Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Gladiator
prosim Ta maly dotaz, do akej miery povazujes za dolezite "presne" spajanie high,low open barov atd ....???
maly priklad : SF linky konkretne z tvojho obrazku 60 min FESX ,spojenie high trhu s low open baru (2899) 14.10.2009 vyzera u mna presne takto vid modra linka ( co uz potom ale nesposobi pretnutie 2 a viacerych SF liniek (3.11.2009) o ktorom tvrdis ze obrat trhu je definitivny-cervena sipka)
www.sierrachart.com/userimages/upload_2/1258063868_43_UploadImage.png

Odesláno

Ahojte Gladiator, simi, stomas a ostatni,

V prvom rade velke dakujem Gladiatorovi za dalsiu, velmi cennu lekciu ;)

Simi, stomas,

S tymi zrazmi je to super napad!!! Myslim, ze tu o tom "sniva" vacsina z nas a urcite hlavne ti, ako som napr. ja, ktori su v tomto biznize uplne sami.... To, ze by sa to malo niest v nejakom duchu tahania informacii, to vobec nie, ved tu mame info od naseho ucitela Gladiatora viac nez dost ;), ale spoznat ludi, s ktorymi si tu dennodenne piseme, urcite by kazdy z nas rad videl tych ostatnych, prehodil s nimi "par" viet aj o niecom inom, ako o tradingu, spoznal ich osobne....

Simi hladal som ta na face, ale ludi pod menom, ktore si sem hodil mi naslo 45 ;) tak si zalozim to ICQ a skusim stastie tam ;), do teraz som pouzival len skype(mam ho radsej ;) )

nech sa nam dari (tu)

p.s.: snad sa nam ten zraz nejako podari zbuchat ;)

Odesláno

Ahojte, o chvíĺu padám na chatu takže v rýchlosti poodpisujem . Šimi, s tým sluhom to snaď nemyslíš vážne, si talent o tom nepochybuj, aj ked občas by som potreboval preleštiť monitor... ;) Nejaký zraz môžme zrealizovať , ale až po Novom roku no dohodneme sa tu "verejne" budeš to mať na starosti ...budeš konferencier... ;) vidím to tak na 2-3 dni taký príjemný víkend v uzkom kruhu "eurex rodiny" tak pre 10-11,5 človeka určite nie 28... :) uvidíme ako to výjde časovo takže zatial nič konkretne. Stomas, s tou hláškou o používaní Slovenčiny doma si ma fakt pobavil si vtipný človek.... :) Aj ja občas excelujem ako minule ked sme mali návštevu , ženy pozerali medzi rečou nejaku drámu v telke kde človek napojený na prístroje umieral a ja v dobrej nálade som zahlásil že tam vidím formáciu DT a že zomrie , aj zomrel a v zápätí ked na monitore bežala už len rovná čiara druhá hláška bola že trh je v chope.... ked sa prestali rehotať manželka sa zmohla len na slovo...debil.... :) Tomu sa hovorí profesionálna deformácia. Kuky969, včera som neriešil presnost len system ako taký čoho sa treba držať preto som graf zrazil celkom k sebe, ale Tvoja otázka je na mieste. Ano presnost je dôležitá a kreslenie SF sa riadi tými istými pravidlami ako kreslenie kanalov, paternov a podobne. Všetko sa kreslí za pochodu teda sa to upravuje podla situácie na trhu. V konkretnom prípade sú tri možnosti zakreslenia SF. High+ Open, High+druhý vrchol, High +CC , teda vznikne ti vejár ktorý ti vytvorí mantinely trhu a vrámci neho sa orientuješ. Ak dôjde k porušeniu prvej linky stráca platnost a zameriaš sa na CC ,a to ked sa kríži s hlavnou linkou SF dáva silný signál pre odrazenie trhu, ale kedže tam máš aj spodnu linku teda dalšiu možnosť zaobchádzaš so signálom ako s obchodom v kanali ked vstupuješ do obchodu na hranici CC použiješ velmi tesný SL , alebo velmi velký SL s umiestnením pod spodnu linku, viac v screene . Takže prajem Vám príjený víkend a do"čitania"v pondelok..... ;) Gladiator028

11290

Odesláno

Ahojte

Gladiator: :) (tu) ...plus ferrari ;) a pritom bych ti hledel porad pres rameno u pc s lepici paskou pres hubu:)

CC mezi SF... Asi budu muset u nas koupit mestske kino na trading room... tam se mi to pak vsechno krasne vleze ;)

Odesláno

Když vidím jak se mnozí nováčci stresují že neumí tak precizně analyzovat věštit budoucnost jako gladiátor, tak vás chci uklidnit že ZPĚTNĚ lze do grafu nakreslit cokoliv, horší je to na pravé straně grafu :-).
Možná by nebylo špatné gladiatore kdyby si svým obdivovatelům ukázal online postup několik dní po sobě, aby všichni viděli že to co jim zde ukazuješ taky v praxi děláš. Čili před otevřením trhů jeden screen s analýzou trhu a místa tvých potenciálních vstupů, další screen s LIVE vstupem i výstupem (NT to umí) .Věřím že takovou ukázku přivítají všichni tradeři sledující toto vlákno a byl by to z tvé strany férový počin ke všem které toto vlákno sledují a tvé názory přijímají jako názor odborníka. Tak a teď mne kamenujte.
Pavel

Odesláno

Ahoj PPavell,

myslím že nikto s tých čo prispievajú a sledujú toto vlákno ťa nemá dôvod kamenovat :), lebo každý má právo na svoj názor. Ale práve takéto príspevky tu Gladiator párkrát dal, kde zaznačil hranice dopredu na ktorých preňho pripadá možnosť vstupu do úvahy. Chápem tvoj neveriacky postoj, ako píšeš tieto veci si môže každý zakresliť až keď je po boji a potom s nimi machrovať, Ale toto vlákno sledujem už dostatočne dlho a názory ktoré tu prezentuje Gladiator majú logiku a "cítim", že je to človek ktorý vie o čom píše. Mimo to som na jeho spôsobe obchodovania postavil svoj OS, ktorý myslím mi funguje veľmi dobre, aj keď zatial sim. Takže toľko môj názor, neber ma ako Gladiatorovho obhajcu, viem že on si to svoje vie obhájiť aj sám :), ale jeho rady ma posunuli o dobrý kus ďalej.

Odesláno

Ahoj
uznávám že jako výukový materiál gladiátorovy příspěvky hodnotu mají, o tom není pochyb. Jde mi o to ,aby když něco prezentuji a jsem vnímán jako "guru" vlákna tak je mojí morální povinností moje učení potvrdit a tím je právě ukázáním live obchodů. A hlavně mi jde o nováčky, kteří mohou být dost frustrováni.
Pavel

Odesláno

Ahoj Pavel,

narovinu, je mi úplne jedno či Gladiator zarába reálne alebo nie. Pre mňa je podstatné či podľa jeho rád dokážem zarobiť ja. A nedokážem to inak, len tak, že si ten systém odskúšam na vlastnej koži, čo môže spraviť úplne každý. Takže to či tu on ukáže graf so symbolmi vstupu, prípadne výpis z účtu mne osobne nijako nepomôže, ak mi rozumieš. Pre mňa je to fenomén, ktorý je ochotný sa podeliť so svojimi skúsenosťami s kýmkoľvek, bez toho aby niekoho podceňoval alebo zosmišňoval iný názor. Keď som začínal s tradingom a objavil som tieto stránky, taktiež som mohol len dôverovať radám Petra a Tomáša, bez toho aby som mal nejaký dôkaz o tom či reálne obchodujú a som rád že mi tá dôvera v nich a taktiež ich rady zostala. Ale myslím že to je už na inú debatu mimo toto vlákno.

Odesláno

PPavell

stejně jako mahrlo myslím,že Gladiator zvládne vlastní obhajobu sám,no jestli k tomu můžu něco ,tak já jedu Paper od 25.9...udělal jsem 33 obchodů několik banálních amtérských chyb se zazdáváním příkazů apod. ,ale jsem v profitu
730$ ...dávám sem screeny s original značkami vstupů a výstupů z Ninjy pro větší důvěryhodnost a taky abych se alespoň částečně vystavil tlaku zveřejnění a nevstupoval bez rozmyslu.... jediné co obchoduji,jsou v podstatě CG a TL,které jsem nakoukal právě v Gladiatorovych screenech,takže at je to,jak chce jsou jeho příspěvky pro mě přínosem a zdá se,že alespoň na sim je to pro mě zatím funkční...pokud si dobře vzpomínám,tak určitě už jsem tady už viděl i Gladiatoruv screen s analýzou dalšího vývoje,který věř tomu či ne se nakonec napnil....necítím se frustrovaný sledováním jeho screenů ani screenů ostatnich přispívajících a jestli bude Gladiator chtít prezentovat svoje Live vstupy,rád si je prohlédnu,ale když to zůstane při starém,budu i tak vděčný za jeho čas,který tomu dává...

Tomas

Odesláno

na screnu melo by ... nastupuji medvedi u volume 4800 ;) jeste klesajici high,i lows posobe.
No nefunguje to krasne, to co jsem se naucil v tomto vlakne podle obrazku....? me teda ano
;)

Odesláno

Jinak mimochodem, Ty sipecky co jsou na simu nebo live se daji nakreslit taky, co predvadel jeden trader kdysi v jinem vlakne. Tak co je nam po sipeckach:)
Jsme tu kvůli tradingu, ne hrani na pisku ne
se muze nekdo divat na TV verte neverte ;)

Co ostatni... nejake obchody dnes ?
Mejte se...

Odesláno

ahoj all, dnes sem byl doma, tak sem mohl z obchodovat něco z Evropy. Nakonec mě o 1 bod nedošel PT, ale snažím se s tím nehýbat a vydržet, když mám nějakou představu o obchodu. I když dnes by ten výstup o o bod níž měl asi větší logiku, teď koukám že sem to měl bod nad dnešním high. (td) Šimi: pěknej obchod a pěkná analýza trhu. Už sem to tu jednou říkal, máš talen (tu)

11295

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...