Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj Ivane,

taky se bojím něco napsat co je trošku mimo................. :)

Trh FESX má své specifikum i co se týká indikátorů - z kraje sem posílal screeny Gordon a též z Finwinem.

Podle je nejlepší dát tyto průměry přes sebe pro 2min (50/14) a pro 5min (25/7), zkus to a divergence se ti ukáží.

Já teď razím na pivko a zítra jsem kdyžtak nějaký screen hodím. Nebo jak radil Gladiator - RSI upravené na (10,3) pro 2 min a pro 5min a výš (7,3)

Něco o tom hiloacti zkusím najít................... díky :)

Ať se daří!

Jirka

Odesláno

Jirko,
ide o to že ja som tie info nabral na kurze a rešpektujem práva autorov systému. Tiež sa rád pozerám i na Gordonove vlákno, je to tiež poučné a tam je tiež vidieť, že sa dá úspešne spojiť PA s indikátormi (tu).
My sme si s mámou otvorili červené a kocháme sa západom slnka.
Tak zasa zajtra a dúfam že už i z nejakým obchodom.

Ivan

Odesláno

Ahoj Lapaz,

pre mna su najzaujímavejšie ranné obchody, teda každopádne beriem prerazenie prvého ranného CG za predpokladu, že splňa moje kritéria. Ranné prerazenia sú najlepšie , lebo vtedy je "prílev" obchodníkov a trh si hladá smer . Nieje CG ako CG to je jasné , čím užšie a hustejšie tým lepšie . Niekedy nevyužijem prerazenie CG lebo sa mi nepozdávaju úsečky prípadne blízke ST .Pokial je v blízkosti Hig/Low z minuleho dňa a mám priestor minim 110-120 Eur tak to beriem , lebo pod 100-ku ma obchod nezaujíma a potrebujem mat aj malú rezervu pre prípad že uvedené Hig/Low bude zároven náhradou ST a trh sa tam odrazí. Je to velmi individuálne , pokial ma trh neosloví do obeda lebo nemá jasné smerové presvedčenie tak väčšinou ho po obede neriešim a dám si volno.Dnes som taktiež nič neriešil , nieje to z môjho pohladu to "pravé orechové " a niekto iný si možno zarobil na nejake orechy... ;)

Gladiator028

Odesláno

To Gladiator028:

Diky. Porat se snazim ty prorazeni nejak exatne popsat a definovat nejake presne a jasne situace, abych to mohl lepe backtestovat, ale nejak se mi to nedari. V papertrade mam lepsi vysledky to jo, ale celkove jsem ted uhnul hodne do subjektivni roviny a mam s toho obavy...

Jak obchodujes kanaly jako ten dnesni, cekas az to vyskoci ven a nebo jdes pro male profity od linky k lince?

R.

Odesláno

Ahojte hoši, jestli dneska prorazíme pod 2425, bude to jízda. Imaginací jsem viděl vizi motorové lodi a na ní bylo 333. Že by trh letěl rychle dolů až k hranici 2333 ? :-)) Uvidíme ! :-)))

Zdravím, Affinity

Odesláno

Ahojte všetci, takže posielam na ukážku moj dnešný obchod. Vstupoval som na základe prerazenia trojuholníka, na obchod som čakal ako gypsys na sociálne dávky. Bohužial aj ked sa uskutočnil UP pohyb, tak sa cena otočila a vyhodilo ma to na B/E. Tak uvidíme čo sa bude diať po druhej. Ivan

9068

Odesláno

Přihodím zas po delší době náhled na mé obchodování FDAX. Jedu live, RB8, striktně od 9:00 do 10:00 hodin, nic po tomto čase už neberu (v grafu jsou sice vyznačeny i jiné vstupy, ale to proto, že jsem spustil NT ještě znovu kolem té 11:00 - původně jsem si screen uložil blbě - a zaujalo mne množství vstupů podle OP, tak jsem si je zběžně bez komentáře označil). Jinak pracuji a tu hodinku od 9:00 do 10:00 musím dohánět odpoledne, takže se snažím opravdu nepřetahovat ... dneska byl konec už v 9:45. Dnešek jinak byl pro můj plán poměrně úspěšný, podle OP za 45 minut 1050EUR na kontrakt, problém byl v tom, že jsem 3 z těch 7 obchodů nevzal ... a to právě tři ziskové, vzal jsem si jen tři ztráty a jeden win. Takže z hlediska psychiky opět drobné selhání, z hlediska ekvity ne, ačkoli 200€ reálného zisku je jen 20% potenciálu dnešních příležitostí ... pořád je na čem pracovat. A někdy je na škodu moc číst nebo přemýšlet ...

9069

Odesláno

Ahoj mahrlo, pridávam screen s mojím pohladom na vec so zdôvodnením prečo by som tento signál do longu nebral. Máme rôznych poskytovatelov dát to je fakt, ale v prvom rade treba hladat signál na vyššom TF-ku a pokial si to prepneš na nižšie TF-ko tak si treba graf viac zhustiť a tak získaš lepší pohlad na formáciu. Je pravda že v tvojo grafe je vidiet trojuholník , ale treba si všímat aj ST a počkat radšej na odraz od ST úrovne , alebo prerazenie. Trh dost poklesol a tak sa dal očakávat výber ziskov čo sa aj stalo. Keby bol pohyb spôsobený novými kupujucími, sviečky by boli spočiatku väčšie a volume by výraznejšie narástlo. Dôvod o to viac je že to bolo v čase obeda a volume je nízke.Neber to ako kritiku, len ako iný pohlad na vec. Gladiator028

9070

9071

Odesláno

Ahoj Gladiator028,
som rád za tvoj pohľad na vec a vobec to neberiem ako kritiku (tu). Čo si napísal má logiku a ako ukázal další vývoj tak to je aj pravda. Je fakt že mám často problém zorientovať sa v grafe a preto som rád za tvoje screeny, ktoré sú výborný štúdijný materiál (tu). No potrebujem do nich ešte hooodne dlho pozerať :)

Ivan

Odesláno

Ahoj Lapaz,

už som viackrát písal o tom, že PA systém sa nedá testovat tak ako indikatorove systemy. Nemôžeš si presne popísať podmienku vstupu ako napríklad pri prekrížení klakov, alebo pri pretatí nulovej linky vstupujem a podobne. Tu nemáš"pevnu pôdu pod nohami....ideš bažinou a preskakuješ z trávnateho ostrovčeka na druhý trávnaty ostrovček, lebo prepokladáš že by to mohla byt pevná zem..pevný bod , všetko okolo len buble a čaká kedy urobíš chybu. Teda najdi si pevné body bez pochybností od ktorých sa môžeš odraziť.
Otvor si Excel a pozapisuj si každý patern osobitne. Napríklad trojuholníkovu formáciu Long, Short, Dátum , Čas kedy sa začala tvoriť a kedy skončila, Počet úsečiek v trojuholníku a ich priemernu hodnotu, O kolko tickov nasledoval pohyb po prerazení ,Hodnotu volume, Číslo screenu , a ulož si to samostatne a tak to urob s každým paternom , Poznámka: napríklad patern pokračoval zo včerajška pred prerazením kleslo volume atď.
Ináč sa to nedá, potrebuješ získat prax a vizualizovať si to automaticky bez rozmýšlania. Po identifikácii paretnu si otvor obrázky s takým istým paternom a porovnávaj okolnosti vzniku. Ja už mám prehlad kedy sa tvorí ktorý patern a kolko bude mat úsečiek, vychádza to s priemerov za X paternov teda som pripravený jednať.

K tým malým profitom .... je to zas subjektývny pohlad na vec malý profit je pokial tam ideš s jedným kontraktom a získaš 100Eur ,(10Tickov) ale ked ten istý obchod urobíš s 10 kontraktm tak získaš 1000 Eur a to už je zaujímavé.. ;)
Nauč sa zarábať "malé" profity a velké sú už len výsledkom matematiky... (tu)

Každý strojcom svojho štastia

Gladiator028

Odesláno

To Gladiator028:

Diky za tvuj pohled. Zapisuji si kazdy obchod vcetne screenu a popisu, dokonce mam pocit (a ne jen pocit, dokonce i cisla v Excelu hovori jasne), ze jsem na spravne ceste, ale pokazde kdyz si prectu nejaky clanek od kluku financniku tak ve me znova a znova zacne hlodat pochybnost jestli jsem se nevydal spatnou cestou...
Porad vidim: jednoduchy pattern + backtest + pravidelnost = uspech a to je presne to co nedelam!
pattern: v PA je kazdy malinko jiny a je tu tisic nuanci co musim sledovat, zdaleka to neni jednoduche
backtest: lze jen v hrubych rysech, neco jako popisujes
pravidlenost: taky nic moc, protoze situace je pokazde jina a pokud budu sekat kazde prorazeni CG, sice pravidelne, ale bez tech dalsich nuanci tak to taky daleko nedojdu...

Celkove mam pocit, ze jdu hlavou proti zdi, zejmena zde na financniku, kde kazdy jede presny opak toho o co se snazim (jen ty jsi takova bila vrana :-)), ale mozna jsem si zvolil tu obtiznejsi krkolomnou cestu, ale mozna prave proto dojdu do cile. Jako v pohadce ta snazsi cesta vede vetsinou do pekla, ale nevim jestli trhy jsou takove pohadkove...

R.

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...