Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

ako to vidite posledny mesiac na FESX ? bud tie trhy su nejake o nicom, alebo sa len vyhovaram :) ja len cakam kedy sa to zacne hybat...a hlavne doobedu casto vobec neobchodujem :-|

Odesláno

Petou ,

přece nemusíš obchodovat , když to odporuje Tvému plánu.

Aby jsi zhodnotil svůj účet o 10 % předpokládám , že Ti budou stačit 3 obchody po 150 EUR. Takové situace v tomto měsíci určitě byly . Minimálně , když se trh nacházel na TL dlouhodobého kanálu.

L.P.

Odesláno

Dobrý den , Aby si někdo nemyslel , že zde umisťuji jen úspěšné obchody, dávám ukázku na téma PLATBA ŠKOLNÉHO. Spekuloval jsem ( tak jak to rád dělám ) na proražení HIGH / LOW . Mým pravidlem je , že na úrovni HIGH/LOW musím být alespoň na B/E. Že jsem toto pravidlo zazdil mi docvaklo , až jsem byl v pozici. Už jsem to nechal doběhnout , takže ztráta 60 EUR. Asi bylo lepší , po tomto zjištění obchod hned stopnout. Zkuste sem , kdo obchodujete Evropu podle PA dávat svoje screeny. Určitě to bude přínosem pro nás všechny. L.P.

14334

Odesláno

PetoU ,

prosím Tě můžeš se se mnou podělit jakým způsobem vyhledáváš vstup ? Jak jsem psal minule , dost s tím bojuji.

Mám rovněž dojem , že za posledních pár dní se trh trošku změnil , protože mi vůbec nehrají odrazy od CC i TL. Trh se nachází v delším range takže mám v grafu hodně čar , kde trh v minulosti bojoval . Takže trošku ztrácím přehled. Musím udělat čistku a hlavně jasno v hlavě.

Díky zy info.

L.P.

Odesláno

velmi rad by som ti pomohol, ale sam som na jednej z krizovatiek ohlasom vstupov a vystupov. Zakladna filozofia znie - odrazy od SR urovni. Backtestoval som DB/DT, popripade odrazy od high/low vcerajsieho dna, nejake Role reversal urovne....vsetko z vacsich timeframes. Vstup po 123 patterne. lenze ako ide cas, a ako ide aj live screentime, tak sa clovek uci, a mnoho veci v backtestoch mam nelogicke a chcem ich pomenit, takze ma caka dalsie kolo backtestov. Inak k tym ciaram z minulosti, ja si myslim ze ciary stracaju casom na dolezitosti ak ich cena popretina hore dole. SR sa tvoria bud viditelnymi extremami na cene, alebo teoretickymi vstupmi ludi z minulosti (ktori maju este otvorene pozicie). Ak ti to mozno pomoze pre inspiraciu, tak v ramci PA som zasprtol este hlbsie do struktury trhu a zacal studovat DOM a Time and Sales. Mimochodom ak to bude niekto citat, je tu niekto na financniku este okrem Zdq, kto by sa touto oblastou zaoberal ? :D

Odesláno

Začínám být z tradingu na prášky. Asi je nejvyšší čas si na pár dní orazit. Přikládám screen z dnešního odpoledne na FESX. Když se jedná o SIM , tak jsem schopný provézt správné obchody. Moje intuice , nebo nakoukání ( nebo já nevím co )mne nasměruje na parádní vstupy i dobré řízení obchodu.Jak se , ale jedná o Live vždycky čekám ještě nějaké moudřejší potvrzení a trh mi ujede. Byl zde na tuto nemoc krásný článek " Mám problém otevřít obchod , co s tím " , který mi byl psaný na tělo. Problém zřejmě bude v Backtestech , které při obchodech PA nejsem nebo spíš neumím udělat. Trh FESX na historických datech mám v sobě , ale v rozhodujících momentech kdy vstupovat do trhu mi chybí sebedůvěra. Je jasné , že mezi SIM a LIVE je nebetyčný rozdíl , ale co je moc to je moc. Jest-li se zde pohybuje někdo podobně postižený nebo ještě lépe lékař . Tak byc pomoc velice uvítal , protože cítím , že se motám v kruhu a nemůžu ho rozetnout. Děkuji. L.P.

14339

14340

Odesláno

2 Paninvest:

Hned po precteni prvnich radku tveho stesku jsem vedel co ti napisi, ale ty sis vzapeti odpovedel sam. Problem je v backtestech. Bud jich mas malo, nebo si je "jakymsi" zpusobem udelal ale podvedomne citis ze to neni ono, ze ty backtesty nejsou vypovidajici. Navrhuji nasledujici (omlouvam se ale nevim jestli jedes live, nebo jak to mas, fakt vsechno nectu)... Zastav obchodovani at to delas na jakekoli urovni. Jestli obchodujes ciste podle PA, projdi si cely tento rok, a podle sveho planu vytvor vstupy a vystupy. Vsechno si pak vytiskni a roztrid na ztratove a ziskove obchody. Omez paterny PA jen na ty nejsilnejsi, at toho nemas moc, a vtiskni si do pameti nebo vyves na nastenku aspon deset ztratovych a deset ziskovych obchodu. Fixou si tam vyznac problemove situace v dany okamzik, resp. situaci ktera vede k zisku. Zadefinuj si filtry ktere ti pomuzou se v danou chvili rozhodnout, zda je situace dobra k obchodovani ci nikoli. Casem to budes umet nazpamet a zlepsi se to. Cele je to momentalne o tom, ze si neveris, protoze nemas dobry backtest a vlastne nevis jak danou situaci zobchodovat.

No ber mne s rezervou, nejsem lekar :) ale snad ti to pomuze. Popsal jsem ti jak se stavim k PA ja.

At se dari
Rob

Odesláno

2 Peto: Aj ja si forum precitam ale cim dalej tym viac si uvedomujem ze ako obchodujem sa neda moc dobre na fore rozoberat. Z velkej casti je to vo mne, v tom ako rozmyslam, comu v trhoch verim a ako sa rozhodujem.

Je sice pravda ze ja vstupujem cisto podla pocitu (slabnuce momentum voci urovni) z DOMu a nehladam ziadne patterny v grafe ktore by mi vstup potvrdili, ale DOM nie je primarny zdroj mojho edge, iba vylepsuje pravdepodobnost. Edge su urovne vstupu/trade location.

2 Paninvest: Skuste obchodovat mechanickejsie. SIM ofc. Najdite si hlavne urovne zaujmu podla PA a na nich proste vstupte bez ohladu na pattern. Nech vam staci 2min sviecka vo vasom smere, najviac. :) Klasicky backtest vstupov som na FESX nikdy nerobil a nevidim dovod naco by mi bol. Mam ale tony poznamok a hoci sa ich nesnazim kvantifikovat, spatne si ich prechadzam a hladam suvislosti, diskrecne :). Podobne ako pise Rob, to je dobry napad.

Druha moznost je, kedze na SIM ste dobry, zatnut zuby a proste obchodovat live dalej kym to neprenesiete aj do live. Narocne na velkost uctu a disciplinu, potreba denneho/tyzdenneho/mesacneho risk limitu = snaha udrzat sa v hre. Takto sa trenuju aj traderi vo firmach, futurestrader71 spominal ze jeho traderi minu v priemere $15000 kym nespravia obrat k profitom.

Odesláno

Paininvest, jak dlouho jedeš LIVE ? Já mám podobný problémy, ale hlava se s tím už začíná trochu srovnávat. v SIMu jsem to bouchal podle citu, PA a indikátorů jako víno, ale v LIVE je to jiný, protože člověk všude čte, jak se dá krásně vyluxovat účet. Takže nastaly určitý bloky a jediný co pomohlo je odstavit LIVE a pomalinku se k tomu zase vracet. Právě proto teď řeším i vstupy s menším SL, resp. vstupy na pullback po proražení, aby si na to mozek trochu zvykl a s menším SL už mi nedělá problém prostě vstoupit. Tím myslím třeba $30 - $40. Psychologicky si jsem skoro až jistý, že hlava na to potřebuje určitý čas, než se s tím vším vypořádá. Takže pokud čas dovolí a finance z tradingu nejsou potřeba na opravdu nic důležitého, tak tomu dát trochu prostoru. Frustraci zažívám taky a docela se divím, co ještě snesu. Taky mně pomohl graf ESka, s kterým NQ, který obchoduji porovnávám. Nevím jak je to s evropskými trhy. Jsem za měřený na to, čím víc vidím, tím jistěji se rozhodnu vstoupit. Mám takovou povahu. Divergence, TL, momentum trhu, S/R, sledování jiného korelujícího trhu.

by the way, M. Douglas jasně říká, že se nemá dívat zpátky, ale pořád dopředu, tzn. že to valit pořád s proudem, hodně mi v tom pomohl, protože už nemám strach ze ztráty a ani nejsem příznivce teorie, po špatných obchodech vypnout platformu, protože po špatných obchodech může přijít x dalších příležitostí. Pro mě zrovna dnes po reportu. Samozřejmě, pokud je schopný člověk hodně rychle zapomínat na ztráty a srovnaávat si to v hlavě.

..keep your eyes open..

Mark

Odesláno

zdq prave som precital aj No BS trading pdfko co je postnute v TS vlakne, a zda sa mi ze si obchodoval/obchodujes aj FESX. aky mas nazor na dane scalperske setupy ? sledujem DOM mozno 10 hodin cisteho casu ale este som nic signifikantne nevidel :D jedine co, tak len spojenie dobrej limit bariery s velkymi hitmi v TS sa javi ako dobry momentum vstup.... este to nasledovat na vybranych SR urovniach :)

Odesláno

děkuji za Vaše reakce.

Ono to není zase tak zlé. Včera jsem měl depku , tak jsem viděl vše hodně tragicky.
Ale není to zase ani fantastické.

Živě obchoduji od 2/2010 ( cca 50 obchodů ) za tu dobu jsem skončil s měsíční ztrátou jen 2. a 3. měsíc a to cca 250 USD. Celkově se držím v malém zisku . Takže určitě nejsem v nějaké katastrofální sra.... Držím se pravidla když je 1.obchod Win , tak mužu druhý. Když je 1.obchod ztráta tak pro daný den končím. Tímto tempem je vcelku nemožné vynulovat účet.

Teď je ta fáze o které jsem v úplných počátcích četl a nechápal ji , že trading je hlavně o psychice a ne o technice. Samozřejmě , že obě tyto věcí spolu musí fungovat.

Než se ze mne stane profitující trader musím se v mnoha věcech zdokonalit.
Už jsem se však vydal na cestu . Vím jak ta cesta bude kostrbatá , dlouhá a klikatá , ale již kráčím.
Musím však vítězně vybojovat ten nejtěžší match se strašně silným soupeřem a to se sebou samým

Pozitivní je to , že obchody vidím a poznávám. Teď už jen vydržet a nenechat se odradit.

Přeji všem hodně úspěchů.

L.P.

Odesláno

Ahojte, Přidávám screen dnešního obchodu. Proražení CG ze včera s odraz od swingu (Flip) ze včerejška z 15:21. Zobchodoval jste to někdo podobně? Ja se teď pohybuju na pomezí backtestu a Papertraidingu. Po měsíci papertradingu jsem -500E a zjišťuju, že je velký rozdíl mezi tím co člověk natestuje a reakcemi v paperu. más se ještě hoodně co učit a chtěl bych poděkovat všem diskutujícím v tomto vláknu. velice mě to pomáhá a je to pro mě velká škola.

14348

Odesláno

beny:

Zdravím, měl bych na tebe dotaz ohledně indikátoru BTH_FinWin ,který jsem viděl v tvém screenu=) to jsi někde sehnal, nebo jsi to naprogramoval ? Chci tě požádat, jestli by ti nevadilo sdílet link na tento idikátor. Díky

Ať se daří, nejen v tradingu.

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...