Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

EUREX - Euro trhy FESX, FDAX

Doporučené příspěvky

Ahoj Lapaz,

evidentne ti PA nesedí, tak sa to neuč nasilu, ked chceš byť úspešný rob to čo ti sedí. Teda ak ti sedí Win-Fin tak rob toto a nie PA. PA používaj len ako další filter a potom neskôr tomu možno prídeš na"chuť" Zatial si vychutnávaj indikátory a útvary na CCI... ;) Ja som tiež neprešiel na PA zo dňa na deň, postupne som odhadzoval"berličky" (indikátory) až som zistil , že chodím!!!.... :)

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Ahoj Ivane a lapaz,

no, teď jste se mi trefili svými příspěvky do rány........ :) úplně se s vámi ztotožňuji. Chtěl bych umět to co bravurně ovládá Gladiator, ale poslední dobou jsem úplně mimo, nějak mi to přestává fungovat. Mám dost ztrátových obchodů.......... a to mě děsí. :(

Budu to muset dnes celé přehodnotit.

Ať se daří!

Jirka

Sdílet pomocí služby

Ahoj Gladiator,

taky bych se chtěl naučit chodit bez berlí............. :) :) ........... nicméně jsem si teď udělal v hlavě guláš a mám z toho skleslou náladu.

FESX se mi dnes vůbec nelíbí.......... :) Přešel jsem na timeframe 2/6 RB a upravil si CCI, ale už jsem z toho celej ťumpachovej.

Díky za screeny - jsou super! :)

Ať se daří!

Jirka

Sdílet pomocí služby

To Lapaz:
Myslím, že kdyby to bylo jinak než píšeš tak by to bylo spíš překvapení. Každý sem vylepí většinou jenom ziskový obchody, potom to vypadá, že to jde samo. Tuším, že i Gladiator uváděl, že jeho úspěšnost je tuším 61% - a to je myslím hodně zkušený trader.
Jestli jsem to dobře pochopil, začínáš a začínáš s PA? Takže čistě diskréčně? Proti gustu ....
Myslím, že se ti nikdo nebude "smát" pokud tam vrazíš nějaký indikátor. Tuším, že Elder v jeho triple screenu praktikuje přístup, že mu nejdřív indikátory musí "povolit" jít do obchodu. Není to o tom, že mu ukážou vstup, ale pokud nejsou splněny podmínky na indikátorech tak o tom vůbec neuvažuje. Třeba seřazení dvou EMA a směr nějakýho oscilátoru. A tyto podmínky jsou splněny třeba 3x za den pokaždé po dobu nějakých 20 minut.
Jde na to jednoduše nastavit nějaký allert - takže dokud ti to nezazvoní, vůbec o tom neuvažuješ. Až zazvoní, začneš hledat vstup - je to strašný odlehčení psychiky.
Já mám allert na vstup a výstup K-linky stochastics na TF10. Pípne to párkrát za den a jinak na to kašlu.
Ať se daří!

Sdílet pomocí služby

To All:

Koukam, ze se nam tu rozjela pekna debata, to je prima. Jak jsem psal s PA mam o neco lepsi vysledky nez jen s indikatorem a celkove citim, ze to je ono, chtel jsem se jen podelit o pocit, ze to je docela trnita cesta proti proudu, ale vzdavat se ji nehodlam, protoze ji verim...
Na grafu mam jeste EMA34 a CCI 14/50 (nekolik screenu jsem tu uz poslal kde bylo videt co a jak), coz mi stale nejvice vyhovuje a alespon mi pomaha definovat hriste...
Slo o pocity zda to vidite podobne a jsem rad, ze nalady jsou u vsech podobne, takze pojdme na to a prostrelime to!
Uz se tesim na screeny :-)

R.

Sdílet pomocí služby

lapazi,

rozhodně to nevzdávej, PA je super věc a Ti nejlepší obchodují většinou ty "nejjednodušší" patterny, vlajky,trojúhelníky, průrazy, swingy apod. a obchodují právě PA. Gladiátorův styl se mi osobně velmi líbí a obdivuji jeho přístup k tradingu i když můj styl je třeba malinko jiný.

Jsem duchovně založená osobnost a hodně zapojuji intuici, nejednou také spoléhám i na esoteričtější metody.

Nezapomínejte, že trading je jenom hra. Stejně jako život. Je to hra pravděpodobností. A nezapomínejte, že když pojedu kupříkladu 50 kontraktů, tak mi teoreticky stačí 5 ticků a jsme na nějákých 65 000 Kč denně za jeden obchod, což už je pro normálního smrtelníka velmi honosná suma. Důležité je se nenechat spoutat chamtivostí a v případě, že se dostanete k velkým penězům je také smysluplně užít nejen pro dobro vlastní, ale pro dobro všech bytostí a celé společnosti.

Zdravím a omlouvám se za malé odbočení od tématu. Každopádně jsem rád, že tady na vlákně FESX panuje výborná a přátelská, ničím nerušená profesionální atmosféra. Jaká to na forech rarita !

Pozdravuji Vás všechny, nevzdávejme se a bojujme do posledního dechu. Žádná veliká věc se nerodí lehce.

Affinity

Sdílet pomocí služby

Jenom si dovolím přidat jeden malý, ale dle mě výrazný fundament.

Viž článek:

finweb.ihned.cz/c1-37202640-americke-akcie-mohou-spadnout-na-12lete-minimum-propad-hrozi-i-v-evrope

Pokud se nemýlím, březnová hodnota byla 10.3.2009 a bylo to rovných 1690 bodů. Teď jsme na nějákých 2400. Takže chystejte kontrakty a čekejte na extra sešup dolů :-)). Říká se, že když není na čem vydělávat, akciové trhy rostou, jsou uměle vyháněny do výšin. Jenže pak se musí porovnat s realitou a zase kleknou. Takže možná nás čeká velká "short" paráda .... :-)

držte si klobouky a hlavně stoplossy :-))))

Sdílet pomocí služby

To Atlas: Jde o to, jak jsem psal, věnovat se pouze potenciálně perspektivním místům v trhu a zbytečně si nezanášet hlavu. Civět do toho celý den v kuse je na Chocholouška a dlouhodobě bych to osobně asi nedal. Pro mě je takový místo, když se K-linka stochastics vrátí z extrému do normálu a potom se zalomí. Tím mně vznikne oblast mezi tímto prvním zalomením po opuštění extrému a prvním zalomením před opuštěním extrému. Tuto oblast přenesu na cenový graf a odpovídající cenový vrcholy. Zajímavý jsou potom proražení této oblasti. Na přiloženým grafu jsou MAE a MFE hodnoty jak by to dopadlo kdyby se obchodovalo jenom na TF10 čistě to proražení - ani to není úplně tragický. Každopádně idea je, jít na nižší TF a tam hledat vstupy. A tam ať si každý vstoupí na základě čeho chce - PA/indikátory/postavení planet - jak je libo :). Je to v podstatě koncept který ti řekne kdy je pro tebe "otevřeno", a když "otevřeno" není, nic neřeš a nečum do toho! Je to v souladu s Gladiatorovou filosofií chlastat pivo na vyšším TF a dívat se jak se šmudlové lopotí na nižším TF. Až se prokopou ke zdroji, zajdu za nima, vezmu od k smrti vyčerpanýho TF3 kopáče krumpáč, kopnu za něj posledních pár metrů, nastavím kýbl/pytel a nechám si nasypat co zdroj dá. !!! Je to moje hrubá myšlenka, momentálně mám tolik starostí, že neobchoduju a jenom promýšlím čím bych obohatil svůj současný jediný pattern :-))!! A taky hledám způsob jak obchodovat v práci a nemuset do toho pořád civět. Snad se ti to bude hodit.

9080

9081

Sdílet pomocí služby

Ahojte, pridávam screen s klučovými levelmi pre zajtrajšok.Krátky komentár 20.5. o 17:00 prevzali nadvládu "mackovia" a tlačia trh už druhý deň dole. Škoda že na level 2395 sa dostali až v neskorých hodinách a nechceli už zrejme riskovat prerazenie , alebo im došla pára. Každopádne zajtra ráno sa pravdepodobne budú snažiť dokončiť dielo aj ked je Piatok a je to slabši deň pre obchod no uvidíme , myslím si že ak dôjde k prerazeniu tak sa to uskutočí do 10:00 lebo obchodníci sú si vedomí že je tu víkend a posily im budu odchádzat po 12 tej k vode.... :) Býci tlačili trh hore tri dni, ale z toho len jeden deň 18.5. boli pri sile, potom to bol viacmenej rast do strany a šlo o akúsi konsolidáciu. Z môjho pohladu je postup mackov lepší ,priamejší a preto im dávam väčšiu šancu. K nárastu v posledných minútach došlo len z dôvodu výberu ziskov na úrovni klučoveho levelu , lebo trh bol už v "záverečnej " Pokial sa nahromadia príkazy býkov (už z noci)pri rannom otvorení a trh otvorí Gapom hore tak to už nebude také jednoznačné kto vyhrá.....budeme sledovat "predlženie" .... ;) Gladiator028

9082

Sdílet pomocí služby

Ahoj Affinity,

čo sa týka ezoterických prístupov tiež to niekedy používam , ale nefunguje to stále. Pokial dlho čakáš na odpoveď , podvedome si začínaš vytvárať obrazy v ktorých sa snažíš nájsť odpoveď a vtedy je to na nič.
To s tou lodou to mohlo mat úplne iný význam a zrejme aj malo, dôležité je správne si to vyložiť.
Je už večer čas "duchov" tak to tu trochu odlahčíme. Skús správne rozlúštiť toto:

Písaci stôl s tromi zásuvkami v tretej zásuvke sú dve rovnaké jablká, žirafa ktorá vykukuje cez lano....klučová vec je že táto predstava trvala asi 2 sekundy okamžite po položení otázky , čiže išlo bez pochyby o odpoveď podvedomia.

Tento odkaz mi zarobil 5000 Eur lebo som ho správne pochopil.

Pokial chceš tak sa pozri na môj príspekov v sekcii Software-Knihy - Česke knihy o psychologii davu, je na prvej strane, ale pokial budeš chciet reagovat tak do tamtoho vlákna aby to nebolo ot. Na hore uvedený "hlavolam"odpíš tu dúfam,že nás za to nezrušia...

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Ahoj Sydney,

mockrát díky za screen............ :)

Ty jsi taky mistr v přirovnání .......... fakt mě to pobavilo (tu) :)

Jasně, už chápu jak jsi to myslel. Líbí se mi to! Šikula

Zítra sem hodím screen. Dnes jsem fakt byl na prášky, řešil jsem jak si vyškrábnout nějaký euro z trhu, který se takto projevuje jako dnes. Upravil jsem MM, snížil jsem profity a šel jsem na tutovku, proto jsem vstupy a výstupy zobrazil v 2RB, kde se mi lépe vykreslují drobnosti a v kombinaci se CCI a klouzáky se to nechá nachytat. Asi se mnou nebudete souhlasit, ale říkám se, že za dané situace je lepší vrabec v hrsti než holub na střeše.

------------------------------------------------------------------

Ahoj Gladiator,

děláš pro tohle vlákno moc............. díky. Zítra jsem na to fakt zvědavý, necháme se překvapit.

-------------------------------------------------------------------

Ahoj Affinity,

díky za odkaz, to bude zajímavý. Takže si na tobogánu budeme držet klobouky... :)

S intuicí by to nebylo špatný, to zní dobře.............. :D

Máš, pravdu, tohle forum je fakt rarita.

Hodně zdaru všem

Jirka

Sdílet pomocí služby

Ahoj Gladiátor,

Měl jsem ve vizi i číslo 426, což se nápadně podobá i hranici, kterou si zakreslil a to je 2425. Těžko číct, pořád věřím, že teď FESX bude padat, jelikož už nahorů není vůle. 333 je v naději , zítra, za týden, v těchto vizích nikdy nevíš.

S těmi zásuvkami, typoval bych, že 3 zásuvky budou 3 následující dny. 3 zásuvka je 3 den, jablka nejspíše budou pohyby, dvě stejná jablka, dva pohyby - long -short - přibližně stejně veliké. Žirafa reprezentuje výšku, takže tipuju, že pak trh rapidně stoupal, protože žirafa začala po tom laně šplhat nahoru :-))

Toť můj tip. Doufám, že nás nezruší, ale hlavně, že nás nezavřou do cvokárny :-))

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...