Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

EUREX - Euro trhy FESX, FDAX

Doporučené příspěvky

Ahojte

Tak dnes na fexiku to bylo krasne dle me. Prorazeni prvniho ranniho high s vystupem po high open st ze vcera, druhy prorazeni CG s vystupem low open st predevcirem. O sortu se nedalo moc ani uvazovat z meho pohledu. v tvoricim se tom dlouhem CG sem si rikal, jestli nejde o trendovy den s dvoujtou distriuci dle MP a sort sem zavrh. Co na to pan Gladiator?:)
Na ES up trend od rannich hodin a dve krasne CG s DB

Sdílet pomocí služby

ahojte Evropani, dnes sem měl možnost sledovat dopoledne trhy, tak přikládám screen s FESX, jak sem to viděl. šimi taky studuju MP, ale to bude asi na dýl. :) Mám přečtenou půl knížky a teoreticky mě to je snad jasný, ale zatím nevím jak to použít v praxi. Možná kdyby Gladiátor pomohl a řekl co z MP sleduje a co používá při obchodování, velice by mě (nám) to pomohlo. Vím že tu zmiňoval, že si určuje potenciální rozpětí v daném dnu, ale víc sem nestačil postřehnout. (Gladiátore, jestli to čteš, prosím,prosím) :) Jestli někdo pokecá o MP, tak vlákno na to tady je, tak by sme mohli. Jsem v tomhle úplný začátečník, takže jakékoli postřehy mě zajímají, hlavně obchodování v praxi. Ať se daří (tu)

11485

Sdílet pomocí služby

Lapaz,

v opciach ti neporadím a TOS je dost rozsiahla platforma a nemám v nej jasno ani ja. Čo sa týka opcíí tak ovladam len základy prezentované tu ma finančníkovi takže som v tom začiatočník a nejak som sa do toho vážnejšie nepustil , možno neskôr, teraz sa zameriavam na pozičné obchodovanie a tomu venujem dosť času.

Šimi,

čo ja na to? ...kdo umí ten umí a kdo neumí ten čumí.... ;)

Casablancax,

MP je ťažko pochopiť po prečítaní knížky a vyžaduje si to dlhodobú prax , nemá význam to tu rozoberať lebo je to komplikovanejšie ako PA system. Určite nechcem rozoberat dalšiu tému v dalšom vlákne , lebo to už by bolo na mna vela a naviac nepovažujem sa za experta na MP , využívam z neho len niečo čo mi vyhovuje. Je to skutočne na tisícky hodín sledovania "pismenkových" paternov , niekedy je to "jasné ako facka" a niekedy zas potrebuješ facku , aby to bolo jasné... ;)
Hrubý odhad rozpätia si môžeš urobiť na dennom grafe pomocou rozpätia denných úsečiek s prihliadnutím na ST urovne tak ako v nižších tfkach , potom musíš sledovať trh prvú polhodinu až hodinu ked sa vytvára OR a k tomu je zase X príkladov ako to vyhodnotiť. Priebežne niečo na tuto temu pridám no hneď z toho múdry nebudeš ......
Zhrnul by som to asi tak, že dobrý obchod si musíš vysedieť ako rybár rybu... :), teda aj ked ráno je Ti zhruba niečo jasné neskôr to môže byť jasnejšie , niekedy signál bije do očí aj hneď po open a niekedy nič nevyčumíš a keď ti nie je jasné čo treba robiť treba íst radšej na pivo a nehladať signál nasilu , lebo potom aj tak skončíš na pive no nebude Ti až tak chutiť... ;)

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Ahojte priatelia,

Od vcera som zostal na marodke(ale zajtra uz musim do prace :( ) a tak som mal moznost vyskusat si, ako "chutia" europske trhy. Uz dlhsiu dobu ich jednym ockom sledujem(historiu, ako su citatelne....) a dnes som sa konecne odhodlal ist to aj vyskusat v praxi a to som rovno dostal pekne signaly takmer sucasne na FESX, FGBL, pokusenie to velke, tak som zobral oba, na FGBL som shortoval a na FESX longoval :) Horsie to uz bolo s ustriehnutim vystupov, kde som zbytocne odozdal cast ziskov...V kazdom pripade mam z tychto trhov pocit velmi dobry, aj ked predtym sa mi zdali pre mna len velmi tazko citatelne, dnes som sa pozrel a videl....su tieto trhy v tieto dni len nejako "skrotene", alebo ich vy skusenejsi vidite takto pekne stale?

Vela uspechov vsetkym (tu)

Sdílet pomocí služby

Ahoj Mydlo Sk,

ja tu tiež chalanom ticho závidím ich možnosť obchodovať europu doobeda :). Najaký čas som to tiež skúšal popri práci, ale nemal som na to poriadny kľud a potom stálo oboje za prd, tak som od toho upustil, ale až raz budem "veľký" (nebudem sedieť v robote a bude ma živiť trading),rád by som sa k nim vrátil. Neviem prečo ale ich tempo mi vyhovovalo a i formácie som tak nejak ľahšie rozpoznával. Večer to už ale nieje ono, preto tá amerika.

Sdílet pomocí služby

Ahoj mahrlo,

Veru aj ja len ticho zavidim tym "vyvolenym" ktori su uz bud full time tradermi, alebo maju aspon tu moznost obchodovat tieto trhy. Ja som zacal vazne spekulovat nad tym, ako sa na vsetko vykaslat, pustit sa do full time a mat tak moznost obchodovat kedy sa mi bude chciet a co sa mi bude chciet, pretoze tak ako si spomenul, vecer to uz nie je ono vela krat ani len v tej Amerike....no este mi to asi "chvilu" potrva kym si budem celkom isty(aj ked kto vie, ci si tu clovek moze vobec dovolit byt si v niecom isty) ze na to mam a odvazim sa vsetko ostatne hodit za hlavu, no nechajme sa prekvapit co nam buducnost prinesie :) v kazdom pripade ked sa tak stane, budem informovat ;)

Nech sa nam dari

Sdílet pomocí služby

Ahoj Mydlo SK,

vidím, že rozmýšľame rovnako :), ja teraz ale najskôr riešim prechod zo sim na live. Po neúspechoch v minulosti sa teraz akosi neviem rozhýbať. Problém je v psychike, systému verím, už aj výsledky sú stabilné, ale stále mám nejaký strach, to je teraz môj največší problém a akosi sa z neho neviem vymotať. To je už ale mimo tohoto vlákna tak sa omlúvam ;)

Sdílet pomocí služby

Ahoj mydlo a marhlo,,
když vás tak čtu,tak musím přispět svou troškou k tomuto tématu.
Vím,že si všichni poklepou na čelo,ale představte si,že jsem šel do takového risku,že jsem dal minulý týden okamžité rozvázaní pracovního poměru (firma neplatila a tak teoreticky díky zpoždění ve výplatě mám dle našeho zákoníku práce možnost odejít okamžitě s nárokem na 3měsíční odstupné) a věnuji se FESX denně od rána a odpoledne přidávám Ameriku.
Ne že by mě peníze tlačily,ale abych nemusel sáhnout na úspory,mohu nerušeně ještě 5-6měsíců testovat a žít z toho,co by mi mělo přijít setrvačností na účet.
Pak to chci spustit live.Buď vydělám aspoň tolik,abych přežil,nebo bude ve statistikách o jednoho oběšeného více.
Ať se všem daří

Sdílet pomocí služby

mahrlo,

Snad nam to administrator odpusti....chcem ti len povedat, ze viem presne co myslis, ja som mal chvala panu Bohu dost penazi na zaciatok, lebo som zaplatil iste "skolne" (ako to nazval myslim, ze to bol Gladiator) ktoreho vysku nebudem zverejnovat a neviem si ani len predstavit, zeby som isiel opat sim a potom sa znovu musel odhodlavat na live, chce to asi poriadny "kusok" odvahy, tym chcem povedat len tolko, ze viem asi s cim bojujes a davat tu nejake rady typu, nemaj strach, len do toho, tak to by asi nebol moc dobry napad, lebo sim je jedna vec a live druha....Ja som mal v sime vysledky priam ukazkove, ale v live sa ukazalo, co dokaze urobit psychika, vyberanie tych "pravych" obchodov a zrovna tie boli z nejakeho nepochopitelneho dovodu vzdy tymi stratovymi...(ale isiel som este v tom case iny system, to je zas druha vec) Radsej chod sim este aj rok, lebo vzdy je to lepsie, ako si rozbit ucet a potom sa skrabat za hlavou, kde zobrat peniaze na dalsi(viem o com hovorim, skoro som musel podstupit nieco podobne a chvala Bohu sa situacia zacala menit v hodine 12-tej, aj ked kto vie, mozno sa este karta obrati proti mne, predsa len este nemam tolko skusenosti a chyb sa dopustam pravidelne) Ked budes citit, ze si pripraveny ist live tak, ako vedomostami, ta aj psyhikou chod do toho a snaz sa na to pozerat tak, ze ides sim ;)

Sdílet pomocí služby

Gladiator028

Ahoj Gladiatore i všichni ostatní,

testuju kluzákový systém "o stošest" a zdá se, že funguje moc pěkně. Mám radost i z EMY144, trh se k ní krásně vrací.
Jedinou slabinu vidím momentálně před počítačem, ale i to se snad časem zlepší. ;)
Občas vložím do diskuze nějaký screen, ale protože chci obchodovat NQ, dám to do jeho vlákna.

Zdravím vás všechny a přeju jen super obchody.
Petr

P.S. Dnes jsem přišel o PT na NQ jen z toho důvodu, že mi přišel signál 15minut před reportem a já ho nevzal ..... ale trh PT s přehledem ještě stihl nadělit...... A tak by mně zajímalo, jaký interval před a po reportu je bezpečné neobchodovat..

Sdílet pomocí služby

Ahoj bergmann1,

nieje nijaké pravidlo či časový interval ktorý je "predpísaný" jednoducho to treba brat do úvahy ako možnú variantu zvrátenia pôvodneho trendu.Tu máš jeden model ako na to pozerat: Obchoduješ 15 min graf a máš longový signál pred správami , prepni si na 3 min tfko pozri si posledné tri úsečky aké su velké (jednotlivo) aku maju hodnotu a potom spolu kolko urobili rozpätie napríklad jedna úsečka má hodnotu 5 tickov ale úsečky sa prekrývajú teda spolu maju hodnotu 9 tickov (90 USD) jedna úsečka po prekrytí 3 ticky, teda trh narastol za 9 min o 90 USD , čas máš 15 min teda máš teoreticku možnost získať 5x 3 tickov 15 tickov teda 150 USD . Nájdeš si bod na grafe , ST uroven, RU CC a podobne okolo tejto hodnoty a tam obchod ukončíš, alebo len pritiahneš SL a počkáš na správy ktoré môžu dopadnúť v Tvoj prospech , takže ako vidíš žiadna veda.... (tu)

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...