Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

stomas

to 123 se mi taky nezdá jako 100%, ale tak nějak to funguje i v průběhu trendu, já se stejně dívám víc po odrazech, využití S/R.Není to lehká cesta, ale sedí mi to víc než klasické paterny.

Odesláno

to mahrlo

děkuji za tvou reakci,je jedno,jestli jsi tím pravým na udílení rad nebo ne,ptal jsem se na zkušenosti ostatních a tak jakýkoli pohled beru jako přínosný takže ještě jednou děkuji.
není to tak,že bych musel nejdříve studovat toto vlákno (to už se dávno stalo),backtestuji od února a paper dělám od července.začal jsem ale (asi jako většina) jako čistý "finwiňák" a PA se mi po prostudování celého vlákna začalo líbit.
zatím se mi nejvíce osvědčují odrazy od SR,ale mám trochu problém s tím,jestli půjde o odraz nebo průraz :),to jsem prostě ještě nějak nenakoukal.je to vlastně zásadní věc - stanovit směr trendu a snažit se zapojit buď co njedříve na open dne,nebo na low některé z korekcí.....jak jednoduché :)
a jak to vidíš ty?myslíš,že 2853 na FESX je dlouhodobé high a máme před sebou vzhledem ke včerejšku a dnešku dlouhodobější short????
hodně štěstí

Odesláno

Ahoj jisrael,

je mi ľúto, ale zatiaľ FESX neobchodujem, presnejšie som s ním na čas skončil, nakoľko som v práci, ale verím že sa i k tomu raz dostanem. Teraz obchodujem po večeroch ES a NQ. Čo sa týka odrazov alebo prierazov S/R, tak tieto veci tiež rád vyhľadávam a vlastne večšina mojich obchodov stojí na tom. Určiť kedy ale pôjde o odraz a kedy o prieraz nie je jednoduché. Ja teraz testujem jednu vec ohľadom tohoto a to sú konkrétne swingy, ale nemám to ešte nejako presne definované, takže nechcem písať zatiaľ nič konkrétne až keď budú nejaké výsledky :). Tak ti držím palce v ďalšom obchodovaní (tu)

Odesláno

Hi all, při pátku se trhy docela hýbou.Mám tady obchod na FESX.Není tedy zrovna podle mých představ, ale dopadl dobře.Nespokojen jsem s brzským vstupem a jak říká Gladiátor i další zkušení " čekat se vždy vyplatí, nanejvýš nebudte v obchodě" Potíž je v tom, že cena se ne vždy dostane opakovaně až k mnou předpokládanému vstupu, tedy obchodovat odraz a mít co nejnižší SL s sebou přináší riziko vstupu do jiného směru. Další problém je příkaz limit, který není často vyplněn. Chtěl jsem se zeptat zkušenějších na jaký signál k odrazu čekají?

11444

Odesláno

Ahoj tictac,

gratulujem k peknému obchodu (tu). Čo sa týka toho vstupu, tak nikto presne nevie povedať čo spraví cena, či sa ešte vráti alebo vyrazí vpred. Takže z môjho pohľadu bol ten vstup OK. Samozrejme pri vstupe záleží na tvojej tolerancii veľkosti rizika s akým ideš do obchodu, podľa mňa tých 50 je ešte v norme. Takže či to mohlo byť 20 alebo 40 nie je až také podstatné, podstatné je že ak trh nejde tvojím smerom tak je treba ho ukončiť a SL nikdy nezvečšovať. Ale nedá sa obchodovať s nulovým rizikom ak som sa teda správne vyjadril. Celé je to o skúsenostiach a tísíckach hodín hladenia do bedne, ja sa to tiež zatiaľ len učím :), sledujem hranice v ktorých sa cena pohybuje a na tie umiestňujem čakací príkaz. Buď ma výťah zoberie alebo si počkám na ďalší, zatiaľ sa však vozím dosť pravideľne :)

Odesláno

mahrlo

ahoj, díky za komentář.
Samozřejmně každý obchod musí mít nějakou míru rizika.Co se týká posunování SL, tak to je rozhodně věc, která se nevyplácí, taktéž obchod bez SL.Chci jen toto riziko minimalizovat na co nejnižší částku.
Chápu Tě dobře, že jsi ochoten vstoupit tak jako já i na úsečku která jde proti směru Tvého obchodu a čekáš obrat naTebou zvolené ceně?Zadáváš příkaz limit, market, nebo stop?
Moje zakreslené S/R fungují často dobře, ale zrovna tak se stává, že trh proletí a jen mi zamává.
Píšeš také o obchodování swingů, máš na mysli odrazy nebo průrazy?Mně se lépe obchoduje odraz.Proražení jsou mnohdy falešná, navíc jsou často uprostřed kanálu.
Přeju ať Ti výtah dobře funguje ;)

Odesláno

Ahoj tictac,

pýtaš sa - "Chápu Tě dobře, že jsi ochoten vstoupit tak jako já i na úsečku která jde proti směru Tvého obchodu a čekáš obrat naTebou zvolené ceně?" odpoveď je ano, zistil som totiž, že kanále ktoré nás tu učí Gladiator, pracujú veľmi "spoľahlivo". Samozrejme že TL si môže každý zakresliť po svojom a nemusí to byť na tick presne, ale pravdepodobnosť úspechu takéhoto vstupu je veľká. Inak vstupujem buď stop alebo limit, za market neobchodujem. Čo sa týka swingov tak tie zatiaľ len študujem. Zober si napríklad také CG, ak ide cena od spodnej hrany nahor, tak je malý predpoklad (moje pozorovanie :)), že hornú hranu prerazí a fičí ďalej na sever. Skôr sa na nej zastaví a spraví korekciu takže v takomto prípade neuvažujem nad prerazením CG, ale si počkám na korekciu, ktorá zasa najčastejšie zlezie k CC a až potom vstupujem. Neviem či je to trochu zrozumiteľné, keď budem pri grafe tak niečo v tom smere sem hodím.

Odesláno

mahrlo

ano to je přesně co se mi líbí, odraz od nějaké úrovně, jsou to vlastně takové schody, pokud trh dobře funguje.
Klasické průrazy swingu se mi moc nelíbí, i když i tam je potenciál ke vstupu, v již rozjetém trhu na další úsečce, která se často vrací na místo proražení a potom upaluje dál do směru pohybu.
Jinak máš pravdu, že kanály fungují skvěle, tedy pokud jsou dobře zakreslené.S tím zatím trochu bojuji.

Odesláno

tictac,

ešte doplním niečo ohľadne tých swingov. Keď som spomenul napr. to CG, samozrejme sledujem trend a u swingow HH,LH,HL,LL. Ak nakupujem na spodnej hrane CG, tak PT si nastavým na hornú hranu CG a nečakám na prerazenie CG, samozrejme ak je rozpetie CG aspom 100 USD/EUR. Ak nasledujú nové HL, tak si ich spojím s TL a ak je korekcia povedzme pri CC a je tam i hrana tejto TL tak na CC umiestnim príkaz a čakám až sa k nej korekcia vráti. Potom už hľadám ďalší možný bod na umiestnenie PT nad CG a samozrejme očakávam prerazenie CG. Snáď som to napísal zrozumiteľne :).

Odesláno

Ahoj vasto,

neviem či ti dám fundovanú odpoveď na tvoju otázku, inak tvoj dotaz som si všimol až po tvojom "upozornení". RU ako písal Gladiator posúva cenovú akciu na inú úroveň, buď nahor alebo nadol. U RU ako to vidím ja si všímam high alebo low podľa toho či obchodujem long alebo short. To znamená, že ak idem long sledujem high rastových úsečiek z minulosti ktoré nám tvoria niečo ako S/R úrovne na ktoré si potom môžem umiestniť prípadne PT. To sú tie prerušované úsečky v tom grafe. Tá prvá RU v grafe je dosť výrazná takže ak idem short tak to môže byť vhodný oprný bod. Ak sa pletiem tak dúfam že ma Gladiator opraví, ale takto vnímam RU ja. A vasto, len tak medzi rečou, skús si nájsť RU-ky v grafe a študuj a študuj, verím, že by si na svoje otázky po čase našiel odpoveď i sám. Ono to chce i trochu samostatnosti :), neber ma v zlom, ale tvoj povzdych mi pripomenul môjho 16-ročného syna, keď sa mu nechce niečo hľadať a čaká že mu to budem hľadať ja :). Inak tiež sa teším na odpočinutého Gladiatora ;)

Odesláno

Ahojte,

hurááá vlákno žije.... :) dokonca sa rozrástlo aj o nových kolegov , to je dobre.

Bergman1,

tento system je viacmenej mechanicky, čiže vstupuješ vždy ked je trh nad tromi klzakmi a to isté ti ukazuju aj oscilátory. Velkost pohybu nemôžeš predpovedať pokial neovladaš PA formacie a ST urovne, vstupovat treba okamžite, lebo ak dlho čakáš zo vstupom, lebo si si niesi istý riskuješ väčší SL a aj tak nič nove nevymyslíš akurát to, že sa Ti velmi často stane že nastupiš na hig poslednej úsečky a si v pr....i . Teda hneď , alebo čakaj na další signál a nerieš žiadne dilemy. Dobre urobíš ak si necháš súbežne bežať aj jeden čistý graf bez akýchkolvek indikátorov a len tak ho budeš pozorovať, ak urobíš obchod ulož si obe screeny s markermi a počas dlhých zimných večerov pri krbe ich študuj ..... ;) časom začneš vnímať trh aj intuitívne a budeš lepšie filtrovať ktorý vstup brať a ktorý nie , inak sa do toho príst nedá takže vela šťastia.

Vasto,

aj Stomas aj Mahrlo ti podali fundované odpovede a videť že sa v tom vedia orientovať takže aj do buducna im môžeš veriť, ak budu nejake nejasnosti s ktorými si nebudú istý tak to rád doplním.

Gladiator028

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...