Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

EUREX - Euro trhy FESX, FDAX

Doporučené příspěvky

bergman1,

spravne si tomu porozumel, PT vyberaš v predom stanovených bodoch ST urovní , SL posuvaš po swingoch teda v shorte na vrchol posledneho swingu a v longu na dno posledneho swingu, samozrejme ide o to aké riziko si ochotný podstupiť, lebo posuvat SL nemôžeš do nekonečna , musíš správne rospoznat otačanie trendu a vtedy vystupuješ okamžite. Otačanie trendu ti pomôžu identifikovať oscilatory , pokial v tom nemáš ešte celkom jasno zvolil by som posunutie SL na 50% planovaneho profitu a vystupoval by som na pevnom PT , teda ak ideš pre 200 USD prvý posun SL po dosiahnutí 100 USD , nie skôr, trh potrebuje volnost inak budeš vrámci "šetrenia" často vyhadzovaný na SL predčasne.

"Slabý verí v šťastie silný v príčinu "

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Gladiator028 Máš pravdu, většina ztrát, které mám, vzniká díky rychle posouvanému SL příkazu. Směr určím dobře, vstoupím dobře .... a pak přitáhnu příliš rychle stopku. Hodně taky bojuju s psychikou, často se mi zdá že trh nejde patřičně rychle za profitem a to jsou pro mně muka.. Udělal jsem ještě poslední obrázek. Na našem oblíbeném screenu jsou vyznačeny (úplně mechanicky) vstupy - tedy i ty, které by končily v mínusu, dále předpokládané PT a práce se Stop loss příkazem. Všechny vstupy bych osobně asi nebral, přece jen proti trendu se ještě necítím dobře. Takže si myslím, že pokud odsouhlasíš i tenhle poslední obrázek, odsouhlasíš "kuchařku" jak obchodovat s kluzáky. ;) Měj se hezky, přeju hezký den. Petr

11688

Sdílet pomocí služby

bergmann1,

Ty kokso tak teraz to vyzerá ako technický výkres na ktorom je znázornene morské dno s naznačenymi vrtmi pre piloty noveho mosu cez atlantik..... :)

Po"mechanickej stránke" je to vporiadku, ale swingy sú rôzne velké teda na to musíš brať ohĺad lebo ked ti výjde SL 300Eur aTy ideš pre 200 tak je to samozrejme blbosť takže buď takýto obchod vynecháš, alebo umiestniš SL tesne pod klzaky 2-3 ticky, väčšinou ked sa trh preobchoduje cen ne tak aj tak ide o zmenu trendu alebo velký swing tam by ti nepomoholani "big"SL.

Slabý verí v šťastie, silný v príčinu.

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Čaute, dneska jsem na FESX udělal jeden úspěšný short...prakticky stejný vstup jako včera ovšem dneska s výstupem až těsně nad spodní hranicí CG...trochu jsem laboroval s umístěním SL,protože trh se nad hranicí 2910 pohyboval tehdy co nefungovaly data od 16.11 několik dní, a tak jsem tam těžko hledal nějaké zásadní ST,ale nakonec ani nebylo potřeba,protože ceny šly jenom dolů....hned na to byla možnost vzít další short po break CG,ale to už jsem neřešil...jeden obchod denně si myslím,že stačí... byl tam pak pěkný sešup po zprávách v 16.00..nebral to někdo? šimi se o podobných vstupech dříve zmiňoval.. Tomas

11694

Sdílet pomocí služby

stomas

ahoj, pěkný obchod (tu)
Já nastupoval na korekci ve 14.35 vstup 2898 SL 40, kousek mě to svezlo, ale PT 2878 zdolali až amerikáni.Dnes bez zisku.A přitom tam byly pěkná místa na vstup.

Ty jedeš jen s tím co máš v grafu, žádná TL, nějaké ST...??SL máš stabilní, nebo měníš dle situace??
Jednoduché, přehledné (tu)

Sdílet pomocí služby

tictac
sl volim ciste podle situace resp.pt a sl musi davat nejaky smysl...mam jeste dalsi
graf ve kterem mam poznacene tl abych byl v obraze,ale musim to mit prehledne...pokud bych resil obchod vylozene v kanale,tak bych ho tam mel taky,ale tady slo hlavne o cg a kanal mam jen pro orientaci...snad je to srozumitdlne,protoze jsem zrovna v hospudce,tak se mlouvam
cau
tomas

Sdílet pomocí služby

Ahojte, chcel by som sa opytat skusenych. Dalo sa dnes dopoludnia (9:00-13:00) na FESX nieco zobchodovat, t.j. je tam nejaky vstupny signal, aj ked mi je jasne, ze nejaky velky PT z toho nemohol byt. Mozno este skor SL :). Pripadne dalo sa z grafu citat, ze sa dnes v tomto casovom intervale nic nebude dat obchodovat. Myslim to tak, ze ked by ste pozerali na graf, ako sa vykresluju usecky, vedeli by ste, ze netreba vstupovat. Mozno je vypovedne aj volume, ktore sa len sporadicky vysplhalo nad 7300 na 10 min TF. Plus co hovorite na ten sialeny pohyb medzi (14:30 - 18:00) hore a potom dole. Gladiator mohol by si prosim okomentovat moj screen, co by sa dalo vylepsit a ci mnou zakreslene veci davaju zmysel :). Dakujem Vasto

11716

Sdílet pomocí služby

vasto

nejsem ani zkušený a nejsem ani gladiator, ale při pohledu na tvůj screen mě napadlo jediné - naprostý zmatek.
Trh nemá nic společného s technickým kreslením a nesmyslně zakreslenými čárami, které většinou nedávají žádný smysl. Když se na to podíváš zpětně dává ti to nějaký smysl? Máš aspoň trochu ponětí co se v tom trhu děje a proč?

Neptej se jiných co v tom vidí, ptej se sám sebe co v tom vidíš ty! Sleduj aspoň trochu zprávy, stačí jen naprostý základ a čas vyhlašování. O volume si přečti aspoň základy VSA, dost ti to pomůže v orientaci. PA není jen o zakreslování obrazců aniž by jsi věděl co se za nimi skrývá. Když chceš obchodovat PA a Volume musíš už hodně rozumět trhu.

Láďa

Sdílet pomocí služby

Ahoj Vasto,

Tvoje kresby by aj mali význam, keby ich tam nebolo tolko, vyzera to ako mapa železníc .... ;)
Neznač si všetky CG ktoré tam uvidíš , trocha uber, znač si len významnejšie a ked je trh už mimo nich, Teda nijako Ti nemôžu pomôcť tak ich zmaž . Vyznač si hlavný kanál s CC a vrámci neho najbližšie CG ktore sú v "zaujmovej zone " ostatne veci dokresluj alebo maž podla potreby. Možno sa Ti to nezdá, ale take prekreslene grafy často prispeju k neplánovaným vstupom teda k zbytočným SL.

"Slabý verí v šťastie, silný v príčinu"

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Ahoj všichni, ahoj Gladiátor028,

přeji hezké pondělí, rád bych se vás zeptal na jednu věc.
Dnes ráno jsem obchodoval simulačně FDAX ....... a skončil +350. Tedy jakoby vše v pořádku. Problém ale je v tom, že šlo o jeden trendový pohyb, do kterého jsem nastoupil 3x a 3x zavřel pozici, jakmile jsem byl "kousek v plusu". Pokud bych udělal jeden obchod, tak jak by měl vypadat, měl bych možná +600, ale o to nejde. Spíš mi jde o tu věc, jak překonat psychiku ve chvíli, kdy se trh malinko vrátí proti hlavnímu pohybu a jak se udržet v obchodu podle plánu až do konce - to je do naplánovaného PT nebo chyceného SL. Ptám se hlavně Gladiátora, protože vím, že s psychikou pracuje (kdesi ve vlákně o tom byla zmínka), ale pokud k tomu má kdokoli co říct, prosím o radu a o vaše zkušenosti "jak jste šli na psychiku vy". Možná máte nějaké "cvičení na podporu psychiky" nebo jdete od pc na 10 minut po vstupu ...... atd atd.
Omlouvám se, že to asi je mimo toto vlákno, snad mi to projednou projde ;)

Hezký den
Petr

Sdílet pomocí služby

bergman 1,

neviem o nijakom špecialnom recepte nakolko psychika je velmi komplikovaná vec a absolutne individuálna, na túto tému je tu dosť rozsiahý seriál od tvorcov finančníka. Prvá najdôležitejšia vec je vedieť čo robíš a absolutne dôverovať svojmu systému a sebe. Teda vopred si nastaviť PT v logickom bode podla reálnych možností dosiahnutia tohoto bodu, vstupiť do obchodu z čo najlepšej pozície a zavrieť oči.... :) Jednoducho je to všetko v dodržiavaní OS a aby si ho dodržiaval musíš mu veriť a tak chodíme dookola . Najlepšie je ísť od PC na niekolko minút a nechať trh nech sa postará o zisk. Už som to niekomu písal , netreba sa báť o SL s tými peniazmi treba zaobchadzať tak ako by už boli na odpis teda musíš ostať chladným a nestresovať sa o 50 USD ked zarobiť môžeš 250 USD, týmto spôsobom ktorý si dnes praktizoval by si určite vygumoval účet aj bez "pomoci" trhu a pri FDAX-e na 100%.
Ciele si stanovuj postupne najprv daj PT na 150 EUR/USD a ked takto urobíš zopár úspešných obchodov u ktorých uvidíš že Tvoja analýza bola správna a trh šiel aj ďalej , zdvihni si latku o 50 EUR/USD a tak pomaly napreduj, takto si vybuduješ dôveru v seba a systém. Najhoršie čo by si mohol v tejto fáze urobiť je posuvať SL do nekonečna, lebo skôr či neskôr by si na nom nedobrovolne vystúpil a v Tvojej mysli by sa úspešný obchod zapísal ako porážka aj napriek zisku , lebo sa nenaplnili Tvoje očakávania no v skutočnosti to bol úspešný obchod. Preto je lepšie vystúpiť "dobrovolne" na predom stanovenom PT lebo takto Ti to ostane v pamäti a podvedomí ako Tvoje správne rozhodnutie a budeš spokojný.

"Slabý verí v šťastie , silný v príčinu"

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

to all

pls mohl byste mi někdo poradit co znamená fce scale out ? je to funkce zobrazená v Nijnja Trader při úpravách v kreslení...dále by mě zajímalo jestli někdo neví,jak lze,pokud to vůbec jde,zakreslit horizontální čáru ve volitelné délce...myslím to tak že bych si třeba pomocí klávesové zkratky vložil do grafu horizontální-vodorovnou čáru v předem definované délce...

díky
Tomas

PS: Jinak dneska se na FESX cena hýbe do strany,takže bez jediného kliku...

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...