Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

To Krakra,

je to indikator ktorý už v názve napovedá svoj účel.... ukazuje Spread -rozdiel -vakuum... medzi dvoma trhmi ktoré su nejako spolu prepojené. Lary Williems to popisuje na príklade ako dlhopisy ovplivnuje zlato , teda ak rastu dlhopisy klesá zlato a naopak, takto vzniká medzi nimi spread. Ked ti klesne indikátor spreadu pod nulovu čiaru tak je čas k predaji a naopak.....tento druh indikátoru je použitelný skôr pre vyššie TF ako su 3 alebo 5 min grafy ktoré tu väčšina traderov obchoduje . V podstate to použvam a aj mnoho ostatných traderov , ale inou formou .....pozriem na trh FGBL a ked ten kesá tak FESX zaručene bude stúpať a naopak..... tak aj to je taký spread analizér založený na klikaní myšou.... ;) nič vedecké , ale účinné (tu)

Good Luck

Gladiator028

Odesláno

Ahojte,

ešte raz ja..musím uviest veci na pravú mieru aby som tu niekoho nezavádzal.

to čo hore popisujem je Will Spread anylizer , ale na rovnakom pricipe funguje aj Volume spread analizer ktorý ukazuje rozdiel -spread- medzi nakupujucimi a predavajucimi teda svojim spôsobom má Radustor pravdu v pochopení princípu fungovania analizéru.

Good Luck

Gladiator028

Odesláno

Já vím, že to není nijak sexy krásný vstup, já vím, že to bylo proti rezistanci a oscilátor byl v opačným extrému než měl být, já vím, že to nebylo "vědecky" podložený, skoro se za to uprostřed diskuse o kosmicky znějících indikátorech stydím - ale je tam 200 euro... "Čmelák neví, že podle fyzikálních zákonů letět nemůže - a proto letí". Uvidíme jak dlouho :)

8558

8559

Odesláno

Ahojte,

ešte raz ja uvadzam veci na pravu mieru.... :) Krakra má pravdu ....už mi hrabe sorry
je evidentné, že jediný spread ktorý ešte mám po sviatkoch v hlave je medzi chladničkou a žaludkom... :)
a volume ešte vnímam ako klobásy na stojaka... :)

Good luck

Gladiator028

Odesláno

To All
tak dnes nám to pekne trenduje up, gratulujem Sydney22 a ďalším, ktorí naskočili a už majú vyděláno. Kto si včera nevyšibal, tak dnes to mohol dohnať. Ja zatial len pozorujem a značím si možné vstupy a začínam si režim dňa organizovať tak, aby som sa časom mohol tiež pridať.

Odesláno

To Sydney,

hlavne že to funguje, teraz si potvrdil to čo tvrdím aj ja a to že treba obchodovat cenu a nie farebné rozptilovatka... :) ktoré Vám ukážu signal po funuse...Tvoj Ghost je Trading range....rôzne názvy ale rovaká funkcia...
Najbližšie označ svoj vstup a výstup z trhu, lebo človek po tom musí pátrať ;)

Good Luck

Gladiator028

Odesláno

To Gladiator: vstup a vystup mam na minutovym grafu jenom jako linky - zapomel jsem pridat text, polepsim se. Velice se mne libi filozofie K.I.S.S. trading (keep it simple stupid), i na kurzu intradenniho obchodovani rikali kluci, ze jeden to ma "jednoduchy" a druhy "slozity", ale vysledky jsou vicemene stejny. Naprosto souhlasim s tim, ze kazdy to ma tak slozity jak si to sam udela. Ja si to musim zjednodusit a moc o tom nepremyslet, drivy bych si to nakreslil jinak - ty modry cary. Bod 2 je podle toho luxusni shortovaci prilezitost. Takze bych sel short, za chvliku zase long a buhvi jestli bych za dalsi chvilku nesel zase short, mezitim bych petkrat posunul SL, zadal tri cekaci vstupy, postupne je vsechny zrusil a ve finale se zpoceny odplazil do krovi :) :). Ted jdu nad EMA 204 jenom long a hotovo, nepremyslim, nepatram, samozrejme, ze budu taky ztratovy - ale TAK TO PROSTE JE, tomu neutece nikdo ani s tradingovym planem slozitym jak manual na boeing :). Vylepsovani systemu je pro me jenom utek pred ztratama a hledani jistoty kde zadna neni. Mam nastudovanych celkem dost diskusi nad forexovyma systemama a skoncil jsem s tim, kdyz jsem si precetl prispevek ktery bych nechal vytesat: "Kazda diskuse nad systemem zacne tim, ze nekdo da k dispozici jednoduchy a ziskovy system s tim, ze by se mohl spolecnymi silami vylepsit. Po nekolika mesicich kdy ho diskutujici vylepsuji je z toho uplne jiny MNOHEM slozitejsi a ztratovy system" :) :) :). Jediny cim bych chtel momentalne tento svuj "trotlsichr" system dovybavit je nejaka robustni podminka kdy signal nebrat, o zisky se to uz postara samo. Si myslím já...

8560

Odesláno

Môj skromný názor. Každým trhom (aj futeres trhmi) hýbe v prvom rade veľkosť dopytu a ponuky. Tento dopyt a ponuka sa da z cenovych grafov vyčítať. Nie je to jednoduché ale po dlhšom tréningu to ide . Neviem čo je volume spread analyzer ale viem čo je Volume Spread Analýza. Je to metóda ktorá vychádza z učenia p. Wyckoffa z 30 rokov minulého storočia. Práve tento chlapík došiel s teóriou(ktorú premenil názorne aj v prax) ako na základe volume ,spreadu(cize veľkosti pohybu ceny za určitý čas) ,a close ceny jednotlivých časových (rovnakých) úsekov vedieť čítať z trhu kedy vstupuje supply alebo demand a ktorá strana aktuálne v trhu "vyhráva". Niekedy dávnejšie keď som začínal so štúdiom mi pomohla jedna vec: Volume je funkciou ponuky. Ak je v trhu minimálna ponuka (na predaj) môže byť dopyt akýkoľvek veľký ale volume (čiže počet zobchodovaných kontraktov) bude nízke .
Osobne si myslím (nemám to ale ničím potvrdené) že starí páni obchodníci pred xxxx rokmi ked tu neboli ziadne pocitace a rôzne indikátory vyuzívali ako základ tento spôsob obchodovania ( a profi obchodníci v tom pokračujú aj dnes)

Odesláno

kuky969 :
přesně tak jsem to myslel : závilslost volume s aktuální cenou .... ty se prosím o toto zajímáš ??? nemáš něco v češtině nebo slovenčině ? já jsem na tom s AJ na štíru ..bohužel vím že je to moje chyba, ale už je to tak ... tak se jen ptám jestli by jsi mě nemohl nasměrovat dík

Odesláno

To: Gladiator28

Napsal jste: ".....pozriem na trh FGBL a ked ten kesá tak FESX zaručene bude stúpať a naopak..."

Také se na oba tyto trhy zaměřuji ale mám "problém" protože to vždy takhle kategoricky nefunguje... :-(
Např. dnes od 8 do 12 jde FESX UP ale přitom od cca 9.30 do 11 jde FGBL také UP ale měl by jít DOWN!

Máte nějakou "vychytávku" jak poznat kdy budou oba tyto trhy spolu korelovat a kdy nebudou???
Moc by mně to pomohlo.

Předem díky
Milan

Odesláno

Radusor
bohužiaľ v našich jazykoch nič neexistuje,ono ani v angličtine toho nie je veľa ( viem len o jednej knihe) ,takže väčšinou len diskusie na zahraničných servroch ( plus možno niejaké platené veci ale to neskúmam).

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...