Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

EUREX - Euro trhy FESX, FDAX

Doporučené příspěvky

Gladiator:

Děkuju za komentář. Na to sledovat kanály jsi mě přivedl ty a místní osazenstvo a je pravda, že trh pak dává trochu větší smysl, ale každopádně jsem dost na začátku a to abych vše zakresloval relativně správně bude ještě trvat a ještě dýl bude trvat brát odrazy od těchto hranic. V současné době se spíš snažím brát průrazy určitých úrovní podle J. Rosse, ale abych bral odraz od hranice, tak to jí budu muset dost věřit a to získám asi až časem tuhle důvěru.

Jinak jak píšeš o těch barvách, tak jsem si ted taky nastavoval tu černou, je asi přijatelnější pro oči, jen se bojím, abych se v ní nějak neztratil, jak jsem zvyklej na tu křiklavou bílou.

Každopádně jako ostatní děkuji za tvoje příspěvky a tvůj přístup k tomuto fóru, lidem na něm a pomoci. Takových lidí, kteří dokáží pomoci, si vážím.

Sdílet pomocí služby

Ahoj Gladiator,

reaguju ještě na tvůj poslední příspěvěk k mé osobě - klidně mě oslovuj JV nebo jakkoliv jinak... :)

A teď k tvému poslednímu screenu FESX 30 min TF. Máš tam zakreslený orange kanál, který je daný SF a píšeš tam mimo jiné "prvý odraz-logicky berieme len longove obchody". Mě by zajímalo, jak víš, že tohle je právě to low, podle kterého se následně vyformuje kanál (je to první odraz)? Je to jen dle SF,co tam máš vyznačenou? Jde mi taky o to, jak poznat tu pravou SF, protože jich v grafu vidím hodně.

A druhý dotaz, mohl by jsi prosím dát nějaký screen z nižšího TF - např. 3 min, jak by měl na tomto nižším TF vypadat správně načasovaný vstup na takovéto hranici z vyššího TF?

Moc díky za ochotu, Jarda

Sdílet pomocí služby

Ahoj Jardo,

prva linka vznikla formaciou SF a je platná, nieje to vymyslená hranica , druhá linka z Open usečky bola použitá v mieste odrazu trhu , Open usečky maju velku vypovednu hodnotu a môžeme ich používat ako RU usečky aj keby boli malé...klasické nevýrazné lebo ide o open trhu a to je ostro sledovaný bod. TL sa kreslia za pochodu , neskôr bola porušena open TL tak sa do platnosti dostala opäť prvá linka. Nikto nieje jasnovidec , ale trh nám dáva väčšinou indície na ktorých môžme stavať a funguju dosť presne, screeny pridam neskôr teraz idem pre deti do školy.

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Zdravím všechny diskutující, ale především Gladiátora, kterému vyjadřuji obdiv a díky za poznatky, které tady ochotně prezentuje. PA mě na rozdíl od všech indikátorů naprosto okouzlila a včera jsem ve studiu tohoto "korespondenčního kurzu" :) dorazila ke kanálům, tak si dovoluji připojit jeden miniobchod minikanálu z dnešního dopoledne, jak to vidím já. Úspěšné obchody všem L.

11268

11269

Sdílet pomocí služby

Gladiátor028,
Ty jsi vyjímka potvrzující pravidlo.... nebo že by ne?.... ;)
Ale vážně - Tvoje chvála mě velmi potěšila, i když jsem ještě na úplném začátku - jako někteří zde jsem asi půl roku doma a čekám na další zakázky, které zatím nepřicházejí, takže jsem se vrhla do studia grafů a objevila toto úžasné vlákno. Po skvělých výsledcích v backtestech (podezřelé!) jsem přešla na sim, kde jsem si ověřila, že to nejde a psychika - velký problém. Takže se právě pouštím do druhého kola studia výpisků s Tvými screeny (které čítají již úctyhodných cca 700 stran!!) a doufám, že mé úsilí časem přinese ovoce. Budeš na tom mít velký podíl.
Takže ještě jednou díky i autorům tohoto serveru a těším se na další studijní materiály.
L.

Sdílet pomocí služby

Ahojte, prikladam screeny s dnešnými dvomi obchodmi , screeny su robené z rôznych pohladov aby ste to lahšie pochopili. Prvý obchod bol protitrendový vstup na spodnej hrane CG , vstup bol úspešný a trh došiel po CC v CG kde sa začal otačať s čím som počítal nakolko išlo o relativne plynulý rast a korekcia musela prísť , najbližší logický bod pre korekciu bol CC uroven, pôvodne som počítal s formáciou scallop takže profit 700 Eur som nevybral, trh však mal iný názor a tak som vystúpil na hranici vstupu bez straty. Pointa pri týchto "dlhodobých" obchodoch je to, že ako som už viackrát písal trh má tendenciu vracať sa do kanala alebo CG formácie , deje sa to neustále ide len o čas za aký to zvládne. Teda ak začínate obchod na spodnej strane CG vystupujete na hornej strane CG , medzi tým Vás nič nemusí zaujímať , hlavne je dostat sa na BE a neíst do straty , zisk je potom už len otázkou času. Dnes mi to trvalo 5 hodín , ale oplatilo sa 1650 Eur na kontrakt .Pôvodný plán bol výstup presne na hornej strane CG , ale videl som že trh sa rázne rozbehol tak som vystupil až na hranici CC zo 75 min grafu 5715 , bol rozbehnutý dobre , lebo pokračoval až na hranicu 5730 kde sa otočil. Prvý obchod bol neuspešný z dôvodu toho , že k poklesu trhu sa pribalilo viac predaj,príkazov a tie pretlačili trh až na uroven Open usečky kde už čakali dalšie predajne príkazy ktoré spôsobili prerazenie CG . Preražacia úsečka mala volume 2500 a bola zaroven poslenou , pretože dalšie úsečky mali výrazne nižšie volume čo bolo znakom že šlo o "jednorazovu akciu" čakačiek a nemá to nič spoločné s otočením trhu. Pre istotu som umiestnil čakačku na CC spodneho CG , ale tam trh nedorazil, takže ako som napísal aj do screenu ked Vás vyhodia dverami vrátte sa oknom... :) dal som dalšiu čakačku presne na hranicu CG kde to trh zobral a dale to už bolo v pohode nakolko prvým poklesom vznikolo strednodobé dno takže dalšie dno už moholo byť len vyššie nakolko trh bol longový. Taktiež si všimnite SF formacie ako presne funguju a daju sa v nich vyberat profity alebo vstupovat do pozícii. Tento obchod súvisí s mojím prechodom na pozičné obchody po Novom roku kde budem držať pozície výrazne dlhšie samozrejme vrámci možností , nie so zavretými očami a čakaním ako to dopadne, dnes su trhy dost komplikované a o prekvapenia nieje núdza . Gladiator028

11277

11278

11279

11280

11281

Sdílet pomocí služby

Ahojte, screeny so SF-smerovými formáciami. SF sa zakresluju väčšinou z High/Low trhu samostatne, alebo v kombinácii s Open/Close usečkami , tieti linky sú hlavné a trh k ním dôjde možno až neskôr takže to je plánovanie vstupov a výstupov v blízkej buducnosti. Medzi tým sa vyskytuju krátkodobé SF ktoré sa zakresluju vrámci swingov, dalej existuju krížove SF ktoré nám ukazuju dalšie zaujímavosti , ale to pridám neskôr lebo zas sa tu vysype vrece otázok a už by som si aj trocha odpočinul.... ;) ešte pridam screeny ktore som slubil dalšiemu kolegovi a beriem si volno s Vaším dovolením do pondelka....., zajtra odpočívam mimo PC ;)

11283

11284

Sdílet pomocí služby

Gladiator.

Na fexiku jsem to videl stejne i stema 2 vstupama, prvni po CC, druhy cc prorubne az k high cg-range. Te za chvili dozenu..... :)) ale tu korekci na cc (vlajku) bych nezvlad...

:D ;)

opet diky, za screeny, a aspon jsi moje mysleni podporil, ze si nevymyslim kraviny v hlave...teda doufam,jelikoz ty trhy se zhruba kopiruji....

jsi máza ;) (tu)

PS: kdyz mi to nepujde, nepotreboval by jsi sluhu? ;) :) :D

Sdílet pomocí služby

Gladiator
dneska jsem byl celý den mimo PC a jenom to otevřu,tak objevím takovou školu!
velebím tě a po vzoru šimiho a z úcty k tobě už mluvím doma taky jenom po slovensky..jsem rád,že nejsem jediný v multihodinových obchodech :)

ALL
Zajímalo by mě jestli se na závěr roku obvykle neplánuje nějaký community session.Obyčejně hromadné srazy a sešlosti moc nevyhledávám,ale v případě finančníka bych se velice rád zůčastnil.
Nevíte někdo,jak to chodí ?

Tomas

Sdílet pomocí služby

Ahoj bergmann1 prikladam screen kde vidiš ako si stanoviť mantinely pre profit, screen je s klzakmi ako ich používaš. S tým profitom 50 Eur oproti 50 Eur SL som to myslel obrazne , lebo na 1 min grafe uvidíš napríklad 5 swingov a na 15 min.jeden , pokial nemaš skusenosti a psychicku odolnost nevydržíš dlho hypnotizovať tvoriaci sa profit lebo neustojiš neustale pokesy a vystupiš z trhu . Ten istý pohyb na 15 min grafe sa ti ukaže vo forme napríklad 5 usečiek ktore stale rastu s malým kmitaním teda neprovokuje Ťa to k vystupu počas jazdy na "horskej dráhe". Vyhladavaj stále najsilnejšie signály ktoré Ti zabezpečia dostatočný profit a tie dostaneš na vyšších tfkach , inak indikatory Ťa dostanu do pozície stále oneskorene a tak prichádzaš o časť zisku, ale tento system ma živil tak isto dobre. Čo sa týka SL tak nieje žiaden rozdiel v tfkach lebo ak dôjde k poklesu trhu na 1 min tak dôjde na nom aj na ostatných tfkach iba 1 min graf budí ilúziu že máš SL velmi daleko a že si v bezpečí pretože je tam viac úsečiek-swingov no ked si to prepneš na 30 min graf tak sa ti zježia vlasy lebo pravdepodobne Ťa bude deliť od SL "opticky" 1 mm ...:-) Dnes sa mi už nechce nič robiť len vegetiť takže už nič nebudem pridávať ani odpovedať odchádzam na tekutú večeru.... ;) Gladiator028

11285

Sdílet pomocí služby

Ahoj stomas

No, to uz nejspis ani nechodi...se nekonaji, nebo jsem si nevsim teda. Taky bych rad...
Kolikrat nad tim premyslim kdyby se nas par domluvilo casem....bych to i zorganizoval.. mam kde atd....
nevim jestli to neni zakazane se domlouvat na diskusi...
Zalezi to nejvice na Gladiatorovi, aby to melo smrnc ;) Kdyby byl tak laskavy a udelal si cas nekdy ;)kolikrat uz jsem chtel hodit kontak.. treba by to klaplo nebo ne.... tak to zkusim ted...prihlasil jsem se i na facebook kvůli tomu..

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...