Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

EUREX - Euro trhy FESX, FDAX

Doporučené příspěvky

Lapaz:

Vsimni si te tluste CC zpetne jak je silne..... a dva dny zpatky od dnes... fundament ji trochu prorubl a vystrelil hned zpatky, dalsi den na tom CC bylo Low a nedokazal trh zase jit pod neho. dneska open presne na tom CC a vystrelilo nahoru RU. pro me silna uroven jak cune ;) bral bych s malym SL uz po open a korekci i ten 1 DB s PT. druhy DB by me presvedcil o sile a pak jen PT posouvat co nejvys co zvladnou nervy s SL pod low usecek-tak bych to resil aspon ja

;)

stim prekreslovanim, o tom muzu taky mluvit hodne. to je to nejhorsi myslim pro nas zacatecniky... aby jsme tomu zakresleni verili a uz jen sledovali graf co se u nich deje... ale to je jen otazka casu.. ;)

Sdílet pomocí služby

Ahojte, Lapaz, FESX kanal maš Ok , ale je tam jeden z momentov ktorý som opisoval , ide o SF (high posledneho swingu) ktory tam vznikol pred RU od ktorej si zakreslil kanal. Najprv tahaš linku od SF a ak ju nejaka úsečka prerazí ako v tomto prípade RU tahaš dalšiu tenšiu čiaru paralerne v smere kanala, je to informácia pre Teba ak by si prípadne šiel protitrendovo do shortu SL umiestnuješ nad druhu linku -TL , dnes to samozrejme neprichadzalo do úvahy nakolko sa trend rozbehol dost odvážne. Šimi , prešiel som si Tvoje screny a úvahy a musím povedať že si to pochopil takže môžeš si veriť a obchodovat týmto štýlom . Každý sa občas sekne a váha , ale to patrí k tradingu no vzhladom na tento system s nízkym rizikom už len z hladiska pomeru RRR 1:5 a vyššie máš velku šancu na pravidelne profitovanie. Pridavam screeny s mojim dnešným (ne)obchodovaním , v screnoch som to neopísal takže zdôvodnim to tu. PC som si zapol neskôr...dobre sa spalo...draho... Určite by som zobchodoval prvú rannú úsečku aj ked to nepatrí medzi moje praktiky , ale niekedy to doslova volá po akcii. Trh sa nachádzal v hornom kanali , tesne High ,open sa udialo nad CC kanála a to všetko podporila silná ST úroven s formáciou nožnice z minulosti. trh otvoril gapom čo je vlastne "skrytá" RU ktorá pretlačila cenu vyššie , nakolko išlo už z minuleho týždna o longový trend (aj napriek menšiemu rodeu z piatkových správ ) bola velká pravdepodobnost výraznejšieho rastu k čomu aj došlo , vstupoval by som s paušalnym SL 100 Eur ktorý by bol pod CC kanala, vystup na PT 5585. Druhý vstup som umiestnil čakačku 5567 v hranici 15 min kanala, trh zastal na 5569 takže 2 ticky spôsobili že z toho nič nebolo, potom som už nič neriešil a trh rozhodne nemienim nahánat, 2 x po sebe nerealizovaný vstup ma upozornuje aby som sa na to vy...... ;) Gladiator028

11199

11200

11201

Sdílet pomocí služby

To simi, Denska je FGBL docela citelny, cekal jsem na prorazeni 3U (10 min.) ktere vzniklo u horni hrani CG ktere jsem videl na 30 min. (tluste cary), je tam jeste kanal. Vystupoval jsem pred SR z minulosti, ale mohl jsem drzet az k horni hrane kanalu - opet strach a neduvera v ty moje omalovanky ... Jinak gratuji k peknemu obchodu, ale do malych TF se uz nepoustim, to jsem si jednou pro vzdy zakazal :-) Mej se. R.

11206

Sdílet pomocí služby

To Gladiator:
Ahoj, zdravim Te a chci se pochlubit ;). Dnes jsem prvne simulacne obchodoval podle systemu 3 kluzaku trh NQ. Skoncil jsem na +100 $ a to jen diky prilis pritazene SL (trh prikaz olizl a sel si pro uvazovany PT 200$). Musim natestovat, jestli chamtive posouvat stopku po SMA 9 (dnesni pripad) nebo jestli dat trhu vetsi prostor treba po swingach.... Zakladni SL byl 40$.

Vim, ze jsem velice natvrdlej, ale poprosil bych jeste o upresneni toho filtrovani trhu s pomoci 3 ruznych TF

PRIKLAD: Graf na 3min TF se dostal nad vsechny kluzaky a dava signal k nakupu.
Otazka: Je to cisty signal (mohu nakupovat?) nebo musi zaroven byt signal na 15minTF a 60min TF?
Ptam se proto, ze na nejkratsim TF dostanu signal nejdriv....pokud bych mel cekat na chvili, kdy jsou vsechny grafy v souladu, obchodoval bych az dalsi pokracovani trendu po nejake korekci ....

Otazka2: Nevim jak se spravne zachovat, pokud napr TF 60 stoupa, tf15 min je mezi kluzaky a TF3 dava cisty signal buy long....

Dekuji a preji hezky vecer
Petr

Sdílet pomocí služby

Ahoj bergmann1,

v prvom rade si polož otázku o aké profity máš záujem vrámci danného trhu a odsleduj si obvykle rozpätie swingov , aby si nečakal na profit ktorý nepríde, a aby si rozlíšil swing od otačania trhu.
Na 60 min určuješ hlavný trend, teda ak je trh nad klzakmi a tie stupaju ide o longový trh a viac informácii vrámci 60 min grafu nepotrebuješ, urob si menšiu upravu na 60 min, a to že vyhodiš klzak 9, je tam zbytočný lebo tam nevyhladavaš jemne signály len hlavný signál.

Ak máš na 60 min long to iste musíš vidieť aj na 15 min grafe a trh musí byť nad klzakmi a potom prejedš na 3 minutový kde hladáš konkretny vstup do longu, samozrejme na 3 min grafe budeš mat vždy množstvo signalov a vždy musíš zhodnotit ake máš realne šance na dosiahnutie tebou očakaváneho profitu. Ked su klzaky od seba v značnom rozostupe, trend pokračuje a nemalo by ta nič ohrozit okrem nečakaných úsečiek vrámci správ a podobne. Ako náhle sa začnu približovat k sebe je na čase pouvažovat o zavreti pozície, ale to si musíš nasledovat , lebo taka formacia sa ti môže "zazdať" často. Ak čakaš na vstup a klzáky idu spolu ako jeden povraz, blíži sa prerazenie v smere trendu. Nedá sa to takto cele opísat na to musíš prisť sam obchodovaním.pouvažuj radšej či sa nechceš naučiť obchodovať bez indikátorov , o tom je cele toto vlákno . Môže sa ti to zdať komplikované , ale ked do toho prídeš tak výrazne stupnu tvoje možnosti v profitabilnom obchodovaní.

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...