Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

EUREX - Euro trhy FESX, FDAX

Doporučené příspěvky

Libri: No někdy jo ... záleží na situaci. Na situaci v trhu i na psychice. V téhle chvíli jsem byl za dnešek ještě pořád asi 300€ mínus, takže jsem si řekl, že počkám na nějaký další rozumný signál a nepolezu znova do toho samého ... ty EK mám raději, když jsou rovnou do směru, než když se tam takhle motají ...

Sdílet pomocí služby

Zdravim ta Gladiator,

zial nebol som na stazi, vlastne som nebol nikde,....cele to obdobie som sa utapal v necinnosti, depresii a strachu (zial to je ta smutna pravda) co malo za nasledok, ze som dostal strach aj na tento biznis... :S tak som odsuval otvorenie uctu a vsetkych nalezitosti az doteraz,....nastastie som dnes uz mentalne stabilizovany a prave dotahujem account opening s Wustfeldom z Mirusu, ...a zaroven pracujem na posilneni psychiky. Sam nechapem, ako som mohol sklznut do takej necinnosti,...ale potom som si pozrel The Opus ( nasledovnik The Secret) ...a rozhodol som sa konecne konat.
Inac vzislo z toho (staronove..) poucenie, ze clovek jednoducho sa do toho musi pustit a z 50 % ma vyhrane.

Prestudoval som aj knihu Rossa ktoru si mi doporucil a ked som si prezrel svoje predchadzajuce obchody s indikatormi, rozhodol som sa ich tiez vsetky vypnut. Az po tejto knihe som si uvedomil, preco som mal niekedy v indikatoroch chaos, kedze mi niekedy ukazovali presne a niekedy pravy opak toho, co sa potom dialo s trhom, co ma dost znechucovalo a zneistilo.
Jednoduche sledovanie grafu a zakladnych formacii (pri spetnom prezerani obchodov z FESX s indikatormi) by mi zarobilo 4x tolko. Takze ked to aj skosim statisticky na polovicu - je to pre mna 2x vyhodnejsi sposob ( tym nechcem ostatnym traderom povedat ze je to dokonaly sistem alebo pristup,...jednoducho pre mna je to asi to najlepsie a kazdy ma to svoje, v ktorom sa vyzna)
Takze sa vraciam do tohoto vlakna ako aktivny clen :) a pokial vsetko dobre pojde, od buduceho tyzdna aj ako live trader.
Uprimne, mam strach, ale zaroven sa tesim. Nastudoval som za 2 roky toho tolko, ze mam dostatok znalosti na to zacat. Ak by som pocuval strach, ucil by som sa do konca zivota( v tomto biznise sa clovek aj tak ucit nikdy nekonci ) Ale jednoducho cielom je live obchod, a bud to clovek zacne robit, alebo sa bude len prizerat, vecne skusat, ucit sa, az nakoniec znechuteny od toho odide a zahodi celu svoju namahu. Okrem totho live je to vzdy o niecom inom ako paper, hlavne teda co sa psychiky tyka...

Dufam, ze zveladim svoj ucet a budem nasledovat tvoj uspech a tiez budem moct potom prispiet v prospech ostatnych traderov svojimi skusenostami a radami.

Prajem vela stastia! :) (tu)

Sdílet pomocí služby

Ahoj Opius,

aj ked si nebol na "stáži" za velkou mlákou som velmi rád že si sa odhodlal na živý zápas s trhom nielen tienový boj s imaginárnym protivníkom. V skutočnom obchode je to celkom inak ako na simulovanom, skrátka potrebuješ dostat nakladačku od skutočného súpera-trhu, aby sa z teba stal skutočne dobrý bojovník . Bez škrábancov a rán zo zápasu ešte nikdy nevznikol majstrovský bojovník. Na druhej strane pokial poznáš Secret tak vieš , že na čo myslíš to pritahuješ tak mysli na úspech a on určite príde !!!

Kopa začínajucich traderov si myslí, že ak bude "paperovat" niekolko rokov tak potom to pôjde samo, ale to je velký omyl, nič nieje zadarmo a tomu sa nevyhnú ani keby trenovali 100 rokov. Sklznu k "teoretickemu biznisu" a budu si dokazovat aký sú dobrý ...... :) Na paper bohato stačí 6 mesiacov denneho tréningu(nie občasného) a potom treba skočiť do ringu a rozdávat rány a aj ked sa väčšinou minú tak aj jedna ktorú uštedria súperovi-trhu ich velmi poteší a dodá odvahu. Dobrý trader ktorý je predurčený na výtazstvá je ako pitbul....zahryzne sa a nepustí , necíti bolest (prehry) a trhá dokial mu sily stačia.... Trh ukazuje charakter každého človeka dokonale a bez kompromisov , kto je "bábovka" a o tom nevie tak sa to zaručene rýchlo dozvie... ;)

The Opus....o tom som ešte nepočul , idem to vygoglit , lebo takéto veci ma velmi zaujímajú, ale to vieš. Tak ti prajem vela úspechov v ringu a pridávaj sem "foto" zo zápasov..... (tu)

Každý je strojcom svojho šťastia

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Gladiator028 mohl bys mi vysvetlit co znamena ST bod. Rozumim, ze je bod s kterym mela v minulosti cena problemy a on vytvoril extrem. A me by zajimalo co znamena zkratka ST a jak ho urcit aspon nejak obecne. Asi to bude hodne podobne jako u S/R, takze hodne individualni. A prikladam tvuj screen, kde je mas vyznacene. Vlastne u obou tech prikladu by slo udelat tu caru a par ticku vyse, jsou tam opakujici se extremy, tak by me zajimalo, jak na to jdes. diky moc, Lada

9147

Sdílet pomocí služby

Ahoj Yax, prikladám screeny s vysvetlením. ST je skratka support , takže nič nové... klučom je správny výber ST bodov , lebo ako si správne poznamenal je ich tam viac. Tak isto je aj vela swingov, ale len niekolko ich má výpovednu hodnotu. Musíš to nechat prejst sitom na vyššom TF a berieš len "najsilnejších jedincov" s dobrým rodokmeńom - základom, ST ktoré vzniknu, len na základe zaváhania trhu ma nezaujímajú. Musím vidiet ich funkciu v minulosti a potom z nich taham linku do "neznáma" dalšie ST body s v tejto oblasti spolahlivo ukážu a nikedy s presnostou na tick. Trh má pamäť a nikdy nedostane "altzhaimera"..... ;) Gladiator028

9148

9149

Sdílet pomocí služby

Zdravim ta Gladiator:

pridavam sa s otazkou k Yax-ovi. Ohladom suportu by som sa ta rad opytal, ze co pre teba znamenaju ST a ako ich vyuzivas ?(beriem teraz do uvahy tie viznamne )
Ak je trh napriklad pod ST a stupa, beries ST ako mozny STOP? Alebo beries ST z hladiska jeho prelomenia?

Dik.

PS: The Opus sa da stahnut z mnohych stranok, keby si chcel, mam k nemu ceske titulky.

Sdílet pomocí služby

Ahojte Yax a Opius, pridavam ešte jeden screen z dalekej minulosti kde je vidiet "štart " CC a suportneho bodu. ST beriem ako bod kde sa môže trh zastaviť a väčšinou sa aj zastaví, teda tam obvykle dávam PT pokial je to pre mna zaujímavé. Ked je trh tesne pod ST do obchodu nevstupujem a čakám na reverz , alebo prerazenie. pokial ho trh prerazí tak má sílu a tým pádom uvažujem o vstupe do Longu pri najbližšej príležitosti. Pokial som v pozícii a trh sa blíži k takému bodu , pritiahnem SL, alebo vystupujem na PT záleži od toho ako rýchlo rastu úsečky a koklo je hodín je to velmi individuálne je to o pocitoch a tak dalej nedá sa k tomu pristupovat mechanicky. Gladiator028

9150

Sdílet pomocí služby

Gladiator028:

diky moc za podrobne vysvetleni.
Ja na to zatim pujdu velice jednoduse - uz zkousim Rh, ktere prichazi po 1-2-3 a planuji pridat jeste jednu metodu s pocitanim usecek a to by pro zacatek stacilo. Obchodovani prurazu z CG chce hodne zkusenosti, takze to zatim odkladam.
Takze az se prokousu testovanim kvuli vyladeni SL a PT, tak take zacnu pridavat grafy.

Lada

Sdílet pomocí služby

To Mandra,

neviem akeho máš poskytovatela dát , takže môžu byť odchýlky volume úsečiek, ale akýkolvek graf FESX pod volume 8000 nemá zmysel. FGBL minim.3000 , ale tento trh ti neodporučam pokial len začínaš, je vemi náladový a ťažko sa číta , nemá tak čitelne usporiadane úsečka ako FESX , ale netvrdím že je zlý. Občas ho obchodujem , ale nieje to trh pre denodenný obchod.
Volume sa mení podla dní , ako napríklad dnes je piatok a tak automaticky je volume nižšie , stupne možno o 15:30 na základe otvorenia amerických trhov,alebo pri prípadných správach teda potrebuješ volume nižšie . Pozri si ake volume má jedna úsečka ktorú obchoduješ na min grafe a podla toho si prispôsob volume graf , aby sa nestalo že kôli nízkemu volume budeš obchodovať namiesto 3 min grafu 30 sekundový.... ;)

Volume FESX sa pohybuje rádovo v desatisícoch kontraktov v jedne úsečke takže nad volume 1500 ani neuvažuj , ja osobne si to neviem ani predstavit aj ked je pravda, že trading je výsostne individuálna záležitosť........

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Ahojte, pohlad na trh na 10 min grafe, horná linia CG je skutočne velmi silnou ST z dlhodobého hladiska a čím dlhšie odoláva tým silnejšie bude prerazenie nakolko tam umiestnia čakačky "velký" obchodníci. K prerazeniu môže dôjst kedykolvek bez avíza aj ked sa tvári že to pôjde nejakú chvíľu do strany. Celý trh je o emociach a nad tým , že je Piatok uvažuje vela obchodníkov a zvažuju či iniciovat prerazenie, alebo počkat na posily v Pondelok. Dá sa povedať že slovo Piatok je pre dnešok "fundamentálna" správa .....necháme sa prekvapiť. Aktuálne sa hýbe cena nad CC a to je dôležité.. Gladiator028

9163

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...