Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

To Gladiator,

moc děkuju za odpověď a pomoc. Hledám už poměrně dlouho systém, který bych mohl (konečně už) začít obchodovat živě. Systémy, které jsem zkoušel doposud byly sice profitabilní na papíru i simulačně, ale jakmile jsem měl začít naživo, zjistil jsem, že mám psychické zábrany, které mi nedovoliliy obchodovat je v relativním klidu. Proto jsem chtěl systém, který je jednoduchý a snadno rozpoznatelný. Věřím, že 3 kluzáky by tuhle podmínku mohly splňovat.

Pokud jde o obchodování bez indikátorů, je to velká výzva, ale myslím, že pro mně běh na hodně dlouhou trať. Některé patterny nebo trendové linky využívám už teď, ale většinu patternů, které jsou v tomto vlákně popisované bych neuměl ani pojmenovat, natož je v grafu poznat :-) .

Takže bych chtěl nejdříve začít s "jednoduchými" kluzáky a postupně se přitom prokousávat tímto vláknem a posouvat se tak dopředu .

Měj se hezky, Petr

Odesláno

Ahojte,

dnes to vidím na správy o 10:30 nezamestananost GB a 11:30 inflacia GB, zatial to vyzera na vyčkavanie volume je mizerne okrem toho sa FDAX nachadza presne v strede kanala 75 min , takže každopádne ak vstup tak s minimalnym SL do longu uvidime ako sa to rozhybe.

Gladiator028

Odesláno

Tak jak jste dopadli,
Ja bez obchodu. Na fexiku to byl myslim jasny long na 2880, s CC 2886.
A u FGBL jsem videl samou prekazku, ikdyz s krasnym 3U a DT.
ted jsem nejaky ponury z toho

Gladiator prosim, moh bys hodit screenek s kanalem na fexika, nejak jsem ho tam nedokazal zakreslit, vidim jich tam vic tech moznosti...

Diky

Odesláno

To simi,

dneska jsem se k tomu dostal az pozde a budu jen pozorovat, protoze ted na to bohuzel nemam spravny klid, zarizuji tisic veci okolo nove prace (byl jsem skoro rok doma a uz dosly prachy a tak budu muset zase nekde vydelat at mam cas na trading). Pokud to vse vyjde jak ma, tak to pujde zatim skloubit dohromady, ale par tydnu ted nebudu 100% on-line jako drive. At se Vam dari...

R.

Odesláno

To simi, Vcera jsem si nakreslil CG dle CG z minula, kde by se ceny mohly pohybovat, ale vcera to zustalo vyrazne pod nim a dneska jak jsem to ted zapnul tak se koukam, ze by to zafungovalo a mohl jsem naskocit na DB na dolni hrane, ale v realu bych do toho asi nesel, mozna az si budu vice verit... R.

11240

Odesláno

Gladiator, all ahojte všichni. Dnes jsem se dostal k tradingu až později, ale díky očekávaným hlášením a výše uvedeným příspěvkům tady na diskuzi jsem si řekl, že zkusím obchod - pokud přijde signál. Signál přišel a já bych jen chtěl poprosit Gladiatora nebo jiného diskutujícího o komentář - "co mohlo být lépe". Screeny přiloženy. Ať se všem daří živě tak jako mně dnes na simu ;) Petr

11241

11242

Odesláno

Lapaz

Ja mel to CG z min na 2875 po 2895. Na high buy a PT 2894. tak jsem to videl a mam prd.

Myslim ze nejake mazy by nakoupili hned pri prvni korekci presne na open s malym sl, uz to udelalo vyssi high z rana.
Pred chvili mi zas Fgblik nevzal cekacku na 121,24 :( asi mam taky jen cucet...
To je dobre, ze aspon budes mit cas na grafy i stou praci.. kdyby me to zivilo uz krasne, tak bych ti prispel, at nemusis do prace.. ;)

Odesláno

: bergmann1,

vstup z 5 min grafu je OK , ak ti môžem poradiť zdaleka sa vyhýbaj 1 min grafu . Zas si jedným z tých čo furt lezú na minimum a tak potom vyzerá aj obchodný účet . Sú aj väčší borci čo obchoduju 10sek.grafy takže ešte niesi na to až tak zle.... ;)

Gladiator028

Odesláno

bergmann1: Pro mne to tam dnes bylo jasné RoleReversal na úrovni high posledních dvou dnů. Takže když trh otevřel skoro na tomto high, udělal malý oblouček dolů a vydal se severně, čekal jsem, kdy to sleze zpět na toto high a vystřelí to od něj vzhůru. Docela se to splnilo, vstup na 5657 a výstup na posouvaném SL na 5698,5, tedy nějakých 41,5 bodu. Velmi podobný obchod, jen jsem tam nastoupil o 10 bodů dříve a o 3 dříve vylezl ven.
Tam kde máš výstup, jsem už přemýšlel zase o shortu v očekávání nějaké rozumné korekce, ale už byla pokročilá hodina, takže jsem to vypnul.

Odesláno

To simi,

diky, pokud to vyjde tak me ta prace bude i bavit, ale plan byl, ze me trading bude do roka zivit, ale neni to takove hura, no nevadi budu muset to nejak preklenout, ale nerad bych to vzdal... Ono to vsude ctes, ze je to beh na dlouhou trat, ale proste si to malokdo pripusti, ze tomu tak opravdu je a ze zkratky neexistuji ...

K tomu FGBL, koukal jsem taky na tu uroven 121,23, ale nesedel mi tam ten vybezek na 121,18 :-) Co te vedlo k tomu longu, v techto situacich jeste porad vaham?

R.

Odesláno

Davam screen jak to ted mam... vedlo me k tomu odraz o low CG,vyuziti sily odrazu ani bych nedaval PT protoze po high CG je to 140 eu,kolem 100 eu davam radsi hned, a high CG tvori RU,tak bych cekal odraz, jak se stalo... takze bych SL jen pritahl kousek pod high CG, normarmalne by melo byt asi sl pod CC, ale to se mi nechce zase riskovat tu korekci..

11244

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...