Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Mně spíš zarazilo, že ve 12:00 trh pro dnešek ukončil a nešla mi z něj žádná data. Jinak jsem se koukal do kalendáře na burze a tam něco o dnešním last traiding day píší, ale moc moudrej jsem z toho nebyl :)

Odesláno

madra,

tak nez se vrhnes do live obchodu, tak si zopakuj jeste jednou zaklady :) samozrejme ze dnes byl expiracni den. a ve 12 normalne kontrakt konci. tak jak je to tam napsane.

Odesláno

madra,
v pohode. tohle jsou proste veci co trader musi vedet. kdy mu expiruje mesic, ze je zasedani fedu atd.
je usmevne resp. smutne, kdyz tady pak vidim dotazy typu, "ty voe co se to deje" a ono je zasedani o urokovych sazbach, nezamestnanost atd. to pak veskera prace tech, co se snazi nejak pomoct je vnivec, protoze ten druhy to vlastne nebere vazne. to ted neni na tebe, to je obecne

Odesláno

911,

však já vím. samozřejmě že zprávy na forexfactory sleduji, ale sledoval sem donedávna jen trh ES, který přechází do nového kontraktního měsíce už 12. a nějak sem přesně nevěděl, kdy přechází i FESX, to je pravda :)

Odesláno

Ahoj Opius a všetci ostatní Cez víkend som dobral Rossa (Jak vydelávat denním obchodovaním na burze). Je tam veľa zaujímavých myšlienok a trošku iný pohľad na to čo sa v trhu deje v porovnaním s mojimi doterajšími skúsenosťami. Mám však s toho dobrý pocit a budem sa tomuto štýlu venovať viac do hĺbky. Budem sa zo začiatku zameriavať hlavne na formácie ako triangel, CG v kombinácii s takým riadením obchodu, aby som väčšinou bol minimálne na nule + naťahovať výstupy, pokiaľ sa bude dať. Už sa teším :-) Prikladám moje včerajšie plánovanie vývoja trhu a jeho výsledok - 15TF. Na 5TF som naznačil, ako by som chcel vidieť moje obchody. Ešte otázka do pléna :-) Používate, resp. máte live skúsenosti zo vstupmi a výstupmi a la "Trader´s trick (TTE) od Joe Rossa? Oplatilo sa Vám ich využívať? Ďakujem a všetko dobré! "Ľudia sú tam kde sú preto, že to je to, kde presne chcú byť - či to už pripustia alebo nie." -- Earl Nightingale

9486

9487

Odesláno

Ahoj rajco,
TTE som sa snažil testovať, ale je tu jeden háčik, zmyslom TTE je naskočiť do obchodu o niečo skôr ako je prerazenie RH alebo 1-2-3. Ross v knihe uvádza, že po takomto vstupe a následne dosiehnutí týchto formácií uzatvára prvú sadu kontraktov. Lenže mne sa zdá, že viac sa to dá využiť pri vyšších TF, povedzme 30 min. a viac. Keď si pozreš 5 min. TF tak sa jedná často o malé rozdiely a radšej si počkám na korektné prerazenie paternu. Toľko môj názor a tiež som zvedavý na skúsenosti ostatných, ja osobne som od toho upustil.

Odesláno

Aby nebolo zle pochopené čo som napísal, tak len na upresnenie. Ja obchodujem na 5 min grafe a na 15 min. prípadne 30 min. sledujem celkovú situáciu. To znamená že nešpekulujem na TTE, ktoré sa tvorí na 5 min TF. Ak takáto situácia vznikne na 15 min. grafe, musím mať dôvod do nej vstúpiť i na základe 5 min. grafu a v takom prípade to pomenúvam podľa formácie, ktorá je na tomto grafe.

Odesláno

Zdravim vas rajco a mahrlo,

s tym Rossom som tak, ze sa k jeho knihe neustale vraciam, pretoze kazdy krat tam pochopim dalsie vztahy a myslienky,...
Teraz prave uvazujem nad myslienkamy zo zaciatku knihy, kde Ross hovori o tom, ze najdolezitejsou udalostou za urcitu casovu jednotku je prerazenie High alebo Low nejakej usecky tou nasledujucou, ...a uvazujem o tom hlavne pre to, ze to je tym vyznamnejsie, cim na vyssom TF to clovek sleduje, ..tz. toto prerazenie je vyznamnejsie na 60 minutovom TF ako na 15 alebo mensom tf. Pozitivom tejto informacie je, ze cloveku to uberie zo stresu a v istych pripadoch (teraz je otazne ci vo vacsine alebo v mensine pripadov) to vytvara jasnejsie formacie a predovsetkym tie dolezite a silne (nakolko vo vyssom TF su odfiltrovane sumy) .....takze rad by som sa zameral na 15 / 60 minutovy tf ( s vynechanim 10 a vsetkych mensich TF)
Teoreticky by to malo byt lahsie obchodovatelne. Co tu ale dostatocne treby preskumat -su nastavenia SL, teda ked zoberiem jednu usecku na 15 minut TF (na ktorom riesim obchody pricom hlavne je 60 min TF) tak aky spetny pohyb moze nastat, ked do obchodu vstupim na prerazenie nejakej usecky z nejakej Rossovych formacii.. aky je tam roziel oproti napriklad 5 min TF. Predpokladam ze si to vyzaduje vyssie SL,...co vsak by som nerad isel nad 70 € (teda - 7 tickov) ...tot ale sa da len prejdenim historie, takze uvidim,....

V kazdom pripade by som bol rad, keby sa vyjadril napriklad Gladiato, ci toto niekedy nahodou uz neriesil...

Vela zdaru a dobrych obchodov prajem kolegovia ! ;) (tu)

Odesláno

Ahoj Opius,
to je práve ten problém vačších TF, veľkosť SL. Ide o to že by si ho mal umiestnovať do logických oblastí a tie sú na večšom TF viac ako 70 EUR. Ale samozrejme je treba si to otestovať. Je tu i ďalšia možnosť. Sledovať prerazenie 60 min úsečky, ale vstup riadiť pomocou 5 minútovej a podľa nej si tiež nastaviť SL.............

Odesláno

Ahoj Opius,

pišeš:V kazdom pripade by som bol rad, keby sa vyjadril napriklad Gladiator, ci toto niekedy nahodou uz neriesil..

dufam, že si to myslel ako vtip... :) nič vo zlom ..... ;)
Dookola tu opakujem to o čom tu píšeš ...filtrovať vstupy navyšších TF lebo čím vyšší TF tým silnejší a dôležitejší je signál pre obchod. Prešiel som všetky možné kombinácie TF pre FESX , ale nakolko je trading velmi individuálny tak to nemusí vyhovovat každému. Takže najprv som skušal denný graf pre určenie možného priebehu dňa v súvislosti s otvorením proti verajšku, ale je to len o jednej úsečke a tak ti na to satčí pozriet pri Open, avšak lepšíu prognozu ti dá 240 min graf ktorý tu úsečku"rozmení na drobné" a tak zistíš lepšiu informáciu o pohybe trhu vrátane Open. Potom som používal aj 60 min grafy a 30 min pre "objavenie" lepšieho vstupu , ale tam nieje až taký velký rozdiel medzi nimi tak si jeden vyber podlatoho čo ti lepšie sadne mne pasuje 30 min. Za momentálne dobrý TF pre konkretne vstupy považujem 10 min graf. Pred tým bol dobrý aj 3-5 min graf , ale volume oproti minulosti dosť kleslo a úsečky sa tiež zmenili takže mne vyhovuje 10 min graf. SL 70 Eur postačuje , všetko je o načasovaní vstupu , jasne že čím väčší TF tým väčší je aj pohyb , ale na vyššom TF napríklad 60 min len hladaš vstupy no vstupuješ na 10 min grafe.
S tým SL je to tak, chceš mat iluziu že 70 Eur je dost velký SL tak otvor pozíciu na 1 min gafe , ale nikdy nemáš záruku o kolko sa trh môže vratiť . Budeš mat SL nad hig 4 tej úsečky, ale tak isto ta to môže vyklepat ako ked máš tu stopku na 60 min usečke , ale výstup si budeš riadiť na 3 min grafe. Je to ten istý pohyb iba iluzia bezpečia je väčšia na 1 min grafe....Skrátka najdôležitejší je tesný vstup hned po signále , lebo čím dlhšie čakáš tým väčšie riziko že kôli jednemu zmeškanemu ticku prideš o obchod. Ked chceš byt viacej v pohode tak si daj 100 Eur SL a to už dá väčšiu pohodu ide len o to s akým účtom ideš aby ti to paslovalo na MM , nemusíš sa držať silou mocou na 70 ke ked ti to nedáva pohodu. Urob sim obchody s vyšším SL a uvidíš ako ti to výjde, aj ked je pravda že bez Live emocii je to len diskutabilný štatistický údaj. Ešte si všimaj posledných 10 usečiek a spriemeruj ich velkosť aby si vedel ako na tom budeš pri vstupe. V žiadnom prípade nevstupuj do obchodu ked to ťahá 60 Eur usečky a viac pokial používaš SL 70 Eur
optimálne su 40Eur úsečky. Na to prídeš časom sám , a vypiluješ si to k obrazu svojmu pri live obchodoch... (tu)

Gladiator028

Odesláno

Zdravim vsechny...

Gladiator:
Mohl bych poprosit o nejake dnesni screeny se zakreslenim... jaks to videl rano a ted odpoledne.
Porad nejak bojuju jak co zakreslit.. u Tebe je to vzdycky krasne srozumitelne :) ale u me to mam ztoho gulas :S
tak aby bylo co studovat ;)
Nejak to tu nezije, tak to donutilo napsat i me- ticheho studenta Gladiatorovych screenu:) a vseho ostatniho, at se vlakno trochu rozhybe zase :)

Jinak taky diky za vse co pro toto vlakno delas (tu)

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...