Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

EUREX - Euro trhy FESX, FDAX

Doporučené příspěvky

Ahoj Jirka

Ja som ti ražení úplne začiatočníckeho :-)

Zatiaľ som sa dostal len k papertradingu, odkladám si peniažky vstup do live a skôr ako na budúci rok to určite nebude. Aspoň bude viac času na testovanie a prípravu.

V každom prípade po mesiacoch neúspešného hľadania sa v indikátoroch (hlavne WCCI) som objavil PA. Vlastne to bola náhoda - ja som vlastne hľadal vhodný EU trh na doobedné obchodovanie a narazil som na toto vlákno. Vďaka super príspevkom ma PA zaujala a oslovila oveľa viac, ako indikátory.

Čo sa týka skúseností, snažím sa dostať do FESX-u len naozaj krátku dobu (niekoľko týždňov) a FDAX mám okukaný len veľmi zbežne, preto si netrúfam hodnotiť výhody obchodovania na týchto trhoch. Jediné, čo si trúfam odhadnúť sú moje súčasné skúsenosti a tie na volatilnejší FDAX zďaleka nestačia - čiže moja reakcia na Ladu bol naozaj len môj názor. Určite je tu plno traderov, pre ktorých je prechod na volatilnejší trh úplne prirodzený. Súhlasím aj s tým, že je dôležitá aj určitá intenzita obchodov aby trader nevypadol z cviku - ale môj prípad to ešte rozhodne nie je :-)

Ak sa ale dostane Fesx do takého kľudu, že ma už nebude môcť "učiť", budem sa musieť poobzerať po alternatíve - preto dík za tip na ES :-)

Máte niekto názor, prečo FESX v poslednej dobe tak zlenivel?

Ďakujem

Sdílet pomocí služby

To Atlas,

ano, minuly tazden som zacal, ....ale po pravde, tento tyzden sa fakt neviem co deje na FESX,..... je to o nicom (teda z mojho pohladu) ..len by ma zaujimalo, ci je to sposobene blizkou expiraciou tohoto kontraktu alebo niecim inym....to by snad mohol povedat skusenejsi Gladiator...

K tradingu som sa dostal cez ES, bol som aj naskoleni FinWin,...len potom sa ne ES zacalo diat toto iste - co teraz na Fesx, tak som zabludil sem na tento trh,....ale ved pockame den, dva, nejako sa to predsa musi rozhybat...

Sdílet pomocí služby

Zdar tradery,

Mna dnes na Fesx dostala usecka o 14:30 (TF 5min) ked som siel do shortu, a na druhy pokus tiez o 14:35, pri dalsom pokuse o short,....tie dve usecky vystrelili hore, ze prerazili moje SL tak svizne az sa mi rozkyval monitor,.....aj moje ego.......svine longove.... :(

Prajem kazdemu len dobre dni plne obchodov ! (a sebe tiez) :) (tu)

Sdílet pomocí služby

Ahoj Opius,

to bude dobrý.................. :)

Mě pomohlo, když jsem si otevřel u toho FESX 5min timeframu ještě další graf, ale vykreslený v rangebarech. A sledoval jsem jak volume na pětiminutovém a i pohyb cen na RB6.

Nevím, mě to pomáhalo. Netvrdím, že je to ideal, ale včas jsem naskočil a vyskočil. Otestuj to. :)

Jirka

Sdílet pomocí služby

Ahoj Opius,

dnes som žiaden obchod neurobil ani na FDAX ...musel som si dat tri kávy aby som nezaspal.. ;) a to čo robí teraz ma do hry nezatiahne takže dám si pohov a budem to len sledovat. Sorry že zas buzerujem, ale prosím ťa kde si videl signál do shortu o 14:30 ? Neber to v zlom, ale ja i myslím, že tvoj problém je iba v tom, že si ten obchod želáš tak túžobne že si ho vymysíš...privoláš.. :) Uvolni sa a čakaj čo sa zo signálu vyvynie a obzvlášť po tom čo trh začína žiť a robí 70-100 Eur úsečky . Ked je každá úsečka výrazne iná ako predchádzajúca svedčí to o nervozite na trhu , lebo obchodníci tak vstupujú a vystupujú v krátkych intervaloch. Počkaj si na ukludnenie trhu a úsečky 30-50 Eur to je pravý FESX ale pri tom nesmie robit same Ledge a ST formácie , lebo z toho nevyjde ani Ross... ;)

Walter Brunell
Selhání je školné, které platíš za úspěch

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Ahoj Opius,

tu netreba analizovať, tu ťa treba zjazdiť... ;)
NIKDY V ŽIVOTE NEVSTUPUJ NA CLOSE TAK OBROVSKEJ USEČKY !!! To si napíš na monitor a zvýrazni to žiarivou farbou.
Ked je bežná usečka na FESX 40 Eur a 70 Eur a viac je viacmenej výnimočná, prečo si myslíš že urobí pohyb 150 Eur? Celu sílu pohybu vyčerpá už po prekročení urovne 50 Eur a zbytok je len zotrvačnosť, to je to čo som ti povedal už včera predávaš na dne a nakupuješ na vrchole. Rob tesne vstupy tak, že ak je štandart pohyb 40-50 Eur tak už v prvej úsečke sa snaž dostat na BE , ale to sa ti nepodarí ked chytáš pohyb na dne. Bunge jump guma má svoju dlžku , aby si si neublížil pri skoku a stiahla ta späť , tak teraz si predstav tu úsečku ako banži gumu a ked ju uvidíš tak si spomen že trh FESX sa nechce zabiť a určite sa stiahne späť po takom "namáhavom" pohybe .
Možno nemáš fakt žiaden problém profitovať a problém ti robia len unáhlené alebo neskoré vstupy. Obchoduj osvedčené paterny s normálnymi úsečkami a od extremu sa drž ďaleko . Toto boli fakt úplne zbytočne vyhodené peniaze a to v obchoch prípadoch.

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Zdravim ta Gladiator,

ano, ..mas pravdu, robil som sialenosti,....vies prvy tyzden live....som netrpezlivy, akcny,...tak ma mrle zeru, ked sa nic nedeje,....a tento tyzden cely je dovolenkovy,....tak som nehladel na volatilitu a siel som do toho....

Inak ked budes mat na to cas a chut, mohol by si sem dat screen s nejakymy prikladmy ako to myslis s tymi vstupmy a vystupmi ( teda opozitum mojich ) kedy by som mal na FESX vstupovat,.....

Vdaka za pomoc a prajem good luck !
:) (tu)

Sdílet pomocí služby

Zdravim ta miroj,

verim tomu, sice som ich nepocul, ale boli urcite take velke, ze sposobili zemetrasenie ....ku mne dorazila vo fomr tzunami ... hehe....rozkyvala monitor a EGO, ....ale uz je po katasrofe, skody boli vycislene na 112 USD, ziadne obete na zivotoch ( akoze vesat sa nejdem ) .....hehe ;)

Ale asi najvacsiu chybu som spravil vstupom do volatilneho trhu,...takze som si zaplatil skolne ...

Vela stastia! (tu)

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...