Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj všichni, dnes jsem přišel pozdě k počítači, ale signál jsem později dostal. Pokud by se někomu chtělo obchod komentovat, budu rád. To, že daný obchod skončil kladně, je u mně spíš výjimka...... takže víc než chvála mně potěší připomínky ohledně chyb... Snažím se o Gladiátorův kluzákový systém, možná byste našli i srovnání s obchodováním podle PA. Obchoduju signály na 5min grafu .... na screenu je i 1min, který mi pomáhá v jemnějším načasování (aspoň doufám, že pomáhá ;) ) Mějte se, Petr

11520

11521

Odesláno

Uff, tak jsem konečně toto vlákno přečetl celé... Můžu říci, že je to velmi poučné, ale oči mě z toho budou pálit ještě hodně dlouho :-)

Gladiátore, děkuji mnohokrát za spoustu hezkých screenů s vysvětlivkami a dotaz přímo na Tebe:
Přicházím z prostředí Forexu a FESX, FDAX jsou pro mě španělské vesnice. Je možné tu debatovat i nad screeny z měnových párů (neb PA by měla být všude stejná a co jsem se dočetl tak je taky obchoduješ), nebo mě odkážeš raději na jiné vlákno s tím, že toto vlákno pro mě bude jen read-only? :-)

Díky moc za odpověď
JVL

Odesláno

Ahoj bergman1,

vstupy maš OK , ale s grafom by som určite niečo spravil, je to velmi splývajuce dokopy a ked na to budeš pozerat 8 -12 hod denne tak ti určite újdeaj nejaký ten signál kôli "hypnoze". Neviem čo všetko posudzuješ a potrebuješ , ale ja by som určite vyhodil mriežku a parabolic SAR , aj ja som mal dvojfarebne usečky , ale teraz by som ich už nedal lebo aj to unavuje oči , ked ich ale chceš použivať tak si zmen farby klzakov aby ti nesplivala napríklad červená úsečka s červeným klzakom, EMA 144 si daj hrubšiu čiaru napríklad prerušovanú aby si mal vyznačený "plavajuci"level , SMA55 tak isto hrubšiu a ostatné tenšie. Je to len môj návrh no urob si to ako chceš , vyhovovat to musí hlavne Tebe . Niesu to maličkosti a netreba to podcenovať. Z pohladu PA je to zbytočne hodnotiť, lebo bolo by to uplne mimo a mal by si z toho guláš.

Gladiator028

Odesláno

Ahoj Bergmann1
Díky že ses podělil o screeny, ten kluzákový systém vypadá zajímavě... Používáš jako vstupní pravidlo jen to, že cena na 1 min grafu uzavře pod všemi kluzáky nebo to podle něčeho filtruješ? Na tvém grafu uzavřela cena pod klouzáky už 9:57 a potom ještě několikrát, byl by to pro tebe validní signál? Ten PSAR používáš na trailování SL? Díky moc za odpověď

Odesláno

Hi all, zdravím všechny přispěvatele. Mám pár obchodů na dnešním a včerejším FESX, chtěl bych požádat zkušenější o komentář, hlavně tedy vstupů.Jestli je v tom alesponšpetka logiky, mám nějakou představu o tom co by měl trh dělat, ale když se podívám na vstupy, tak mi některé připadají spiše jako gambling, než trading.. :-) Jistá pravidla však mám.Problém je v tom, že bych se chtěl dostat do trhu co njdřív, ale pokud se podívám na vstupy, tak u každého najdu lepší pozici. 1. lépe bylo brát odraz od SR a ne její hned druhý průraz 2.škoda slov, nechtěné ukliknutí, ale když už se stalo, tak jsem to nechal být, vydržel by se SL 90 3.jako lepší vstup vidím čtvrtou úsečku jako odraz na stejné hladině 4.odraz od TL (hnědá)snižující se high i low, možná i 3U, špatný vstup z hlediska vyhlášení zpráv, PT 100 by byl pravděpodobně vyplněn, vzalo mě to však do obchodu v pozitivním slipu, (stává se to často??) 5.vstup na druhé úsečce po velmi volatilní úsečce na týdenním high, tento vstup se mi zdá, ze všech neljepší i když je hodně riskantní, SL 40, škoda brzského výstupu.Ale na druhou stranu i tak pěkný profit. Chtěl bych se zeptat zkušenějších, jak testujete strategie PA, chtěl bych provozovat co nejnižší SL, asi do 50, hdoně záleží na tom, jak je zakreslená TL, od toho se mi odvíjí nejvíc chyb. Přeji hezký večer a ať se daří

11531

Odesláno

Ahoj JVL,

toto vlakno je určené len pre Eurex trhy takže nieje možné sem pridávať screeny Forex . PA funguje na všetkých trhoch rovnako takže informácie ktoré su prezentované tu môžeš aplikovať aj na forexe , ale každý trh má svoje špecifiká a tie musíš zohladniť , nakolko neobchodujem forex nemôžem sa vyjadrovať k jednotlivým párom ako takým , len ak z pohladu tech.prevedenia formácii-paternov v inom vlákne na tom určenom no len občas nie pravidelne.

tictac,

vstupy máš v podstate Ok no na výstupoch by si mal popracovat, ak chceš "lacný" SL tak musíš naštudovat správanie trhu a správne kreslit TL-kanály , krížový kanál máš mimo , pri kreslení kanálu nie vždy kopíruješ všetky vrcholy a dna trhu , musíš odlíšiť platnu hranicu od šumu . Kanaly su vždy paralerne , teda ak na zaklade dvoch bodov zakreslíš jednu stranu kanálu na druhej máš len jeden pričom rozpätie je napríklad 5cm tak celá šírka kanalu má tu istú šírku , nemá význam zakreslovať kanál ktorý sa rozširuje či zužuje podla okolnosti ,takto stráca význam a je nepoužitelný . Kanal sa upravuje za pochodu a prekresluje sa podla dôležitosti bodov ktoré vznikajú , ale vždy ide o symetrické kanály . K poslednému obchodu len tolko , že tentokrát Ti to vyšlo no nie vždy to tak musí dopadnúť , ak ti môžem poradiť vyhýbaj sa extremnym pohybom vrámci správ aj ked je to lákavá vidina rýchleho zisku , nechaj trh vybehať nech ukáže kde ma hranice výbehu a vstupuj až potom ked Ti je to jasné.

Gladiator028

Odesláno

Xanathar

Ahoj xanathar, mám velkou radost, že přišel někdo, koho zaujaly kluzáky. Byl bych rád, kdybychom si vyměňovali vzájemně zkušenosti, tedy pokud budeš chtít a u kluzáků zůstaneš. Už si myslím, že Gladiátora z mých dotazů musí občas bolet hlava (dík, Gladiátore ;) )

A teď k tomu systému. Vzhledem k tomu, že zkouším kluzáky teprve asi 14 dní, nemyslím, že jsem ten pravý, kdo by měl radit. Napíšu tedy co si myslím podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a věřím, že pokud by to bylo nějak zavádějící, Gladiátor zasáhne.

Systém 3 kluzáků (který tady představil Gladiátor a který jsem od něho převzal) vychází z myšlenky dr. Eldera a ze systému, který se jmenuje Triple Screen. Zjednodušeně se dá říct, že na vyšším timeframe určíš směr trendu a na nižším obchoduješ signály pouze do směru trendu. Elder používá 5ti násobky timeframe - pokud chceš obchodovat na 5min grafu, určuješ trend na 30min timeframe, pokud obchoduješ 3min, určuješ směr na 15min TF a podobně...

Takže pokud stanovíš, že na 30min graf stoupá (nachází se nad kluzáky - stačí SMA 24 a SMA 50), vyhledáváš na 5min grafu vstupy do long směru - vstupuješ ve chvíli, kdy je graf nad všemi 3 kluzáky a signál ti potvrzují i oscilátory. Gladiátor používal i RSI, já s ním pracovat neumím a proto ho v systému nemám. O vstupech do shortu platí to stejné, ale opačně.

Pokud jde o výstupy, tak jasno mám v tom, že logický PT si nastavíš podle hloubky swingu. Pokud jde o posouvání Stop příkazu, tam mám trochu hokej. Gladiátor radí posun po trendlince - jenže já v grafech těch linek vidím příliš a nevím, která z nich je pro můj StopLoss příkaz ta pravá (možná sem dám screen, aby bylo jasné jak to myslím) ..... proto si jako berličku beru PSAR. Ještě bych chtěl dodat, že systém hezky funguje v grafech, které trendují, čopu je dobré se vyhnout.

Ještě je fajn jedna věc a to EMA 144 - pokud si otevřeš grafy a budeš zkoumat jejich chování, zjistíš, že tahle EMA funguje jako plovoucí retracement úroveň, ke které se grafy po větších pohybech vrací (opět - není to z mé hlavy, najdeš to v diskuzi v příspěvcích Gladiátora.)

To je asi zhruba všechno, jinak informace o kluzákovém systému najdeš v tomto vlákně hned na začátku, tuším strana 4-10, a potom od strany cca 145, kdy jsem se začal dotazovat Gladiátora na podrobnosti. Já mám teď v plánu systém backtestovat, ale nějak se k tomu nemůžu dostat - osobně mám pocit "vyhoření" z minulých nekonečných backtestů, které mi nesedly a nepřinesly očekávaný profit. V backtestu se chci zaměřit na výběr vstupů (abych nelezl úplně do všeho a snažil se vybrat jen ty nejvhodnější ) a na posouvání Stopky.

No, už mám pocit, že jsem toho napsal dost, takže přeju hezký den a budu se těšit, že Gladiátora zaměstnáme otázkami o kluzácích dva ;)

Ahoj, ať se daří
Petr

Odesláno

Gladiátor028

Ahoj Gladiátore, dík za komentář ke grafům. Určitě s tou "diskotékou" něco udělám. Já Ninju používám krátce jen pro EUREX trhy (abych mohl dávat screeny sem do vlákna ;) ) a proto to nastavení není ještě Ok, bylo to šité horkou jehlou, abych mohl "rychle" začít.
Barevné úsečky mi vyhovují, vidím podle nich místa pro posouvání SL během swingu ...... pokud budu se SL pracovat podle jiného scénáře, asi se jich zbavím. Taky s odstraněním PSARu váhám .... jak jsem psal v předchozím příspěvku xanatharovi, ještě tápu v umístění SL. Často se mi stane, že pokud posouvám po trendline, trh mně vyhodí, pokud posouvám po swingách, zdá se mi, že SL je dlouhou dobu vysoký ..... musím si v tom udělat jasno, prostě musím backtestovat ;)
Zatím přeju hezký den, jdu otevřít Ninju a pustím se do toho odstraňování barev.
Petr

Odesláno

Ahoj bergman1

pokial Ti PSAR skutočne pomáha tak ho tam nechaj , len som Ťa chcel upozorniť na to , aby si z funkčneho systemu neurobil "zombi trader".... ;)
To je "choroba" asi všetkých začiatočníkov, pridávanie dalších a dalších indikátorov ktoré sa navzajom musia potvrdzovať až to nakoniec dôjde do momentu ked trader nesleduje trh , ale indikatory či vzájomne ladia... :) Indikatory sú funkčné len do určiteho momentu a na ten musí prísť každý sám , potom už musí vypnut "autopilota" a prevziat riadenie a s tým aj zodpovednost za hladké pristátie na letisku "account".... (tu)

Gladiator028

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...