Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

lapaz

já ti naprosto rozumím,protože jsem v podobné situaci a ať je to jak chceš,vždycky je tam tlak,když není příjem do rozpočtu...nikomu není příjemné sledovat,jak z účtu měsíčně odcházejí prachy,když žádné nepřichází...no mě se teď něco povedlo,takže jsem zase minimálně na rok v klidu a jsou i nějaké kačky na případné založení účtu,takže se budu snažit to brzy rozjet na ostro...tím se ten tlak ovšem ještě zvětší,což v konečném důsledku může mít neblahý vliv na psychiku...rád bych si proto postavil slušný OP,ale narážím ,že tento způsob tradingu je velice diskréční a nevím ,jak začít...
jak to vlastně máte vy ostatní s OP,můžete k tomu něco postnout ?

Tomas

Odesláno

Ahoj stomas,
máš pravdu že tento sposob obchodovania je velice diskréčny. Presne toto som riešil predčasom a už som bol z toho zúfalý. Našťastie tu máme Gladiatora (tu) a jeho poradenstvo :). Ja osobne som sa to snažil dosť výrazne zjednodušiť, nakoľko čím viac vecí som v minulosti sledoval, tým viac blbostí som robil. Takže pre mňa je podstatné si na začiatku dňa zakresliť kanál v ktorom sa trh pohybuje a to na 60 min TF. Tu si tiež naznačím hlavné S/R. Prepínam na 15 min TF, na ktorom ja najlepšie vidím CG, tieto si označím. Nakoniec prepínam na 5 min TF a tam už sledujem detaily. Na 95% sa snažím brať len trendové signály a to buď odraz od hranice CG, prerazenie CG alebo odraz od hrany kanálu. Zistil som že paternov a formácií vrámci PA je veľa, ale mne zatial postačuje týchto pár. Možno sa to zdá byť zložité a veľmi individuálne, čo aj je, ale keď si to na obrazovke poupratuješ a zaznačíš tento základ, tak sa v tom po čase začneš orientovať, chce to ale čas a trpezlivosť :)

Odesláno

To stomas,

Taky jsem se kolem OS pravidel docela natrapil, neco jsem tu i diskutoval hodne davno s Gladiatorem. Udelal jsem si takove resume:

- Kdo na trzich vydelava ma cenove akce v malicku a ridi se PA nebo indikatory, ale v zavislosti na tom co se deje v trhu (tomas to nekde nazval makromanagement)
- Zvolil jsem cestu PA (mam tam i EMA (34), nebo (50)), swingy, PA patterny pro mikro management (netvrdim, ze nekdo nalezne indikator, ktery mu ukazuje to stejne, ale nemam cas neustale pretestovavat nove a nove nastaveni TF, period atp.), zvolil jsem neco mnohem robustnejsiho
- PA nikdy nebude mit pravidla jako pokud obchodujes krizeni indikatoru, ale neznamena to, ze nemas OS, jen to, ze klidne OS muze byt to, ze obchodujes prorazeni trojuhelniku.
- Misto backtestovych tabulek si spise eviduji obrazky, ktere si co nejlepe popisuju a prochazim, cimz si to podvedome fixuju a ucim, hledam tam spolecne rysy a jemne nuance, ktere nejak exaktne pojmenuji (vytvorim, pravidlo OS) a ty dale uz vedome sleduju...
-Je to casove narocne (ale neverim na snadne cesty k penezum, mozna chvilkove stesti, ale dlouhodoby profit se musi odedrit - tak to mam v sobe zakodovane), ale vim, ze neni kam spechat, lze si vzit 2-3 patterny a ty takhle pitvat a verim, ze za dalsi rok uz budu profitovat. Nicment tim sledovanim, se ucim a posouvam mnohem vice, nez neustalym backtestovanim ruznych TF a period pro indikatory.
-Verim, ze tyto zakladni patterny, ktere funguji uz 100-ky let (co vznikla burza) budou fungovat i dale, jen se bude treba menit SL a PT, dle volatility, ale nebudu muset porad dokola menit cely system a nastaveni indikatoru, dle toho co ted jede...
Suma sumarum, je to cesta, ktera me bavi, dava mi smysl a cas, ktery do toho investuji se vrati v budoucnu, protoze usetrim spoustu casu, ktery nebudu muset travit pretesovavanim novych nastaveni OS pro nove periody, novych modnich indikatoru...

Mozna se ale pletu...

R.

Odesláno

mahrlo

já to mám podobně.. víceméně jsem založil svůj system na CG - uvnitř nebo break , TL - uvnitř nebo break + sem tam
nějaký trojúhelník nebo DB/DT.Myslím,že pro začátek dostačující,když dostanu den co den nějaký signál.
Když,ale občas čtu OP ostatních kluků tady na finančníku,tak to jsou téměř diplomové práce za které by se ani Benda s Grossem nemuseli stydět,co se počtu stran týče :).
To je pak samozřejmě velká výhoda dát focus na OP a nic jiného mě nazajímá,ale nevím jestli jsem to schopen takhle postavit v případě PA.

Odesláno

Tak mam zasebou hodinovy protitredacek, ktery se pekne vyvinul :) volume slo pekne ta jsem posouval i pt a vystoupil na dalsi open. jeste sem tam mel na 30 tf zakresleny ten kanal od Gladiatora, kde se stim open zhruba krizil

11248

Odesláno

Ahoj mahrlo

:) ted bych to i shortl, ale radeji uz dneska nic. Na ten obchod jsem cekal, kdyz mi rano utek ten prvni odraz, a rikal si jestli to treba neprerubne ten muj 3U tam. shortoval bych to jinak az po prekonani low toho CG. Kdyz se mrknes na ty moje screeny, tak jsou ty obchody zhruba porad stejne... to se mi ted zamlouva male sl, uvidi se co casem...

Odesláno

Mahrlo

tomu CC jsem veril, je v nem vsechno zpetne...cc,st,ru,open, CC. tak 20,30 eu tam dat proc ne. posunute na BE jsem mel uz v prvni 5 min. carce, tak uz jsem jen resil celkem vklidu pt a posun sl vzhledem k ostatnim st a ou a sledoval volume a jak usecky "tikaly" nahoru porad...

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...