Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dobre rano vsichni

Gladiator, mel bych 2 dotazy hned zrana, ohledne screenu poslednich s tvymi 2 obchody... 1 obchod- proc jsi vystoupil az na BE? 2obchod- jakou funkci ti mel ten zajimave zakresleny trojuhelnik u konce obchodu na 3 min.tf? (sve uvahy zbytecne nebudu rozepisovat)

Diky

PS: Doufam, ze jsis pekne odpopocinul :) a pripraven v plne sile na dotazy ;)

Odesláno

Dobré ránko kolegovia aj tebe : PPavell,

myslím , že nikto Ťa nebude kamenovať ani ja ,povedal si len to čo si možno myslí polovica návštevníkov tohoto vlákna ale akurát potichu.Každý má právo na Svoj názor a ten akceptujem.Odpoviem velmi jednoducho a nasledne to rozvediem detailnejšie.
Takže to o čo ma žiadaš neurobím jednoducho z princípu. Čo považujem za princíp? takže to:

1 ,toto vlákno som nezaložil kôli sebe aby ma niekto obdivoval či posudzoval, je to miesto stretnutia traderov s podobnými názormi či obchodnými štýlmi , ktoré tu môžu slobodne prezentovať a vymienať si skúsenosti ktoré iným pomôžu, alebo ich budú ignorovať.Mimochodom presne o tom som písal ked som sa vrátil po dlhšej dovolenke späť a tu pribudlo len pár príspevkov, napísal som, že som toto vláklno nezaložil ako svoju galeriu , ale pre každého pre výmenu skúseností a nepovažujem sa za žiadneho guru lebo niesom na trhu tak dlho , aby som take slovo mohol používať a ani ho nikdy používať nebudem.

2, prezentujem tu svoj obchodný systém ktorý sa vyvýjal postupne a stál ma kopu času aj penazí ktorých výšku tu nezverejním nakolko aj to považujem za dôvernú informáciu. Takže inými slovami rozdávam zadarmo to čo som kúpil a Ty alebo možno viacerí chcú ešte k darčeku aj "2 ročnú záruku zo zákona".

Čiže z môjho pohladu tu niesom nikomu nič dlžný dokazovať či vysvetlovať v akejkolvek forme, je na každom jedincovi či dar príjme alebo odmietne a ako s ním naloží.

Pokračovanie:

Nakolko velmi úzko pracujem s technikami venujúce sa podvedomiu vysvetlím princíp aj z druhej strany. Ty si to napísal formou že som niekomu niečo dlžný či som neférový , nakolko sa jedná o velku skupinu ludí ktorý toto vlákno či server navštevujú pokial by som pristúpil na túto hru uznal by som podvedome velký dlh či záväzok voči vlkej skupine ľudí a to rozhodne nemienim urobiť , lebo v budúcnosti by sa mi to asi vypomstilo a mysli si o tom čo chceš.

Čo sa týka začiatočníkov nechcem nikoho uraziť , ale tý budú frustorvaný dovtedy pokial neobjavia Svoj vlastný obchodný systém ktorému budú veriť, takže to vôbec nemá nič spoločné s tým či ja čiary nakreslím predtým , alebo potom. Ked sme už pri tom, ak si prejdeš vlákno myslím že nájdeš dosť screenov "vyveštený z krištálovej gule" vopred, a nemusíš ísť ani daleko , nikolko stran dozadu je trh FGBL s kanalom a CG aj s pokecom okolo ako to pravdepodobne bude vyzerať a neskôr si to môžeš pozrieť ako to dopadlo.Mám taku gulu , ale tá vznikala postupne tisíckami hodín pozorovania trhu a teraz ju už len občas preleštím... ;)

Ešte sa vyjadrím k live prezentáciam.

Ja to považujem za akúsi "Live reality šou" (na ktorej sa nemienim zučastnovať)ktorou si tu niekto niečo sanaží dokazoavť ,aby ho všetci obdivovali je to len akesi pozdvihnutie ega a rozvediem to ešte dalej.

Niekto tu dá screen so Svojím obchodom , číslom účtu, výpismi štatistikami a podobne aby dokázal svetu že konečne zarobil svojích 300 USD , aby všetci vydeli že je to live a že je borec no má to aj dalšie pokračovanie.
Existuju "ujovia" ktorý surfujú po takýchto servroch a forach za účelom získavania informácii a ich neskoršiemu spracovaniu . Najprv je to jeden obchodík za 300 USD , potom druhý za 1000 USD , číslo účtu tam krásne svieti aby bolo všetkým jasné ako napreduje.... :) a malého traderika sa nám stal trader ktorý si polepšil už viac a vymenil škodovku za wolkswagen , u tých ujov už začina byť zaujímavý samozrejme s egom rastie chuť a postupne sa s tradera stáva "trdaerisko" a to je už v prvej lige !!!! Sakra ale je dobrý , jedného dňa mu nejaký ujo ukáže výpis z jeho účtu a povie mu že by si rád nechal zhodonotiť peniaze u neho , lebo vidí že je dobrý!!!! Myslím si že dotyčný bude musiet zhodnocovať tieto prostriedky a pod poriadným tlakom. Absolutna špica je ked mu svieti fotečka na Facebooku ktorý dalším zaujímavým prostredím pre tahanie informácii. Netvrdím , že sa to deje denne a každému ale každý nech zváži svoje počínanie na virtuálnych sieťach.

K poslednemu obchodu čo som zverejnil len tlko, že to nebolo pre to že je tam nejaka zaujimava suma , lebo každý kto obchoduje FDAX vie že to nieje nič výnmočné, šlo len o to že to bol dlhý obchod a snažil som sa tam odprezentovať spôsob riadenia pozície nie nejaký profit , hoci samozrejeme patrí k tomu.

"Predpovede trhu"

nemám problém každý deń vopred zakreslovat pravdepodobné smerovanie trhu , ale neurobím ani to a to z jednoduchého dôvodu . Čo by sa asi stalo? Nováčik si každé ráno pozrie linky , obkreslí si ich úpne bez uvažovania lebo ich nakreslil Gladiator a podla toho bude obchodovať. Čiže nevynaloží žiadnu námahu na uvažovanie, veď načo keď to dostane na tanieri ako raňajky. Nováčikov je tu čoraz viac a sype sa tu čoraz viac otázok a to aj takých ktoré si môžu nájsť vo vlákne no nechce sa im čítať , už to samo o sebe vypovedá že mám pravdu. Hneď velký skok do predu ostatne nieje podstatné a hurá za miliónmi....

Takže uzavriem to tým, že v buducom roku zorganizujeme stretnutie (kde je vôla tam je cesta) kde Live predložím "dôkazy" k nahliadnutiu a dotyčný to potom môžu referovať svojimi názormi ktoré budu pôsobiť ako sedatíva pre tých ktorý teraz kôli tomu nemôžu spávať,ale ani po stretnutí sa môj spôsob prezentácie obchodov či rád v tomto vlakne nijako nezmení .Viac sa k tejto téme vyjadrovať nebudem a taktiež nebudem reagovať na akekolvek príspevky podobného druhu.

A teď mě kamenujte....

Gladiator028

Odesláno

Ahoj Gladiator,všichni

zapnul jsem dneska PC až v 10.00 (dobře se spalo) a Ninja mi vykreslila open úsečku právě na 10hodinu,čili mi chybí premarket a 1hodina v grafu.Stalo se vám to taky na FESX ?

Tomas

Odesláno

Gladiátor028 : myslím,že kto chce a dá si námahu s prečítaním tohto vlákna,može používať tvoje diskréčne techniky napr.pol roka a sám zistí,či bude ziskový,takže nemá zmysel sa snažiť niečo dokazovať.Som vobec prekvapený,že si dávaš námahu a reaguješ na otázky,ktoré si tu už vysvetlil,len niektorí sú leniví poriadne prečítať túto tému.PA techniky budú vždy trocha subjektívne,zvlášť tie tvoje sú hodne citlivé a keď niekomu prekáža,že nemá všetko na kľúč a musí sa trocha namáhať a zvažovať obchody,jeho vec.Može využívať iné metódy alebo si nevšímať toto vlákno...

Odesláno

Ahojte,

nemate aj vy prave vypadok EUREXu (FDAX, FESX, FGBL)?
Obchodujem live cez Mirus/NT, som v pozicii ale vraj vypadla burza a neviem na com som.

Zatial to ide nastastie mojim smerom, ale je to dost neprijemne.

Mal som nastavene ATM strategie v NT (fixne PT a SL) a na zakaznickej linke mirusu mi povedali ze mozem ocakavat, ze budu vyplnene, ale urcite to nevedel.
Tiez mi radil, aby som zadal opacne pozicie a tym obchody uzavrel, co je vlastne opacna rada.

Stalo sa to niekedy aj vam a ako to skoncilo?

mark5

Odesláno

2 simi :

Chci se jen zeptat... Ten graf, to mas z nejakyho dema ? Ja jen ze FESX mam od rana zapnuty a koukam do real DOMu platformy svyho brokera a rekl bych, ze cena neprekrocila 2913. Tak by mne zajimalo, kde vzal Ninja cenu 2920.

Libor

Odesláno

Rob 99

Ninju mam koupenou "licenci na porad" Tak ted jsi me zaskocil....
Na screenu co jsem daval z fgbl to udelalo takovou prudkou kocekci nahoru dolu... taky.
Tak to teda nevim.... :S

Odesláno

Aj ja som dnes prisiel k FESX trochu neskor a mal som problem s datami. V DOMe to ukazovalo normalne ale graf blbol a neslo nacitat historicke data. Takze dnes bez obchodu.

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...