Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj Opius, prikladám screny s tým čo si máš všímať , dohodnime sa že od buduceho týždna budeš obchodovat len výrazne formácie kde sa úsečky postupne zmenšuju čo je prvý signál blížiaceho sa prerazenia a vstupuj tesne ako vidíš na screench. Stačí ti na to SL pár Eur ako uvidíš, a ked nedostaneš poriadny signál celý týždeń tak neobchoduj a chod len sim a skušaj si taktiku. Ked si vystrielaš náboje na takéto nezmysly ako dnes tak ked príde dobrý signál budeš váhať lebo si nebudeš veriť. Nechcem ta do ničoho nútiť ani nemôžem , ale za jeden týždeň zvolnenia obchodov nič nedáš, skôr naopak možno dostaneš ..... ;) Gladiator028

9348

9349

9350

9351

Odesláno

Ahoj Gladiator,

děkuji za tvé screeny. Chci tě o něco požádat, pokud budeš tak hodný a pomůžeš mi s tím. Prosím tě, mohl by jsi zakreslit tvé PA na trh TF. Já se v tom tak trochu plácám. :( Když prohlížím tvé screeny z FESX, tak to vše skvěle vypadá, ale toho mini russelu 2000 mi to prostě nevychází. snad to není nějaká anomálie tohoto

Doufám, že nenaštvu příznivce FESX touto prosbou.

Pokud by jsi mi věnoval tvůj čas, byl bych moc rád.

Díky

jirka

Odesláno

Zdar Gladiator,

dakujem ti za screeny a " moralnu " podporu :) , teraz som len zacal a cely tento tyzden nerozhodnosti trhu ma dostal,...live trading jelive,...tu to psychiku cloveka otestuje do hlbky.... takze si to zoberiem k srdcu a poucim sa ;) Inak stare prislovie hovori: " Radsej nerobit nic, ako urobit z niecoho nic..." teda trpezlivost sa vyplaca...

Rad by som sa ta este opytal na to, dokedy budes obchodovat FESX 0609 a kedy ides na novy kontraktny kvartal?

Druha otazka je, ked v NT zadam nakup napriklad 2 kontraktov, akym sposobom mozem uzavriet v urcitej fazi prvy a neskor druhy? ( myslim v tom programe..)

Vdaka a vela stastia ! :) (tu)

Odesláno

Zdar Lucinek,

zial neviem ako, napriklad mam otvorenu short poziciu s 2 kontraktmi a som napriklad + 5 tickov, co mam "zmacknut" aby som uzavrel jednu poziciu a druha aby mi sla dalej ?

Dik (tu)

Odesláno

Množství kontraktů nastavíš na 1 a ukončíš, jak ti libo - Buy market, buy ask, buy bid ... (obchoduji z grafu jen pomocí Chart traderu, nepoužívám DOM).
Nebo - používáš pevné PT, které jsou jako čekající příkazy v trhu?
Pokud ano, je vhodné je mít na různých hodnotách, abys mohl s nimi hýbat nezávisle na sobě. V opačném případě sice jdou rozdělit, ale chvíli to trvá - umím to jen ručně v Control center.

Odesláno

Opius udělal jsem ti screen. šipkama jsou označeny políčka o kterých mluvím: předpokládejme že jsi long a máš otevřeny 3 kontrakty. když budeš chtít uzavřít jeden nebo dva vyznač si jejich počet v "Qty" poté máš několik možností jak je uzavřít - za market ... sell market - za bid či ask ...tlačítka pod tím pod tím ... bid je dtto market, ask ti vyznačí novou značku v grafu nad aktuální cenu, neboj se toho, pokud cena na požadovanou cenu skočí ubyde ti i jeden (dva) kontrakty ve SL a PT. je dobré si to vyzkoušet na simu :) sám jsem s tímto chvíli zápasil, několikrát i klikl na close a to samozřejmě zavře všechny pozice, i když vyznačíš v Qty jen jednu. další možnost , kterou teď začínám používat je nastavení rozdílných levelů pro každý kontrakt v ATM Strategy. Prvotní SL mám pro všechny kontrakty nastaveny stejné (ale můžeš si je nadefinovat dle libosti) v Stop Strategy - Custom si můžeš nastavit auto breakeven i trailing SL . Já mám pro každý kontrakt jiný AutoBE. Profit trigger (neboli spouštěcí úroveň mám otevřený profit 10tick pro všechny) Plus nastavuji pro každý kontrakt jinak a sice -1 , 0 , +1. Až k nule posouvám všechny SL najednou. Při otevřeném profitu 10 ticků se mi SL rozdělí tak abych mohl podle úvahy některé utahovat těsněji a některým nechat víc prostoru pro příp korekci. Popravdě 1. PT mám nyní na úrovni 10ticků takže první SL se mi ihned zavře s profitem.

9363

Odesláno

Zdravim vas tradery,.... este by som potreboval radu ohladom nastavenia ATM v NT,... Teraz co viem nastavit tak je to (vidiet aj na prilozenom obrazku) nasledovne: budem obchodovat 2 kontrakty na FESX, prvy kontrakt ma SL 6 tickov / PT 10 tickov, druhy kontrakt SL tiez 6 tickov / PT ale 20 tickov. V Stop Strategi mam nastavene, ze pri +8 tickov sa posuva SL na uroven BE + 4 ticky. A teraz by som rad nastavil to, aby pri druhom kontrakte po dosiahnuti urovne + 12 tickov posunul SL na BE + 8 a potom po dosiahnuti + 16 tickov sa SL posunul na BE +12........tak toto neviem a potrebujem poradit. Ako ma vyzerat nastavenie pre tieto parametre v dolnom ramceku. Vopred kazdemu dakujem! PS: viem ze to patri skor do vlakna ohladom NT, ale tam som uz prispieval a reakcia bola az o 2 dni. Dakujem za pochopenie!

9366

Odesláno

Ahoj Opius,

ja sitce nejdem na to až tak vedecky a ani to nepoužívam, ale pokial chceš takto rozdelit kontrakty v jednom ATM tak si myslím že sa to nedá.
Jediná vec ktorú som zo začiatku používal je Auto Trail SL, kde podosiahnutí BE si nastavíš posuvanie po krokoch. Máš tam kolonky 1.2.3 a tam si uvedieš pri akej hodnote sa ti má SL posuvat dalej.Neviem či ti šlo o toto, ja otváram a zatváram pozície súčasne takže pokial to nieje ono tak ti určite niekto poradí.

Gladiator028

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...