Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

To all: Co to bylo? Viz. obrazek... Vysvetluji si to jako, ze dederoni konecne prorazili range a pak honem vsichni vyvírali profity at muzou jit v klidu na obed. Dava to smysl? R.

8484

Odesláno

To all,
prave som si pozeral ten zosup, ja pouzivam okrem 5 min. TF i 15 min na ktorom mam zobrazene i pivoty a teoreticky sa to moze pohnut i k cca 2035. Viem ze je to len odhad a v trhu sa hadat nema, ale ked si pozriem ten potencial, tak nieco podobne si davam ako mesacny plat..........
to lapaz,
tiez sa snazim nakoukat ci je lepsie si pockat na RH alebo obchodovat hned prerazenie a som zvedavi na nazor skusenejsich

Odesláno

To Lapaz:

Nevím jestli ti můžu radit, ale ten tvůj systém máš vybudovaný, otestovaný a pokud by nebyl ziskový tak bys s ním asi nezačínal. Vylepšovat a doplňovat ho když se chvilku nedaří nebo nejsou signály myslím nebude to nejšťastnější - už jsem to sám několikrát zažil :-)). A zabudovávat do něj další "potvrzovací" parametry bylo pro mě jenom horší protože jsem musel vyhodnocovat zase o něco víc údajů. Ve finále je to stejně buď jenom zisk nebo ztráta, nic jinýho není. A když jsem tam měl několikrát potvrzený, že to půjde např. short a šlo to long tak o to víc mě to vzalo. Takže pro zachování zdravýho rozumu se teď snažím to brát fatalisticky - je signál? (co nejjednodušší) -> beru, buď to vyjde nebo ne, nepřemýšlím proč to udělalo co to ve finále udělalo - na to nemám stejně žádný vliv! To může přemítat Gladiator se svýma zkušenostma, já zatím ne.... Mám RRR zlehka nad 2 takže pokud mám např. 15 obchodů za měsíc a z toho 10 ztrátových - pořád jsem na nule, ale něco mně to čumění do grafu dává a to by v tom byl čert abych se postupně nezlepšil!

Gladiatorovy obchody jsou skvely, taky bych se tam chtel dopracovat, ale obávám se, že to chce strašně moc screentimu. Přebírat jeho diskréční přístup pokud ten screentime nemáš nebude pro tvoji psychiku to nejlepší.

PS Úplně nejhorší dopady na můj účet mělo myšlení typu "teď mně utekl kráááásný obchod a já ten signál nemám v systému - okamžitě zabudovat aby už příště neutekl !!" :-)))

Můj názor...

Odesláno

Ahoj Gladiator,

mockrát díky za vysvětlení . Ještě maličkost - prosím tě, jakou by jsi mi doporučil knihu od Joe Rosse, která mi toho dá nejvíce??

Ať se ti daří a díky! :)

Jirka

Odesláno

To Sydney22:

Dekuji za nazor, vidim to presne jak pises, mam otestovano 100/v dle Emini II s nejakymi filtry, nicmene pozoruji a vysledky to prokazuji, ze to funguje mnohem lepe v trendujicich trzich. Petr to taky pravdepodobne ladil na US trzich, ktere jsou malinko jine nez ty Evropske, funguje to skevle pokud to jde jednim smerem je tam korekce (vetsionou k EMA34) a pak trend pokracuje dale...to se ale ted moc nedeje, vetsionou po te korekci dochazi k otoceni trendu atp., nebo korekce jsou mnohem vetsi a v takovem trhu system nedava validni signaly (uz dele nez tyden bych nudelal ani 1 obchod). Tedy suma sumarum citim, ze to chce doplnit o dalsi patten, ktery budu obchodovat pokud trhy budou takove jake vidim posledni 3 tydny, tedy koreluji v malem pasmu nahoru a dolu. Dava mi to smysl v tom, ze to budu mit vice diverzifikovane...

Chci se dopracovat k systemu, kde se budu ridit primarene podle ceny (CCI a EMA pro potvzeni) a budu mit jasne pravidla jak obchodovat prorazeni kanalu, jak obchodovat v kanalu (pokud vubec), jak obchodovat v dlouhem trendu atp., nicmene verim, ze pro me cesta k tomu vede zatim pres indikatory, ktere mi pomahaji drzet konzistenci, ale neni cil mit strikntni krizice se pravidla a ty pak sekat, cil je obchodovat dle PA, ale to neni hned ...

R.

Odesláno

Ahoj Sydney 22,

jo jo jo, souhlasím s tebou......taky jsem kombinoval kde co a je to fakt ztráta času......a už to tady zaznělo více než milionkrát........ je to "hledání svatého grálu", mám oblíbené a jednoduché indikátory, které mě relativně spolehlivě vedou, ale obchodovat úspěšně bez indikátorů je asi nejvyšší meta jaké může trader dosáhnout...... to si myslím já, ale chce to hodně času.

Ať se daří! :)

Jirka

Odesláno

To Sydney22:

Asi ano, mozna oboji, "prorazeci" co sli na obed s 200EURy v kapse koupili od "korekcaku" co cekali na korekci a byl z toho pekny frmol...
Ted ale jen placam a cekam jestli se chytne nekdo, kdo uz ma v tradingu par krizku na zadech at nam to trosicku vysvetli, rad bych vedel co se deje na pozadi, protoze at jsem delal cokoliv, vzdy mi pomohlo si vse v duchu vizualizovat tak, abych videl ve svych predstavach co se deje (nejak to neumi vysvetlit :-)) a verim, ze by mi to pomohlo i pri obchodovani...

R.

Odesláno

Ahojte, nestačím sa diviť ako sa tu rozbehla diskusia okolo FESX. Dnes mám volno nakolko nemám dôvod k obchodu , chýba akcia v trhu a treba občas aj vypnúť, možno sa to rozbehne pri otvorení amerických trhov. To Mahrlo, prikladám screen s vyznačením zdôvodnenia obchodu. Na lavej strane si všimni mini support a tam sa vlastne vytvorilo CC (cenove centrum ) oklo ktorého sa cena pohybovala a stále sa k nemu vracala. Potom si môžeš všimnut jasne klesajúci trh -trojuholník ktorý ti hovorí čo sa chystá. Obvzlášť dobrým dôvodom je to, že suport a CC sú totožné a tak po tomto prerazení je šanca na úspešný obchod . Prvé prerazenie vytvorilo začínajuci Rh a reverzná úsečka ho dokončila navyše trh stále klesá, takže čakáme už len na prerazenie Low Rh. Nechcel som všetko kreslit do obrázku , lebo podstata otázky bola či to správne chápeš. Chápeš to správne ale treba dávat pozor na detaily ktoré tvoria celý obraz nielen rám.V tradingu nieje nič čierne alebo biele , je to velmi pestré a ty si sám vyberaš s čim budeš pracovať. To Sydey22, uvedene formácie Ledge, TR, CG sa rozlišuju počtom úsečiek a ich rozpätím, v každom prípade obchodujem len prerazenie, ale nie každé. Pri TR musí prerazit posledné Hig a aj to sa nesmie udiat v jednej úsečke , ale postupným stúpaním minim 3 úsečiek, lebo to potvrdzuje presvedčenie trhu pričom jedna úsečka môže byť len scalp . Pri CG taktiež obchodujem prerazenie , ale až druhé ...prvé je väčšinou len periskop ponorky...prieskum trhu a druhé vzostupné je už to pravé , ale ako som napísal aj tu je vela falošných signálov preto treba brat do úvahy aj volume a čas kedy sa rysuje potenciálny obchod. Pokial sa stane, že prvé prerazenie bolo OK tak už nenaskakujem do trhu skôr než sa vytvorí korekcia. Je to môj individuálny prístup a tak nevnucujem nikomu sa tým riadiť , každý si musí nájsť vlastný spôsob obchodovania aj ked ide o PA , lebo aj tento systém má mnoho tvári. Takže nazdravie všetkým ...idem na pivo.. ;) Gladiator028

8486

Odesláno

to lapaz:
ja to sleduju na 3min a měl jsem tam jednu obrovskou down candel od 2090 do 2061 přičemž až dolu ji to prokmitlo behem vteřiny, pak to udělalo rychly pullback na 2077. vysvětluji si to tak, že tam bylo naskládáno několik PT a vymetlo je pár nešťastníků, co ještě chytali downtrend market příkazem.

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...