Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

EUREX - Euro trhy FESX, FDAX

Doporučené příspěvky

Lapaz, screen FESX, k tej usečke len tolko že ak ju sleduješ pred vstupom dlho stojí na mieste a vyčkáva skrátka nepulzuje a je nepomerne menšia oproti ostatným úsečkám. Dlhá úsečka mala 13 000 kontraktov a tá "zakeračka" 6000 , kam sa podeli obchodníci ? Vybrali zisky z dlhej úsečky , mala bola korekčná tá vznikla výberom ziskov potom trh čakal na impulz , je to stále tá istá hra dookola len musíš poznat jej pravidlá.... ;) Gladiator 028

11129

Sdílet pomocí služby

Lapaz,

ešte k tej usečke, z historie ti je to prd platné , teraz som ju zanalizoval z historie len aby si pochopil princíp. Písal som o tom niekolkokrát ,že ak vážne uvažuješ o vstupe tak by ta malo zaujímať posledných 5 usečiek ako sa správajú spolu s meraním volume a na taku zakrpatenu potvoru stačí pozret a vieš že niečo nieje v poriadu , skrátka ak trh čaká na info tak čakaj aj ty , stále máš možnosť vstupiť do trhu po korekcii neboj sa že ti niečo utečie.

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

To Gladiator:

Priznam se, ze mi to s tim volume porad nejak neni jasne, ctu to dokola, minule jsem se na to ptal a pak uz jsem nechtel otravoval, ale mam za to, ze pokud je v jedne usecce volume 100 tak to znamena, ze se udelalo 100 obchodu (chapu to ze 100 obchodniku je od te chvile short a 100 long), dalsi usecka je treba 30, to znamena, ze se udelalo 30 novych obchodu, ale nechapu jak to souvisi s tou predchozi, muze to znamenat, ze prislo 30 novych, treba do shortu a 30 starych pradalo long tedy (short je uz 130 obchodniku, long jen 70) - toto ale my nevidime to bychom museli mit zobrazeny open interest, ktery ukazuje kolik je celkove long a short pozici, ale ten tu nemame....

Mohl by jsi prosimte jeste jednou polopaticky "jakoby tvoji male dceri" vysvetlit jak to myslis, pak to snad pochopim a posunu malinky kousicek dale :-)

Dekuji moc.

R.

Sdílet pomocí služby

Lapaz,

už ma asi vystrie.... :) (trafi ma šlak)

Neanalizuj pomery obchodov Short versus Long, Teba nech len zaujíma celkový objem obchodov na dannej cene a smer rastu úsečky kam sa presuva. Ide len o zaujem obchodníkov o banány za 1 euro /kilo na lavej strane Tesca oproti bananom na pravej strane Tesca za 1,20 Eur hoci ich predava prsatá blondína... ;) obchodníkov zaujima cena blondínky až v čase voľna... :)

Gladiator028

Sdílet pomocí služby

Ahojte

tak nam zpravy zamichaly karty ;)

Lapaz:
no jo, je to strasny boj, vybrali jsme si tu nejslozitejsi cestu, ale az do toho prijdem, tak nejprofitabilnejsi dle me. A hlavne, ze se nam PA libi....Musime dlouho vydrzet a vic koukat nez obchodovat live.To prijde!!
Ja treba na sim ucet ani neklikam, odpoutava to moji pozornost , jen cucim a kdyz se mi to libi tak to vyjimecne vezmu, ale live. Tak bych to moh vzit na sim 2x s uspechem a po treti jak bych sel live s hrdosti tak by to byla jiste ztrata :)

Ten karibik bych si dal rict. Tam je fakt krasne ;)

Sdílet pomocí služby

Návštěvník
Téma je uzavřené.
  • Vytvořit...