Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdar tradery, tak dnes je to trosicku bojovnejsie, dnes som neobchodoval, len sem davam screen s vyznacenimy zahusteniami cien,... Podla mojho skromneho nazoru zajtra to bude zaujimave, pokial by to slo nad 2434 - tam by som siel do longu, ale priznam sa na short si teraz netrufam predpovedat, nakolko sa ceny pohybuju v pomerne velkom TR medzi 2420 a 2390, takze prerazenie ST niekde na urovni 2390 do shortu by zmenilo situaciu, len uvidime, kolko sa cena bude nadalej udrziavat v TR....

9532

Odesláno

Já jsem dnes přijel domů až v 19:00, tak sem jen skouknul graf a mně se ten dnešek ze spětného pohledu velmi zamlouvá. Zejtra sem dám screen s výsledky za poslední týden. Rád bych si poslechl komentáře k těm číslům.

Odesláno

To Dikon:
začínal jsem na klasickém 3min FESX. Nejprve jsem jel čistý FINWIN, potom jsem zkoušel čistou PA podle ROSSE a nyní jsem si udělal jakýsi kompilát obého. Každopádně mě osobně pomalý FESX nesedí a tak jsem začal pokukovat po TF. Dva měsíce jsem ho testoval a hrozně jsem si decimoval sebevědomí. dobré obchody jsem si označil, ale nevzal, do špatných vlezl bez váhání. Rozhodl jsem si zdvojnásobit porci hodin u grafu a z dopoledních trhů vybral FDAX. Pro můj styl obchodování mi FDAX velmi pomáhá jako rozvička na odpolední TF. Jedu na RB a signály se mi tvoří na obou trzích podobně. FDAX díky své živosti vytváří za stejné období cca 2-3x tolik validních signálů co TF. Můj největší nepřítel po cca třech měsících papertradu je váhavost a malá sebedůvěra s braním signálů - pořád všude vidím nepřátele - blízký vrchol swingu a možný DT/DB, nějakou trendline, S/R, tvořící se H&S, trojúhelník, ap. kdy čekám že trh se může otočit. Rozvička na FDAX mi velmi pomáhá toto odbourat. Dělal jsem si statistiku obchodů za nedávné období a po měsící co jedu ráno FDAX , tak se na TF blížím optimu. Rapidně jsem zredukoval prováhané signály a také mám mnohem méně impulsivních obchodů. Tento týden z 9 platných signálů jsem vzal 8 a neubránil se 2 nesmyslným obchodům. A pomalu se začínám soustřeďovat na to nejdůležitější - tedy řízení pozice a výstupy. Pro porovnání tolik platných signálů mi hodil FDAX jenom dnes za 2hod dopoledne. Takže jako výuka mi to přijde naprosto dokonalé - za stejný čas nacvičím víc situací a v rychlejším tempu - těžko na cvičišti, lehko na bojišti.
Co je zajímavé tak na FDAX mám skóre váhání stále víceméně konstatní (zobchoduji cca 50% signálů) ale impulsivní vstupy už redukuji na naprosté minimum. Vysvětluji si to tím, že FDAX je přece jen dravec a mám k němu pořád velký respekt.
Mě osobně obchodování na RB přijde u obou trhů podobné. Nejsem si jistý zda to bude fungovat podobně i třeba na časových nebo tickových grafech. FDAX je hodně volatilní. Pozor je třeba také dávat na reporty - to umí pěkné divočiny. Nedávno mi během jedné minuty vyplnil rangema celý monitor :)
Ještě pár čísel jako ilustraci: tento měsíc na FDAX jsem mínus 860EUR na kontrakt (stačilo by vzít polovinu z těch prováhaných a byl bych stejně tak v plusu). TF jsem ještě první týden nepřelezl nulu ale od té doby jsem v plusu 750USD/kontrakt a to mám obrovské rezervy s výstupy.
Abych vysvětlil proč váhám se sim obchody a prostě jednoduše nekliknu - abych si co nejvíce přiblížil živé obchodování a emoce s tím spojené, dal jsem si podmínku, že na live vlezu až budu mít SIM účet v plusu a to od počátku, kdy jsem se učil používat platformu a za pochodu měnil obchodní systém. A jedu se třemi kontrakty, kdy experimentuji a hledám optimální výstupy kombinací PT a TrailingSL. Takže plný SL bolí moc.

Odesláno

Zdravim ta Gladiator,

Ko to dnes vidis? do 11 tej hodiny zatial nerozhodne,....uvidime ci prerazi high,...alebo pojde do shortu po ST 2391,....Ja osobne zatial cakam, naozaj neviem ....

Ako ty ? :) (tu)

Good luck !

Odesláno

Libri:
Tak to je celkem vyčerpávající :-).
Začal jsem se po tvém vzoru ráno poohlížet po FDAXu a zkoušet si tam svůj systém. Jen tak prostě jako ty, jen na procvičení koncentrace a rozpoznávání platných signálů do obchodu a se snahou co nejvíce eliminovat nesmyslné vstupy. Je pravda, že mi přijde velmi podobný, ale docela se mi tam líbí ty pohyby (a tím i těch více signálů) oproti TF. Sice papertraduju na TF zatím první měsíc, ale hned po prvním týdnu, kdy jsem jakž takž měl vstupy a obchody bez chyby proti OP, se to druhý týden nějak vytratilo a začal jsem sekat jednu chybu za druhou a mám pocit, že se chyby místo abych je odbourával stupňují. Takže to co jsem vydělal, jsem opět vrátil zpět a po měsíci jsem zpět tam kde jsem začínal.
Největší záhada pro mě ale je, že jak zkouším FDAX (vlastně ho zkouším jen proto, že jsi o něm mluvil, nic dalšího jsem si o něm nezjišťoval, můj OP na něm nebacktestoval, prostě jsem si jen dle mého OP pro TF stanovil SL a PT a jedu), dnes je to vlastně 3. den, tak tam žádné chyby oproti mému OP nedělám (žádný vstup oproti OP, vše podle plánu atd.), tak za 3 dny jsem v plusu který mi až nahání strach (a to jakmile mám 5 obchodů denně, tak končím) - 1300EUR.
Marně teď tedy přemýšlím v čem může být problém, což může být mnoho věcí - buď mám jen štěstí tedlech pár dní, že to zrovna vychází nebo je pro mě lepší obchodovat dopoledne kvůli soustředění nebo díky tomu že FDAX neberu jako můj hlavní trh a není to tudíž pro mě takový stres, že "musím" a nebo prostě proto, že mi FDAX sedí víc.
Těch věcí, poznatků a informací je tolik, že mi z toho teď jde tak trochu hlava kolem a nevím kde je začít zpracovávat a jestli vůbec nebo stačí jen počkat až se to usadí apod.
Možná je to těmi výsledky ale FDAX se mi nějak zamlouvá teď víc než TF, ale asi bych pak měl ho trochu nastudovat, protože když k němu máte respekt, asi bych měl taky :-)..

Odesláno

Ahoj Opius, zatial je to trh do strany a nič výraznejšie tam neočakávam takže idem von na vzduch a relaxujem... ;) Je možne že klesne po trendovu linku a odrazí sa naspäť , ale pokial neprerazí 2445 tak to nechám tak , nieje to pre mna zaujímavé, ale netvrdím že sa na tom nedá zarobiť. Gladiator 028

9544

Odesláno

Mne sa tiez FDAX velmi paci a pripada mi taky viac usporiadany a su tam pre mna jasnejsie signaly. Ale moze to byt aj tym ze FDAX pozeram na RB8 a TF na vol.1000 timeframe. Zatial to asi vidim na papertrading v poobednajsich hod. ked TF pojde do strany.

Odesláno

Zdravim ,
viem ze to sem nepatri, ale chcem sa opytat cez koho obchodujete a ake mate naklady na obchod?
Ja zatial idem cez XTB a poplatky pausalne niesu ziadne,akurat za kazdy obchod 3body co je 10.6 € na minilote.
Vystup uz nieje spoplatnovany.
Mate nieco lepsie?

Odesláno

Ufonik nechci tě jen tak peskovat, ale konkrétně XTB a brokerům je tady určeno několik jiných vláken. Vše na co se ptáš tam najdeš. A propó pokud máš problém hledat správné vlákno, hledat správného brokera je trochu těžší :)
Prosím nezabírej cenné místo pro grafy a jiné učební příspěvky.

Odesláno

to Pepe2000 a Dikon:
FDAX je opravdu moc hezký trh. Jen připomínám - už to tady zmiňoval myslím Gladiátor, že je potřeba mít hodně zkušeností z live obchodování a dostatečně silný účet. S tím plně souhlasím že účet je potřeba minimálně 20.000 EUR a více. Pro začátečníky - já se mezi ně také počítám - je času na tento trh dost a dost. Live jedu od 11/2008 a zatím si netroufám...

Odesláno

Dikon:
sám jsem začátečník, nicméně se skoro čtyřmi měsíci paperu. co si však troufám poradit, zahoď co nejrychleji jakékoli emoce i ty optimistické. Tři dny ani tři týdny nic neznamenají. Je potřeba najít sám sebe. Přistupuj k tradingu jako k byznysu. Čím pevnější základy vytvoříš, tím výše vyrosteš. Má první představa byla že hodím backtest, 2 měsíce paper a pojedu naživo. Nyní jsem o půl roku starší, přečetl jsem hromadu studijních materiálů, vybalancoval OP tak, že si s ním začínám rozumnět a ladí s mou povahou. Jsem přesvědčen, že pokud ještě trochu zapracuji na sebevědomí a důvěru v svůj OP a důkladně zlepším výstupy , mohu jít směle do live. Z tohoto webu znám tři obchodníky co jedou live , ale předcházelo tomu cca 3/4 roku přípravy na sim. I z vlastní zkušenosti nyní vidím, že to je asi tak adekvátní čas - samozřejmě že podle gaussovy křivky existují i týpci, co začnou vydělávat téměř ihned.
Moje dnešní statistika na FDAX:
10 relevantních signálů
8 jsem vzal - 2xSL (jednou na tick přesně), 3x BE
1 jsem vědomě porušil jedno pravidlo OP - po zásluze jsem byl potrestán plným SL
suma sumárum nula od nuly pojde, přitom hned ten první vynechaný obchod by mi hodil cca 1000EUR.
Na živo bych byl z tolika obchodů asi nervově vyřízený, ale jako trénink k nezaplacení.

Odesláno

ufonik: Standardně je to tak kolem 3-4$ za RT. Platíš nejméně 3-násobek. i na FDAX mám pod 4$ a ten je drobátko dražší než FESX.
Libri: On má v zásadě pravdu, ta otázka tady není tak úplně off topic.

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...