Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

EUREX - Euro trhy FESX, FDAX

Doporučené příspěvky

Opius - raději ne, protože těch prvních 50 Euro není nic, na co bych byl extra hrdý. Ono to totiž promítnuté do 10 minutového grafu vypadá strašně komicky :-) Já se snažím vstupovat jen na MP grafu, který běží klasicky na 30ti minutách.

Prvních 50 Euro bylo v pohodě, pak jsem dal na 2361 sell, tak jak jsem tu avizoval, ale trh šel proti mě, na 2367 jsem to naředil a po nějakém čase uprostřed prodal beze ztráty. V podstatě to považuji za štěstí. Druhých 50 euro byl DAX a rychlý skalp na jednom pohybu, ten byl podle MP krásně čitelný.

Aktuálně s MP řeším dva problémy - pochopitelně neumím číst jednotlivé časové rámce, na to bude třeba mnoho měsíců cviku a s tím spojené MP formace a chci vidět volume A/B na jednotlivých úrovních. Proto si myslím, že spojení MP grafu a Delta footprint bude perfektní. Na obě strategie jsou do NT moc dobře udělané pluginy.

Mě MP oslovilo, protože dle mého názoru nejlépe vyjadřuje podstatu trhu a chci se to naučit používat.

SL používám v 90% jen mentální, často ředím. Nic co bych někomu doporučil :-)

Sdílet pomocí služby

Zdravim ta Gladiator,

mal by som na teba 2 otazky:

1/ cim si vysvetlujes to " o nicom " volume a celkovy priebeh FESX v neskorsich poobednajsich hodinach az do vecera ? Je to este mensie ako minule dni ??

2/ Rad by som si rozsiril pohlad na vec a mam prave chut studovat v tieto "necinne" dni, taze uvazujem o kupe knihy MarketProfile, ...a kedze uz raz si mi velmi dobre poradil s Ross ovou knihou, tak by som bol zvedavy na tvoj nazor, ci sa rovnako oplati s tym zaoberat, ..?

Vdaka a prijemny vikend prajem! :) (tu)

Sdílet pomocí služby

Mám ty placené pluginy, na NT support foru jsem viděl nějaké pluginy zdarma, ale moc mě to nezaujalo. Já jsem přemýšlel přímo i o softu od Marketdelta, ale myslím že neumí tahat data od zenfire, takže tím to padlo. Marketdelta spolupracují s IB, já mám ale účet u Mirus.

Graf MP v NT myslím neumí zaznamenat proběhnuté obchody, ale jsou v něm vidět aktuálně zadané a běžící obchody. Takže v pondělí to budu típat v průběhu a pak se na to kukneme. :-)

Sdílet pomocí služby

Ahoj Opius,

už som to písal, je to spôsobené väčšou "absenciou" stredných hráčov ...hraju sa inštitucie sami medzi sebou . Všimni si volume napr:14 000 o 5 min 3500, dlho nič 2500, 4500, ....20 000...3500 čo to je? No hra "veľkých" medzi tým čo sa dohaduje a bojuju o levely nikto nový s impulzom nepribúda , lebo ked je tam volume 3500 +,-, tak je to stále ta istá skupina hráčov ktorý pomaly bežia na bránku a druhé mužstvo ustupuje ...ani nebráni..ked sú už pred bránkou zrazu sa zmobilizuje obrana -zhustenie a potom sa podarí jednej skupine strelit gól....huráááá ;)-prerážacia sviečka do druhého levelu, a zas to ide do okola , teda to isté mužstvo ten istý princíp-rovnaký (vyrovnaný)počet hráčov...
Ked sa zapojí do hry verejnost tak je tam väčšie volume konzistentne lebo je tam velká skupina hráčov , takto je tam len jedna-dve skupiny ktorý občas hodia velkú objednávku 20 000 a potom sa zase stiahnu.
FESX sa momentálne začína podobať na TF ked to je obchodovatelné len v hlavných obchodných hodinách, dúfam že to tak neostane navždy , lebo to by ma vážne štvalo..trhy sa menia tak ako som už o tom viackrát písal a toto je vzorová ukážka.
Knihu MP ti odporúčam pokial máš trpezlivosť a chuť učit sa skutočnému umeniu tradingu no potrvá to velmi dlho....
Táto kniha nieje napísaná -zviazaná najlepšie, lebo ak sa chceš vrátiť k nejakej téme -obrázku tak musíš listovať niekolko strán dopredu, alebo dozadu . Pokial ju neprečítaš aspoň xxxxxxxxxxxx-krát tak ju nepochopíš, je to velmi ťažká kniha no ked do toho prídeš tak je to už "brnkačka"....nie doslovne... ;)
Takže študuj a drancuj trhy.

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Ahoj Opius,

pokial sa to nezlepší budem ho obchodovať len v hlavných obchodných hodinách ale určite ho neodpisujem. Je to obchodovatelné aj teraz no mne tento momentány štýl vôbec nevyhovuje. Alternatívu mám všetky meny ako futures, tie su v podstate OK a to aj z pohladu marginu. FDAX pôjdem dalej , ale tam si fakt vyberám signál ešte viac ako na FESX lebo riziko je väčšie. Na budúci týždeň možno už začnem meny a pri tom otuknem FESX ako sa správa takže pridám nejake screeny.

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

To Gladiator,

s tym casovym rozvrhom to chapem, pozrel som si posledne dni na YM, aj tam je rovnake, a volume je naozaj v poriadku od nejakej 15 - 18 ...pred tym + potom tma...

Budem rad ked sem hodis nejake screeny z tych trhov Eurodolar a spol, nakolko som sa uz minule na ne pozeral a tie usecky som mal rozhadzane a nijake,....odvtedy aj ked si mi radil s nastavenim casov, tak sa mi tam zobrazovali bludy.....

Vela stastia a skvelych obchodov! ;) (tu)

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...