickom ST bode takže som to zavrel manuálne. To Rajco, taktiež musím povedať , že vieš v tom "chodiť " ....čistý štýl bez zbytočných "malovaniek". Nech sa ti darí. Gladiator028

9771

9772

Sdílet pomocí služby

Ahojte všetci, ;)

Potrebujem sa poradiť s niekým, kto má väčšie skúsenosti (niekedy mám dojem, že snáď všetci):
1) Na tomto chate som sa dočítal, že je "úplne jedno" v akej mene máte založený účet u IB (ja mám USD), lebo ak obchodujete trhy napr. v Eur (FESX), tak sa peniaze z USD na Eur prepočítajú určitým kurzom a po ukončení obchodu sa tým istým kurzom prepočítajú naspäť (samozrejme ak obchod prebehne v jeden obchodný deň). Je to naozaj tak ?? Viete, kde aktuálny denný kurz je možné nájsť na ich stránke, resp. v TWS.
2) Skúšam obchodovať na paper-trading verzii trhy EuroStoxx50 a e-mini Russell 2000. Predpokladal som, že ak zadám typ príkazu "DAY", tak na konci obchodného dňa (podľa burzy) mi pozíciu automaticky ukončí. ALE v trhu EuroStoxx50 mi neukončí vôbec (a už vôbec nie kedy skutočne končia obchodné hodiny) a v trhu ER2 mi niekedy ukončí a niekedy nie.
Neviete mi poradiť, či je potrebné niečo špeciálne nastaviť ?
3) Táto otázka tu možno nepatrí, ale predsa len ju doplním. Ako je možné ukončiť jednu jedinú pozíciu (v TWS), ak mám aktuálne otvorených viac a ostatné chcem nechať na pokoji. Tlačidlo "close all position" nie je dobrý nápad.

Verím, že sa nájde niekto, kto vie na to odpoveď.
Vopred ďakujem.

:) :D (tu) :) ;)

Sdílet pomocí služby

Ahoj Abc1,

prejdi si toto vlákno niekolko strán do zadu , lebo niekto tu už písal ako sa daju uzatvárat pozície postupne. Ja otváram a zatváram všetky pozície súčasne takže ti v tom neporadím. Kurz sa prepočítava presne ten ktorý vidíš na svojej platforme o 20:45 to je čas oficiálneho zatvorenia menoveho trhu....trh samozrejme beží dalej.. :) Pokial ti môžem poradiť tak si otvor 2 učty jeden v EUR a jeden v USD ak chceš mat v tom prehlad. Ak pošleš peniaze z Euro učtu a otváraš USD učet stále ti tam bude plávať zostatok na účte podla aktuálneho kurzu a ak sa kurz bude vvýjať proti USD tak ti to na nálade nepridá....
Na prikaz "DAY" sa nespoliehaj a neviem prečo to riešiš , pokial obchoduješ pozične tak to nepotrebuješ a pokial intradenne kde zatvaraš pozicie manuálne , alebo na PT tak to tiež nepotrebuješ. Nezaoberaj sa nepodstatnými vecami ktoré ti peniaze nezarábaju , ale sa radšej venuj konkrétnym obchodom. Občas prečítam nejaké otázky začiatočníkov aj v iných diskusiách a pravdu povediac už sa mi nechce ani odpovedat , lebo väčšinou su tam otázky úplne od veci ktoré vôbec neriešia samotný trading. Jasne , že začínajuci chce vediet všetko naraz a hneď ved všetci sme nejako začínali , ale treba si vybrat podstatné otázky inak sa nemôžeš čudovať, že ti nikto neodpovie. Inak aj tento príspevok je OFF. Nech sa ti darí ... (tu)

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Ahoj Gladiator028,

Ďakujem za odpoveď. (tu)

Zatiaľ nemám dostatok financií na dva účty, takže ostanem na jednom. Ja som len chcel vedieť, či niekde na stránke nájdem informáciu "rate of exchange USD vs. EUR" na daný deň, resp. či pre týchto dvoch zmenách v jednom dni (USD na EUR, EUR na USD) neprichádzam o nejaké ďalšie peniaze.
Druhá moja chyba bola, že som predpokladal, že keď obchodujem intradenne s príkazom DAY, tak IB sa postará ?!?napr. v trhu ER2 vystúpim na SL, PT, alebo o 22:00 hod. CET za aktuálnu cenu. Ono je to asi trochu inak.
Mimochodom ja si testujem svoj patterny (podľa L.Williamsa) na celodenný pohyb pre FESX a ER2 a verím, že čoskoro (max. 2 mesiace) to bude LIVE.

Aj tak som rád, že sa niekto našiel, kto sa vôbec zaoberal mojimi otázkami.

Stano :)

Sdílet pomocí služby

Obchodujem hlavne FX,ale z hľadiska techniky by som zobral ešte jeden vstup.BO long označený modrým bodom k 4936.Ide o to,že long zdola by v prípade vstupu vyššie trval už istý čas a mohol vyčerpať potenciál momenta i keď i vstupy hore pokladám za správne.Moj vstup je preto nižšie a hrá na otestovanie úrovne 4936.Okrem toho línia okolo 4936 je významná úroveň,kde sa ceny možu zastaviť,odraziť,preto by som v blízkosti nej zavieral časť pozície v zisku...Tento trh neobchodujem,berte to len ako subjektívny názor.. :)

9783

Sdílet pomocí služby

Ahoj abc1,-Stano

píšeš že nemáš dostatok financíí tak ti rovno poradím aby si netestoval paterny pre celodenný pohyb , ale snažil sa zarobiť na krátkodobých swingoch , alebo pevných PT. V dnešnej dobe držať pozíciu celý deň je riadne riziko a vyžaduje dlhodobé live skúsenosti. Ber to tak, že v čase ked Larry písal knihu trhy boli niekde úplne inde takže neviaž sa presne na to čo píše. Jeho rady ber ako odrazový mostík a návod na pozorvanie trhu , určite má čo povedať a jeho knihy sú dobré , ale trhy sa za ten čas sakramensky zmenili tak ťa len chcem upozorniť aby si nešiel falošnou cestou. Ked si prejdeš cele toto vlákno a budeš si všímať screeny tak sám uvidíš ako sa trh FESX zmenil ....je to rapídna zmena takže bacha na to.
Trh FESX nemá význam obchodovať dlhšie ako do 18:00 max 20:00 (ja osobne po šiestej otváram len pivo... ;) nie pozície)takže sa netráp 22:00 hodinou.
Ked si chceš ušetrit stres z pohybu kurzov otvor si USD učet a z neho to pošli na USD účet brokera, prevod späť ak budeš mať zisk urobíš v čase ked ti bude kurz najviac vyhovovať , na tom nič nemôžeš stratiť , skôr naopak.

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

To Gladiator028:

Zdravim te po dovolence. Vypada to, ze jsi opravdu premigroval na FDAX. Chybi mi tve screeny na FESX, uz to definitivne nesledujes?
Pokud ano, zajimal by me tvuj pohled na dnesek a vcerejsek, suma sumarum mi to vychazi, ze tyto dva dny bylo lepe otevirat pivo nez kontrakty, bohuzel jsem mel desne nutkani jet na zivo a je z toho maly propad, ale zase jsem o nejaky ten sram zocelenejsi, snad to ucet vydrzi :-).

Mej se fajn.

R.

Sdílet pomocí služby

Ahoj Lapaz,

hovorí sa že všetko zlé je na niečo dobré....Fexík sa pokazil ta som začal pokukovať po Fdaxíku a začal som s ním flirtovať... :)....niesom prihriatý :-) a dobre som urobil. Predtým som FDAX nesledoval a naoko sa zdalo, že pohyby su rovnaké a tak je rovnaký aj spôsob obchodovania iba rýchlost je rozdielna, ale nieje to pravda.Ešte 2 týždne dozadu som myslel ....aj napísal , že budem najprv obchodovat FESX ked sa zlepší a len občas FDAX , ale musel som zmeniť názor o 180stupnov. Práve posledné 2 týždne ma "ukecali" na FDAX, je to velmi zaujímavý trh -rýchly-štedrý a neoblbuje v rastových úsečkách ako ES . Teraz robím 2-3 obchody týždenne , lebo ešte nejdem naplno a rekreujem sa, ale zároveń chcem ešte viac pozorovať jeho"tanečný štýl". Musím povedať, že to už dalo svoje prvé ovocie a začínam si prispôsobovať štýl ktorý ma bude živiť aj na tomto trhu.
Na FESX som potreboval vidieť formáciu + logické body a vtedy som mohol ísť do obchodu. Na tomto trhu mi mimo formácii stačí videť "správnu úsečku" + najbližší logický bod a môžem to "skalpnuť" o nejakých 300 - 500Eur na obchod čo by sa mi na FESX nemohlo stat ani keby som neviem ako chcel , lebo rastová úsečka na FESX má priemernu hodnotu 70-80 Eur. Teda prispôsobil som si svoj štýl na tento trh a som v pohode... ;)
Budem tu pridávať screeny FDAX-u a pre porovnanie aj screeny FESX-u , nechcem tým nikoho odradiť od FESX je to velmi dobrý trh pre každého, ale pre väčšie účty je škoda otvárať X kontraktov na FESX ked to iste ba viac môže dať FDAX s ovela menším počtom kontraktov. FESX mal pre mna význam ked bol"normálny" teda dal sa obchodovať doobeda , ale teraz ked je to možné len po obede(z môjho pohladu) tak to stratilo pre mna svoje čaro.

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...