Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj machrhoumr,

.....ktorý obchod je bez rizika? Nie nebolo tam velke riziko a to hned z troch dôvodov.

1. bol tam dostatočný priestor pre profit
2. longová formacia triangel
3. vstup po oficialnom open trhu ked su vyplnane čakačky a zaroven vstupuju outsideri ktorý sa postaraju väčšinou o pretlačenie ceny , ked su vyplnene prve objednávky opadá bojová nálada a vzniká korekcia.

"Slabý verí v šťastie, silný v príčinu"

Gladiator028

Odesláno

Hi all, dnešek nevypadá tak žalostně jako včerejšek, ale přesto žádný velký úspěch.Samozřejmně je lepší nějaký profit než žádný.. :) Uvažoval jsem o shortu hned po překonání včerejšího high, ale trošku mě přibrzdila Gladiátorova zmínka o long vlajce TF60. SL u obchodu 1 jsem zadal tick nad high OU, dle předpokladu tuto hranici korekce nepřekonala.Horší to bylo s výstupem, pozdě jsem zareagoval na posunutí prvního PT, trh padal docela svižně.Zatím jen zkouším rozdělit výstupy na uchránění zisku. 2. vstup po formaci 123, odraz od SR. První PT myslím umístěn dobře.Škoda druhého, který nebyl vyplněn. Budu rád za komentář od zkušených. To Gladiator Mohl by jsi mi říct něco o backtestu, tedy jestli jsi dělal nějaký?PA je trošku složitější v tom, že se nevytvoří vždy stejný pattern.Taky trošku tápu v optimálním vstupu, při backtestu je sice hladina vstupu zasažena, ale v praxi to moc nefunguje, mám na mysli příkaz limit. Přeji všem ať se daří (tu)

11655

Odesláno

Gladiator:
moc děkuji za odpověď. Obchod bez rizika je ten, na kterém nic nevyděláš :D
Jde mi totiž o to, že jsem schopen si tyto podminky říct až když vidím výsledek a před obchodem (i po něm) nevím zda jsou dostatečné.
Taky se přidávám k poděkování za jakékoliv odpovědi a ukázky v tomto vlákně.

Odesláno

tictac, vlajku treba brat do úvahy z pohladu trendu na vyššom TFku a uprednostnovat signály do trendu, ale ak prejdeš na nižšie tfko napríklad na 5 min, tak tam samozrejme budeš mať množstvo swingov ktoré môžeš obchodovat do oboch smerov za predpokladu že vieš čo robíš, teda netreba sa báť obchodovat protitrendovo no len na krátko do najbližšieho ST bodu avšak prednost maju longy . K bactestu len tolko, že nedá sa to testovat podla nejakých fixných podmienok , lebo PA má rôzne paterny ktoré môžu mať za určitých podmienok úplne opačný význam.Je podstatný rozdiel brat triangel po rannom open, ako v čase obeda či po oficialnom open US trhov, to platí o všetkých paternoch. Pri PA systeme je to o skusenostiach a s tým získanej intuícii ktorá rozhodne o tom či signál brať alebo nie. Môžeš si to otestovať na "hrubo" ked zoberieš jeden kontraktný mesiac a budeš si ho ručne rolovat a značiť napríklad triangle a potom si označíš maximálny pohyb ktorý z nich vyšiel takto získaš napríklad info o tom, že triangel po open ti dá v priemere 25 tickov , v čase obeda 10 tickov a podobne , teda zameraj sa na jednotlive paterny a ich funkciu v čase , samostatnú kategoriu tvoria "úlety po správach" , ale k tomu sa asi nedostaneš , lebo to by si musel robit spätne rešerž všetkých správ a to je tak na "chocholouška".... :) Príkazy limit občas nezafunguju a stáva sa to aj na FDAX-e a pri multikontraktoch je to dost časté, nejde ani o to že ti nezoberie čakačku ako o to že ti rozdelí napríklad 10 kontraktov na 3 sady ktoré sú vyplnené na rôznych cenových úrovniach napríklad 3 kont. 5850 , 3kont. 5850,5 a 4kont. 5851 to samozrejme platí aj o SL no stým nič nespravíš. Prikladám screen FESX s pokračovaním prvomájoveho sprievodu.....dalšia vlajka.... ;) "Slabý verí v šťastie, silný v príčinu" Gladiator028

11662

Odesláno

Ahojte všichni jak jsem včera psal,tak dnes už konečně v plné polní na FESX ...dneska 1short obchod,odraz od horní CG směrem dolů...původní PT 20bodů jsem nakonec asi správně změnil na dobrých 12bodů dle hesla - lepší vrabec v hrsti ... myslím,že někteří asi vstoupili i dříve ať už ráno v 9.35 do shortu nebo 10.30,12.30 do longu,no já dneska seděl jako přibitý a nemohl se rozhodnout,tak aspoň jsem taky něco vzal nakonec..:) k tomu backtestu jsem už něco taky psal několik stran zpátky a taky jsem se s tím pral,ale teď už na to kašlu...prostě jsem nepřišel na způsob,jak to efetkivně testovat a hlavně smysluplně vyhodnotit,tak třeba někdy časem... Tomas

11664

Odesláno

Gladiator
Je mi jasné, že pohled z vyššího patra je o něčem jiném.Já se v tom lepším, ale stále se někdy přistihnu jak hledím do TF1.A s vlajkama nemám moc zkušeností, zatím tomu nějak přicházím na kloub, ale musím říct, že to rozhodně funguje.To samé 3U.Tyto dvě věci bych chtěl trošku rozebrat.Nemám problém s určením ST, ale často mi chybí správný pohled na to jak se bude trh vyvíjet.To určitě usnadní kombinace s 3U nebo vlajkou.
Dneska to sice trendovalo, ale kompexně je trh spíše v range a vypadá to tak na short.Jaký je Tvůj názor?

Stomas

No, bez backtestu se mi do toho moc nechce.Hlavní co potřebuji vědět je velikost optimálního SL a PT.Moje představa je SL do 50, a PT kolem 200.Prvotní PT jsem si stanovil na 120, ale vidím, že trh zvládá 200-250 poměrně dobře.

Ať se daří

Odesláno

tictac

jasně,že SL,PT si na základě sim.obchodů zmapuješ..každý obchod mám v deníku,kde značím MAE,MFE apod....já měl na mysli podrobný plán na základě kterého se rozhoduješ jestli vstoupit nevstoupit apod.,který jsem si původně představoval,že udělám,ale narazil jsem na komplikace...takže zatím papertaduji,sbírám informace a uvidíme...:)

Tomas

Odesláno

stomas

tak to máme podobně, taky nemám přesně vytyčeno co je signál k obchodu, prostě obchoduji co vidím, jak říká Ross.
Jedeš s jedním kontraktem nebo víc? Já teď začal s pěti, první tři by měli pokrýt případnou ztrátu na SL všech pěti kontr., čtvrtý zadávám na pevný PT, pátý jsem si říkal zkusit trailovat, ale dnů kdy se trh drží pouze jednoho směru není mnoho, a ty časté korekce by ho stejně asi brzy vymetly, takže poslední dva bych asi dával na pevný PT.
Jak se Ti jeví použití BE?Mně se nějak výrazně neosvědčilo.

Odesláno

tictac

já zatím ještě nezkusil více než jeden kontrakt,takže ti nemohu poradit...v podstatě druhý měsíc papertraduji a jestli to někam posunu,tak asi tím směrem,že založím účet a zkusím něco LIVE...tím něco mám na mysli velice opatrně,možná 2-3 obchody týdně,prostě hlavně to ochutnat a nezkazit si chuť..:)
mám z toho docela respekt a myšlenky na multikontrakty resp. multi zisky/multi ztráty by mě jenom více znervozňovaly,proto raději po jednom zatím...

co se týče BE,tak to občas používám jako například dnes,když byl trh 10 bodů od vstupu,tak jsem posunul na BE+1,ale nemám v tom úplně jasno jestli to takhle řešit...je jasné,že to může být na škodu,stejně jako k užitku..

Tomas

Odesláno

stomas

já taky zatím nevím co je to live obchod.Nejde mi o velké zisky, spíše se chci uchránit velkým ztrátám.Mám na mysli to, že často vstoupím do pozice která udělá alespoň minimální pohyb v mém směru(tj, 5-7 tick), a pak se otočí, tím, že bych vystoupil s částí kontraktů pokryji případnou ztrátu všech kontraktů na SL.Dnešek jsem moc úspěšný neměl, ale přece jen jsem v zisku, právě z důvodu předčasného výstupu části pozic.Dnes mi tedy pomohlo i BE+1

Odesláno

tictac

rozumím tomu co říkáš a určitě to má svou logiku...no já se znám velice dobře ač teď při sim neznám nervozitu,tak jsem si jist,že Live bude jiná káva...jenom na to pomyslím a dovedu si představit to napětí...řídit multikontrakty by mě jako často roztěkanému určitě rozhazovalo a nemluvím o chybách ,které by mě určitě potkaly,což bych potom těžce nesl...ale to je čistě můj přístup,vůbec nezpochybňuji ten tvůj ba naopak,jednou možná přijde čas a požádám tě o radu,jak to vlastně s těmi mulťasy děláš..:)

Tomas

Odesláno

Gladiator028 Ahoj Gladiatore i ostatní kolegové. Gladiátore, 12.11. jsi zde publikoval screen s vymezením mantinelů pro obchod, s vyznačeným vstupem podle kluzákové metody. Dále jsi psal, že "vystupuješ pod, na TL". Popravdě řečeno vrtá mi hlavou jakou trendline jsi myslel ....... a abych nemusel žít v domněnkách, přikládám původní obrázek se zakreslenými 2 trendlinkami. Rád bych Tě požádal o popis, kterou z linek bys v daném případě použil pro posouvání SL. Děkuju, přeju všem hezký den Petr

11680

Odesláno

Ahoj bergmann1,

nevyjadril som sa jasne , takže TL v tomto prípade som myslel mantinely trhu ktore som ti tam naznačil , teda horna linka je horna TL, a dolna TL , teda obchod riešiš len medzi nimi. Kedže dolná linka bola zakreslená až vznikom prveho dna od ktoreho sa ťaha a nemáš tam signal na tromi klzakmi neberieš nič a čakaš, po vytvorení swingu-vrcholu vytiahneš druhu -hornu TL a máš mantinely. Tam už máš signál pod tromi klzakmi , vstupuješ okamžite a profit vyberáš na spodnej TL, alebo po otočení ceny tesne pod klzaky. Druhý obchod berieš len longový ked sa cena dostala na Tebou označený bod nad tromi klzakmi a vystupuješ na hornej TL alebo v jej blízkosti, od toho su mantinely, určuju priestor pre hru.Trendove linky čo tam máš su zaznačené dobre a s prihliadnutím na fialovu TL v mieste kde sa krížio s klazákmi by si mohol brat short obchod a vystupit bud na pevnom PT alebo na novej TL ktoru vytiahneš z novej RU ktorá tam vysí ako "obesenec" pretože trh je stupajuci, teda mantinely si prekresluješ za pochodu od pevných bodov , alebo podla oscilátorov kde je vidiet že slabne pohyb hlavne na MACD , bary pre short sa skracuju a klzaky MACD sa hýbu do strany. Musíš si všímať aj taketo drobne signály , lebo ked sa oscilatory otočia to už ich nepotrebuješ , a už vidíš to aj sám , že je časť zisku v ri...i... ;)MACD Ti večšinou ukazuje pozadu lebo má zotrvačnost preto si na nom všimaj bary inak je to velmi dobrý oscilator pre rozbehnute trendy. RSI ti zase ukazuje aj menšie swingy preto to musíš riešiť kompromisom medzi obomi a na to musíš prisť sám.

Nechcem tu miešať paterny PA s klzakovým systemom aby z toho nevznikol mix z ktoreho Ťa bude boliet hlava , jednoducho ak obchoduješ klzaky tak ich sleduj a vedla maj otvorený jeden čistý graf bez čohokolvek a rob si doňho poznámky ako som Ti už radil, neskôr prejdeš na PA. Tri klzáky su tam aj od toho aby si sa naučil trpezlivosti a vyberal si len najlepšie signály, keby tam bol len jeden tak by si mal signálov za vrece len neviem či by to tak bolo aj s Tvojim účtom.... ;)

"Slabý verí v šťastie, silný v príčinu"

Gladiator028

Odesláno

Gladiator028

Ahoj Gladiátore, děkuju za odpověď. Vstupy do obchodů i možný potenciál podle hloubky swingu jsou mi už mnohem jasnější. Jen bych si potřeboval ujasnit umísťování stop loss příkazů. Proto jsem se ptal jestli dávat SL pod trendline, nebo posouvat po swingách, případně jinak. Kdybys mi mohl nastínit jakým způsobem jsi pracoval se stopem Ty, když jsi používal kluzáky, hodně by mi to pomohlo.

Ještě jednou dík,
Petr

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...