Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj Milan, na tvojom obrázku nikde nevidím divergenciu, nemôžeš určovať divergenciu na základe jednej či dvoch úsečiek. Podla môjho ponímania systému musí mať divergencia minimálne 10 úsečiek a viac . Divergencia vzniká keď trhu dochádza dych v dannom smere , nakolko nepribúdaju nový kupujúci/predávajúci a trh už ide len zotrvačnosťou, takže toto určite nezistíš na jednej úsečke. Ináč máš tam veľmi "pestro" (dobrá únava pre oči) každému odporúčam čo najmenej indikátorov , alebo prípadne v tlmených farbách , fakt ked si na PC niekolko hodín tak je to cítiť na sústredení..... Prikladám screen s divergenciou na RSI tak si to pozri , divergencia je individuálna záležitosť takže podmienky si musíš stanoviť sám. Good Luck Gladiator028

8386

Odesláno

To Gladiator028:

zdravím tě, chci se tě zeptat na něco kolem psychologie.

Všem komu by to mohlo vadit, že jsem otázkou mimo toto vlákno se omlouvám předem.

Jde mi o, že jsem se dostal do takového mrtvého období a mám strach obchodovat na živo a chci se tě zeptat jestli se ti to stalo a jak jsi s tím srovnal? Vím, že musím podstoupit riziko, bez toho nejde trejdovat, ale nějak mi chybí odvaha :(

Předem ti děkuji za jakoukoliv radu.

Jirka

Odesláno

Ahoj Jirko,

myslím, že s podobným problémom sa stretol každý trader a nieje to nič výnimočné , ale ani strašné. Nie som psychológ , ale v prvom rade ti musím povedať jednu veĺkú pravdu VYHRA JE V TVOJEJ HLAVE (aj to opačné..) Ked tu nováčici čítajú , že každý musí prejsť stratou a podobné horory tak si to tak vsugeruju do hlavy , že sa im to viac než pravdepodobne stane, lebo to povedali "skúsený"....
Aj ja som prešiel takým obdobím v začiatkoch , ale nemuselo to tak byť keby som vedel to čo viem teraz. Treba odmietať všetky negatívne sugescie a tvrdenia okamžite ako ti prídu na mysel. Musíš sa vidieť ako výťaz...nie dúfať !!!! to je velký rozdiel ..dufať a veriť. Zožen si knižku The Secret , alebo pozri si tento film tam to máš čierne na bielom(farebnom) :)Super dokument !!!!
Čo sa týka techniky obchodovania , povedz si dopredu akú formáciu budeš obchodovať a za akých podmienok a to aj dodrž !!! Napríklad ja neobchodujem prerazenie zhustených oblasti Congestion ke sa to nedeje postupným stúpaním , klesaním tak aby som mohol nastúpiť s čo najmenším rizikom a nenastúpim do pozície ani vtedy ked s určitostou viem že tam bude naledovať pohyb do môjho smeru. Načo riskovať veľa, takýto obchod vypustím a čakám na druhý veď nejde o život tak na čo sa prispôsobovať trhu. Počkám až sa trh prispôsobí mne, je pravda, že jednotlivý trader trh neovplivní, ale počkám kým ho ovplivnia iný a ja z toho vyťažím. Neviem aku stopku chceš použiť ale ja štandartne používam 50-70 Eur , pri multikontraktoch len 50 Eur na kontrakt. Polož si otázku..Čo sa mi môže stať keď mi to zhltne stopku? Končí život? Definitívne si skončil? Pôjdeš na nútené práce....keď si na to odpovieš NIE tak neviem čo chceš riešiť....aj zajtra výjde slnko, aj zajtra si dáš pivo atď :)

Choď do toho , lebo čím viac budeš váhať tým viac sa zablokuješ a potom sa už nepohneš...to chce klid (tu)

Good Luck

Gladiator028

Odesláno

Ahoj Gladiator 028,

nemohu vyjádřit slovy jak moc si vážím tvé pomoci. Mockrát Ti děkuji!!!!! :)

Napsal jsi to tak suprově a tak od srdce, že jsi mě namotivoval do další rachoty. :) Nikdy bych nevěřil jak mě to může dostat........ a asi nebudu sám, kdo dostal "trošku" strach z dalšího obchodování.

A jak jsi napsal:"VYHRA JE V TVOJEJ HLAVE (aj to opačné..)" - tak tomu už začínám věřit, protože jakmile si připustím možnost ztráty, tak jsem si najednou tak nejistý na vstupu, že pokaždé tu ztrátu zchytám a vyklepne mě to na stoplossu. No, jakmile jsem v pohodě, prostě dobře naladěný, tak za celou seanci udělám třeba 3-5 obchodů a v podstatě bezchyby.

No a knihu The Secret mám doma (dostala ji ženuška odemě k vánocům) a občas před spaním do té knihy juknu a film mám v PC - vřele doporučuji všem. Jak píše Gladiator - je to fakt super!

Stává se mi, že když sedím od rána na grafech (evropská a pak americká burza), tak se přestávám po těch hodinách koncentrovat a začínám dělat chyby a to mě pak deprimuje a padá na mě depresivní nálada. Když se na to pak další den podívám a dělám si analýzu, chytám se za hlavu a vidím ty nelogické a zbytečné vstupy na kterých jsem krvácel. Prostě, když jsem přeobchodovaný dělám kraviny. Taky se to vám to stává? Jak dlouho se vydržíte koncentrovat na max?

Ještě mám na tebe Gladiator jednu otázku, jestli mi můžeš na ní odpovědět - jak dlouho jsi v průměru v jednom obchodu na FESX? Končíš obchod na předem stanovený profit a nebo přizpůsobuješ profit dle možností a pohybu cen?

Gladiator, ještě jednou moc děkuji!

Ať se Ti daří!! :)

jirka

Odesláno

Ahoj Jirko,

tak isto sedím a grafoch prakticky celý deň, ale dávam si často pauzu. Napríklad ked vidím že sa začína tvorit congestion a ja ho neobchodujem pokial nemá aspoň 10 úsečiek a viac tak ked som na 5 min grafe tak mám prakticky 50 min voľna. Jasne že niekedy môže újsť pohyb , ale ako som už písal ked to nieje podla mojích predstáv tak kašlem na to (taktika od Rossa) a musím povedať že dokonalá!!! Veď keď niesi v pohode už pri vstupe do obchodu , keď váhaš , tak aký chceš výsledok ked to tam začne skákat hore dole? Jasné že emócie jak hovado a sám si vyrobíš stratu aj keby tam nemusela byť lebo predčasne vystúpiš. Keď si neveríš tak zadaj čakačku a ked ju zobere tak choď od PC jeden na časový úsek na akom obchoduješ preč, teda ak obchoduješ 3 min tak nepozeraj na PC 3 min a minimálne si ušetríš zbytočný stres, lebo ked na to čumíš celé 3 min a nieje to podla tvojích predstáv tak si permanentne v strese a ked ti to nevýjde tak si 2x tolko v strese a načo???? Ked ti to náhodou zožerie stopku a kukneš na to po troch minútach taksi povieš len do kelu....alebo ináč.. :) ale ked na to kukáš stále tak to dokelu opakuješ celý čas v duchu...načo???? Ked však na to pozrieš a je tam zisk tak máš okamžitý pocit víťaza a ten si zapamätaj !!!!! Postupne sa to stane samozrejmostou ......objednal si si úspech? Máš ho a bez kompromisov !!!! Trh je len kopa emócii nič viac a ked ty svoje vieš ovládať tak ti trh za to zaplatí......zapolatí ti za to , že ho aj Ty nezaťažuješ fňukaním a stresovaním veď aj bez teba má toho dosť... :)
Kedy sa nevieš koncentrovať je ťažšie posúdiť, lebo nie si voči sebe objektívny a kukanie do grafu ta už zhypnotizovalo preto používaj techniku ktorú vyššie popisujem aj daj si pauzu ...daj si Tic-Tac... ;)

Ako dlho som v trhu? Rôzne, sledujem úsečky ako sa tvoria a podla toho sa zariadím, netrvám striktne na dosiahnutí PT ked trh mi hovorí , že tam zatial ísť neuvažuje , beriem čo je na "stole" a som rád že som rád. Jasne že keď vidím dobrý potenciál v pokračovaní trhu tak si posuniem PT vyššie ako normálne ale nie príliš. Ked je jasný smerový pohyb trhu s malými swingami tak môžem byť v pozícii aj celý deň s posúvaním stopky, veď keď už mám zaistený zisk tak nieje čo riešiť a skúšam čo to dá. Ďalšia možnosť je , že sa črtá fakt dobrý pohyb tak môžem dať multikontrakt 10 a ked sa bežne hýbe trh FESX 20 tickov tak mám za niekolko sekúnd alebo max 6 min 2000 Eur zisku a veselo môžem ísť na pivo, ďalej už neobchodujem....nechám niečo aj pre teba.. ;)

Neboj sa stačí že sa boja ostatný , zopakujem starú pravdu...šatistiku ....90% traderov prehráva....90% traderov má strach!!!!

Good Luck

Gladiator028

Odesláno

Ahoj Gladiator028,

opět jsem tvým dlužníkem..... :) ...... vážně, pokud se někdy uvidíme (a já v to doufám) tak máš u mě přinejmenším nějaké skvělé pití. :)
tohle jsi napsal fakt dobře: "Ked však na to pozrieš a je tam zisk tak máš okamžitý pocit víťaza a ten si zapamätaj !!!!! Postupne sa to stane samozrejmostou ......objednal si si úspech? Máš ho a bez kompromisov !!!! Trh je len kopa emócii nič viac a ked ty svoje vieš ovládať tak ti trh za to zaplatí...." To si budu pamatovat!!! :)

Gladiator028, jsem ještě zvědavý, promiň............. (kdyby by tě to nějak obtěžovalo, tak to nech být)
- proč jsi si vybral FESX?
- Čím Ti ten trh padnul do oka?
- Zkoušel jsi obchodovat třeba TF?

Zkouším a stále ještě testuju FESX a stále nemohu doladit poměr timeframu. Vychází mi nejlíp 10 min na hrubo, kvůli určení trendu a 3 min kvůli vstupu. Zkoušel jsem RB pro FESX, ale mám pocit, který mám podložený už i výsledky, že klasický cenový graf v 3:10 min je lepší než range bary. Nevím...... je to pouze můj názor. Ale zase pro mini Russell TF se mi lépe hodí RB v poměru 3:7.

Taky bych se chtěl naučit obchodovat podle Rosse. :) Mám jako ebook "Zákon grafů". Koukal jsem na tvůj screen kde máš zvýrazněný Congestion a další a nějak se v tom ztrácím. Mohl by jsi, prosím, se hodit nějaký další screen se zachycenými paterny?

Děkuji ti a ať se ti daří!

Jirka

Odesláno

Ahoj Jirko, takže FESX som sa rozhodol obchodovat preto, že je to celodenne obchodovatelný trh s obrovskou likviditou. Ráno odnesiem deti do školy a môžem sa venovať obchodovaniu, väčšinou stačí obchodovať doobeda, lebo vtedy sú tam najlespšie pohyby .Skrotil som si aj FGBL a teraz sa väčšinou venujem tomu trhu , pohyby má presne opačné ako FESX teda používam ho aj ako filter pre vstupy na FESX, likvidita je tiež velmi dobrá , akurát že po 18 hod je už lenivý a končí.... Pre mna sú jednoznačne najlepšie europske trhy aj ked kpoíruju americké. Minule som niekde napísal že mini DJ je pre mna mrtvý trh .....hned sa do mna obuli kolegovia ako som si mohol take niečo dovolit tvrdit , ved je to hlavný amer.index.???!!!! Nech mi nikto nič nehovorí o HLAVNOM TRHU ked je tam v úsečke 300-1000kontraktov a na Eurexe 10 000-50 000kontraktov , ked obchodujem multikontrakty tak určite nepoleziem do takého HLAVNEHO trhu ale radšej si zoberiem VEDLAJSI trh.....s 50 násobnou likviditou. To iste môžem povedať o TF , pre mna nieje zaujímavý , ale netvrdím že sa tam nedá zarobiť , za seba môžem povedať že ho určite nikdy nebudem obchodovať, teda pokial sa nepriblíži likviditou FESX. Možno bol zaujímavý na Globexe , ale odkedy prešiel na ICE nestojí za nič...môj osobný názor. Kombinácia 10 min a 3 min je OK a nemusíš nič iné riešiť, výber TF nič nerieši pokial nemáš dobrý OS a odvahu. Základ je obchodná technika a tá ti bude fungovat na všetkých TF bez rozdielu. Ja som obchodoval aj volume grafy ale už som od toho upustil z dôvodov ktoré som už niekde skôr opísal. Je mi pohodlnejšie vediet kedy sa vykresli 10-tá usečka v CG ako striehnut neustále s očami na monitore a hypnotizovat sa do zblbnutia. Pripajam nejake screeny aj ked neviem či ti nejako pomôžu, lebo najprv musíš pochopiť systém fungovania vytvárania ceny v grafe , dalo by sa o tom písat na 10strán, musíš taktiež pozorovat súvislosti z minulosti, ked sa včera vytvorilo CG na určitej úrovni tak je velká prevdepodobnosť že sa vytvorí aj teraz na podobnej úrovni a tak nebudeš vtedy obchodovať prerazenie RH ,lebo sa pravdepodobne zastaví v CG a už zostaneš zatvorený v klietke s bláznami ktorí sa nevedia dohodnúť na cene minimálne hodinu a tak kým ja pijem kávu a bavím sa na tých bláznoch(v congestion) ty sa potíš s nimi, lebo nevieš kde sa trh vydá, ako sa dohodli tí blázni. Ked sa však dohodnú a dajú signál kde chcu ísť tak som prvý medzi nimi a nechám sa vyviesť na ich ramenách k čerešničke ktorá je na torte... ;) Ako uvidíš na screenoch tak RH je tam každú chvíľu a nedá sa obchodovat každý, musíš sledovat okolnosti vzniku Rh a najbližšie okolie. Doslova záleží na každej novej úsečke ,lebo tá ti dáva signál vopred čo sa najpavdepodobnejšie udeje, jednoducho nedá sa to takto vysvetliť potrebuješ do toho prísť sám praxou. Ešte na margo stoplosu ked ti ho zoberie trh , namiesto zlosti radšej povedz nahlas trhu : Hej kámo.....pre tvoju informáciu to bola len pôžička a úrok je 100% !!!! ;) Získaš sebavedomie a môžeš si byť istý že to z neho vytrieskaš naspäť. (tu) Good Luck Gladiator028

8410

8411

8412

• Líbí se 1
Odesláno

Ahoj Gordon,

je to Global futures cez RCG , ale vzhladom na data od Patsystems ti to neodporúčam. Broker je OK ale tie data bez historie niesu práve terno na konci seansy mi to tam robí extrémne sviečky ktoré u Zen-Fire niesu , ale to ma netrapi lebo ja končím s obchodovaním oveľa skôr, a niekedy dokonca už o 11:00 doobeda potom už len pozorujem grafy či sa náhodou niečo zaujímavé nevyskytne. Ja som si už na to zvykol a PC mi beží prakticky 24 hod takže je mi to jedno. Totiž to pokial si vypneš PC tak ti budú chýbat grafy počas celej doby čo bol vypnuty...
Mirus Futures je v tomto lepší a poplatky maju podobné.

Good Luck

Gladiator028

Odesláno

to gladiator
ja mam Infinity futures a clear trans akt a obchoduji TFko LIVE coz asi vis, ale hodne lidi si stezuje ze jim pada platforma na evropskych trzich celkem casto, a mimo jine me taky uz LIVE u nich padla a proto se ptam
diky

Odesláno

Ahoj Gladiator028,

mockrát děkuji za rady, které mi poskytuješ. Jsem za ně moc rád. :) Líbí jak zajímavě píšeš a jak dokážeš vystihnout danou věc pomocí přirovnání, to je nádhera :)

Díky za screeny, prohlížím si je a snažím se z nich něco vytěžit. I když naučit se tento systém ještě v mém případě chvilku potrvá.

Jak jsem už tady napsal, začal jsem na mini russellu 2000, ale měl jsem fakt problém s koncentrací. :( A to z jednoduchého důvodu. Mám rodinu a hlavně dva kluky, kteří vyžadují mou pozornost a i když mám svůj domek a něm mám svou pracovnu kam si mohu zalézt a obchodovat, přeci jenom, odpoledne je u nás rachot a to mě odvádí od pozornosti na grafech. Kdo má děti ví o čem píšu. :) Proto je pro mě ideální FESX. Taky ráno vozím děti do školy pak je ideální čas k obchodu - je prostě na to klid!

Výhodou FESX jsou obchodní hodiny, likvidita a rychlost trhu (myslím tím menší volatilitu než na jakou jsem byl zvyklý u russellu). Tato rychlost je výhodná i pro nováčka jako jsem já. Na russellu kolikrát rozhodují vteřiny o správnosti vstupu a výstupu.

Gladiator, předevčírem jsem zkusmo dal na pozadí grafu černou barvu, jako to požíváš ty a jsem nadmíru spokojený. Přestaly mě bolet oči a hlava, nejsem večer tak unavený. Je to super! Ostatním, kteří měli podobné problémy s očima jako já, to doporučuji zkusit, mě to pomohlo. Není to tak kontrastní a podle všeho není tak namáhaný zrak. No nic, to je jen můj malý postřeh.

Konečně jsem si ustálil svůj OS, který je účinný a minimálně náročný na koncetraci. Tak jsem i více pozitivní, protože rozhodnutí o vstupu do obchodu je jednodušší a rychlejší. Proč si komplikovat zbytečně život, že jo?......

Tohle se mi líbí, proto to sem znovu příkládám z tvého příspěvku:
"Ešte na margo stoplosu ked ti ho zoberie trh , namiesto zlosti radšej povedz nahlas trhu : Hej kámo.....pre tvoju informáciu to bola len pôžička a úrok je 100% !!!! Získaš sebavedomie a môžeš si byť istý že to z neho vytrieskaš naspäť. " (tu) :D

Díky a držím palce!

Jirka

Odesláno

Ahoj Jirko,

zabudol som na najdôležitejšiu radu ktorú som ti chcel napísať už minule. Stále opakuješ že si mojím dlžníkom ????!!!!
Nepoužívaj slovo DLH , lebo automaticky sa viažeš , že dlžíš a ideš stále dookola !!!!! Nič mi nedlžiš ani nikomu inému, máš knihu Secret , ale vidím že si si ju nezobral k srdcu ....nieje to len kniha!!!! Je to životný štýl!!!!
A ked sme už pri tom škaredom slove tak ked Ťa trh obral tak trh dlží tebe a to znamená čo? No že dlhy sa musia platiť a tým pádom už teraz si EXTREMNE BOHATY ČLOVEK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Prajem tebe a tvojej rodine a všetkým kolegom traderom všetko najlepšie.

Gladiator028

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...