Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

EUREX - Euro trhy FESX, FDAX

Doporučené příspěvky

To Gladiator028:

moc se mi líbí co umíš - úspěšně se orientovat podle cen a indikátory brát už jen jako okrajovou záležitost. Jsi šikula!

To muselo práci se to naučit.
- Jak dlouho jsi se to učil ty? Mám pocit, že to PA asi nezvládnu.
- Dá se PA určovat na Range barových grafech?

Měj se fajn! :)

Jirka

Sdílet pomocí služby

To Gordon:

Ahoj a děkuji Ti radu.

já jsem si právě zvyknul na RB a taky používám FinWin v kombinaci s MACD a nebo s RSI.

a jaký máš své nejlepší a nejoblíbenější formace? formace, které Ti na RB hází bezpečné signály?

Jak jsem si všimnul, obchoduješ FDAX, zkoušel si své znalosti o formacích použít na jiných trzích?

Hodně úspěchů Ti přeje

J.

Sdílet pomocí služby

Ahoj Atlas,

PA sa dá používať na všetkých modifikáciach TF , ale ja vychádzam pri PA z minutových grafov. Nakolko PA je vlastne cena v čase a tak keď sa bavíme o čase tak je dobre ked je konkrétny, lebo je pohodlnejšie pripravit si vstup ked vieš kedy môžeš očakávať dalšiu úsečku. Obchodujem aj volume grafy(kôli formáciam ) , ale zistujem že je to vlastne v podstate jedno lebo neprídeš do ciela o nič skôr ako ten čo používa minutové grafy , ked chybne vstúpiš do obchodu tak Ťa to tak isto vyhodí ako na minútovom ..... dáva to len pocit že si v predu a vieš niečo viac , ale je to len ilúzia. Ked si pozrieš napríklad volume 10 000 na FESX tak niekedy sa úsečka vykresluje aj 5 min...takže vlastne obchoduješ 5 min graf s iným názvom...volume , ked zase dáš na volume 5000 tak ked sa úsečka vykresluje cca 2 min tak obchoduješ vlastne 2 minutový graf ...takže v čom je pointa ? Trader je výskumník ako to bolo už x krát napísane a tak musí testovat , skúšat a prerábať.
Čo sa týka naučenia PA tak to je dlhodobý proces, nedá sa to naučiť na nejakom kurze a v podstate sa učíš celý život . Musíš mať napozerané X grafov za veľa , veľa veľa hodín.... :) Nedá sa povedat že už to viem a hotovo, graf aj ked sa opakuje (formácie) je stále iný ...volume, čas kedy obchoduješ, správy atď. Takže formácia ktorá ti vyšla včera nemusí zafungovať dnes atď.
Zvládne to každý kto to chce zvládnuť , takže stačí chciet a čumieť na grafy každý deň. Ja som na PC denne 8-12 hodín a ked sa nič nedeje v grafe ktorý obchodujem , otvorím si iný a študujem formácie a robím si poznámky. Neznamená že obchodujem 12 hodín denne , mám pravidelné prestávky a čakám na dobrú obch.príležitosť ktorá niekedy napríde ani za celý deň. Robím 1-3 obchody denne pokial sú na to príležitosti viac nie , lebo potom je už človek pažravý a stráca prehlad o situácii. To sa mi v počiatkoch X krát vypomstilo a myslím že nielen mne... ;)
Každo pádne Ti odporúčam zaoberať sa PA aspoň okrajovo , lebo ako píše Gordon môžeš to použiť v kombinácii so svojím OS ako doplnkový filter.

Good Luck

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

to Atlas
plne s tebou souhlasim jsem na tom casove stejne a tuhle jsem zjistil ze kdyz do grafu at uz sim nebo do studii koukam takrka 8 hod denne a je to uz 16 mesicu tak to hodilo uctihodnych 2500hodin, ale je pravdou ze intuitivni cast mozku uz navnimala citeni , ale nejde to osalit

at se dari

ted mam na DAXu chvilku prestavku dle planu neb obchoduji LIVE Tfko a pridavam kontrakty a tak se soustredim vice tam ;)

Sdílet pomocí služby

To Gladiator028, Gordon:

opět Vám mockrát děkuji radu jak na to. :)

A jak píše Gladiator: "Musíš mať napozerané X grafov za veľa , veľa veľa hodín.... " je pravdou, že každý obchodní den je svým způsobem jedinečný. To všichni víme, ale najít určité zákonitosti trhu tedy pohybu cen je v podstatě velké vítězství, které je korunované určitým profitem na účtu.

Zkusím se znova ponořit do 3 min - 15 min grafů a porovnám to s RB a udělám z toho nějaké resume.

Jo jo jo, taky u toho sedím celý dny, až na mě někdy z toho padá pocit šílenství. :( Pak musím všeho nechat a jít si orazit, protože se mi ceny slévají do jednoho chuchvalce. Mám pocit, že se mi obě hemisféry v mozku perou. Asi to taky občas někdo z vás zažívá. :)

Rád bych se dožil chvíle kdy přepnu při tradu myšlení na autopilota a emoce hodím za hlavu.

Ještě jednou vám oběma moc a moc děkuji za informace a screeny.

J.

Sdílet pomocí služby

To Gordon,

zdravím Ťa , tvoje screeny sú prínosne pre viac ludí ako si myslíš. Ja sitce na ne nereagujem ...otázkami a podobne, ale sledujem ich a pripravujem sa na Dax . Idem už len systém PA , ale môžem porovnávat moje vstupy oproti tvojim.
Zdá sa že ti sviečky vyhovuju, ja som ich používal nejaký čas , ale narobili mi viac zmätkov ako osohu nakolko niesu tak dobre čitatelné ako úsečky, ale je to vec zvyku.Potom sa pripojím a budem sem dávat Live obchody z FDAX v systeme PA.

Good Luck

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

To Atlas,

ahoj, broker je Global Futures a platforma Ninja Trader. Osobne považujem NT za najlepšiu platformu z akou som sa stretol a to som ich vyskúšal dosť. Čo sa týka brokera tak GF je v pohode , akurát má jednu velkú nevýhodu a tou je data z Patsystems....pokial ti nebeží PC 24 hod tak nemáš grafy , respektíve máš , ale s výpadkami v čase ked nemáš zapnutý PC...
Zen -Fire sú dáta v kvalite podobnej E-signal a to je čo povedať. Pokial ti robí problém volume prejdi na minutove grafy 5 min pre vstupy a 15 min pre filtrovanie. Určite o nič neprídeš, už niekde skôr som písal že volume grafy vytváraju ilúziu že si niekde v predu pred ostanými , ale v skutočnosti si tam kde ostatný...nechcem sa opakovat najdi si ten článok a prečítaj porovnanie . Iste aj ja používam volume a to vtedy ked si chcem pozriet možné vstupy ktoré niesu možné na minutovom, lebo je tam väčšia úsečka a nechce sa mi čakat na vstup do konca odpočítavania úsečky a som presvedčený o správnosti smeru obchodu , teda ide skôr o možnost jemnejšieho vstupu nakolko tam máš rozdelenú 5 min úsečku napríklad na 3 menšie , ale nie vždy je to tak. Preto sa volume a range grafy volaju alternatívne ...ponúkaju iné možnosti, ale vždy platí že musíš vediet čo robíš , samotný volume graf nieje zárukou úspechu.Neviem či ideš na live cez Zen-Fire , ale určite by som to nezatracoval.
Napíš čo obchoduješ a v čom vidíš problém (okem volume) prípadne tu hoď nejaký screen tvojho systemu s popisom ak chceš niečo konkretne prebrať.

Good Luck

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

To Gladiator:

Mockrat díky za tak vycerpavajici odpoved. Líbí se mi jak se Ti na volume grafu vykresluje divergence a když jsem najel do té samé doby jako ty jsi mel screen, tak tam ta divergence u mě na volume nebyla.
Třeba bych se měl raději naučit patterny, ale to je dlouhodobější proces a proto zatím používám indikátory a u nich mi nejvíce vyhovuje právě ona divergence. No nic, asi zase plaším. :)

Zítra sem hodím screen pro srovnání. Jak píšeš - samotný volume graf není zárukou úspěchu - to už jsem naštěstí pochopil.

jinak jedu live přes Ninju a Zenfire. Uvidím.

Jak se Ti podařilo naroubovat brokera od Globalu a Nunju? To nechápu. :)

Díky

Jirka

Sdílet pomocí služby

Atlas:
Ahoj, jak se ti dari? Porad hledas? S tim Zen-Fire a s Volume grafy. To ze se to Gladiatorovi vykresluje "lepe" neznamena ze ty mas spatna data. Tezko muzes vedet co je spravne a co ne. Me se divergence hezky vykresluji napr. na Rangebarech, zase je ale problem tam videt momentum. Ideal neexistuje, je treba se pro neco rozhodnout a jet.
Drzim palce at se ti dari, uvidis ze to pujde, vsechno chce cas. Neexistuje zadna spravna nebo spatna cesta. Kazdemu funguje neco jineho. Ja ted taky musim byt trpelivy, jedu porad Live, ale zatim je to jen o sbirani zkusenosti :)
tady mas seznam vsech poskytovatelu dat pro NT
www.ninjatrader.com/webnew/download_trading_software.htm

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...