Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

EUREX - Euro trhy FESX, FDAX

Doporučené příspěvky

Ahoj Gladiator028,
už keď si spomenul tie prerazenia, chcem sa ťa opýtať ako rozlišuješ, kedy vstúpiť hneď a kedy si treba počkať na korekciu. Prípadne koľko tikov nad - pod formáciu umiestňuješ svoj vstupný príkaz. Viem že si to musím napozerať, ale keď mi naťukneš na čo sa treba v takom prípade sústrediť, budem rád :

Sdílet pomocí služby

Ahoj Gladiator028,
ak si ešte nezačal písať odpoveď na môj predošlí dotaz, tak ani nepíš. Prešiel som si vlákno a všimol som si že už si to tu spomenul. Tak len na zopakovanie či som to správane pochopil. Ak sa cena dostáva k bodu prerazenia formácie postupne vo viacerých menších úsečkách a pri tom narastá Vol tak je možné naskočiť do obchodu napr. jeden tick nad formáciou. Ak sa však cena rúti k bodu prerazenia v jednej úsečke, je lepšie si počkať na korekciu a ať potom nastupovať. Takže dúfam že som to pochopil správne a omluv moju nepozornosť :)

Sdílet pomocí služby

Ahoj Gladiator

Tak Joe Ross už dorazil a musím povedať, že ma celkom príjemne oslovil. Hlavne si chcem prejsť všetky jeho poznatky prakticky a dostať ich do krvi. Dík za super tip.

Nech sa všetkým darí :-)

Keď som mal štrnásť rokov, myslel som si, že moji rodičia sú tí najhlúpejší ľudia na svete, akých som poznal. A keď som mal dvadsaťjeden, šokovalo ma, koľko sa toho za krátkych sedem rokov naučili!" -- Mark Twain ;)

Sdílet pomocí služby

Ahoj Mahrlo,

pochopil si to správne takže už len zarábať... (tu) Všeobecne sa vyhýbaj velkým úsečkám , lebo svoj pohyb už väčšinou vyčerpali a druhá úsečka je kratšia to v tom lepšom prípade , alebo ide len o skalp a je to posledná úsečka. Ak niekedy sa rozhodneš pre vstup po takejto úsečke vždy vstupuj len čakacím príkazom s prihliadnutím na najbližšie ST a daj odstup 2 ticky od high dannej úsečky , to ti možno zachráni kožu pokial pôjde len o šum v úsečke a spätný náraz.

Madra,

na časovom grafe si okrem volume všimaj aj "tep" úsečky .Čas napríklad 3 min je danný a skôr sa úsečka nevytvorí, ale je velmi dôležité si všímať ako sa úsečka tvorí, hlavne posledné tri pred plánovaným vstupom. Pokial má úsečka tep-pulz menší ako 5 "tepov" za minutu je to "mrtvý"trh a so vstupom by som si to rozmyslel.
Uvedene moje pravidlo neplatí ak sa úsečky postupne zmenšuju , je to stahovanie pružiny pred vystrelením vtedy dávam čakačku tesne nad plánovaný vstup bod.

Rajco,

nemusíš zákonite používať všetky Rossove techniky , vyber si tie ktoré ti najviac sadnú. Taký Rh sa vytvára každú chvýľu a keby som mal vstupovat po každom prerazení Rh podla Rossovho vzoru tak neviem..neviem.. ;)
Ja som si vyklonoval vlastnú techniku a pravidlá pre vstup a funguje to velmi dobre. Vyskúšaj si také tri techniky a tie si vypiluj k obrazu svojmu aspoň ťa to nebude tahat do 10-tich obchodov za deň , lebo to je velmi nebezpečné.
Ináč tá mudra veta je skutočne múdra, ale je to zároveň dobrý vtip...:-)

Gladiator028 :)

Sdílet pomocí služby

Ahoj Gladiator028, takže pre teba trochu nostalgie a niečo na zavzpomínanie :). Poslednú dobu môžem obchodovať až večer a pravdu povediac na trhoch sa toho moc nedeje, tak som len tak pre zaujímavosť začal testovať tvoj starý systém ktorý si tu prezentoval. Ide o to že nevydržím sedieť bez obchodu dve hodiny v nečinnosti,pár dní po sebe a môj systém mám natestovaný, takže toto mám ako koníčka a niečo na rozptýlenie:). Dnes som mal doobeda trochu času, tak som si ho na sime vyskúšal v reálnom trhu a mal by som k nemu pár dotazov len pre zaujímavosť. Jedná sa o posun na B/E, písal si že si posúval, keď bol tvoj profit vo velkosti SL. V testoch mi to išlo podobne, ale dnes na sime som si všimol, že ak nakupujem za market na close úsečky tak mám slip 1 tik a to práve rozhodlo, že ma cena vyhodila presne na B/E. Ďalšia vec čo ma zaujíma sú výstupy. Písal si že vystupuješ buď na predom stanovenom PT s RRR 1:3, alebo si riadiš vystup podľa toho čo sa deje v trhu. Čo si tým konkrétne myslel? Skúšal si aj výstup pri prekrížení MA v MACD, prípadne na Pivotoch? Inak tento systém je myslím OK a ak niekto ešte nemá vlastý tak si ho môže vyskúšať (tu) (tu), je jednoduchý na pochopenie. Takže tu je screen pre zaujímavosť

9435

Sdílet pomocí služby

Ahoj Mahrlo,

tak to je fakt nostalgia....pri prchode na PA som si zmenil aj priority OS . Používal som a aj teraz používam SL priamo umerný BE , ale vstupujem výhradne Stop príkazom , teda čakám na potvrdenie ceny v bode kde ju chcem vidiet, pred tým som vstupoval aj za market , ale nieje to najlepšie riešenie nielen kôli slipu ale berieš zo stola prvú ponuku a nečakáš čo ponuknu ostatný hráči...čiže konáš tak unáhlene.
ked si chceš tento systém vylepšiť, vstupuj čo najtesnejšie v zmysle prekročenia CC, ST bodu a podobne. Teda ak ti dá systém signál formou prekríženia Ema/Sma tak od tejto chvíle to ber ako prvý signál kedy sa začneš o vstup zaujímať a hneď další signál po tom ak je "tesný" ber ako vstup. Problém klzavých priemerov je ten, že oni nerozlišuju velkost úsečiek len smer a tak ti dá signál na predaj pri prekrížení klzákov a pri tom má vstupná usečka 60 Eur , teda predávaš prakticky na dne a pri menšej korekcii ta to vyhodí v lepšom prípade na BE. Teda vynechávaj pre vstup dlhé úsečky a počkaj na korekciu, alebo vstup v dalšej úsečke pod Low predchádzajucej úsečky Stop príkazom, lebo vtedy je viacmenej pokles potvrdený. Na prvý ohlad si to protirečí, ale nieje to tak treba to správne pochopiť. Skrátka nenastupuj za market hned v novej úsečke , lebo prvý dojem je väčšinou klamný a cena sa vydá opačným smerom.

Výstupy na PT som myslel tak, že si nájdem logický bod pre PT kde sa môže očakávať korekcia trhu a ak sa k tomu bodu približuje trh rýchlejšie teda ak je odhodlaný to prebehnuť tak si PT posuniem podla vizuálneho zhodnotenia dalšieho možneho "zádrhela" a tam už vystúpim. Teda ak vidím, že trh má rýchlosť tak ho nechám bežať dalej , ale po pekročení prvého PT som pripravený pozíciu uzavriet kedykolvek príkazom Market v prípade, že zaváha a naberie iný smer , alebo sa vydá do strany. Skúšal som výstupy na základe prekrížení MA a nulovej linky , ale to funguje dobre len na trendujucich trhoch. Teraz ked idu trhy do strany si to neviem predstaviť.

"Neuspech je predchodcom úspechu"

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Ahoj Gladiator028,
díky za vysvetlenie (tu), to sú také drobnosti, ktoré človek vysleduje len z praxe, ale môžu daný systém podstatne vylepšiť. Ako som spomenul, zatiaľ sa s tým len hrám, keď nie je čo obchodovať. Robim si taký infobacktest na ES i FESX a porovnávam si to z mojím systémom. Postupne by som chcel prejsť čisto na PA, ale zisťujem, že stále pre vstupy potrebujem nejaké vodítko vo forme indikátora a jasného paternu na ňom, ktorý si viem i backtestovať, lebo pri čistom grafe som si nie moc istý. Snáď raz i motyka vystrelí :)

Sdílet pomocí služby

Ok Gladiator

Trošku nadšenie skrotím a nasmerujem správnym smerom :-)

Dík

"Za sto rokov bude jedno, akým autom som jazdil, v akom dome som žil, koľko peňazí som mal v banke, ako som sa obliekal. Napriek tomu môže byť svet o niečo málo lepším miestom, pretože som hral významnú úlohu v živote mojich detí." -- Autor neznámy

Sdílet pomocí služby

Ahoj Gladiator028,
tiež som si všimol že najlepšie TF je 3 min., keď som to skúšal na 5 min. tak vstupy boli už dosť neskoro a značná časť pohybu bola preč. Inak ma napadá, že oproti tvojim terajším grafom je to naozaj hodne farebné :), ale ten systém funguje (tu). Ešte by ma zaujímalo ako si pri tomto systéme využíval večšie TF. Čakal si najskôr na nejaký konkrétny patern na ňom a až potom si hľadal vstup na nižšom TF?

Sdílet pomocí služby

Ahoj mahrlo,

v tom čase hlavným paternom bolo pre mna pohyb ceny pod tromi klzavými priemermi a porovnával som to na 15 min grafe. Všeobecne platí že ak vstupný signál pochádza z vyššieho časoveho ramca tým je lepší dôvod na vstup.Vtedy som chcel mat všetko farebne odlíšené aby som mal prehlad ,ale skôr to bolo disco. Potom so farby ubral a viditelne to prospelo mojím obchodom. Pokial sa zamerá niekto na vstupy pod tromi klzákmi tak je farebné odlíšenie úplne nanič stačí sledovat pohyb ceny pod/nad klzákmi. To všetko je vývoj a každý si prechádza vlastným nieje na tom nič zlé skrátka sú to skúsenosti.

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...