Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

EUREX - Euro trhy FESX, FDAX

Doporučené příspěvky

Ahojte, zatial je to dole do strany a je oproti včerajšku v rovnakom čase o polovicu nižšie volume , trh zrejme čaká na správy o 14:30 a je už viacmenej sviatková nálada. Sydney na margo Range grafu, taktiež si potvrdzuj pozíciu na range 15 teda 3x vyššom lebo čím menšie range, tým roztiahnutejší graf a to skresluje celu situáciu. Atlas, na ten dar slova len tolko, že to beriem ako samozrejmosť a vôbec celý som pozitívny...teda okrem HIV :) Kolegovia s ktorými som svojho času pracoval v jednej nemenovanej nemeckej firme ktorá sa zaoberala fin.trhmi tvrdili, že dokážem pozostalých presvedčiť že DVDv rakve je super investícia.. :) Pripájam screen na ktorom som zvýraznil len mini suport ST , ktorý zase zafungoval obvzlášt ked je vrámci CG, trh nešiel vyššie. Good Luck Gladiator028

8517

Sdílet pomocí služby

Takze moj pohlad na vecerne FESX. Dnesny koniec dna bol cely viac menej v CG, nasiel som dva mozne vstupy. Prvy okolo 20.15h po DT priraz CG. Obchd by skoncil na SL. Po nejakom case trh prekrocil CG UP a aspom podla mna tam vznikol RH, ale bolo to na high dna a to by som asi v reale nebral. Tu som to ale oznacil a obchod sa skoncil na koci dna. Hold je pred velkou nocou a pani uz asi isli malovat vajcia :) Na Slovensku je zajtra sviatok, takze kolegom z Ciech prajem cest praci :D a vsetkym pekne Velkonocne sviatky

8527

Sdílet pomocí služby

Ahoj Mahrlo a všetci, prikladám screen ako som dnešok videl ja , ale až teraz po zaverečnej nakolko som sa venoval tankovaniu chladničky... :) Graf máš pekne vypracovaný, vidíš súvislosti a zdá sa že do toho zanedlho prideš, ale zabudol si zatial sledovat volume, lebo ako píšeš videl si vstupy o 20:15 ... po 19:00 máš tam volume ktorému ja hovorím anglicky trávnik a pri tom sa mi vybaví golf a odpočinok......presne to ti kričí trh ;) všetci su už z hriska preč a ty sa chystáš hrať .... Po 19 tej si najprv všimni volume a potom uvažuj o možnom obchode, potom tam uvadzaš nejaky stratový obchod -60 , pokial to bolo to prerazenie uzkeho CG dole, tak tento signál by si normálne nemal brat ani v priebehu dna , nakolko trh trendoval hore a hned pod uvedeným CG máš silnu suportnu hranicu (pozri screen) pokial nedôjde k jej výraznemu prerazeniu tak sa žiaden short nekoná. Určite to zvládneš , nieje to ťažké len si musíš všímať detaily lebo v tradingu doslova 1 tick rozhoduje o úspechu alebo......ešte väčšom úspechu.. :) Teraz sa vrhneme na šunky a po velkej noci na myši....to je teda rozdiel.... Tak ešte raz prajem všetkým veselú Velkú noc , veľa šunky a tekuteho zlepšovača nálady. Gladiator028

8529

8530

Sdílet pomocí služby

To Gladiator028,
dakujem za komentar, je fakt ze zatial len testujem tento OS a postupne vdaka tvojim prispevkom nachadzam dalsie suvislosti na ktore sa musim sustredit. Volum som donedavna vobec nemal zobrazene v grafe, takze i pri testoch ho uz zacinam sledovat a vcera vecer bolo hooooodne nizke. Nakolko den pred sviatkami a den po nich sa snazim neobchodovat, tak v reale by som tam vcera urcite neklikal. Ja sa skor teraz ucim hladat moznosti na grafe, ked je koniec dna tak to vsetko pekne vidim, ale ked cena bezi tak nemam este tu istotu. Predsa len doteraz som viac hladel na indikator ako na cenu(moj problem, nedokazal som sa sustredit na oboje).
Inak sunku tiez mozem (tu)

Sdílet pomocí služby

Ahoj mahrlo,

napísal si .....ale ked cena bezi tak nemam este tu istotu....

to nema nikto z nás ani ja nie som jasnovidec aj ja mám dilemu ako sa zachovať , ale ked napríklad vidím, že sa už vytvorili dve rovnake vrcholy ST vrámci začinajuceho CG , alebo v priestore tak si zakreslím tenku linku a v žiadnom prípade neberiem napríklad shortove signály v rastucom trende ako včera aj ked to bolo viacmenej do strany, len v prípade že trh tu hranicu prekoná a dá signal k zmene trendu , hoci krátkodobému. To su tie detaily ktoré delia úspešných od menej úspešných....
Volume je v tomto prípade velmi dôležité, hovorí nám o nálade na trhu a pokial ti môžem poradit pokial tam nevidíš narastajúce volume po 18:00 tak do žiadneho obchodu nevstupuj a chod radšej od počítača. Môže sa stat že by si zarobil, a v buducnosti by si nebol obozretný ,ale z dlhodobého hladiska by si to určite vrátil späť a to určite nechceš.
Takže stretneme sa na "parkete" po sviatkoch.

Good Luck

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Ahoj Gladiator028,
nezostava mi nic ine nez suhlasit, clovek sa hold uci cely zivot. U mna je problem ze sa snazim predpovedat smer trhu, co je totalna blbost. Musim si zviknut ze trh sa rozhodne pre svoj smer aj bezomna a ja sa musim prisposobit a obchodovat len ked je co obchodovat, nehladat tam to co tam nie je. Dalsia vec je ze vecerne hodiny su prave dost komplikovane ohladne volume, len zatial si to neviem zorganizovat tak aby som mohol obchodovat rano alebo poobede.
No nic, teraz idem orezat stromky na zahrade a potom budem pokracovat v backteste.

Sdílet pomocí služby

Zdravím všechny přátele tradungu :-), toto vlákno sleduji už delší dobu a moc aktivně nepřispívám( zatím si nepřipadnu tak nějak , že bych měl čím ) :-), no ale pokud se v každém, tedy skoro každém příspěvku zminujete o volume, tak mi to nedá : Ohledně volume u TF a jiných amerických indexu mi nikdy nic nedalo, až když jsem začal študovat evropské trhy zejména FESX.... Volume na tomto trhu je dle mého skromného názoru VELICE silný nástroj...a tímto jsem se dostal až k tzv VSA analýze "Volume Spred Analyza" zajímal jste se někdy někdo o toto ? mám o tomto nějaká PDF v AJ , ale bohužel moje AJ je na štíru ... nenašel by se někdo na zevrubný překlad ? nebo nezajímá se někdo o toto , že by sdělil přímo své zkušenosti?? jinak děkuji za toto vlákno je super !!! PS : mám kamaráda, který tento trh obchoduje s 60 kontrakty a vůbec si nestěžuje na plnění (snad se nebude zlobit, že to zveřejnuji), - tak že jen ke Gladiátorovým slovům, - nejde jinak než souhlasit .....FESX super trh

Sdílet pomocí služby

Ahoj Radustor a ostatní...

tak máme po Velkej noci a môžeme začať relaxovat pri monitoroch.. :)
Teraz niečo ohladom Volume , Radustor píše o Volume Spread Analyzer , je to možno dobrá vec pre určité typy obchodov netrvrdím že nie, ale ......
Mnohým z Vás je jasné čo je volume, ale napíšem tu jeden obrazný príklad zo života pre nových traderov ktorý to možno čítaju. Volume netreba podcenovat , ale ani precenovať treba to vyvážiť spolu s trhom...cenou. Netreba sa ním nejako extra hlboko zaoberat, lebo to odvedie našu pozornost od skutočnosti ktorá je na trhu.

V bežnom živote vidíte pred Supermarketom hromadu ludí ktorý čakajú na otvorenie obchodu - to je Volume ....kopa ludí ktorý maju záujem o tovar v nútri obchodu, ale nikto z nás nevie kolko má kto v penaženke a čo má v úmysle kúpiť...teda volume nám v prvom momente povie len , že je záujem ludí o tovar.

Obchod sa otvorí a každý blúdi v uličkách kde hladá svoj tovar -trh sa hýbe v norme
Zrazu počuť v amplióne že je akcia na prací prášok a bude trvat len 5 minút , väčšina kupujúcich ktorý ani pôvodne nemali záujem o prášok beží ako o život aby kúpil lacný prášok a manželka ich pochvalila. - rastie rýchla úsečka ...a sme u toho trhom hýbe CENA nie volume, narastajuce volume je následok dobrej ceny.
Akcia skončila a tak záujem opadol - reverz úsečka , alebo congestion , zákaznici však neodchádzaju z trhu -obchodu, stále krúžia okolo a čakaju na dalšiu akciu. Prvý ktorý nakúpili za akciovu cenu talčia plné košíky von z obchodu a to pritiahne záujem okoloidúcich ..... asi dávaju niečo zadarmo.. :)( Český a Slovenský sindrom , hlavne zadarmo a je jednoi čo..) a už utekaju dnu, teda volume ostáva rovnaké, lebo približne rovnaký počet ludí čo vyšli von sa natlačil dnu - nákupne príkazy od klientov . Zrazu z amplionu zase zaznie akcia a cele sa to opakuje, ale nákupny záujem vytlačil cenu vyššie ako minule a posledný už nechcu kupovať lebo nebudu mat predsa drahší prášok ako sused...to by nepežil- ľudské emócie a ješitnosť. Tak sa potom zostavajuci zaujemcovia dohaduju o cene - congestion , nevedia sa dohodnút - volume stále pretrváva ....zrazu prichádza zamestnanec práčovne ktorý má od zamestnávatela nakúpit prášok za akúkolvek cenu, lebo musí mat vypraté veci pre hotel a tak sa pohne lavína nákupov ktorú spustil tento zamestnanec práčovne...zrazu cena ktorá sa ostatným zdala prehnaná je SUPER a kupuju , lebo sa boja že sa im neújde- volume stúpa o život

Na koniec to najlepšie , domnelý zamestnanec práčovne je v skutočnosti majitel továrne na tento prášok a práve vykladá svoj tovar na zadnej rampe skladu v tom istom obchode, lebo v predu čaká kopa nedočkavých záujemcov... ;)
Otcovia trhu nám takto občas pomôžu rozhýbat staré kosti...ale čo hlavne že sme zdravý ;)

Takže to zhrniem do jedneho slova CENA HYBE TRHOM

Good Luck

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

:-) :-) :-) kráááásně napsané opravdu paráda (tu) (tu) (tu) ,jen jsem netvrdil a myslím, že ani Volume spred analýza netvrdí, že trhem hýbe volume ... samozřejmě trhem hýbe cena, jen tam kde je větší volume tak tam jsou tzv chytré peníze... a je lepší se s tzv chytrými penězi svést..... ;-)

Sdílet pomocí služby

Ahoj Radustor,

ja som nepísal, že tvrdíš opak ved už niečo o trhu vieš .... len som týmto chcel zdôrazniť , že sa netreba hnať za špeciálnymi volume indikátormi , lebo ked to prečíta nejaký úplny nováčik tak prvé čo urobí bude googlit čo to je , a kde to je ten zázrak....volume spread analyzér.. ;) a pôjde úplne mimo.
Volume je dôležitá informácia a treba ho sledovat pred vstupom do obchodu a na to stačí klasický idikátor zabudovaný v platforme...

Dúfam, že som nikoho nepoplietol s mojí príkladom a že si teraz nikto nebude v goglit indikátory v sekcii Priemysel- pracie prášky- Ariel Extra.....,lebo mu určite vybieli účet.... :) :) :)

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...