Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

EUREX - Euro trhy FESX, FDAX

Doporučené příspěvky

to japapatramtara,

zdravim ta, co sa mojho prispevku tyka, mas pravdu, je to predpoved na urovni asi ako denny horoskop v bulvarnom denniku,.... :)

Lenze to bol iba moj nazor, moje ocakavanie, moj pohlad na vyvoj, ...nieco v zmysle priatelskej komunikacie v ramci tejto komunity....a budem rad, ked aj ty prispejes svojimi nazormi a screenmi.

Vela stastia!

Sdílet pomocí služby

Zdar Gladiator,

rad by som sa ta opytal, ci si obchodoval( viem ze si mal dovolenku,...ja len ci nahodou...) pripadne ci by si nieco zobchodoval tento tyzden v zmysle techniky PA.
Ja tento tyzden vyrabam straty,...necitim pri obchodoch tu vnutornu istotu a doveru v moju strategiu, ....ceny v kratkych casovych skokoch urazia plnu svoju dennu cestu, pripadne to zopakuju a potom sa netrendovo valia do boku,....proste neviem naskocit v pravy moment aspon na nejakyxh 10 tickov,...
Preto by som bol zvedavy na to, ci by si bol byval spravil od pondelka nieco...

Dik.

Good luck! (tu)

Sdílet pomocí služby

Ahoj Opius,

nič som nezobchodoval a ešte týždeň nič robiť nebudem, lebo trh sa správa neštandartne. Je skoro stále tak po prerolovani do nového kontraktneho mesiaca a hlavne v lete. Tie náhle skoky robia inštitucionálny obchodníci (parketaci) ktorý musia obchodovat každý deň pod tlakom objednáviek , preto burza funguje stále, ale momentálne je cítiť dovolenkové obdobie a ten "normálny" rytmus trhu chýba aj preto, že vela malých obchodníkov ktorý dotahuju "krásu"-estetiku... :)grafu je na dovolenkách a tým nemylím obchodníkov s jedným alebo desiatimi kontraktmi. Myslím tým "strednú vrstvu" obchodníkov. Je to môj osobný názor a tak to mám odpozorované takže nieje to žiadna odporúčana taktika z knižiek. Pokial trh vyrába šoky treba sa držať bokom , lenže väčšina obchodníkov je nedočkavých a musia sa denne pokúšať o svojich pár dolárov , aby im niečo neušlo a potom sa čudujú že dostávaju na frak... ;) Nenarážam tým na teba , ale tak všeobecne lebo väčšina začína s malými účtami a chcú byť čim skôr za vodou , ale väčšínou tak budú čím skôr pod vodou... ;)
Takže kým sa to nevráti do normálneho rytmu a tým pádom aj volume venujem sa relaxu... ;)

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Zdar Gladiator,

je pravda co hovoris o horlivosti zaciatocnikov (tych co idu live)...sam som taky a kazdy den musim bojovat s pokuseniami,...Kedze za necely rok som na demo ucte spravil vyse 27 tisic USD (bral som za pociatocny vklad fiktivnych 5 tisic) tak som veril (alebo dufal??) ze podobne tempo (pri skromnom uvazovani polovica) sa podari aj v live....
Faktom ale ostava, ze na live je to o UUUUPLNE inom! Zatial som 3 asi tyzdne live ale v porovnani s mesiacmi demo je to zatial v minuse...Mnohe veci mi akoby nechceli teraz fungovat, ale v podstate je to o psychike, hlavne ked teraz ani PA sistem je mi na nic, pretoze v poslednych dnoch ten trh naozaj je absolutne ( mozno len pre mna ) necitatelny, ale po stratovych dnoch este aby som si dal pauzu .....je to na nevydrzanie.

Verim vsak tvojim skusenostiam co sa tyka FESX trhu, preto som sa rozhodol tiez par dni pockat, kym sa to nejako vyvinie, radsej ako nezmyselne prerabat. Kedy to podla teba zacne byt s PA obchodovatelne? Myslim tym ake parametre sa musia dostat do akych urovni? ( napriklad ake by malo byt volume, pripadne ine ukazovatele)

Dik! :) (tu)

Sdílet pomocí služby

14.30 opět předvedlo jak čína zmanipulovala trh tento týden :-) Nicméně, pokud se teď podívám na trh pohledem MP, tak největší volume je kolem 2395, 2396, tam se bude pravděpodobně tvořit nový cenový střed. Takže cokoliv se nám teď podaří nakoupit pod touto hranicí se může dobře zaplatit. Pozor, toto není investiční doporučení, mám s MP zatím pramalou zkušenost :-)

9619

Sdílet pomocí služby

Tak zatím ta moje predikce moc dobře nevypadá, teď už jsou dvě možnosti, kde se může vytvořit nové cenové centrum, já sice pořád věřím v návrat k 2395, ale kromě víry a nakoupených kontraktů k tomu nemám žádný jiný věrohodný ukazatel :-) Mám obavu, že teď už je to jen otázka toho, kdo vyhraje bitvu o 1.4000 EU/US :( Jeslti býci nebo medvědi. Aktuálně bych medvědy střílel :-)

9621

Sdílet pomocí služby

Ahoj Opius,

s PA je to obchodovatelné stále, lebo kde končia indikátory tam začína PA , ide iba o to či to stojí za to. Ja čakám na trh s minimálnym volume 15 000 v jednej 5 min usečke a to priemerne a počas celého dńa nielen pri občasných výbuchoch. Take nízke volume ake je teraz nepamätám a je to horor, priebežne to sledujem a ked sa mi to bude pozdávať tak ti dám vedieť.... ;)
Hlavne si všímaj open , aby bolo zaujímavé musí mať cez 10 000 už od 8:15 , posledné doobednajšie seansy sú pre mna neobchodovatelné a preto ich nechávam tak.

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Zdravim ta Gladiator,

dnes som si uz dal pokoj od FESX a iba som sledoval, zapol som si ale trhy ako YM, TF, ES a pod. ale vsetko je, ako by ich jedna mater mala...clovek by musel zabludit do uplne inych sfer komodit, ale to nemam v plane ( hoci keby sa naslo nieco uplne ine, nekorelujuce s indexovymi thmi s podobne nizkym marginom,....mozno..)....takze to bolo bez stresu. A zaujimave je, ze mi dnes lepsie chuti jest a viac myslim na s...x hehe :D ....Takze aspon z filozofickeho hladiska dufam, ze este lepsiu reakciu v mojom tele by mal vyvolat uspesny den s dosiahnutym PT :D uvidim..

V kazdom pripade ti ale budem vdacny, ked das vediet, ze je to podla teba OK!
Teraz idem studovat PA a starsie grafy. ...Inac si asi najdem milenku, podla vzoru Lenina...Ved ako toho casu povedal: Manzelke poviete, ze idete k milenke, milenke poviete, ze idete za manzelkou, ....a zatial mozete nerusenei studovat v kniznici!

Vdaka a vela stastia prajem ! (tu)

Sdílet pomocí služby

Pojďme zkusit dnes sledovat FESX z hlediska MP analýzy. Můj názor bude velmi amatérský, protože s MP začínám, tak mě zajímají hlavně Vaše postřehy. Po prvních dvou hodinách trh akceptuje ceny kolem dnešního open, o čemž svědčí zejména třetí půlhodina (c). Existuje šance, že se při nákupu nebo prodeji u limitních hranic bude dát udělat pár pips, ale přistupuji k tomu hodně opatrně. Vyjímečně si v tomto případě dávám SL 5 pips :-)

9634

Sdílet pomocí služby

Ještě tu pozici držím, nakonec jsem SL nedal a používám svoji strategii mentálního SL. Každopádně to co jsem si ověřil včera, u MP není dobré dělat obchod pět minut před vstupem do dalšího časového rámce. Přemýšlím, jestli naředím nebo to zavřu pokud se dostanu na -10 pips. Pere se to kolem 2355, což by mohlo korelovat s 14000 u páru EU/US.

Sdílet pomocí služby

Zdar tradery, ako sami vidite z poslednych diskusii v tomto vlakne, FESX je trochu necitatelny z hladiska PA sistemu, co som skutocne nevedel o tychto jeho stavoch na zaciatku po prerolovani, kedze ,mam zatial kratke skusenosti s nim, ...takze teraz denne si vsimam, nakolko sa v grafe vyskytuju formacie podla PA, samozrejme v co mozno najidealnejsej podobe. Vcera sa objavila prva lastovicka po tychto sialenych dnoch (upozornujem ze je to len moj skromny pohlad a iny z vas tam moze vidiet samozrejme aj ine...), kde podla PA sa tam vytvorila Trade Range. Podla Rossa, prerazenie TR do 20-tej usecky nie je vyznamny signal, ale vyznamny je medzi 20 - 30 useckou. Vcera k tomu doslo prerazenim do shortu 23. useckou, pricom pri skromnom PT 10-12 tickov to bol pekny obchodik. Vela stastia! :) (tu)

9636

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...