Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

hanslama:

ahoj hanslama, díky za radu a musím konstatovat, že máš pravdu! Ano, jsem stále hledající. To je můj problém a k tomu mám strach, že když budu mít grafy horší než ostatní tak budu v nevýhodě proti ostatním hráčům.
Přitom mám svůj systém, který je odzkoušený mnoha a mnoha hodinami jedu trh TF na RB 4/8 s indikatory CCI a upravený MACD. Funguje to v pohodě ,ale pořád je tam to "ALE".
V podstatě trading je sám osobě hrozně jednoduchý. Veškeré komplikace a neúspěchy mohu přiřknout jen své hlavě (strach, chamtivost a atd. je toho víc.)

Chtěl jsem obchodovat něco přes den (dopoledne) proti koketuji s FESX, ale pořád se nemohu sladit s jeho "rychlostí". Přitom je to takový pohodový trh.

A co ty hanslama? Jak Ti to jde?Píšeš, že jedeš pořád live - jak naskakují profity?

Držím Ti palce!!

Měj se fajn

J.

Odesláno

Atlas:
Trochu nerozumím Tvým pochybnostem o kvalitě dat ze Zenfire. Sám mám možnost porovnávat data ze Zenu s daty s Tradestationu, což je vedle Esignalu určitě jeden z nejkvalitnějších poskytovatelů dat a data ze Zenu jsou opravdu stejná. Porovovnávám volume data na velmi rychlém timeframe (volume 200), takže data velmi citlivá na jakékoli výpadky, nebo nepřesnosti. Naopak data z patsystemu (přez Global futures) pro mně byla nepoužitelná, volume graf byl o dost jiný. Pokud nemáš grafy ze Zenu v pořádku, nebude to kvalitou dat od Zenu, ale něčím jiným. Z mé osobní zkušenosti to může být nekvalitním připojením k internetu (např. přez UPC).

Odesláno

Tomassimo:

Ahoj, sleduji zde ve foru screeny a zkouším si z nich vzít něco dobrého asi jako všichni, kteří tyto stránky navštěvují. No a narazil jsem na příspěvek od Gladiatora, který mě fascinoval svou jednoduchostí, ale zároveň i úspěšností. Takže jsem si zkusil zobrazit tu samou seanci, to samé volume a použít ten samý indikátor a ejhle - divergence, která se objevila na screenu u Gladiatora se mi vůbec nevykreslila u mě na RSI, ale pouze na finwinu.
Pro srovnání jsem to dal na www.financnik.cz/forum/read.php?7,121299,page=14
Schválně Tomassino, co si o tom myslíš. Já samozřejmě nechci šířit paniku, ale docela mě ten rozdíl překvapil. Proto jsem rád, že to zde mohu s vámi prodiskutovat a zkusit najít nějaké řešení. Sám bych byl rád, kdybych se pletl, protože funguji v kombinaci NT + ZF + MF a nerad bych bezdůvodně něco z toho měnil.

Díky a přeji hodně úspěchů

J.

Odesláno

Atlas:
Pokud vím Gladiátor jede přez global futures, takže má data pravděpodobně z Patsystemu, takže problém nebude v kvalitě dat ze Zenu, ale s patsystemu. Z Patsystemu prostě chodí nižší volume. A zásada je jednoduchá, obchoduj na stejných datech, na kterých testuješ. Takže Gladiátorův systém určitě fungovat bude i na datech ze Zenu, jen je to třeba nakoukat.

Odesláno

Tomassino:

no tak jsem trochu vychladnul po návštěvě vlakna o Global Futures. Překvapuje me jaké jsou s Pat System problemy. Zůstávám kde jsem a budu si dál hýčkat Ninju a Zenfire.

Díky a tradu zdar!

J.

Odesláno

To Atlas,

máš pravdu, ostan kde si , musím povedat že Zen-Fire je omnoho lepšie a nemusíš porovnávať data , hlavne je že urobíš obchod ktorý ti tvoj broker uzná teda je Ok na základe dát ktore dostávaš. Keby si pozrel e signal, tak zas by to boli ine rozdiely , hlavne je rospoznat paterny a ide to na všetkých dátach rovnako.

Good Luck

Gladiator028

Odesláno

Zdravim ta Gladiator.

Odmlcal som sa na istu dobu, pretoze som mal na 2 tyzdne neodkladne zalezitosti, tak a teraz som spat a zacinam riesit otvorenie uctu a podobne...
Nakolko v posledne tyzdne som svoj sistem zjednosoval (z hladiska pouzivania indikatorov) dostal som sa, ako som sa o tom uz zmienil v skorsich prispevkoch k tomu, ze mi ostalo len RSI (kde hladam divergencie na zobchodovanie) a v podstate sviecky. Zaujimave je ( :o) prozretelnost? ) ze v poslednych tvojich prispevkoch si naznacil, ze sa zameriavas na PA a indikatori v obmedzenej miere len ako filtre, ...teda nacal si temu, na ktoru som sa ta chcel tiez opytat.
Kedze sa zameriavam na divergencie RSI - versus - sviecky, dlhsie uvazujem o niecom, co by mi pomohlo lepsie nacasovat moje vstupy/ vystupy, pripadne vyselktovat divergencie, ktore stoja za to zobchodovat ( nakolko sa najdu aj take co su nejasne alebo bezvyznamnez hladiska ich neskorsieho trvania trendu) ....a tym padom som spozornel na to PA, ktore pouzivas. Stiahol som si v cestine kratke clanky ohladom Ross Hook a sistem 1-2-3, no zial, je to dokopy 20 stran A4, z ktorych som to v plnej miere nepochopil. Vedel by si mi poradit, ktory kniha od Rossa by bola pre mna najvhodnejsia? A ktoru si cital ty? ...

Za odpoved vopred vdaka!

Prajem skvele obchody! :) (tu)

Odesláno

Ahoj Opius,

už som s myslel , že si niekde v karibiku na jachte a kašleš na nás amatérov... :)
Som rád, že si pochopil pointu tradingu ktorou je základný cenový pohyb. Najpochopitelnejšia kniha aku som kedy čítal ohladom tradingu je kniha "Jak vydelávat denním obchodovánim na burze" od Rossa. Maju ju v internetovom knihkupectve Gorila. Je velmi prehladne a logicky usporiadaná , nepotrbuješ sa vracať späť pre informácie ako v nejakých iných knihách kde sa píše o nejakej technike a graf je na 30-tej stane pozadu....
Pokial ti môžem poradiť tak pre PA sú jednoznačne najlepšie úsečky nie sviečky. Sviečky sú skôr použitelné pre "dlhodobých"traderov kde nieje až taká akcia...akčne rozhodovanie.Mne sa vôbec neosvedčili lebo zavádzajú "klamú telom" ako futbalisti. Je lepšie sledovat jemnú usečku s cenou ktorá tam jemne kmitá ako nejaký "farebný kolík" ktorý ti unavuje oči a dalšia vec, pri tejto technike používam úplne stiahnutie grafu k sebe kde vidím lepšie kresbu trhu a pri sviečkach to až take dobre nieje....ok je to aj vec zvyku a tak rob ako uznáš za vhodné , hlavne aby ti to fungovalo.
trenuj jeden patern za druhým, otvor si grag a nájdi na nom Ross hook a označ ho, potom pozoruj ako sa to zhoduje s Rossovou technikou a potom uvidíš že nieje hook ako hook, záleží pod akým uhlom sa trh hýbe , čo mu predchádzalo atď. To platí o každom paterne , ja som si oblúbil Congestion a obchodujem väčšinou len jeho prerazenie , ale až druhé ! prvé nechávam tak , väčšinou sa cena vráti do Cong..a skutočný pohyb prichádza až potom a další najlepší patern z môjho pohladu je Cup alebo Šálka ktorá sa vyskytuje a v obrátenej podobe.
Pokial budeš chciet vediet niečo konkrétne tak to tu napíš a kukneme na to.

Good Luck

Gladiator028

Odesláno

Ahoj Opius, prikladam screen s nejakými formáciami, skús si z toho niečo vybrat a pochopit, dalo by sa okolo toho vela písat ale to by si zase nevidel graf... :) V skratke.... druhe prerazenie Congest.CG obchodujeme len v prípade že nejde oproti CG z predchádzajúceho dna, pokial ide proti CG počkame na druhu úsečku ktorá musí prerazit aspon do polovice staršieho CG , alebo počkaš na jeho úplne prerazenie (konzervatívny spôsob) Pri CG si musíš všímať či majú úsečky stúpajúci alebo klesajúci trend , najlepšie patern 123 a podla toho sa rozhoduješ. Pri obchodovaní Ledge ide väčšinou o priame prerazenie bez predch.signálu preto musíš dávať pozor či je v blízkosti nejaké CG a zhodnotiť aké je silné a podla toho sa rozhodovať. Cele PA je okrem techniky a paternov aj o intuícii a tú získaš dlhodobým pozorovaním trhu. graf je schválne 30 min aby si lepšie videl súvislosti medzi minulými a novými formáciami. Good Luck Gladiator028

8339

Odesláno

Zdravim ta Gladiator.

Vdaka za tvoju rychlu reakciu :o)
...Zial este so sa na tu uroven nedostal, teda karibik, jachta a cicusky ...hoci v plnej miere praktizujem Silvu, The Secret, Woodoo, .......:o) Ale budes urcite prvy kto sa to dozvie a potom ta pozyvam ;)
Prave som si objednal tu knihu od Rossa, mala by dorazit max do tyzdna, tak sa na nu tesim... Zaujima ma hlavne, ake sposoby su v nej uvedene na rozoznavanie prerazenia/buduceho trendu zo zahustenych oblasti, pretoze tam vidim urcitu "vojnu", po ktorej sa to rozbehne na stranu vitazov. Skusim prestudovat a najst v tom spolocne cinitele s RSI divergenciami. Dufam ze ostane moj sistem nadalej co mozno najjednoduchsi a nestane sa to ako po niektorych knihach, ze som zacal experimentovat a pokazil som si to....
Ozaj, myslis si, ze keby som sa rozhodol pre clearing DORMAN, bolo by to lepsie ako RCG?....len koli tomu ze nevidim (teda ja osobne bez skusenosti s nimi) ziaden rozdiel, az na papiere, ktore s mojou chabou AJ musim vyplnit, a Dorman vidim ako jednoduchsie.... Trochu mam obavi s vyplnanim vsetkych tych formularov, aby som nespravil nieco zle a moje nasetrene $ by nahodou neodplavalo do vecnych lovist....Aky je tvoj nazor?

Inak vdak za rady a screen!

Vela uspesnych obchodov prajem!
:) (tu)

Odesláno

Ahoj Opius,

s Dormanom ti poradit neviem , lebo ja mám účet u RCG , ale myslím si že je to jedno ...hlavne že sú overený rokmi fungovania. Čo sa týka vyplnania , jednoducho im napíš že s AJ je to slabšie a nech ti zakrúžkuju(napíšu)body ktoré máš vyplniť, lebo pri všetkých zmluvach je kopa zbytočnej omáčky zmiešanej dokopy so zmluvami pre privatnych investorov a corporatnych investorov. Hlavne pri priznávani majetku tam napíš aspoň 30-50 tis usd (nikto to neoveruje), lebo by sa mohlo stat že ked to bude menej nemusia ti schváliť otvorenie účtu...chcú byť chránený že si bol upovedomený o rizikách a že disponuješ dotatočným majetkom atď.

S PA od Rossa určite nič nepokazíš , skôr naopak ...naučíš sa obchodovať lepšie a skôr sa stretneme v karibiku... ;)

Goog Luck

Gladiator028

Odesláno

To Gladiator028 a Opius:

Nazdar chalani,

tak jak to jde? :) Jak se Vám obchoduje na FESX? Máte nějaké nové poznatky o které by jste se chtěli podělit tady ve foru?

S tím Karibikem Vám držím palce! :)

Jirka

Odesláno

Mám dotaz na zkušenější s divergencemi... Je mi sice obecně jasný princip divergencí ale nevím přesně vůči kterému Low ceny to mám porovnávat??? Může to být i jen vůči předcházejícímu baru (viz zakroužkováno na obrázku) nebo to musím porovnávat s Low předcházejícího swingu nebo dokonce Low celého dne? Testuji 4 min graf Euro-Bund. Předem díky Milan

8383

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...