Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Hiker,

nula je lepšia ako mínus, ber to tak že naberáš skúsenosti a podla screenu nieje to najhoršie, máš tam aj "svetlé chvíĺky"
Ked obchoduješ s jedným kontraktom tak to zavrieš prakticky hocikedy , nije to ani zlomok objemu prebiehajúcich obchodov no neradil by som ti zachádzat do extremu , lebo si na to zvykneš a neskôr ked budeš obchodovat viac kontraktov by sa Ti to mohlo vypomstiť.

Gladiator028

Odesláno

Marek53,

Pivoty su dobrá vec su to vlasnte ST urovne , ja som Ťa len chcel upozorniť na to, aby si tam z toho neurobil "križovatku smrti " ked nevieš ktorý "jazdec" má prednosť.... ;)

Nahoď si pivoty ak chceš na začiatku a v tom istom mieste si urob len poznámku v podobe krátkej čiarky a pivoty odstráň. Ked sa trh priblíži k tomu miestu tak ju natiahni , aby si bol v obraze na ten moment , potom ju zase "zbaľ" pre druhé použitie ...aspoň sa neopotrebuje ... :) a nebude ťa blbnuť popri ostatných indikátoroch keď ešte nieje aktuálna jej úloha. Niekedy sa stane , že pre hromadu indikátorov nevidíš signál....

Gladiator028

Odesláno

to Gladiator028

Díky za připomínky, vezmu si je k srdci ;)
Jen bych si dovolil takovou menší odbočku. Kdy se přechází na nový kontraktní měsíc, respektive, kdy už neobchodovat ten aktuální? Teďka máme kontraktní měsíc 03/10, kdy bude čas přejít na 06/10?

Díky a všem přeji hodně úspěchů ;) (tu)

Marek

Odesláno

Marek 53,

u obchodníků bývá pravidlem přecházet do nového kontraktního měsíce vždy druhý čtvrtek příslušného měsíce. Tzn., že 11.3. je vhodné začít obchodovat 6/10. Ale určitě sledujte volume...

Úspěšné obchody P.

Odesláno

to Tridis

Díky za reakci. Po nastudování materiálu, na který mi tady dal Gladiátor028 odkaz, jsem si myslel, že bych mohl třeba pokračovat v obchodování 03/10 do 19.3. do 12 hod. a poté si dát pauzu třeba do středy 24.3. a začít obchodovat 06/10. V praxi s tím zatím zkušenosti nemám(myslím u futures), ale určitě je rozumné sledovat volume... (tu)

Přeji všem hodně úspěchů... ;) (tu)

Marek

Odesláno

Ahojte, vcera na FESX bolo podla mna nadherna ukazkova vlajocka. Prerazacia usecka mala asi o 1/3 vyssie VOL ako predchadzajuca. Na tomto kompe nemam nainstalovanu platformu, tak len screenshoot z webu.. Obchodovali ste ju niekto?

12354

Odesláno

to Gladiator028

Zdravím,
Mám takovou otázečku ohledně zadávání příkazů při kluzákové metodě. Mohl bys mi prosím uvést nějaký příklad, jak zadávat limitní či stop příkaz při této metodě? Zatím mi to nějak není jasné, jak by se to mělo dělat při kluzákové metodě a rád bych v tom chtěl mít jasno, ať se potom nedivím, až pojedu live...
V současné době vstupuji na simulovaném účtu za market na open nové úsečky, jak tedy správně vstoupit za limit či stop příkaz? To si to mám nějak nastavit dopředu? Jen nevím, podle čeho se orientovat...

Díky moc za tvůj čas a všem přeji hodně úspěchů ;) (tu)

Marek

Odesláno

Ahoj Lapaz :) Vcera jsem si dal po dlouhe dobe jeden obchod na prorazeni long vlajky jeste po zpravach... vstup 2817 vystup 2829. bylo to i nutkani si uz kliknout :) Behěm brezna by jsem uz u grafů měl vic a pravidelne sedet a obchodovat, tak doufam, že se brzy do toho vseho zase dostanu a budu tomu venovat co nejvice casu... ;) Taky bych rad uvital aspon sem tam nejaky ten poučný screenek od Gladiatora, pls ;)

12362

Odesláno

Marek 53,

zadávanie nakupných príkazov si musíš poriešiť podľa toho ako máš nastavený obchodný systém. Klzakova metoda je jasná no vstupy si môže každý definovat podla vlastných preferencií. Teda či vstúpiš až nad klzákmi, alebo už medzi nimi , či pod klzakmi v prípade, že máš silný signál od MACD....atď.
Pokial sa chceš venovat tradingu profesionálne mal by si sa naučit vstupovať len čakajucimi príkazmi kde máš jasne definovaný vstupný a výstupný bod-PT , takto si vieš vopred vyrátať predbežne svoje riziko a zisk teda aktívne pracuješ so svojim MM a RRR. Pokial vstupuješ za Market dá sa to považovať za "zbrkle" jednanie doslova voláš dajte čo máte beriem , len nech už volačo zobchodujem... ;)
Samozrejme sú aj metódy ktoré používaju Market príkazy , väčšinou ide o skalping na nízkych Tfkách kde človek musí regovať bleskovo no ja sa s tým nestotožnujem hoci aj ja som to používal ako začiatočník a o výsledkoch škoda rozprávať , každý tým musí (môže)prejsť.

Stop príkaz ti zoberie objednávku hned ako sa jej dotkne na aktuálnej cene, Limit príkaz ti zoberie na Tvojej určenej , alebo lepšej cene pre teba, no môže sa stať že ti trh cez príkaz prejde a nevyplní ho ked trafíš medzeru medzi objednávkami .

Ak pracuješ s "čakačkami " dávaš ich do trhu vopred , od toho sú čakačky lebo čakajú.... ;) Ja si dávam príkazy do trhu vopred , ale dalej od plánovaneho vstupu pre prípad neočakávaných bláznivých pohybov pri ktorých by som do trhu v žiadnom prípade nevstupoval. Nazančím si vopred vstup a PT, ked sa trh správa podla mojích očakávaní a približuje sa normálne z môjho pohladu posúvam príkaz do pozície a nechám ho tam , skôr ako na tretej predpokladanej úsečke od môjho vstupu (podla rozpätia úsečiek) príkaz nedávam. Možností a kombinácii "vhodných"vstupov je veľa a bolo by to na dlhé písanie , ale netreba si to v začiatkoch komplikovať , najlepšie riešenie je vždy jednoduché.

Gladiator028

Odesláno

Zdravím Ťa Šimi,

načo screenek odo mňa , veď Ti to ide dobre a ostatný môžu "opisovať"..... ;)
Teraz zápasím s opciami ako sa na začiatočníka patrí , nasávam materiály a "ničím" platformu... ;)
Pokial vznikne nejaká zaujímavá situácia ktorá bude stáť za komentár tak tu niečo dám prípadne občas tu hodím "ranný " pohlad na trh s ešte zaspatými očami pre trhy FESX -FGBL.

Gladiator028

Odesláno

to Gladiator028

Díky za tvoji odpověď. Ve své strategii používám pouze silné signály, tedy když je trh nad nebo pod všemi třemi klouzáky + RSI překračuje linii 50 ve směru mého předpokládaného obchodu + histogram se začíná dělat nad nebo pod 0 linkou a MACD klouzák překračuje 0 linii ve směru předpokládaného obchodu, takže čekám na tyto všechny potvrzující signály. Zpravidla to vychází na 1 obchod za den, ale už sem se celkem naučil na tuto příležitost čekat. Přesto mi však není zadávání čekacích příkazů příliš jasné, myslím s klouzáky. Většinou reaguji na vzniklou situaci okamžitě za market a tudíž si příliš nedovedu představit nastavování čekaček tak narychlo. Je možné nastavit např. buy stop nebo buy limit 1 nebo 2 ticky od současné ceny, myslím tak narychlo? Mám namysli, abych se přiblížil ceně, kterou chci zobchodovat za market, ale místo market tam dám čekačku, abych neměl prokluz v plnění. Ještě jsem se chtěl zeptat, jestli na FESX dochází k prokluzům v plnění na čekačkách?
Omlouvám se za tolik otázek...

Díky za tvoji ochotu a přeji všem hodně úspěchů ;) (tu)

Marek

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...