Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj Šimi, na môj vkus to tam máš prečiarkane , ale nejdeš na to zle , spravne si všímaš aj mikro signaly ako ten DT čo tam maš označený. Všimol som si že ked začnete s trianglami rano tak ich hladate všade a všetci trianglujete, nemyslím tým dnešok ale obecne. Triangel ma sklon cca 35-45 stupnov nie kolmicu , je pravda že je to individuálne , dôležitý je výsledok nie názov.Prikladám screen s mojim pohladom na trh vrámci 5 min grafu , aktualne to prerazilo kanal vrámci Range 30 min takže ak sa to rozbehne do longu treba počkať na korekciu k hornej časti kanala a nasledný vstup do longu s malým SL, avšak vzhladom na to že je už pred 17 tou hodinou ja by som do trhu FGBL už neliezol , ale to je na každom ako sa rozhodne. Gladiator028

11253

Odesláno

To Gladiator, Lucinek

děkuju za komentář ke grafům.

Jen se chci zeptat na to obchodování 1min grafu. Myslel jsem, že signály na tomto TF můžu obchodovat s menším SL než na vyšším TF. Proto jsem ho používal. Kde jsou ta úskalí, pro které doporučuješ vyhnout se 1min.... ?
Petr

Odesláno

bergmann1: Hlavní riziko nízkého TF je v tom, že pak hledáš primárně vstupy právě na tomhle TF bez ohledu na celkový obraz situace. Sám si tohle u sebe uvědomuji velmi často, obchoduji totiž DAX na range bars 8, takže celkem rychlý TF.
Gladiátor má ale pravdu v tom, že dobře načasovaný vstup můžeš s nízkým SL realizovat i na vyšším TF.

Odesláno

ahoj Gladiator. diky za pohled...

na muj vkus to mam taky hodne precarane. porad se snazim ubirat... a zjistovat tak co tam mit a nemit. abych tam toho mel co nejmin. 121,49 jsem bral jako silnou hranici hodne shortackou a toho kanalu jsem si vůbec nevsim. Takze ten obchod beru jako celkem haluz.Kanaly Musim zacit trochu vnimat vic, pritom sla krasne zakreslit jak vidim. Dalsi cary :D

Odesláno

Dobrý večer všem,

snažím se postupně prokousávat vláknem od začátku a zjistil jsem, že poslední věc, kterou sem tak nějak dokázal chápat jsou oblíbené kluzáky.... ;)
Nevím totiž co znamenají jednotlivé patterny (CG, CC ... atd....). Tak jsem se chtěl zeptat, kde bych našel jejich definice. Hodně tady povídáte o Rossovi .... že by tam ?

Odesláno

Šimi,

ten obchod nieje haluz a nepovedal som , že to máš zle ,máš analyticke myslenie a ide ti to, ale neda sa do toho prísť za pár týždnov , to je normálne. Ja to vidím tak, že sa snažiš zachytiť všetko čo považuješ za dôležité preto to"čiarkuješ" no pri nižších tfkach sa Ti môže zdať všetko ako dôležité preto v tom stracaš prehľad. Práve z tohto dôvdu každemu odporučam vyššie tfka , lebo zákonite ubudne aj tých "dôležitých" úrovní. Už je mi to blbe dookola opakovať ale ešte raz....použivaj(te) vyššie tfka , skus presedlat na 10 minut. V prvom rade zaznač kanal , stále tam nejaký je len ho musíš správne identifikovať, keď už ho máš tak potom riešiš ST urovne v poradí ST Long, ST short, CC a stop !!!

Nasledne vrámci mantinelov hladaj formacie a uprednostníš tie ktoré su v extremoch kanala , lebo dávaju najväčší potenciál pre profit, samozrejme záleží na šírke kanala. Pokial sa trh presunie mimo mantinely , vymaž stare urovne a sleduj nové , ak sa trh vrati späť daš ich tam opäť. Nieje to blbosť ide o psychologický moment keď podvedome vnímaš vela bodov odporu vytváraš si podvedome blok a váhavoosť v rozhodovaní .

Ešte posledná vec , rozlišuj hlavné linie hrubou čiarov , aby ti neušla pointa a vedľajšie tenkou.

Gladiator028

Odesláno

Ahoj bergmann1,

nebudem sa tu o tom rozopisovať , lebo to si musíš naštudovat postupne , ale CG je Congestion -zhustenie cien podla Rossa a CC je cenove centrum odvodene z MP-market profile .

K 1 min grafu:

uskalie je smotný 1 min.graf...:-), vytvára staršne vela signálov pre vstupy a výstupy čo samo o sebe zaťahuje do akcie všetkých "rýchlych "obchodníkov a ako rýchlo tam vlezieš tak v strachu o profit aj rýchlo vylezieš teda riskuješ napríklad SL 50 Eur pre profit 50 Eur , lebo v takom rýchlom tempe začiatočník neustojí psychický tlak vyčkat na poriadný profit ked v takom rýchlom trhu sa situácia mení každú chvíľu. Skutočne peniaze sa v trhu zarabaju čakaním na správny moment , ak chce niekto hrať akčné hry tak nech si ich hrá s dalšími deťmi v inernet cafe stojí to len nejake euro na hodinu nie majetok. Teraz som nemyslel Teba to bola len taka všeobecná úvaha a myslím že sa v nej nájde veĺa začiatočníkov . Nech sa Ti darí.

Gladiator028

Odesláno

Cusek vsem tak se pomalu prokousavam PA. Zatim mi tedy hodne pomohlo nastaveni vyssiho time frame, urceni kanalu, zaznaceni SR urovni, navrat k puvodnim grafum a ta uklidnujici cerna misto bile :D. V necem jeste samozrejme plavu ale snad se to zlepsi. Dnes jsem obchodoval paper tyto 3 obchody na 15 min. Daxu.(viz. screen)U obchodu 1 a 2 jsem daval cekacku na 2body pod SR (5706) u obchodu 3 jsem daval cekacku oproti prvnim dvema obchodum pod hranici 5650 z duvodu vnitrniho kanalu (5648) Zacal sem tak duverovat svym kanalum tak, ze posledni vstup byl jen a jen o nem(podporeno SR urovni). Zatim tapu ve vecech jako je CG atp. Dnesni ukazka Rolereversal byla prenadherna a hodne jsem si ji tlacil do pameti :D (thx lucinku). Na 5 min. timeframu jsem se snazil poznavat triangle a vlajky atp, ale nesnazil se moc obchodovat. Vse tedy dnes paper, vse 100/300 eur s tim ze jsem se snazil si do toho moc nesahat (stejne mi to zatim nejde :D).

11259

Odesláno

Gladiator

Presne jsi to vystihl - sa snažiš zachytiť všetko čo považuješ za dôležité preto to"čiarkuješ"a cucim co to u nich dela... posledich par dnu jsem nejak sledoval, zakresloval RU a OU, ze delaji takovou mapu-ohraniceni dalsich pohybu. Snazil jsem davat prednost nejvetsim RU, OU.. a uz toho je dost i v 15 mi.tf. No, musim na tom zapracovat..!
Taky se kolikrar pristihnu, ze na vse moc tlacim...tak se snazim zase zvolnit.. Jen tak jsem si na zacatku rikal ze po 3 letech bych se chtel venovat jen tomuto pokud to pujde do te doby, tak cas me snad netlaci :)stejne bych to nevzdal ani potom:) To uz zrovna potom pujdu si udelat statnice ze slovenstiny, protoze porad dokola prochazim tve prispevky a screeny a zacinam kolikrat slovensky mluvit i doma:))

A opravdu diky moc za vse...

Odesláno

To Gladiator:

Ahoj Gladiator,

vůbec s Tebou nechci polemizovat o předešlém příspěvku, máš naprosto pravdu, ale chci poprosit o vysvětlení..... (abych si to v hlavě srovnal jednou pro vždy)

napsal jsi...
" 1 min.graf...:-), riskuješ napríklad SL 50 Eur pre profit 50 Eur ....., Skutočne peniaze sa v trhu zarabaju čakaním na správny moment ..... "

Píšeš o čekání na správný moment, který přinese kýžený zisk ...... já většinou poznám, že správný moment byl ten, který nastal před 10 minutami (jednoduše v minulosti a beze mně) - takže mi to není nic platné ....... z čeho poznáš, že správný moment přijde a budeš ho moci využít... Jediné, co si myslím, že může fungovat je v Tvém případě perfektní znalost patternů (analýza grafu) a pravděpodobnosti akce po nich následující (v mém případě spolehnutí se na indikátory a pravděpodobnosti akce po nich následující..., protože grafy číst až tak dobře neumím) . To znamená, že do obchodu musím vstoupit, pokud dostanu signál.......a trh mně v X% obchodů odmění a v Y% zinkasuju SL nebo BE... Je to tak nebo se mýlím?

"riskuješ napríklad SL 50 Eur pre profit 50 Eur...."
často si lámu hlavu nad tím když někdo napíše v příspěvku "vstoupil jsem na hodnotě X abych si došel pro profit XY €. Říkám si, jak to může tak vědět..... je to spekulace na dosažení určité úrovně? (opačná strana kanálu, vrchol swingu, pivot, nějaký S/R ?)
Ale proč to píšu..... jak nastupovat v 5 min grafu se SL podobným 1min (zatím to u mně a asi i mnoha jiných začátečníků funguje tak, že na vyšším TF riskujeme 500€ pro 500€) ? Jít se stopkou pod/nad vstupní úsečku (ne pod/nad swing? Nastupovat na hraně kanálu s PT na opačné straně? .... Toť otázka pro Gladiatora ;) ....

Hezký den a pořádný profit všem
Petr

Odesláno

Ahoj evropani,
Chtěl bych pozdravit Gladiátora a všechny kolem něho. Sleduju Vás už řadu týdnů, možná už by se to dalo počítat na měsíce a toto vlákno považuji z mého hlediska za to nejpřínosnější, z toho všeho co už sem v tradingu nastudoval a odzkoušel. Velkým přínosem pro mě jsou nejen grafy a komentáře Gladiátora, ale i těch ostatních, kde je možno se poučit z chyb. Proto se pokusím i já svou troškou do mlýna přispět, ať se i z mých chyb poučí jiní. Bohužel na evropské trhy se dostanu jen zřídka, takže sem musel zabrousit do Ameriky. Zaměřil sem se na miniSaP 500, protože mě připadá, že je nejčitelnější na tento způsob obchodování. Takže vkládám do vlákna ES první screen a poprosil bych Gladiátora, ale i ostatní o nějaký ten komentář. Jinak všem tady držím palce a jako nezávislý pozorovatel, který vidí jaký kdo dělá pokroky, chci říct Šimi, jsi talent. Z toho kluka jednou něco bude. ;)

Odesláno

Ahoj bergmann1, odpoveď na Tvoju otazku vyžaduje viac screenov tak niečo pripravím a večer , alebo v noci to tu hodím, zatial študuj screen s návodom na analýzu trhu z 30 min grafu, fakt to musíš napozerať inač to nejde. Trh hovorí jasnou rečou len sa treba naučiť jeho abecedu... ;) Gladiator028

11261

Odesláno

Zdravím, koukám ted na FESX a chtěl bych znát názor Vás ostatních,jestli se na to koukám dobře. Pokud by FESX prorazil na obrázku modrou linii 2859 tak by to už asi mohlo znamenat definitivní porušení mého kanálu? Když si vezmu, že open bylo pod hlavní hranicí a protipohybem ji už nepřekonal a vytvořil i nižší high. Po průlomu červené linie 2837 což by měl být poslední swing by mohl nastat nový kanál short. Takhle jsem nad tím ted uvažoval, tak by mě zajímal názor a jestli se vůbec nějak s kanálem shoduji s ostatními. Díky Jarda

11262

Odesláno

Kotas,

odpoveď nieje jednoznačná, definitivne porušenie kanalu sa dá hodnotiť rôzne, či ide o porušenie vrámci správ alebo vrámci nahromadených čakajucích príkazov na určitej ST hranici , vtedy môže ísť len o výber ziskov a pomalý spätný návrat do kanalu. Trh má tendenciu sa stále vracat do kanalu alebo CG kde sa odohralo najviac obchodov. Jasnejším znakom pre porušenie kanalu je len trh do strany ked sa cena presuva jasne mimo kanal, prudke výpady trhu sa musia hodnotiť samostatne. Taktiež je rozdiel hodnotiť kanal na 75 min grafe a na 15 alebo 3 min grafe, na 3 min môže tahat do strany a na 75 min to bude len jedna nenapádna úsečka, takže zhrnul by som to tak, že ak na 75 min máš long kanal tak ako longový ho ber aj na nižších tfkach a neoprekresluj ho skôr ako dôje k výraznejším pohybom na týchto nižších tfkach. Inak Tvoj screen je bez popisu a je nevýrazny takže do buducna tam daj výraznejšie farby či hrúbky kanala.

Gladiator 028

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...