Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

EUREX - Euro trhy FESX, FDAX

Doporučené příspěvky

Libri:
snazim se odhodit vsechny emoce a tradovat pouze mechanicky dle OP, ale jde to ztuha. nejak mam problem s koncentraci a soustredenosti. Teda jak jsem psal prave hlavne odpoledne u TF. Rano u Daxu mi to problem necini, tak to mam naprosto bez problemu.
Jinak 10 signalu je opravdu dost, ja jsem psal jich mam taky vic, ale po 5 obchodech uz nic nedelam... maximalne jen tak na ten trh koukam... Fakt premyslim ze to je jen v te koncentraci (dopo/odpo), nevim...
Kazdopadne kdyz to vidim jak vsichni zrazuji od daxu, zacinam mit taky respekt... i kdyz zatim se paperu na daxu vzdavat nebudu, zajima me jestli to byly 3 vyjimecne dny nebo to nebyla jen nahoda...
Nicmene jako kriteria pro prechod na live bych asi taky spis videl ty konstantni zisky nekolik mesicu po sobe, ale to je asi taky individualni jako skoro vsechno :-)

Sdílet pomocí služby

dikon and all:
popsal jsem svůj trénink na FDAXu neboť mně to pomohlo velice velmi s mými problémy s braním signálů. Vím že potřebuji co nejvíce hodin sledování grafů. Pro moje obchodování je principiálně jedno zda to je graf přesýpacích hodin, akciových indexů nebo výroby dětských plen. Signály jsou pořád stejné - mírně je potřeba jen přenastavit velikost SL a PT (ale to není pro mne nyní aktuální priorita - já nyní pootřebuji zlepšit vstupování do obchodů a získat sebedůvěru v tomto, další kroky budou následovat). Nerad bych aby někdo mezi řádky četl to, co tam v žádném případě ani nenaznačuji. Obchodavat FDAX živě nehodlám (alespoń pro začátek rozhodně ne). Tak jako fotbalisté na tréninku dělají sedy lehy a kliky nebo dřepy a nikdo si neťuká na čelo, že přece potřebují kopat do míče, když budou hrát fotbal, tak já získávám na volatilnějším trhu za stejný časový úsek více signálů a mám více šancí prožít si (byť simulovaně) řadu situací, na které bych na trhu který chci začít obchodovat čekal podstatně déle a doba výuky by byla delší. Např. dnes na TF jsem neměl žádný signál obchodovatelný - chop jako prase (jinak falešných signálů bylo jako máku) - i když i to je dobrý trénink trpělivosti, ale to teď není můj nejpalčivější problém. Kdybych ráno netrénoval 10 situací, měl bych po dnešku zkušenost jen jednu jedinou - žádný obchod, za který jsem se samozřejmě pochválil, :)
co se týče emocí v live - možná srovnávám nesrovnatelné, nicméně předpokládám že emoce myslíte ve vztahu ke skutečným penězům a rozumím že chamivost i strach o reálné peníze lze obtížně simulovat, nicméně v reálném životě si prožívám docela dost situací, kdy mi jde o relativně velké peníze, tak si troufám tvrdit, že mám práh bolestivosti a hamižnosti posunutý kousek jinde. já sám sim trady prožívám docela dost a jsem zvědav jaký rozdíl bude ve skutečnosti, nevěřím však že bude zásadní. beru to spíš jako souboj se sebou samým. Vím, že pokud dokáži obchodovat správně - peníze přijdou jako bonus.
Vyblble jsem na podzim zasponzoroval Wall Street, kdy jsem si naivně myslel, že se naučím pod vedením "makléře" obchodovat, tak si nyní dopřávám tu možnost , že se nemusím učit s reálnými penězi. Školné už mám předplacené na mnoho let dopředu :)
Co se týče výběru trhů - nevybírám trh podle toho , kde se dá více trhnout - musí mi svým rytmem sednout a musím se v něm naučit plavat jako ryba ve vodě. Jestli tedka generuji zisk takový nebo makový je mi v podstatě jedno - pouze mi to splńuje kontrolní veličinu, zda se zlepšuji. Nejdůležitější položkou v peněžním deníku mám nyní tři údaje - vynechané signály, vymyšlené signály, správně zobchodované signály. A po tréninku na FDAX se mi téměř všechny zápisy z prvních kolonek přesouvají do té poslední. Takže pomalu začínám přemýšlet nad metodou zlepšování řízení obchodů a výstupů. A poté se teprve budu moci stát plavcem.

Sdílet pomocí služby

Dobrý den, kolegové,

Ideálním řešením je dle mého mít notebook ( v případě výpadku proudu můžete ještě spoustu hodin jet na baterii) + k němu pripojenou obrazovku (či více obrazovek). Případně uvažujte o záložním připojení ( například jakékoliv připojení pomocí GPRS/ 3G od mobilních operátorů).

Případně využijte emergency linku, má ji každý broker. A rozhodně doporučuji brokera, který drží stop lossy u sebe na serveru, tedy například Mirus.

Omlouvám se za off-topic, jen bych se rád podělil o informace, které někomu můžou pomoci.

Zdravím Vás,

Affinity

Sdílet pomocí služby

Libri,

To je jediný správný přístup ke všemu, co člověk v životě dělá. "Když je to těžké, přidej. Když je to nemožné, dej do toho všechno." Aneb jak někdo někdy řekl, trading je snad nejtěžší způsob jak snadno přijít k penězům.

Znám několik lidí, kteří obdivují tradery, a to proto, že je to extrémně náročné povolání. Já nesmírně obdivuji swingové tradery, co drží pozici přes noc - holé šílenství !!!

Je třeba mít vskutku hardcore náturu :-)

A tu my přece máme :-)

Sdílet pomocí služby

Libri:
Koukám, že máme téměř totožný pohled na věc: Také se myslím, že na tréninku na FDAxu není nic špatného (sportovci taky trénují vícefázově) a neznamená to že chci hnedka jít obchodovat FDAX (alespoň taky pro ten začátek ne).
Důležité je opravdu nacvičit a vyzkoušet koncentraci a dodržování mého OP. Dokud to nedokážu (momentálně ještě musím hodně cvičit), nemá cenu do live lézt na jakýkolil trh. Já jsem v ptek sice signály měl, dokonce dle plánu, ale opět nekoncentrovanost a nedisciplína a hned jsou tam obchody proti OP.. A výsledky zisk/ztráta to jen potvrzují.
i na ty emoce na live máme skoro stejný názor, alespoň já si myslím, že paper prožívám celkem hodně a od live se mi to moc lišit nebude. Sice už teď momentálně v reálném životě mi už o tolik peněz nejde, nicméně i já jsem už v minulosti nalétl "jednoduchosti" obchodování přes brokera v domění, že to jsou odborníci. A jak už teď vím, velmi jsem se mýlil a přišel o mnohem více peněz než teď do toho hodlám vložit.
A já momentálně v boji sám se sebou potřebuji zkrotit disciplínu, k čemuž by mi vícefázový trénink mohl a měl pomoci, takže pořád díky za inspiraci s FDAXem... (jestli ti to nějak nevadí..:-))

Sdílet pomocí služby

Zdravim vas tradery, dajako sa to tu odmlcalo cele,.....kazdy na dovolenke ? ... Aky predpokladate vyvoj? Podla mojho nazoru by mal byt silny signal do Long po prerazeni 2443, ....inak tieto dni som v -419 € :o( ...par nezmyselnych protitrendovych vstupov..... Ale zivot pred namy, trhy tiez, tak to zvratime :) Vela stastia a pokojnu mysel prajem kazdemu! ;) (tu)

9583

Sdílet pomocí služby

Zdravím ťa Opius a všetci ostatní Bol som pár dní mimo, ale dovolenka to rozhodne nebola :-) Tak ten pohyb short po 16:00 ti rozhodne mohol straty dohnať len ono trading asi nie je len o jednom silnom pohybe :-) Prikladám screen s fundamentom, ktorý mal tento pád pravdepodobne na svedomí + ďalšie screeny s mojím predpokladom vývoja trhu. Tento citát mi v do posledných dní zapasoval: Na starostiach je najhoršie to, že dokonale likvidujú našu schopnosť sústrediť sa. -- Dale Carnegie ...takže vyčistiť hlavu a vidieť len podstatné veci!! :-)

9587

9588

9589

Sdílet pomocí služby

Zdar Gladiator,

to rad citam, ..hlavna je pohodicka a pokojna rodinna idilka ;)

Ten short som nezobral, nakolko sa zacala u nas burka a radsej som vypol komp :o( .......toto som musel spravit uz 4 krat,...tak ma to trochu vytocilo...
Na druhej strane, ten short bol natolko rychly ( ked som ho spetne rozpitval na minutovom TF) ze pravdepodobne by som do toho nesiel, nakolko to mohli byt skalperi, takze po nejakych rychlych 5 -15 tickoch sa to mohlo rovnako rychlo otocit...A okrem toho, na rychle reakcie som zatial oba doplatil. Pokial to nebude vopred naplanovany obchod s mojimi pravidlami, radsej ho vynecham ( vid moja strata 400 €).
Inak dost simpaticke sa mi zdali v tom vcerajsom megadlhom TR formacie od Rossa 3 klesajuce hig+1korekcna spet + dalsia co prerazi low tej tretej klesajucej,...dalo sa tam v niekolky pripadoch zarobit 40 - 80 €,...a bolo to pohodickove,...takze idem s na to pozriet.

Vela skvelych obchodov prajem!
;) (tu)

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...