Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

EUREX - Euro trhy FESX, FDAX

Doporučené příspěvky

Ahojte všetci Ďakujem za odpovede. Tiež sa prikláňam sa k názoru, že filtrovanie vyšším TF má zmysel - ale to asi skoro každý v tomto vlákne. Vzhľadom k tomu, že nepôjdem do live zo 6 ciferným účtom :-), chcem zo začiatku zvoliť maximálnu opatrnosť a prispôsobiť SL svojim možnostiam - čiže okolo 6 tickov na kontrakt. Verím tomu, že aj keď to nebude ľahké, takýmto obchodovaním si pomaly navýšim účet a budem tak môcť potom využívať viac obchodných situácií (aj keď zbytočne viac obchodov možno tiež nie je riešenie) Až testy, sim a hlavne live však ukážu, ako by mali takéto "nízkorozpočtové" obchody ťažiace z momenta trhu vyzerať. Minimálne si takto nacvičím disciplínu a opatrnosť - to sa mi určite zíde. Dovolím si priložiť predpoveď počasia na zajtra:-) Ak som tam niečo poplietol dajte mi prosím skúsenejší tradery určite vedieť. Ďakujem a všetko dobré! Môžete mať všetko, čo chcete. Len to nemôžete mať všetko naraz -- Oprah Winfrey

9502

Sdílet pomocí služby

Ahoj Rajco,

pod pojmom 5 ciferný účet si predstavujem 5000 USD a to je slušný základ, čokolvek nižšie je väčším tlakom na psychiku , ale nieje to nemožné ....Čím nižší účet tím je väčší tlak na psychiku a tým väčšia možnosť chybovania pretože máš obavu že to celé prešvihneš.
Tvoja predpoveď je OK takže "niesi na zahodenie"... ;)
Prepojenie jednotlivých mesiacov aspoň v patsystems s NT nieje možné takže zobtaz si poslený mesiac v 30 min grafe a ulož to ako obrázok pre dalšie pokračovanie obchodu , stále sa však môžeš vrátit v historii spät takže to by som nejako extra neriešil.

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Dlhsie sledujem FGBL a FDAX a zacinaju sa mi cim dalej tym viac pacit. Paci sa mi aj fakt ze sa to obchoduje v EUR lebo buduci vyvoj USD je dost otazny. Chcem sa spytat tych co tieto trhy uz obchoduju:

Obchodujete FESX, FDAX a FGBL po celu seansu? T.j. od cca. 9.00 az do 21.00? Respektive existuje dovod preco neobchodovat europske trhy poobede v case kedy normalne obchodujem US trhy (15.30 - 18.00)? Ako je to s likviditou, plnenim a volume pocas dna?

Sdílet pomocí služby

Ahoj Pepe 2000,

pokial sa chystáš na Eurex tak odporučam ti začať s FESX , je to kludný trh s obrovskou likviditou. Njlepšie sa obchoduje od 9:00-11:30 potom 14:00-18:00 v týchto hodnách je najzaujimavejší, ale môžeš ho obchodovat celý deň. Dost informácii o tom nájdeš v tomto vlákne takže nebudem to tu zas cele opakovat.

FGBL je dost komplikovaný trh takže ti ho neodporučam, doslova musíš natrafit ked má "dobrú náladu"...
FDAX je velmi dravý a je pre velké účty tak od 20 000 Eur vyššie.

Gladiator 028

Sdílet pomocí služby

Ahojte všetci, v tomto vlákne som sa s tým ešte nestretol, tak sa chcem spýtať, či niekto z vás využíva v rámci svojho obchodovania i otváracie rozpetie (OR), je to prvých 30 min. po otvorení trhu. Ja som to začal sledovať až po ďalšom prečítaní Elderovej knihy, kde to pekne prirovnal k nohám boxera. Ak sú blízko pri sebe, nie je problém ho preraziť, ak ich má naširoko odseba, tak má večšiu stabilitu. Takže budem rád za vaše poznatky a prikladám screen, kde som ho znázornil. Inak som si zmenil pozadie, lebo som si začal vytláčať každý svoj obchod a to čierne mi hodne žralo toner :)

9520

Sdílet pomocí služby

OR sleduji uz delsi dobu, ale nemam stanovenych 15 nebo 30 minut, ale beru OR jako prvni CG ktere se vytvori v dobe od 9 do 9:30, nekdy se toto CG rozsiruje cele dopoledne, nekdy se vytvori uz pred 9 hodinou a po 9 se rovnou prorazi to byvaji nejvetsi a nejstrmejsi pohyby atp.
Suma sumarum urcite je to zajimave a prorazeni tohoto CG, zejmena pokud je videt i na vyssim TF prinasi pekne momentum, ktere stoji zato zobchodovat :-)

R.
Sdílet pomocí služby

Ďakujem všetkým za odpovede

Skúsil som dáta spojiť pomocou funkcie "merge" avšak môj počítač to nevydržal (alebo moja trpezlivosť :-) a po tvrdom zrušení NT mi zmizli nahrané dáta za posledné 3 dni a nevidím ich ani po pripojení naživo. Skúsim ich nejako obnoviť.

Opius gratulujem k úspešnému dňu!!

Všetko dobré!!

"Ťažko vyučíš toho, kto nie je zrelý, aby mohol byť vyučovaný."
-- Ján Amos Komenský

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...