Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nakonec jsem z toho obchodu vyskočil na PT a první dolary za dnešek jsou doma. Vrátil jsem se po dvou hodinách k počítači a z momentálního MP je zřejmé, že kolem 2361 je resistance, takže tam zkusím udělat short obchod. Ale až po 13.30 :-)

9637

Odesláno

Tak jsem z toho dnes vytahal 100 Euro, ale pořád je to pro mě velký boj obchodovat jen podle MP :-) V pondělí k tomu přidám i volume footprint a věřím, že toto kombo už přinese finální ovoce.

Odesláno

Zdar Fatality,

mohol by som ta poprosit o screen tohoto obchodu? myslim so zaznacenym vstupom/ PT / SL/ a vystupom,....

Vopred vdaka!

Inac gratulujem :) aj 100 € je lepsie ako 0 a este lepsie ako -100€ (tu)

Odesláno

Opius - raději ne, protože těch prvních 50 Euro není nic, na co bych byl extra hrdý. Ono to totiž promítnuté do 10 minutového grafu vypadá strašně komicky :-) Já se snažím vstupovat jen na MP grafu, který běží klasicky na 30ti minutách.

Prvních 50 Euro bylo v pohodě, pak jsem dal na 2361 sell, tak jak jsem tu avizoval, ale trh šel proti mě, na 2367 jsem to naředil a po nějakém čase uprostřed prodal beze ztráty. V podstatě to považuji za štěstí. Druhých 50 euro byl DAX a rychlý skalp na jednom pohybu, ten byl podle MP krásně čitelný.

Aktuálně s MP řeším dva problémy - pochopitelně neumím číst jednotlivé časové rámce, na to bude třeba mnoho měsíců cviku a s tím spojené MP formace a chci vidět volume A/B na jednotlivých úrovních. Proto si myslím, že spojení MP grafu a Delta footprint bude perfektní. Na obě strategie jsou do NT moc dobře udělané pluginy.

Mě MP oslovilo, protože dle mého názoru nejlépe vyjadřuje podstatu trhu a chci se to naučit používat.

SL používám v 90% jen mentální, často ředím. Nic co bych někomu doporučil :-)

Odesláno

to Fatality,

OK, respektujem, rad by som sa opytal, na tie MP plug-iny pre NT, su volne dostupne? ja viem len o demu na nejaky mesiac a potom sa za to plati, ...pokial je to co pouzivas ty free verzia, rad by som si to tiez stiahol, takze by si to mohol sem hodit,...

Dik a vela stastia :)

Odesláno

Zdravim ta Gladiator,

mal by som na teba 2 otazky:

1/ cim si vysvetlujes to " o nicom " volume a celkovy priebeh FESX v neskorsich poobednajsich hodinach az do vecera ? Je to este mensie ako minule dni ??

2/ Rad by som si rozsiril pohlad na vec a mam prave chut studovat v tieto "necinne" dni, taze uvazujem o kupe knihy MarketProfile, ...a kedze uz raz si mi velmi dobre poradil s Ross ovou knihou, tak by som bol zvedavy na tvoj nazor, ci sa rovnako oplati s tym zaoberat, ..?

Vdaka a prijemny vikend prajem! :) (tu)

Odesláno

Mám ty placené pluginy, na NT support foru jsem viděl nějaké pluginy zdarma, ale moc mě to nezaujalo. Já jsem přemýšlel přímo i o softu od Marketdelta, ale myslím že neumí tahat data od zenfire, takže tím to padlo. Marketdelta spolupracují s IB, já mám ale účet u Mirus.

Graf MP v NT myslím neumí zaznamenat proběhnuté obchody, ale jsou v něm vidět aktuálně zadané a běžící obchody. Takže v pondělí to budu típat v průběhu a pak se na to kukneme. :-)

Odesláno

Ahoj Opius,

už som to písal, je to spôsobené väčšou "absenciou" stredných hráčov ...hraju sa inštitucie sami medzi sebou . Všimni si volume napr:14 000 o 5 min 3500, dlho nič 2500, 4500, ....20 000...3500 čo to je? No hra "veľkých" medzi tým čo sa dohaduje a bojuju o levely nikto nový s impulzom nepribúda , lebo ked je tam volume 3500 +,-, tak je to stále ta istá skupina hráčov ktorý pomaly bežia na bránku a druhé mužstvo ustupuje ...ani nebráni..ked sú už pred bránkou zrazu sa zmobilizuje obrana -zhustenie a potom sa podarí jednej skupine strelit gól....huráááá ;)-prerážacia sviečka do druhého levelu, a zas to ide do okola , teda to isté mužstvo ten istý princíp-rovnaký (vyrovnaný)počet hráčov...
Ked sa zapojí do hry verejnost tak je tam väčšie volume konzistentne lebo je tam velká skupina hráčov , takto je tam len jedna-dve skupiny ktorý občas hodia velkú objednávku 20 000 a potom sa zase stiahnu.
FESX sa momentálne začína podobať na TF ked to je obchodovatelné len v hlavných obchodných hodinách, dúfam že to tak neostane navždy , lebo to by ma vážne štvalo..trhy sa menia tak ako som už o tom viackrát písal a toto je vzorová ukážka.
Knihu MP ti odporúčam pokial máš trpezlivosť a chuť učit sa skutočnému umeniu tradingu no potrvá to velmi dlho....
Táto kniha nieje napísaná -zviazaná najlepšie, lebo ak sa chceš vrátiť k nejakej téme -obrázku tak musíš listovať niekolko strán dopredu, alebo dozadu . Pokial ju neprečítaš aspoň xxxxxxxxxxxx-krát tak ju nepochopíš, je to velmi ťažká kniha no ked do toho prídeš tak je to už "brnkačka"....nie doslovne... ;)
Takže študuj a drancuj trhy.

Gladiator028

Odesláno

Zdar Gladiator,

vdak za odpoved,...takze si tu knihu idem objednat, uvidime :)

Pokial by sa (dufam ze nie ! ) FESX nespametal dajmetomu estemijake 2 -4 tyzdne, aky trh by si siel obchodovat s podobnym marginom ako fesx? Ktory je podla teba zaujimavy?

Vela stastia! ;) (tu)

Odesláno

Ahoj Opius,

pokial sa to nezlepší budem ho obchodovať len v hlavných obchodných hodinách ale určite ho neodpisujem. Je to obchodovatelné aj teraz no mne tento momentány štýl vôbec nevyhovuje. Alternatívu mám všetky meny ako futures, tie su v podstate OK a to aj z pohladu marginu. FDAX pôjdem dalej , ale tam si fakt vyberám signál ešte viac ako na FESX lebo riziko je väčšie. Na budúci týždeň možno už začnem meny a pri tom otuknem FESX ako sa správa takže pridám nejake screeny.

Gladiator028

Odesláno

Ahoj Opius,

prešiel som si 2 týždne trhov dozadu a na základe toho som sa rozhodol pre tieto trhy : FESX , Eurodolar, Kanadský dolar v čase od 14:30-18:00 nič pretým časom a nič po ňom. FDAX začnem až ked to začne byť čitatelné na FESX a naberie to svoj rytmus.

Gladiator08

Odesláno

To Gladiator,

s tym casovym rozvrhom to chapem, pozrel som si posledne dni na YM, aj tam je rovnake, a volume je naozaj v poriadku od nejakej 15 - 18 ...pred tym + potom tma...

Budem rad ked sem hodis nejake screeny z tych trhov Eurodolar a spol, nakolko som sa uz minule na ne pozeral a tie usecky som mal rozhadzane a nijake,....odvtedy aj ked si mi radil s nastavenim casov, tak sa mi tam zobrazovali bludy.....

Vela stastia a skvelych obchodov! ;) (tu)

Odesláno

to 911

"tohle jsou proste veci co trader musi vedet. kdy mu expiruje mesic, ze je zasedani fedu atd"
Zdravim ta 911, prosim ta, mohol by si ma odkazat na nejay link, kde si mozem o tychto veciac nastudovat(v ang. v poho). Nech som aj ja mudrejsi a urobim si v tom poriadok raz a navzdy! Dakujem.

Nech sa dari (tu)

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...