Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

to Libri,
nic proti, je to tady psaný už x-krát, ale vždycky to někoho zláká, zapomeň na Dax, pokud chceš reálně někdy jet live, tak určitě ne pro začátke Dax, ale třeba TF (i ten je hodně na hraně) ... tak jeď sim pouze a jen ten trh, který chceš někdy jet live.... Dax je jinde a pro úplně jiný level live traderů.
Navíc .. sim trading neslouží, ani nemůže sloužit k tréninku emocí, "jen" a pouze k naučení se vykonávat svůj plán přesně do puntíku, popř s nějakou povolenou odchylkou, emoce tam nenatrénuješ, prootže tam nejsou.
Jako kritéria pro přechod na live, bych volil spíše kombinaci stabilního, opakovaného sim profitu (min 3-4 měsíce po sobě) a hlavně v povolených odchylkách plnění plánu.

M.

Odesláno

Ahojte,

dost sa tu omiela FDAX a každý je naňho žhavý, lebo chce zarábať velké sumy a čo možno najskôr. Pokial začínate, alebo máte menej Live skusenosti ako 1 rok dennodenného obchodovania tak radšej na to rýchlo zabudnite. Nechcem sa tu hrať na mudrca, ale už nejake roky Live mám odkrutene a môžem potvrdit čo tu spomína aj Mira_k nieje to trh pre nováčikov a nejde možno ani tak o velkost účtu ako o velkosť stresu. Tento trh som si pridal do portfolia len nedávno a môžem povedať , že si z neho vyberám len"tutovky" žiadne, možno pôjde tam alebo tam...na taketo srandičky nieje čas ...a čas sú peniaze.. ;) Trading je individuálny , ale to "indivíduum" si musí každý nájst sám najprv v pokojných trhoch ako FESX , musí získat istotu v rozhodovaní a potom sa môže správne rozhodnúť čo mu najviac vyhovuje. Psychická odolnosť je skúsenosť ktorá sa nedá získat v sim treningu , načo liezť do ringu so štrkáčom ked neviete zaobchádzať s lenivou úžovkou... ;)

Gladiator028

Odesláno

Zdravim vas tradery,

som nastvany, prave zacala burka ked som vosiel do shortu na FESX asi po 30 minutach vyhodilo prud a mne ostal visiet live obchod ( mam 4 sedive vlasi naviac ) ale potom zapli, ja som nahodil komp a NT a nastastie to bolo presne ako pred tym, vsetko OK, ...az na to, ze podla planu ako som chcel vystupi, pocas toho co nebol prud, som bol v pluse (kde by som to bol uzavrel aj ked s malym ziskom 8 tickov) ....a zatial sa to vratilo na BE a o chvilu ma to vyhodilo na SL....... :( :( :(

Chcel by som sa opytat, co v takomto pripade? Volat brokera? ma niekto please skusenosti s tymto ( som u MIRUSu)

Vopred kazdemu vdaka za radu!

PS: ...ked zarobim naozaj vela, kupim si elektraren,.....

Odesláno

Opius
Neviem ako MIRUS, ale da sa to riesit cez mobil - trader mobile . Staci Ti telefon s operacnym systemom Windows Mobile 2002 a vyssim, alebo zariadenie typu Dataphone/Smartphone , PDA.

Odesláno

To Rombic,

ano, mal som tam nastavene ATM, ...len pre istotu, aby sa nestalo, ze cloveku sa vynuluje ucet....

To ufonik,

a ako to riesis? Ja mam Symbianovsku Nokia E71,..cez neho by sa dalo,...riesis to cez nejaky konkretny soft? alebo broker ma najaku mobilnu platformu na riesenie tychto (havarijnych ) situacii?

Diky za odpovede!

Odesláno

Ahoj Opius.
Ještě zednou se radši ptám - měl jsi v ATM startegii nastavený PT? Pokud ano tak jsem přesně tuto situaci konzultoval kdysi s AJ Wustefeldem z Mirusu. Říkal, že pozici podle ATM strategie zavřou. Pokud se ti to nestalo tak bych to reklamoval. Docela by mě zajímalo jak to s nimi vykomunikuješ. Doufám, že jsem nežil ve falešné představě... To by taky člověk mohl přijít o velkou část - možná i o celý účet.

Odesláno

Pokud jsi měl PT, tak je to dost nebezpečná situace, kdyby se obchod okamžitě nezavřel. Protože to může sebrat SL, potom PT a vydat se do neomezené ztráty bez SL, protože OCO není drženo na serveru, ale u tebe na PC. Nevím, podle čeho by MF věděl, že jde o ATM ... ? Podle mne ví prd ... já jsem se o tom bavil s Perry Sellisem a potvrdil mi spíše to, co říkám - že pokud máš PT i SL, tak se může naplnit oboje a jsi v loji ... pokud nemáš zrovna kliku jako prase a trh se neotočí a nenadělí ti nečekaný profit. Ale na to bych nesázel.
Já z tohohle důvodu PT nepoužívám a mám v trhu vždy jen SL.

ufonik: Mirus futures. Ale podobná cena je skoro všude (u normálního brokera, ne u fixlířů z XTB. ) Nicméně to už je opravdu off topic.

Odesláno

To Rombic,

zdar, no uz v tom mam jasno, kedze pouzivam zakupenu (full ) verziu NT s funkcnym ATM, tak je to v pohode, pretoze aj po vypadku netoveho spojenia PT aj SL drzi na servroch MIRUS ( alebo burza?) ...Takze s funkcnym a zapnutym ATM je vsetko v poriadku.

Odesláno

Ja som tiez v MIRUSe a mam hotline cislo pre taketo emergency pripady ulozene v mobile. Ked som volal s brokerom naposledy, vravel ze mi v pohode uzavru poziciu cez telefon ked chcem. A to by som spravil, keby ze vypadne prud. Mam inac internet cez GTS na Slovensku a vcera boli vypadnuti s prestavkami cely den (a to sa pise rok 2009). V taky cas neobchodujem radsej vobec.

Odesláno

Ahojte všetci,
ja som teda laik na PC, ale osobne to mám spravené tak, že mám na záložný zdroj napojené PC i router a ak sa jedná len o lokálny výpadok prúdu a nie výpadok netu, tak záložák mi podrží i spojenie a v kľude stihnem všetko ukončiť a pozatvárať. Píšem z vlastnej skúsenosti lebo párkrát sa mi to už stalo.

Odesláno

mahrlo:

to ale nevyresi situaci, kdy se ti vypne net.. Ja takovou vec zatim resit nemusim pac na FX jsou prikazy hezky v teple u brokera, ale jestli nekdy zacnu s indexy, tak to budu delat tak, ze si zaplatim za par korun mesicne server nekde na pateri a na ten se budu pres svuj domaci pocitac pripojovat a zadavat prikazy.. Kdyz spadne pripojeni, tak budou vsechny prikazy hlidane serverem a kdyz spadne pripojeni serveru, tak je tam v cene dalsi zalozni.. nemam tuseni kolik takova vec stoji, ale tipl bych, ze to drazsi nez +-40-60Euro mesicne nebude.. takze znacka ideal

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...