Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

EUREX - Euro trhy FESX, FDAX

Doporučené příspěvky

šimi and all

po několikadenní odmlce se hlásím ve službě :)

byl jsem celý minulý týden mimo PC,částečně za relaxem a také nějaké jiné povinnosti...všiml jsem si,že se objevili další přispěvatelé,tak to je jenom dobře...dneska jsem se rozkoukával,zítra se doufám už dopoledne dostanu k PC,tak se zase zapojím

co Gladiator,nezapomněl ještě na nás?

Tomas

Sdílet pomocí služby

screen má název jak se to nemá dělat... :( přišel jsem k PC až o půl třetí, spěch nepřipravenost a lačnost po obchodu, to jsou nejhorší pomocníci! 1.vstup 2857 SL 2854, na druhé úsečce po proražení CC ,trh šel chvíli se mnou, poté obrat a výstup SL na hladině 2855(nechápu jak to, že je zaznačeno 2855, SL byl zadán od začátku obchodu na 2854 2.vstup na 2855, zbrklý vstup, předpokládal jsem, že dlouhá úsečka která se vrátila na low CC nastartovala up, leč mylná představa.Po zadání příkazu jsem na chvíli odešel, trh se propadl bez zadaného SL, výstup close market. Jinak by byl SL 30. Tady bych chtěl zohlednit ST 2842( hnědá linka tečky), je to vlastně odraz od této úrovně, často se stává, že trh atakuje takovou ST a poté uhání v trendu, do této doby potvrzení ST neproběhlo, takže alespoň vím, že příště brát s rozvahou.Má někdo tuto hladinu 2844 zakreslenou? Myslím, že je docela pevná 3.další ST úroveň, spekuloval jsem na odraz, vstup 2872 , výstup SL 2876 Dnešek mi teda nevyšel, a přitomtak pěkný trendový den, no snad to příště dopadne lépe.

11618

Sdílet pomocí služby

tictac
Můj pohled:

Tvůj prvni vstup, by me taky lakal, kdybych nebyl v obchodu, ale mel jsem tam zakreslene st z minulosti na 2862, tak bych to longoval jedine od low toho CG po to ST s PT nebo bych cekal co to u toho udela s tema zpravama s pritahnutym sl . jinak 2 prorazeni CG bylo jistejsi...
2 vstup jak jsi psal- zbrkly, ve fundamentu, radeji pockat chvilku nez se to opre o nejaky ST bod...
3 vstup, dle me blbost po takovem up trendu a pred sestou hodinou, zbytecne to pokouset dle me jit proti trendu, spis ocekavat mirnou korekci, nejake CG nebo dotahnuti pohybu ve smeru... Ja tam mel CC na 2876, ikdyz jsem z obchodu pro klid duse vystoupil driv na PT i kvůli casu.., tak jsem cekal dotahnuti k CC ,nez short...

2844 ja zakreslene nemel, ja mel 2842 ze vcera, kde bych to mozna v tech zpravach zkusil long s malym sl, protoze slo o up trend tak bych cekal obrat na nejakem ST- muj pohled jak nahlizim na zpravy..
Gladiator by ti to okomentoval urco vic logicky a srozumitelneji
;)

Sdílet pomocí služby

Tictac, Šimi pridavam screen so všeobecným pohladom na FESX podla ktoreho su zaujímavé len longove signály z dôvodov ktore su tam napísané. Uroven 2844 je OK a platná , vstup č.1 a 2 mohol vyzerat longovo, ale z dôvodu open US trhov trebalo radšej stat bokom lebo trh sa správa nevypočitatelne a lieta zo strany na stranu , stači pozriet den dozadu . Po Open sa vyplnaju čakajuce objednávky a vstupuju zároven outsideri ktorý môžu mať iný názor a preto to takto vyzerá, treba počkat kým sa trh skonsoliduje a naberie nejaký smer alebo cenový bod ktorý akceptuju oba "tábory", občas môže trh újsť , ale nestáva sa to často a väčšia pravdepodobnosť je na korekcie. Vstup do protitrendu na 2872 na prvý pohlad vyzerá logicky a bol možný s prihliadnutím na blízky ST bod , ale z pohladu 60 min grafu tam bola vlajkova formácia a po tej určite trh nebude shortovať ,lebo je to výrazny long signál. Gladiator028

11634

11635

Sdílet pomocí služby

Ahoj Gladiator
Super, diky. tve podani zase krasne, logicke, jednoduche :) Ja ty kanaly nejak nemuzu porad dostat do hlavy :S :( to byl ale zase tedy risk ten ranni vstup. jeste ze jsem to nevidel ten kanal cc ;)

MydloSK

Ani moc nemyslim , jsem nejaky spatny ted, hodne starosti s praci a jeste dost ceka do konce roku..., rozpad se mi vztah..., takze zridka obchoduju, bojuju se vsim ted a prozivam i zamlzene chvilky u pc s myslenim uplne jinde :( tak takovy "divny trading" momentalne.

Sdílet pomocí služby

Simi,

S tymi kanalmi bojujem denno denne, ale zacinam verit, ze je to na dobrej ceste, aj ked to este asi "chvilu" potrva, tebe urcite kratsie, tak bud v poho ;) co sa tyka toho druheho, to mi je fakt luto a viem presne kade ti lietaju myslienky... vies, ze tomu nie je tak davno, co som si musel prejst tym istym, tak ak budes mat chut pokecat, vies, kde ma najdes, rad...;)

Drz sa!

p.s.: jedny dvere sa zatvaraju, druhe sa otvaraju

Sdílet pomocí služby

Ahojte, rad by som sa spytal skusenejsich ako obchoduju v ramci (vo vnutri CG). Snazim sa spravit backtest a vela screenov aby som mal inspiraciu. Jedna z moznosti vstupu je odraz od hranice CG a sviecka hammer/shooting star a vstup na close sviecky, SL pod low/high. Avsak pri vacsich svieckach ma hammer nizko low a vysoko close. Ked chcem vystupit na opacnej strane CG, tak mi potom nezostava dostatocny priestor na profit. Ako to riesite vy? Pozrite screen. Po tom hammeri ma napadlo dat cakacku 1 tick nad hranu CG a SL pod low hammera. Diky hiker

11640

Sdílet pomocí služby

Ahoj hiker,

ja osobne to robím tak, že vstupujem na hrane CG a nie až na close úsečky. Podmienka však musí byť, že RRR je aspom 1:2, to znamená, že CG by malo mať dostatočnú šírku. Ak sa cena po vstupe dostane na druhú stranu CG, mám dve možnosti, buď si vyberiem zisk, alebo špekulujem nad jeho prerazením a SL posuniem na BE. V tvojom screene je pekne vidieť ako sa oplatí sledovať trend. Červená šipka je jasný protitrendový obchod, to znamená, že výstup by som riešil na spodnej hrane CG. Zelená šipka je trendový obchod, takže tu sa dá špekulovať nad oboma možnosťami výstupu tak ako som ich už opísal. Takže takto sa na to pozerám ja a ešte popri tom sledujem "kanalizáciu" :).

Sdílet pomocí služby

Cusek vsem,
Gladiator:
dotaz k prurazu triangelu a kanalu. Jak dulezitou roli v tomto pripade hraje hlavni dlouhodoby kanal? I z tveho obrazku nad timto poslednim prispevkem ja zakreslena hranice tohoto kanalu (super ze todle mam spravne :D). Je sice pravda ze vcerejsi high tento kanal porusilo, ale neni riskantni jit sice s posledni naladou trhu - long ale presne proti dlouhodobemu kanalu?
Mam takovy vetsi problem :D (casem se pomalu zmensuje :D) vidim CG, CC, kanaly, ruzne formace, ale porad bojuji se vstupem. Vzdy mam vstup takovy, ze sice tusim k cemu dojde, ale umistuju vstupy docela nestastne, tudiz byvam vymeten.
Za pripadnou odpoved - komentar dekuji kazdemu.

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...