Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

EUREX - Euro trhy FESX, FDAX

Doporučené příspěvky

To simi, all

no beru to tak, ze at nekdo obchoduje jen s cenou nebo indikatory, ti uspesni, alespon, co rikaji tak vzdy sleduji cenu, proto si myslim, ze studiem ceny nic neztratim a ziskavam prehled, ktery se da vyuzit v kazdem systemu. Nevyhoda je, ze to opravdu trva a jde pomalu, ale na rychle a snadne prachy moc neverim...

Dneska to bylo prima na psychiku, hamounil jsem se na FGBL o 120 EUR (zkoncil o tick na SL) a pak to litalo nahoru a dolu o 400 EUR a nic z toho mi nerika pane...

Jak jste dopadli vy?

R.

Sdílet pomocí služby

to All dnes jsem byl svědkem toho,jak mě trh zachránil před před mnou samým...mrkněte na screen,je to ponaučení !!! na profitarget jsem nejdříve omylem zadal buy místo sell,trh mi po tom šíleném downu protnul stávající stoploss,který mi díky slippagi přinesl profit...cena pak vystoupala zpátky abych nakonec zachránil i ten chybný profittarget buy a vystoupil na BE...nechápu co by se dělo kdybych jel LIVE,protože jsem byl v určitou dobu ve ztrátě i 500eur.

11139

Sdílet pomocí služby

Gladiator028 zdravím,prosimtě jak řešíš nebo poznáš nebo co bys doporučil jako indikátor nebo postup pro odhad toho jak se bude trh hýbat?(Tedy když to řeknu lidově)Mě jde o to,že v určitém trhu jako byl dneska jsem ziskový,ale v jiném musím nastavit jinak PT a také to uzpůsobit co bys prosimtě poradil?Něco musí a určitě existuje..já potřebuji odhadnout snad volatilitu..?Hlavně potřebuji tak silný trh jako byl dneska a na to se snad dá něco použít??Něco co bude indikovat podobně silný živý trh jako byl dneska a já si to zafixuju a přizpůsobím.
děkuji těším se na odpověd s pozdravem. :S

Sdílet pomocí služby

Woodie,

pišeš:prosimtě jak řešíš nebo poznáš nebo co bys doporučil jako indikátor nebo postup pro odhad toho jak se bude trh hýbat

o tom je cele toto vlákno...., Ked je trh trendujuci tak nieje poroblem obchodovať a všetky indikátory ti budu ukazovať do smeru trendu , takže budú "fantastické"...
;)
Problem nastáva ked trh prestane trendovat a hýbe sa len v malých swingoch do strany v rámci uzkeho range, vtedy väščina indikatorov bude ukazovať nezmysly a to aj tie ktorým predtým"šlapali". Tento problem sa dá čiastočne vyriešiť použitím dvoch oscilatorov a to RSI 36 a MACD v štandartnom nastavení, alebo 18,36,9 to si musíš odskušať čo ti lepšie sadne.
RSI ti bude ukazovat swingy a aj menšie korekcie , MACD ti bude ukazovat smer tendu , teda vo všeobecnosti platí, že najprv určíš smer na MACD a potom vstupuješ na zaklade RSI do smeru trendu, len do smeru trendu ! Niekedy RSI ukazuje rast ale MACD stále klesá , určite ver MACD , teda v takejto situácii ak vstupiš napríklad do longu tak len na "krátko" vyber čo to dá a upaluj preč . Nevýhoda MACD je zotrvačnosť , teda stále ti ukazuje short , ale trh sa už otočil do longu. To sa dá spoznať tak, že uprednostníš RSI + Barove usečky z MACD , ak klesaju v pomere k shortu tak trend slabne a bude sa otačať do longu , teda bary predchadzaju otočke , ale tiež to musíš nasledovat , lebo môže íst aj len o korekciu. Dalo by sa o tom poísať viac strán, ale pokial do toho neprídeš sám tak je to bezpredmetné, aj to je o sledovaní trhu a mechanicky sa to robiť nedá takže trénuj.

Upozornenie: Na oboch indikatoroch si nastav nulovu linku , alebo uroven 50, je to to isté.S trhom pod urovnou linky zaobchadzaj ako so šortovým a nad linkou zas naopak , no zas je to len základne ponímanie trhu , lebo long začína na dne indikátorov avšak musíš sledovat trh pod tesne linkou či nedôjde k odrazu späť do shortu.

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

uloz.to/3012076/damiani-volatmeter.mq4
Panebože vymazalo mě to celou odpověd uf takže znova..děkuji Gladiator028 já to určitě zkusím,ale snad by se k tomu mohl přidat fibonaci a pokud prorazí tak jde ven z čopu,jenže ani tohle není řešení nebot hned odumře a co ted?Zůstat je riziko a vystoupi zase ztráta..používám sadu algoritmů a přidal jsem k tomu explosion jenže ten ukáže zase jen ty exploze tak snad+nějaký power +síla trhu nějak to zkombinovat TOHLE co jsem přiložil je klasicky ,když se smotají tak je už konec a není špatný prostě při pohybu do stran se neroztáhne a je to..roztáhne se právě,když trh ožije a smotá,když hodlá odumřít...mám i spoustu dobře fungujících dalších těžce testovaných na kterých samozřejmě jedu,ale pokud bys měl nějakou verzy TOHOHLE damiani-volatmeter něčím"cinknoutou(s něčím spojené to může být smrtonosná zbran)tak dej prosím vědět.
díky
Sdílet pomocí služby

Woodie,

úprimne, ani na to nepozriem podobnými nezmyslami som prešiel už velmi velmi dávno a vidím , že ideš na to velmi vedecky.Taketo "blikátka" ťa len zblbnú a je to evidentné už podla toho ako píšeš ...hladáš indikátor ktorý potvrdí správnost prveho indikatora a další indikátor ktorý potvrdí platnost dalšieho indikatora.........a tak pri troche štastia sa po roku vrátiš k základným indikátorom a začneš znova. Nič vo zlom , prešiel som tým istým a myslím že aj množstvo iných traderov takže niesi sám. Dám ti len radu: Ak chceš v trhu prvidelne profitovat študuj cenu a jej pohyb prípadne použi klasiku indikatorov/oscilatorov ktore som ti poradil.
Ber to ako môj názor, pohlad na vec a nemusí sa zhodovat s názormi ostatných teda ani s Tvojim, každopádne Ti prajem veľa štastia.... (tu)

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Gladiator028, all

Zdravím všechny a skláním se před Vašimi znalostmi a rád bych poděkoval za to, že se o ně dělíte . Omlouvám se za následující dotaz, ale k tomuto vláknu jsem se dostal až dnes a protože čtu od začátku a jsem někde na straně 20, rád bych se zeptal na něco, co už bylo naznačeno, ale zatím jsem se k odpovědi nedopracoval.

Otázka se týká filtrování trhu (screeny na straně 4 tohoto vlákna).

Gladiator napsal : Mimo tunela trh filtrujem na 60 min, 15 min a 3min grafe a potom sa rozhodujem o vstupe , prikladám screen grafov aby si vedel o čom hovorím. Bežia mi 3 grafy a tunel mám otvorený samostane.

Mně není jasné, odkdy budu na 3min grafu vyhledávat například obchody short.
Musí dávat jak 60min tak 15 min graf signál do shortu, nebo to stačí u 15min grafu?
Jsou šipky ve screenech už pokyny pro zadání příkazu na short, nebo je to jen "upozornění, že od teď je příslušný graf v downtrendu"?

Jinými slovy není mi úplně jasné, kdy jít short (long), a kdy do obchodů nevstupovat (podle indikátorů v daných screenech).
Děkuju moc za odpověď, Petr

Sdílet pomocí služby

To bergmann1

zdravím Ťa, áno šipky su pokynom pre vstup do pozície. Signály stále vyhladávaš na vyšších tfkach a na nižšom vstupuješ už len z pohladu jemnejšieho načasovania vstupu , asi som sa nevyjadril jasne.
Tam som používal tunelovu metodu ktorá je svojim spôsobom PA pretože sleduje cenu na určitých fibo leveloch trhu preto tam je prioritou tunel a cena ktorá sa v nom pohybuje , klučovým levelom je Ema 144 ktorá je svojim spôsobom plávajuci 50% -ná fibo uroveň.Táto uroven sa dá použivať aj samostatne v hociakom grafe , cena sa na ňu často fixuje.
Oscilatory RSI a MACD su same o sebe využitelne v hociakom systeme spôsobom aký som vyššie popísal pre Woodiho.
Pokial chceš obchodovat tunelovu metodu musíš si pre každý časový rámec nastavit tunel samostatne , lebo ak ho budeš len prepínať medzi Tfkami môže sa ti deformovať a nebude ti ukazovať správne hodnoty.Každý trh vyžaduje ine nastavenie fibo urovní takže aj na to pozor. Tunelove obchodovanie je vlastne take isté ako ked si zakreslíš klasický tunel trend.linkami kde vstupuješ v extremnych bodoch , teda počkaš na dotyk alebo prelom ceny v okrajoch tunela , oscilatory tam služia pre určenie trendu , MACD-trend, RSI jemnejšie vstupy, Ema 144 je vlastne CC-cenove centrum.

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

To Gladiator Děkuji Ti za odpověď. Ještě si dovolím požádat o zodpovězení jedné otázky. Do přiloženého obrázku jsem doplnil trendové linky a signály, které mi dalo překřížení linek MACD, případně překřížení MACD s nulovou osou. Po většinu času se jedná o uptrend, proto jsem vybíral signály jenom na long stranu. Prosil bych, pokud to je možné, označit ty, které jsou platné z Tvého pohledu a které by bylo lépe ignorovat. Potom už nebudu rušit a budu sledovat, co si povídají zkušenější... ;) Hezký den, Petr

11168

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...