Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

EUREX - Euro trhy FESX, FDAX

Doporučené příspěvky

To Sydney 22,

ahoj, lepšie si to už ani nemohol napísať....hodně tvých vstupů prostě jaksi "vyplynulo z aktuální situace na trhu". To je ono, v zmysle učenia Rossovej techniky ...Obchodujem to čo vidím.... teda pokial sa vytvorí Congestion pozorujem a počítam úsečky a ked mi hovoria že sa chystajú na dlhší "výlet" tak idem s nimi....nerád sedím doma sám.. ;) Zároveň si to potvrdím so stúpajucim volume a nemám čo riešiť. Vopred mám vytiahnuté línie možného odporu a tam dávam pozor na pohyb , v prípade akéhokolvek náznaku otočenia ceny v dannej oblasti vystupujem.
V časoch ked som mal siaholdhé obchodné plány , venoval som sa plánovaniu a čakaniu na správnu farbu , uhol a podobne , dovtedy bol už pohyb preč.... teraz som platený za obchodovanie vtedy som bol neplatený za plánovanie.. ;)vlastne ja som platil za plánovanie..... ;)

To Lapaz

do šortu po tejto linke pôjdem preto, lebo ked si to pozrieš dozadu odkial vychádza tak vidíš , že udáva možný smer pohybu trhu šikmo hore, pokial ju prelomí dochádza k zmene trendu a tak je velká šanca na pokračovanie v poklese. Trh jednoducho vyšiel z toho bodu a odchýlil sa , teraz sa k tomu bodu vracia a je možné , že sa od tejto linky odrazí späť preto si počkám ako sa to vyvynie.Práve sa to chystá k prerazeniu CG uvidíme čomá trh v úmysle....

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

To Sydney22,

ešte som zabudol dodat niečo k backtestu, v tomto prípade je jediným backtestom ručné rolovanie grafu dozadu, označiť si paterny Rh, CG, Ledge, 123, Range , roztiahnut graf do šírky aby bolo dobre vidiet úsečky a študovat ich rad za radom, čo im predchádzalo s ohladom na volume , aký bol dlhý pohyb a podobne. Aj v tomto systeme je vela falošných signálov a tie eliminuješ neustálym pozorovaním grafu ...skrátka praxuješ a úspechy postupne prichádzajú.
Pevné nervy musíš mať v každom OS , teda ak tam raz zadám SL tak s ním už nehýbem, posunie ma to na BE a vtedy už nemám čo riešiť, lebo som mimo nebezpečenstva a profit si vyberám posúvaním stoplosu na možnú hranicu zabrzdenia trhu...., alebo pokial sa mi jasne javí dlhši pohyb s mešími swingami tak to tam nechám aj dlhšiu dobu. Ked som už v zisku tak nemusím riešiť ....čo ked sa trh otočí ? Som v zisku a to je podstatné , ked je trader chamtivý tak väčšinou si narazí hubu.

Good Luck

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Ahojte,

prikladam detailny CG s klesajucimi vrcholmi ktore dávaju signál k poklesu, zároveň Hig CG dosiahlo Hig CG1 z 2.4. čo vytvorilo rezistenciu od ktorej sa trh odrazil. Nakolko klesá objem obchodov , prerazenie je diskutabilné a aj ked k nemu dôjde nevstupujem do trhu lebo je už z môjho OS po "záverečnej "

Good Luck

gladiator028

Sdílet pomocí služby

Ahoj Gladiator,

takže jestli to chápu dobře - použití volume ti napoví jestli se trh začíná hýbat, oznamí to konec zahuštění. Chci si to ujasnit - je tedy potřeba navíc odpočítávat úsečky? Třeba jako dnes než tak hodně padlo dolu.

Díky předem :)

Jirka

Sdílet pomocí služby

Ahoj Jirko,

čo sa týka volume tak pokial máš trh ktorý dôverne poznáš tak volume ti vela napovie, ale samo o sebe nieje podstatné pre vstup do pozície. Napríklad ked viem že štandartné volume je 15 000 a mne to ukazuje 7000 tak je to mimo normálu a chýbaju obhodníci. Je však rozdiel či sa to deje pri otvorení trhu, alebo po 18 tej hodine, lebo po 18 tej je to normálne vystupovanie z pozícii v trhu. Ked je to na začiatku tak je to signál, že chýba rozhodnost obchodníkov a viacmenej tam zatial obchoduju len "parketový levy" ktoré musia plnit objednávky ktoré im zadali ich klienti. Ked začínaju úsečky kmitat rýchlejšie a stúpa aj volume tak to už do trhu pristúpili další obchodníci "zvonku" individuálny obchodníci a súkromne spoločnosti a tie miešaju karty a snažia sa vytiahnut trh vyššie/nižšie , lebo oni zarábaju na velkých pohyboch s malými pozíciami. Parketákom stačia aj malé pohyby pretože ich objednávky su v desiatkách a stovkách milionov dolarov preto aj pár tickov im nadelí slušný zisk. Práve pri trhu FESXtýto vonkajší obchodníci nastupuju väčšinou po 9 tej hodine ráno, po otvorení sa vyplnaju len objednávky zadané parketakom preto má tento trh s počiatku silný pohyb , potom záleží na vonkajších obchodníkoch či budú tu cenu akceptovat a budú ju tahat hore, alebo trh otočia na opačnú stranu. To len v skratke aby si mal prehlad o podstate pohybu trhu.

Počítanie úsečiek v CG je samozrejmosť , lebo k prerazeniu väčšinou dochádza medzi 20 tou a 30 tou úsečkou. Pri Ledge je to do 10 úsečiek. Musíš sledovat sklon úsečiek klesajúce/stupajuce hig/low ktoré ti napovie čo sa chystá. Ked vidíš na volume že prevahu majú medvede a aj Hig je klesajúce tak sa blíži prerazenie dole a môžeš zadat čakačku. Niekedy vypáli úsečka priamo bez avíza a láka obchodníkov , ale tu treba byť opatrný, lebo môže íst len o útok skalperov ktorý sa hned na to zťahujú so ziskom a ty sa nestačíš diviť čo sa udialo :)

Dnešný príklad bol ukážkou ako čakajú príkazy tesne pod cenovým centrom Congestion , zvlášt ked je také silné ako bolo. Ked cena prerazí cenové centrum automaticky sa vyplnia čakacie príkazy a tie začali tahat úsečku dole v tom momente na prudký pohyb zareagovali aj ostatný obchodníci a rýchlo naskočili , teda pohyb pokračoval ešte silnejšie a zastavil sa až v oblasti staršieho CG z pred 4 dní. Tam sa vyberali zisky a začal zase kolotoč s dohadovaním sa o cene, ktorá ako už vieme neprerazila CG dole ale sa odrazila späť.

Toto vysvetlenie by ti hádam mohlo stačiť tak sa podla toho zariad pri dalších obchodoch. (tu)

Good Luck

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Zdravim vas pani, nakolko stale testujem trh NQ a toto vlakno je zamerane na EU trhy, tak som si vcera spravil len taky domaci ukol na trhu FESX, to aby som sem mohol dat i nejaky obrazok. A na ten sa prave vas chcem spytat, ide mi o to ci tam vidim to , co by som tam mal vidiet, nakolko Rossove metody sa zatial len ucim. Takze budem rad za kazdu pripomienku. Inak je fakt ze tento trh vecer nie je ziadny rychlik, tak asi zatial po veceroch zostanem pri tych US.....

8478

Sdílet pomocí služby

To Mahrlo, chápeš to v podstate správne , Rh sa vyskytuje velmi často a tak nás nezujíma každé, treba prihliadat na najbližšiu historiu jeho vytvorenia. Do tvojho screenu som dokreslil nejaké poznámky. Prvá zľava je označenie najbližšieho Rh po vytvorení formacie 123, to nás zaujíma najviac , lebo po jeho prerazení môžme vstúpit do pozície, ale aj dalšie tvoje Rh sú správne. Dalšie okienko je začiatok tvorenia CG ktoré začína Ledge , máš tam 2 rovnake vrcholy a dná po nich je pauza a zase nastupuje rovnaký vrchol potom už vlastne vzniká CG v klesajucom trende s možnostou vstupu. Posledný obrázok je tiež OK len som vyznačil začiatok Trading Range po ktorom vzniklo užšie CG a z takejto kombinácie vzniká prerazenie a je vidiet aj na obrázku. Nieje to nič ťažké stačí len pozorovat , jednoduchší obchod si už neviem predstaviť. Good Luck Gladiator028

8479

Sdílet pomocí služby

To Gladiator028,
zaujal ma ten prvy RH ktory si oznacil. Ja som to bral doteraz tak, ze RH sa utvori nad bodom 2 pri long alebo pod v pripade short. ako je tento pripad. To sa mi to skor javi ako prerazenie formacie 1-2-3. Ak sa pletem tak ma kludne oprav. Len pre zaujimavost teraz som doluskal Rossovu knihu o obchodovani RH a tam pise ze ak obchoduje RH tak neobchoduje 1-2-3. Ako to robis ty? Inak je pravda, ze konecne zacinam mat v tych grafoch trochu jasno....... Doteraz som sledoval hlavne spodok obrazovky na ktorej som mal "udelatka" a vstupoval som ked sa nieco s niecim pretalo a az potom som pozeral co sa deje s cenou.... skratka mi doslo ze s indikatormi to neviem, ale obchodovaniu sa chcem venovat nadalej.
Zelam ti aj dnes dobre obchody.

Sdílet pomocí služby

Ak mozem, moj laicky nazor je: celkove je UP trend, ale na 2120 je dost silna S/R, ak ju trh prekona pockat si na korekciu a vstupit UP. Zaroven je tam i lokalne 1-2-3 smer down kde bod 2 je zhruba na 2104, takze podla mna zasa pockat na prieraz a na korekcii potom vstupit down. Ako hovori Gordon, je to na doutnicek a je lepsie si pockat co spravi trh.

Sdílet pomocí služby

Vypada to, ze vsechny systemu ukazuji to stejne a tak to tak asi bude. Dederoni jsou nekde na pivu a trh se nehybe, chvilemi to uplne stoji...

To Gladiato028: Podle tvych zkusenosti pokud je to takove jako dnes je to spise klid pred bouri a nebo to radeji dneska vypnout a jit ven?

R.

Sdílet pomocí služby

To Sydney22:

Jsem na tom podobne, naburacel jsem do trhu live, nasekal par SL a ted se z toho vzpamatovavam, muj primarni system ted mlci, proste tam nejsou signaly a proto testuji dalsi situace, jako treba ted prorazeni to prorazeni cenoveho pasma...

To Gladiator028:

Dekuji za tip s tim volume, ted to bylo krasne videt, obrovsky narostlo volume na min. grafu pri tom prorazeni, je to dobry signal pokud vaham mam/nemam...

Je dulezite rozlisovat jestli je to ledge, range nebo congestion? Mi se to vsechno jevi vsechno jako chop a pak cekam na prorazeni a korekci, nebo prorazeni?
Co spise preferujes obchodovat na FESX prorazeni nebo az korekci (Rh) po tomto prorazeni?

S pozdravem
R.

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...